Hoe Jeannette haar droomman heeft ontmoet (kindje is inmiddels geboren:)

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 - Laatst gewijzigd op 25 oktober 2022

Hieronder lees je het verhaal van Jeannette.

Toen zij weer ging daten na een gestrande relatie, vond ze het online contact best lastig. Want wat moet je met al die berichtjes, het gevoel dat je direct moet reageren als je online bent en een man met bindingsangst die dagenlang niets van zich laat horen?

Jeannette vertelt in haar eigen woorden hoe ze dat heeft aangepakt. En met succes: ze woont inmiddels al meer dan twee jaar samen met haar vriend.

Benieuwd?

Bekijk het interview hieronder:Hoe versier je een man in deze moderne wereld?

Hieronder vind je de uitgeschreven versie van het interview.

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Ik ben Jeannette, ik ben 31 jaar, ik kom uit Haarlem en ik ben goudsmid. Ik ben best wel spontaan, leergierig, ondernemend. En ik ben ook wel iemand die iets durft te doen, iets uit de comfort zone. Maar ik kan ook wel heel afwachtend zijn en de kat uit de boom kijken.

Hoe was het om weer te gaan daten?

Ik werd dus begin 2016 vrijgezel, en eerst dacht ik “nou oké, ik ga Tinderen,” maar ik dacht “oh, dit is echt verschrikkelijk!” Ik vond het echt heel plat allemaal en ik heb natuurlijk wel wat dates gehad, maar het was gewoon niet… Ja, ik merkte dat ik toch snel, dat je toch snel een beetje iemand gaat verheerlijken op internet en als je diegene dan ontmoet dan kan het best wel tegenvallen.

En toen dacht ik:

“Ja, ik wil nu toch wel wat meer het kaf van het koren scheiden, dus hoe ga ik dat nou doen? En hoe pak je dat aan nu in deze tijd met social media en WhatsApp en alles wat erbij hoort?”

Mijn eerste relatie was dus, ja ik weet dat het heel vaak genoemd op Mannengeheim, maar ik heb echt een relatie met een narcistische man gehad. Ik werd op een gegeven moment van heel mijn vriendengroep afgesloten, al mijn vriendinnen en mijn wereldje was echt heel klein. Dus toen ben ik gaan Googelen en toen kwam ik dus op Mannengeheim.

Ik heb me dan aangemeld voor de 43 Scripts. En ik ging echt met een vriendinnetje dat nu in Duitsland woont, met een kladblokje die films allemaal bekijken en aantekeningen maken. En “oh, even terugspoelen,” want dan zaten we natuurlijk ook lekker wijn te drinken ondertussen. Toen ging ik eigenlijk dat soort dingen dus toepassen.

En toen op een gegeven moment was ik dus een match met Bart en hij stuurde zelf vrij vlot van: “ik ben in het echt veel leuker.” Toen dacht ik “volgens mij doe jij ook zo’n soort cursus!” dus dat vond ik heel grappig. En nou toen gingen we afspreken en ben ik wel echt begonnen van “Oké, dit wordt mijn projectje, ik ben benieuwd. Ik ga het gewoon nu al die tips van Tim toepassen en kijken hoe het uitpakt.”

Wat ik bijvoorbeeld van Tim heb geleerd is wel dat je iemand echt goed moet leren kennen voordat je een relatie aangaat. En als je jong bent dan denk je toch sneller van: “oh diegene is leuk, dus daar ga je vast mee trouwen.” En dat is natuurlijk helemaal… Dat slaat nergens op, maar ja dan ben je jong en dan denk je er een beetje zo over of zo… Zo’n ideaal Disney beeld van relaties denk ik.

Hoe heb je de tips in de praktijk toe kunnen passen?

Ik had me voorgenomen met Bart: “Ik wil eerst met hem op reis en dan pas gaan we samenwonen.” Maar ja, toen kwam er van alles op mijn pad. Toen ben ik begin augustus bij hem gaan wonen en we gingen eigenlijk 5 augustus samen naar Sri Lanka. Ik dacht nog: “Oh straks kom ik terug en dan moet ik meteen weer verhuizen!” Maar het was helemaal niet aan de orde, nee.

Maar toen merkte ik wel dat hij iets van bindingsangst heeft en toen ben ik natuurlijk bij Tim gaan zoeken van: “Oké, hoe pak je zo’n soort man aan?”

Ik merkte in zijn doen en laten wel dat hij zoiets had. Als we elkaar bijvoorbeeld hadden gezien, dan was het super leuk maar dan liet hij rustig vijf dagen niks horen. Dat ik de eerste paar keer ook echt dacht:

“Wat? Oké, nou ik ben niet leuk genoeg.”

Maar hij vond me wel leuk, maar hij had gewoon ook echt zoiets van “Oké, rustig aan.” Ik moest hem gewoon heel erg ruimte geven. Veel meer dan andere dates, of mensen met wie ik gedatet had. Die wilden juist sneller zelf bevestiging, of dat ze sneller weer contact opnamen. Ja, ik moest hem gewoon echt ruimte geven en dat heb ik ook gedaan, en dat is ook oké.

En het is dus allemaal goed afgelopen?

Ja, nou we zijn tweeënhalf jaar samen, daarvan wonen we nu ook twee jaar bijna samen. Het belangrijkste wat we met elkaar gemeen hebben, is onze liefde voor muziek, en ook de soort muziek.

Dus we gaan ook regelmatig naar concertjes toe en dan voel ik me altijd echt eventjes, voor dat avondje, de gelukkigste mens op aarde. Dat ik daar met hem sta en dat we dan helemaal meezingen en ja… Ja, dat is echt heel fijn. Dat je zoiets belangrijks kan delen met elkaar. En we hebben gewoon best wel veel gemeen met elkaar en dat is gewoon heel belangrijk. Ja, dat maakt het heel mooi eigenlijk.

Zou je nog iets mee willen geven aan de lezeressen van Mannengeheim?

Niet opgeven want er is echt wel een man die bij je past. Maar ga ook vooral bij jezelf te rade: wat wil jij echt? En wat zoek jij echt in iemand? En waar word jij gelukkig van? Waar heb je raakvlakken mee?

Dat is denk ik het belangrijkste wat je moet onthouden. En ook niet iemand echt nodig hebben, want je moet eerst zelf, hoe cliché het ook is, maar zelf echt gelukkig zijn met jezelf voordat je met iemand anders echt dat geluk kan delen, denk ik.


Benieuwd naar wat de Mannengeheim 43 Scripts cursus voor jou kan doen?

Klik hier om naar de informatie pagina te gaan van de 43 Scripts – waar je meer leest over de cursus.

Of wellicht vind je één van deze artikelen interessant om te lezen:

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

2 Reacties

 • Wat een leuk verhaal en ik herken het in mijn huidige situatie. Sinds kort een relatie en we zien elkaar ongeveer 2 keer per week. Moet hem veel ruimte geven maar heb er vertrouwen in bij hem. Ik kan alleen niks vinden over het volgende… mijn vriend maakt regelmatig opmerkingen zo van, gaan we ook een baby maken ( ik was op kraamvisite), en toen heb ik hem gezegd dat ik eerst wil samen wonen enz voor ik daar aan wil beginnen, en hij zei toen ook ja alles op zn tijd.. Maar tijdens de daad maakte hij ook een opmerking, binnenkort ga ik alles er in gooien! Ik heb hem gevraagd waarom hij vaker over het onderwerp begint en hij zei dat hij wou kijken hoe ik reageer. Eerlijk gezegd snap ik hier helemaal niks van en weet ik niet hoe ik hier mee moet omgaan! Wilt hij een baby en verdere stappen in de relatie of is dit echt een test?

  • Sander Verkade schreef:

   Kan ook zijn dat het gewoon een grapje was. Een stelregel van Tim (komt uit http://www.maakhemverliefd.nl) is dat je altijd kijkt naar wat een man doet, niet naar wat hij zegt.

   Dus let niet op zijn woorden, maar kijk naar zijn daden.

   Doet hij ook echt dingen om een goede vader te zijn? Bereidt hij zich erop voor? Zorgt hij ervoor dat alles financieel op orde is? Dat jullie gaan samenwonen etc?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend