De 13 Tinder Openingszinnen Die Elke Vrouw Zou Moeten Weten

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 1 juni 2016 - Laatst gewijzigd op 12 september 2023

Ok. Dus je hebt Tinder geïnstalleerd. Je hebt je vijf mooiste Facebook foto’s uitgezocht. Je hersens gepijnigd op de ideale profieltekst. Maar nu is het eindelijk zo ver. Je bent klaar om te slippen.

Het duurt lange tijd voordat jij je eerste leuke man tegenkomt. Hij heeft een leuk koppie. Hmmmm, die swipen we naar rechts…

Misschien schakel jij je vriendinnen in en zitten jullie gezellig giechelend te hinderen. Va verloop van tijd heb je een aantal mannen geswiped, en er een paar leuke matches aan over gehouden.

Inmiddels is het laat geworden en je vriendinnen zeggen: “Goh, nu stappen we maar weer eens op.

Dan zit jij alleen in huis met een half leeg gegeten zak kaaschips. En je denkt: “Wat ga ik nu doen?

Half uit verveling, half uit interesse pak jij je telefoon. En kijk je nog eens rond wat voor mannen jij de afgelopen paar uur allemaal goedgekeurd hebt.

En dan denk je: “Chips. Die gasten zijn toch best leuk.

Tinder openingszinnen

tinder gesprek tipsAls je mij een beetje kent, dan ben ik er geen fan van om af te wachten in de liefde.

Ik geloof dat als je iets wilt hebben, je er gewoon voor moet gaan. Of je nou man of vrouw bent, of een paard of een ezel, als jij iets wilt hebben zul je ervoor moeten werken.

Die houding heeft mij in mijn eigen liefdesleven geen windeieren gelegd. Ik ben uiterst gelukkig. Maar ik zie ook dat het voor mijn klanten heeft gewerkt. Ik heb duizenden mannen en vrouwen gecoacht.

De mannen hebben niet zoveel moeite met die houding. Ze weten ook wel dat het eigenlijk hun rol is om het initiatief te nemen. Dus ze vinden het wel prima als ik hen hier op attent maak, ook al gebeurt dit niet altijd subtiel.

Maar de vrouwen? Dat is een heel ander verhaal.

Vrouwen vinden het moeilijk initiatief te tonen.

En dat snap ik volledig. Natuurlijk is het een beetje spannend om iemand te laten merken dat je hem leuk vindt. Want dat is waar initiatief nemen in de liefde vaak op neerkomt.

Maar het resultaat wat je op deze manier kan bereiken is zoveel groter dan dat je met wijd uitgespreide armen op een zebrapad gaat staan wachten totdat er een man inloopt.

Als jij je droomman wil daten, en hij zit voor je op een terrasje….

droommanMaak je dan op zijn minst oogcontact, om te kijken of hij jou ook ziet?

Als je dat op het terrasje doet, waarom zou je hem dan niet een goede hint geven op Tinder?

Mannen willen met je praten.

Maar ja. Ze hebben natuurlijk meerdere matches. En ze kunnen niet met iedereen tegelijk praten.

En je moet het maar zo zien. Tuurlijk zijn mannen oppervlakkig en kijken ze naar het uiterlijk. Maar met wie ze uiteindelijk afspraken hangt ook af van het gesprekje wat je gaat voeren.

Je kan je realiseren dat je als vrouw op Tinder in het voordeel bent. Je hebt de gelegenheid om met hele mooie en leuke mannen in contact te komen op een laagdrempelige manier, waarbij dat normaal gesproken flink wat meer moeite zou kosten.

Maar dan moet je daar natuurlijk optimaal gebruik van maken. Het zou zonde zijn als je die gelegenheid laat schieten, toch?

“En wat nou als hij niet begint.

Het wil nog wel eens gebeuren dat je een mooi iemand swiped, maar dat hij niet komt met een leuke openingszin. En dat je maar zit te wachten totdat het er wat van komt.

1 dag gaat voorbij, dan 2. En voordat je het weet is er een week verstreken, en ben je volledig op hem afgeknapt.

Tenminste, als je bent zoals al die andere vrouwen die beginnen te klagen wanneer hun droommatch hen niet uit zichzelf een berichtje verstuurt.

Maar stel dat je enorme fan bent van Justin Bieber. En Bieber loopt door de hoofdstraat van jouw dorp met een t-shirt waar op staat: “De eerste die mij begroet met een leuke openingszin, mag met mij op date.

Dan zou je hem toch ook aanspreken?

vraag-introZo is het ook met mannen.

Veel vrouwen vinden dat het de taak van de man is om met een openingszin te komen, en dat is eigenlijk ook zo. Maar als je een vriend hebt en je ziet dat er niet gestofzuigd is, dan kan je heel erg klagen, maar daar wordt de kamer niet schoner van. Daarnaast weet je niet wat er aan de hand is. Misschien is hij het vergeten, had hij even geen tijd of heeft hij wel de rest van het huis gestofzuigd en alleen niet jouw kamer. Op Tinder kan je ook (nog) niet in het hoofd van je matches kijken. En ik vind dit persoonlijk een beter gesprek wanneer je naast elkaar in bed ligt tijdens jullie huwelijksnacht, dan dat jij het als monoloog in je hoofd doet.

Dus: hieronder vind je 13 zinnen om een man te begroeten op Tinder. De bedoeling is alleen om hem die extra impuls te geven om een gesprek met je te beginnen. Daarna komt het weer lekker op zijn schouders terecht.

Oh, en maak je geen zorgen dat deze openingszinnen wanhopig overkomen. Ik heb ze zo bedacht dat elke man kan zien dat jij een normale dame bent waar niets mis mee is. Ze zijn ervoor bedoelt om hem uit te lokken met je te gaan praten, niets meer en niets minder.

Ben je er klaar voor? Want daar gaan we:

Zin 1: “Hoi.

Ik hoorde op een verjaardag een kennis van mij een andere kennis uitleggen hoe ze het beste contact kon leggen met mensen die ze niet kende.

Iets wat ze zei is me lang bijgebleven. Namelijk: “Het begint met hoi.

Met “Hoi” laat je merken dat je iemand gezien hebt en door iemand gezien wil worden. Je trekt even iemands aandacht en wat die andere persoon ermee doet, dat is helemaal aan hem.

Perfect voor Tinder dus. Gooi er maar een simpele “Hoi” in, en kijk hoe de reacties van mannen binnenstromen.

Het enige nadeel aan deze zin is dat wanneer een man het ontzettend druk heeft, hij niet op de automatische piloot kan reageren. Hij kan hoogstens “hoi” terugzeggen, maar als een man echt heel druk heeft zal dat niet bij hem opkomen. Hij is dan intens gefocust op zijn taak, en alleen “hoi” daagt hem simpelweg niet genoeg uit.

Maar gelukkig is hier een simpele oplossing voor, namelijk zin 2:

Zin 2: “Hoi. Wie ben jij?

Deze zin zorgt dat hij niet alleen weet dat je er bent, maar ook dat je wilt weten wie hij is. Logisch, he.

Het mooie hiervan is dat hij het op verschillende manieren kan interpreteren. Hij kan beginnen met zijn naam, of je vertellen over zichzelf. Je geeft hem hiermee alle ruimte, maar je stuurt hem in ieder geval een uitnodiging.

Door deze zin te gebruiken help je ook de drukke man over de streep. Een simpele “wie ben jij” van een mooie vrouw is vaak genoeg om hem zo ver te krijgen op z’n minst met zijn naam over de brug te komen. Zodra hij die eerste stap heeft gezet, zal hij in de toekomst meer geneigd zijn om op je berichtjes te reageren.

Zin 3: “Hoi. Ik ben <Naam>.

Je kan natuurlijk ook beginnen met jezelf voor te stellen. Voor je match zou het niet meer dan onbeleefd zijn om niet te reageren met zijn naam, toch?

Zin 4: “Hey, we zijn een match.

Het komt wat spontaner over dan alleen “Hoi” en je benoemt de obvious.

Zin 5: “Hey. Je hebt een leuk hoofd. Heb je ook een leuk innerlijk?

Deze is ietwat lomp, maar als dat bij je past moet je dat vooral doen. Als sterke, onafhankelijke vrouw mag je best een beetje prikkelen, toch?

De meeste mannen zullen nu hun best gaan doen om jou ervan te overtuigen dat hij een leuk innerlijk heeft. Want je hebt dit immers een beetje in twijfel getrokken. En als je dit doet bij een man, dan zet zijn ego hem er toe aan om jou ervan te overtuigen dat hij daadwerkelijk leuk is. Makkelijk he.

Zin 6: “Patat of pannenkoeken?

Deze vraag werkte in groep 5, dus werkt hij ook op Tinder. Tried and true.

Het is een grappige vraag en brengt gelijk wat speels in het gesprek voordat het goed en wel begonnen is.

Zin 7: “Hey, ik weet niet of we matchen maar je lijkt me een interessante combinatie tussen stoer en lief.

Mannen zullen het niet snel toegeven, maar zodra je dit plaatst zal hij zich gaan afvragen wat er mis is met zijn foto’s dat hij lief overkomt.

Hij wil namelijk alleen als stoer gezien worden. Zijn ego is groter dan zijn schoenmaat, dus zal hij er nu over nadenken wat hij fout heeft gedaan.

Aan jou zal hij daarover niets laten merken, en je simpelweg terug groeten en het gesprek beginnen. Maar wacht. Een tijdje later zal hij “subtiel” informeren waarom je hem een lieve uitstraling vond hebben.

En omdat hij dat wil weten is de kans groot dat het gesprek goed lang duurt.

Zin 8: “Gefeliciteerd met mij als Tinder match.

Dat is toch ook een mooi resultaat? Niets mis mee om hem daarmee te feliciteren.

Zin 9: “Nou, ik ben benieuwd:-)

Hiermee geef je aan dat zijn profiel verwachtingen bij je heeft geschept. Hij weet niet wat die verwachtingen zijn, en dat vind een man op zijn zachtst gezegd een beetje ongemakkelijk. Hij zal ongetwijfeld alles uit de kast gaan halen om jou ervan te overtuigen dat hij een leuke jongen is.

Zin 10: “Ik vond de tekst in je bio echt… wow.

Als je deze gebruikt geef je hem een mooi compliment. Niet op zijn looks, niet seksueel getint, maar een simpele mededeling dat je zijn tekst leuk vindt. Hoe stoer mannen ook doen, ze hebben er altijd aandacht aan besteedt. Je weet dus zeker dat je een compliment geeft op iets waar hij moeite in heeft gestoken.

Maar let op. Check van te voren wel even wat er in zijn bio staat. Misschien heeft hij het vak leeg gelaten, of staat er iets wat je helemaal niet leuk vindt. Je kan het nog steeds gebruiken, maar zorg er in ieder geval voor dat hij gelooft dat jij het een leuke tekst vond.

Zin 11: “Ik zag net een screenshot op een Tinder website voorbij komen met jouw profiel als voorbeeld.

Er is niets vleienders dan dat, toch? Tenminste, als zijn profiel als een goed voorbeeld werd gebruikt. Precies dat is wat hij het komende gesprek zal proberen uit te vinden. Welke website? Hoe werd ik bekeken? Hoeveel mensen kijken op die site? Enzovoorts.

En als hij dingen voor zijn profiel van een website heeft gekopieerd, dan zal hij zich een beetje betrapt voelen. Grappig, natuurlijk.

Zin 12: “Ik weet niet wat het is <zijn naam>, maar je hebt iets interessants in je.

Hiermee verwijs je natuurlijk naar die mooie blik in zijn ogen. Je trekt hiermee gelijk zijn aandacht. Je geeft namelijk niet de volledige informatie – wat je nou zo interessant aan hem vindt. Hij zou geen man zijn als hij nu niet zijn best zou doen om dit uit je te peuteren.

Zin 13: “Hey. Wat wil je later worden als je groot bent?

Dit is een speelse vraag die je het beste kan gebruiken als je te maken hebt met een echte grapjurk. Niet iedere man zal je deze in dank afnemen, maar als het een speels type is – wat je kan zien aan zijn profiel – dan heb je gelijk een connectie gesmeden.

Zo. Dit waren mijn 13 openingszinnen voor Tinder die elke vrouw zou moeten weten.

Ik wens je veel succes en veel Tinderplezier. Dat jouw prince Charming maar 1 swipe van je verwijdert mag zijn.

En dan nog iets.

Je zit met die man op een date, en hij vindt je wel aardig.

Maar dat is niet wat je wilt, toch?

Je wil dat hij je liever wilt dan al het andere wat hij wilt in de hele wereld.

Dat hij je aankijkt alsof hij je moet hebben.

Tenminste, als het die ene leuke man is waar jij later mee wil trouwen en kindertjes mee wil maken.

Als je wilt weten hoe je die eerste paar dates zo ingaat dat hij er enorm verliefd uitkomt, laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Ik stuur je dan mijn nummer 1 trucje om een man verliefd op je te maken.

Het is heel simpel, maar ook hele krachtig. Daarom zet ik het niet direct hier neer. Ik wil dat je daar zorgvuldig mee omgaat.

Dus laat je e-mail adres achter en ik stuur het je toe.

Dan zie ik je daar.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend