13 Simpele Tinder & Whatsapp Versiertips Voor Vrouwen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 15 juli 2016 - Laatst gewijzigd op 3 september 2021

In dit artikel leer je:

  • Waarom je niet wilt overkomen als een ijskonijn, maar waarom je ook niet voortdurend wil reageren op een man wanneer hij je een berichtje stuurt. Je leert een simpel trucje om de balans te vinden tussen enthousiasme en overenthousiasme, en ervoor te zorgen dat hij graag met je wil afspreken.
  • Waarom het niet de bedoeling is om een half jaar met hem te appen. Voorkom dat je na zes maanden erachter komt dat hij totaal niet leuk is, of dat een man die wel leuk is na verloop van tijd op je afknapt.
  • Hoe je ervoor zorgt dat je intelligent en aantrekkelijk overkomt door hem vragen te stellen over zijn persoonlijkheid en zijn smaak. En waarom je dit beter kan doen dan algemene vragen die hem al zijn gesteld door alle andere vrouwen op Tinder.
  • Het nummer 1 geheim om de leukste mannen van Tinder af te plukken door je door hen te laten versieren. Hint: het is niet wat je denkt dat het is, en het zet jou in de top 5% van alle vrouwen op die datingapp.
  • …en nog veel meer.

Ok. Dus je hebt Tinder geïnstalleerd. Je hebt je profielfoto ingesteld. Je hebt een prachtige profieltekst bedacht. Wat doe je nu?

tinder gesprek tipsOf je hebt het nummer gekregen van een prachtige man in een discotheek. Of gewoon een man die je op een willekeurig moment tegenkwam. Prachtig natuurlijk.

Hoe zorg je er nou voor dat je niets aan het toeval overlaat, en het liefst zo snel mogelijk met hem op date gaat? Liever vandaag dan morgen?

Tips om hem te versieren.

Die kan je op dit moment wel gebruiken.

En dat begrijp ik volledig. Mannen zijn namelijk best leuk om naar te kijken, maar heel slim zijn ze niet. Zeker als het om simpele dingen als “helder communiceren” gaat.

Ik ben zelf een man, en als ik een euro kreeg voor alle keren dat een vrouw mij vol onbegrip aankeek omdat ik iets onnavolgbaars had gezegd, dan was ik nu drievoudig miljonair.

En ook mijn duizenden coachingsklanten over de jaren heen zijn erachter gekomen dat er grote verschillen zijn in hoe mannen onderling praten, en vrouwen onderling praten.

groot verschilHet is eigenlijk grappig hoe weinig hier over gesproken wordt. Aangezien het wel heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat we dichter tot elkaar komen. Je weet wel, om op leuke dates te gaan, elkaar in luxe bruidskledij te hijsen en uiteindelijk leuke kindertjes voort te brengen.

En omdat ik als datingcoach de vergrijzing niet kan aanzien, heb ik besloten een artikel te schrijven over hoe je het beste een man kan versieren via Tinder of WhatsApp.

Ik doe dit aan de hand van dertien tips. Begin maar helemaal bovenaan. Dit is de basis. En ik weet zeker dat als je deze tips goed leest, je gelijk meer kans maakt om de man van je dromen aan de haak te slaan. Of dit nou via een datingapp is, of wanneer hij je nummer heeft gevraagd en jullie al een tijdje berichtjes aan het uitwisselen zijn.

Dus zadel de paarden en hijs de zeilen, want hier gaan we.

Hier zijn 13 tips om een man te versieren via Tinder of WhatsApp.


Tip 1: Bedenk hoe je wil overkomen

denkenAls je een man wil versieren op WhatsApp of Tinder, of je wil ervoor zorgen dat hij jou versiert, dan zul je eerst moeten bedenken wat je precies wil bereiken.

Wil je één of twee keer met hem daten, of wil je een relatie met hem?

Ok, als je op Tinder zit en je hebt net voor het eerst met iemand gematcht, is dat het laatste waar je aan zou moeten denken. In zo’n geval is het slim om even bij jezelf na te gaan wat je in het algemeen wil bereiken. Wil je gewoon wat leuke dates om te kijken of er nog leuke mannen zijn, of wil je gelijk een leuke relatie vinden?

En wees alsjeblieft eerlijk naar jezelf. Teveel vrouwen houden zichzelf voor dat ze zich hebben aangemeld bij Tinder omdat hun vriendinnen dat haar hebben aangepraat. Maar dat is natuurlijk onzin. Je bent volwassen en je hebt een eigen wil. Je mag zelf kiezen wat je doet. Als je niet op Tinder wil zijn, en ze hebben het je daadwerkelijk aangepraat, meld je dan gewoon af. De reden dat ik dit zeg is dat ik niet wil dat jij je tijd verdoet. Het heeft namelijk geen zin om op een datingsite te zitten als je er helemaal niet aan toe bent om te daten.

Hetzelfde geldt als je een jongen op de app hebt die jij niet leuk vindt, maar die volgens je vriendinnen “perfect” voor je is. Met iemand een kans geven, is niets mis, maar er is wel wat mis met iemand valse hoop voorspiegelen. Als je al weet dat je hem niet leuk vindt, houd hem dan alsjeblieft niet aan het lijntje. Je verspilt jouw tijd ermee, omdat je contact onderhoudt met iemand die je niet aantrekkelijk vindt, maar ook zijn tijd. Misschien is hij wel op zoek naar een relatie en ben jij bezig om tijd van hem af te snoepen. Niet erg aardig, toch?

Bedenk van tevoren wat je wilt.

wees eerlijkHet is voor een vrouw aantrekkelijk als ze weet wat ze wil, en tegelijkertijd zich bewust is van hoe bepaalde dingen op hem overkomen. Door dit artikel zul je vaak advies tegenkomen over wat je juist niet moet doen. Het is gebaseerd op mijn ervaring bij het coachen van mannen. Zij laten mij altijd hun Tinder- en WhatsApp-gesprekken zien met de vraag: “Tim, wat vind jij er nou van?” En dat doen ze niet zonder reden. Vaak is het omdat een vrouw iets zegt wat hij niet begrijpt, of waar hij op afknapt. Zo heb ik over duizenden klanten een stevige basis ontwikkeld over wat mannen wel en niet leuk vinden aan een vrouw op Tinder.

Besluiteloosheid is er één van. Het is vervelend voor een man als hij niet weet wat hij aan je heeft. Het is niet erg als je niet met iemand op date wilt, of als je nog even verder wil chatten voordat je een keuze maakt. Maar als je continu van gedachten verandert, is dat wel vervelend en kan het zijn dat hij afhaakt. Daar lees je meer over in mijn tip over hoe je op de juiste manier “hard to get” speelt.

Omdat het voor een man niet aantrekkelijk is als jij geen beslissing kan maken, is het handig als je van te voren bedenkt wat je wilt. Het is je goed recht om van gedachten te veranderen natuurlijk, maar als je eerlijk naar jezelf bent geweest maakt het de chatpartij voor iedereen zoveel makkelijker. Inclusief jezelf.

Wat je wil bereiken, is van invloed op hoe je wil overkomen.

winnenAls je alleen maar wilt kijken of er nog wat leuke mannen op Tinder zitten en het is allemaal wat onschuldig, dan is de kans groot dat je gewoon wat willekeurige foto’s erop zet en gaat met die banaan. Je besteedt er weinig aandacht aan. Omgekeerd kan het zijn dat je, waneer je op zoek bent naar een relatie er heel veel aandacht aan besteedt. Dit zien mannen ook. Afhankelijk van wat een man zelf zoekt, kan het zijn dat hij afgeknapt raakt als hij ziet dat je juist heel weinig moeite doet, of heel veel. Bijvoorbeeld:

Bij je profielfoto.

Zowel op WhatsApp als Tinder heb je een profielfoto. Ik heb meerdere vrouwen gezien die met foto’s aankomen die speciaal voor Tinder of hun profielfoto zijn gemaakt. Dit zijn vooral vrouwen die een lange relatie willen. Dat soort foto’s raad ik af. Ze zijn vaak genomen in een aparte fotostudio door een professionele fotograaf op een witte achtergrond. Ze komen daardoor heel gemaakt over. Als een man dat ziet, denkt hij gelijk: “Waarom heeft ze geen foto erop gezet die ze zelf (of haar vrienden) heeft gemaakt?

Wees dus slim en gebruik een simpele selfie, of laat je vriendin een foto maken. Kijk flirterig en lacherig in de camera. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat zo’n pose het beste werkt.

Voor bonuspunten op Tinder heb je nog twee foto’s nodig:

maak een foto

  • Een foto waarop je iets interessants doet. Dit is voor hem een makkelijke manier om een gesprek te starten. Je geeft hem een aanleiding, een onderwerp om over te praten. Stel dat je op die foto aan het parachutespringen bent, dan kan hij zeggen: “Goh, dat ziet er avontuurlijk uit. Dat heb ik altijd al eens willen doen, parachutespringen.” Natuurlijk hoeft het niet zo spectaculair te zijn. Elke foto waarop te zien is dat jij wat aan het doen bent, is voor een man al genoeg reden. En als je daar geen foto’s van hebt en te druk bent om er een te maken, kan je altijd een foto maken met iets wat je heel leuk vindt. Bijvoorbeeld een stapel DVD’s. Het is cheesy, maar zijn antwoord hierop is dat ook: “Zo, jij houdt dus wel van films.” Het gaat er niet om dat het een vlekkeloze uitvoering betreft, maar puur dat hij een excuus heeft om tegen je te praten en het gesprek een bepaalde kant op te sturen.
  • Een foto waarop je hele lijf te zien is. Wat een ontzettende nachtmerrie is voor een man is dat hij op een date gaat met een vrouw en erachter moet komen dat ze veertig kilo zwaarder is dan dat hij had ingeschat. Als jij alleen een foto van je hoofd plaatst, is de kans al heel groot dat hij je niet zal “liken” op Tinder, omdat hij bang is dat je in het echt tegen zal vallen. Ik begrijp ook niet zo goed waarom vrouwen deze strategie toepassen. Je kan het wel doen, maar je valt op de eerste date zo door de mand. En het is natuurlijk veel leuker om gewoon eerlijk te zijn en een man te krijgen die weet wat hij aan je heeft. Als je wilt weten of mannen een vrouw die te zwaar is aantrekkelijk vinden, kijk dan hier. Een foto met je hele lijf erop, zorgt dat hij kan zien dat jij eerlijk bent over hoe je eruit ziet. Het maakt de kans groter dat hij met je op date gaat.

Je profieltekst op Tinder

harry-potter-tinder-profielJe foto’s zijn belangrijk. Dat is het eerste wat een man ziet. Mensen vragen vaak aan mij hoe belangrijk je profieltekst op Tinder is.

Nou, zeg ik dan, het is vooral belangrijk dat je het niet verpest. Één verkeerd zinnetje in je profieltekst kan er namelijk voor zorgen dat die ene leuke man finaal op je afknapt. Mannen zijn oppervlakkige wezens, en ze kijken toch altijd eerst naar het uiterlijk. Het is niet per se verkeerd om je tekst leeg te laten, als je het zekere voor het onzekere wil nemen. Als je er toch wat meer aandacht aan wil besteden, geef ik je een korte samenvatting van de dingen die je wil vermijden (en wat je juist wel wilt doen).

Je wilt de indruk maken dat je een leuk gesprek kan voeren zonder dat het heel zwaar wordt.

Kijk. Mannen hebben Tinder al een tijdje ontdekt. En ze hebben hier zowel positieve als negatieve ervaringen mee.

Hun positieve bestaan uit dates met gezellige, spontane vrouwen die goed in hun vel zitten. Hun negatieve dates bestaan uit ervaringen met vrouwen die of niet eerlijk zijn over hoe ze eruitzien, drama met zich meebrengen of gelijk over een relatie beginnen.

Het eerste punt, het liegen over hoe je eruit ziet, heb ik al behandeld in het stukje over je profielfoto…

ideeHet tweede en het derde punt zijn heel makkelijk te voorkomen door zware dingen in je profieltekst te vermijden. Inclusief inspiratievolle quotes, waslijsten waar mannen aan moeten voldoen, stukjes over je “rugzakje” en “hoe je in het recente verleden bent gekwetst“. Alles wat emotioneel of negatief is, laat je weg. Alles waarmee je het signaal geeft dat je naar iets heel specifieks op zoek bent, laat je weg.

De reden voor dit laatste is simpel. Mannen hebben een heel gebrekkige zelfkennis. Als jij hen een lijstje geeft met waar ze aan moeten voldoen, zullen er genoeg mannen zijn die er wel aan voldoen maar er gewoon op afhaken. Dat ligt aan hun gebrekkige inschattingsvermogen. Tegelijkertijd stuur je een signaal wat je niet wil sturen door een waslijst aan eigenschappen neer te zetten. Je laat merken dat je niet openstaat voor hoe andere mensen in elkaar zitten. Een man krijgt het gevoel dat je wanhopig op zoek bent naar een relatie, en dat is voor hem onaantrekkelijk. Je weet van te voren al wat je wil hebben, en er is voor hem geen reden om jou ervan te overtuigen dat hij zo is of dat hij daar ook maar enigszins bij in de buurt komt.

Nou begrijp ik heel goed dat vrouwen met die waslijst aankomen. Ze hebben eerder dates gehad met mannen die helemaal nergens naartoe gingen, of ze weten gewoon uit ervaring wat hun smaak is en wat ze willen. Dat is alleen maar goed, en dat vinden andere mannen ook. Maar er is een tijd om dat te laten merken, en voordat je iemand goed en wel hebt ontmoet is het slechtst mogelijke moment. Zet je het in je Tinder profieltekst, dan is het ronduit onbeleefd. Sowieso kunnen mannen er heel weinig mee. Want het is jouw verantwoordelijkheid met wie je date, en je zal dus zelf de inschatting moeten maken of een man aan jouw standaarden voldoet, ja of nee.


Tip 2: Chat niet langer dan nodig

vriendschaptussenmanenvrouwmogelijkOk, je weet nu dus wat je doel is met de man in kwestie of met je aanmelding bij Tinder. Je hebt leuke profielfoto’s geüpload en bent er helemaal klaar voor. Je hebt een aantal aantrekkelijke matches en de eerste berichtjes zijn uitgewisseld. Of je bent door een aantrekkelijke man op straat aangesproken en hebt je nummer aan hem gegeven. Jullie wisselen wat berichtjes uit en het is allemaal reuze gezellig.

Ho, stop.

Je hebt niet voor niets je nummer aan hem gegeven, of hem geswiped. Je vond hem aantrekkelijk. Dat was de aanleiding, niet iets anders.

Dus voordat je verder gaat, is het belangrijk om een stap terug te zetten, en jezelf te herinneren wat je missie is.

Vind je hem leuk, ga met hem op date.

Als je hem interessant vindt is het laatste wat je moet doen heel lang met hem chatten. De reden hiervoor is eenvoudig. Tekst en app is heel misleidend. Je kan iemand niet zien en horen, en je kan dus helemaal niet aanvoelen of iemand meent wat hij zegt.

Elke man kan als een ontzettende hunk overkomen via Tinder (mits hij ook de juiste foto’s heeft). Maar of hij in het echt net zo zelfverzekerd is, dat is natuurlijk maar de vraag. En dat is wat uiteindelijk belangrijk is, niet hoe vloeiend hij kan chatten.

Hij heeft de mogelijkheid om elk woordje af te wegen.

denkenHij kan letterlijk uren doen over het volgende berichtje. Hij kan er een boekje naast hebben – ja sommige mannen doen dat – of strategieën hebben geleerd om vlot over te komen. Maar wanneer je hem voor het eerst ziet, dan weet je gelijk of dat holle praatjes waren of dat hij echt een toffe gast is. Zo voorkom je dat je tijd in iemand steekt die het achteraf niet waard blijkt te zijn.

Omgekeerd kan natuurlijk ook. Ik ken een aantal mannen die ontzettend gewild zijn in het echte leven, maar die via Tinder geen date kunnen krijgen. De reden is dat ze niet zo goed zijn in het versturen van berichtjes. Ze zijn via tekst gewoon niet grappig, of een beetje onhandig. Die mannen adviseer ik simpelweg om te stoppen met Tinder, omdat zij in het echt genoeg vrouwelijke aandacht hebben.

Mannen die veel Tinderen en appen doen dat omdat ze er een beetje aanleg voor hebben, en worden er daardoor steeds beter in. Grappig overkomen via tekstberichtjes is een vaardigheid. Dit komt doordat je zoveel tijd hebt om elk woordje af te wegen. Maar hoe je overkomt in een face-to-face gesprek heeft veel meer te maken met wie je daadwerkelijk bent. Dus vermijd alsjeblieft dat je al te lang met iemand praat zonder dat je hem ooit ontmoet hebt.

Daarnaast heb je elkaar meer te vertellen.

goede relatieStel dat je een half jaar met iemand chat voordat je met hem op date gaat. Je weet alles van hem. Je weet wat hij denkt, voelt en wat hij gisteren op zijn brood heeft gesmeerd. Hoe leuk is het dan nog om hem te ontmoeten? Hoe spannend is het dan nog?

Als iemand je vertelt over zijn favoriete broodbeleg, is dat een hele andere ervaring dat hij je een tekstberichtje stuurt met “pindakaas” erin. Je mist zijn gezichtsuitdrukking, zijn stemgebruik en al het andere wat hij op je wil overbrengen. Tekst is briljant voor het uitwisselen van informatie, maar als je meer wilt dan dat – en wil genieten van een emotioneel vervullende relatie – dan is het zinvol om je vooral niet op tekst te focussen.

Appen is schijncontact

Als je berichtjes met iemand heen en weer stuurt, heb je het gevoel dat je contact met iemand hebt. Maar is dit ook zo? Die persoon zit niet voor je en je kunt zijn stem niet horen. Je hebt geen idee hoe bepaalde berichtjes bedoeld worden. Hij kan iets sarcastisch bedoelen, of juist heel lief. Je weet niet wanneer hij serieus is en wanneer niet. Dat maakt dat appen aan de ene kant spannend is. Je weet nooit wat je aan iemand hebt. Maar aan de andere kant is het enorm onhandig als je iemand wil leren kennen, of als je probeert te achterhalen of jullie “matchen” qua persoonlijkheid.

Als je met iemand aan het daten bent, dan is het de bedoeling dat je iemand leert kennen. Dat betekent dat je de tijd neemt om echt samen met die persoon te zijn. Als hij je een appje stuurt voelt dit natuurlijk goed. Hij denkt aan je en je kan jezelf weer even op de borst kloppen dat hij aan je denkt. Maar de realiteit is dat dit het enige is wat je zult voelen. Je zal niet echt met zijn aanwezigheid worden geconfronteerd. En als je erachter wil komen of iemand leuk is, helpt dat dus totaal niet.

Dus hou het appen of Tinderen kort

kortSchroom niet om op een date te gaan en daar de kat uit de boom te kijken. Als hij echt niet leuk is kan je altijd na tien minuten naar de WC gaan, doen alsof je moeder je heeft gebeld en je de planten water moet geven en er dan tussenuit piepen. Dat is veel beter dan eerst een half jaar met hem appen en dit dan alsnog moeten doen omdat je erachter komt dat hij in het echt heel anders is dan op de app.

Je hebt elkaar wat te vertellen.

Als je niet de hele tijd met elkaar geappt hebt en je ontmoet elkaar op een date, dan heb je elkaar wat te vertellen. Er is nog nieuwigheid aan. Dat maakt daten een stuk leuker, dan dat je al alles van iemand weet.

Voorkom dat het je alleen om de aandacht te doen is.

Ik begrijp dat het heel vleiend is. Tien aantrekkelijke mannen in je telefoon om mee te appen. Dat is natuurlijk hartstikke spannend en vleiend.

Maar als je één van die mannen echt interessant vindt, of je vindt ze allemaal wel interessant, dan nog is het belangrijk om niet teveel te doen via de app. Leer de mannen kennen die je wil kennen en vorm dan je oordeel. Puur dat zij je leuk vinden en met je flirten, wil niet zeggen dat zij ook daadwerkelijk leuke mannen zijn. Ze kunnen een leuk koppie hebben, maar hebben ze ook een leuk leven? Je kan er natuurlijk even van genieten dat ze je ego strelen, maar realiseer dat het niet meer is dan dat. En dat alle tijd die je doorbrengt met mannen die alleen je ego strelen tijd is die afgaat van je queeste om leuke mannen te daten of met één hele leuke man een relatie te beginnen.

Er is geen enkele reden om jezelf te kort te doen met virtuele mannen, die niet veel meer kunnen dan je een korte hormonenstoot geven door je een grappig berichtje te sturen. Geloof me als ik zeg dat er geweldige mannen “out there” zijn, maar je moet wel met ze op date gaan. Anders doen ze dat met iemand anders.


Tip 3: Geef hem een excuusje om jou te ontmoeten

hulp-vragenOk, je hebt dus het nummer geregeld van een leuke man en je hebt hem op de app. Je hebt mijn vorige tip gelezen om vooral niet te lang met hem te keuvelen via tekstberichtjes. En je wilt dus wel met hem op date. Maar hoe doe je dat?

Hoewel ik er niet per se op tegen ben als jij het initiatief neemt en hem mee uitvraagt, is dat natuurlijk niet helemaal hoe het hoort. Je weet hoeveel waarde ik er aan hecht dat jij een leuke tijd hebt met mannen. Ik denk dat het veel vleiender is als hij je mee uitvraagt, toch?

Dus hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk chat en dat hij je mee uitvraagt?

Geef hem een aanleiding.

Kijk. Mannen zijn een beetje voorzichtig. Als ze een vrouw leuk vinden willen ze het niet verpesten door te “eager” over te komen.

Aan de andere kant heb je ook mannen die het juist allemaal een beetje koud laat. Ze zijn aan het prutsen op hun mobieltje, sturen een paar berichtjes en denken er helemaal niet over na of jij hen leuk vindt of niet. Ze zien het allemaal wel.

Tot welke twee groepen hij ook behoort, het resultaat is dat hij je niet heel snel mee uit zal vragen

vervelendOf althans, niet snel genoeg voor jouw doeleinden om hem beter te leren kennen.

De snelste manier om ervoor te zorgen dat hij toch die stap zet, is om hem een goede voorzet te geven. Zodat hij met een krachtige trap de bal in het doel kan schoppen.

Als hij bijvoorbeeld begint over een restaurant wat hij wil proberen, zeg dan: “Oh, ik wil daar ook heen binnenkort.

Dit is een subtiele hint om hem duidelijk te maken dat je wilt dat hij je meevraagt. Hij zal niet doorhebben dat je het expres doet. Hij zal zichzelf vooral erg slim vinden als hij erop ingaat en zegt: “Oh, dan gaan we toch samen?” Niet realiserende dat het jouw plannetje was, zal hij denken dat hij een galante heer was om het voor te stellen.

Maar reken er maar niet op dat hij de eerste hint oppikt. Je zal het een paar keer moeten herhalen, simpelweg omdat mannen niet zo begaafd zijn in het oppikken van subtiele hints. Gelukkig kan jij hem daar een beetje mee helpen, toch?

Er zijn nog veel meer manieren waarop je hem een aanleiding kan geven. Je kan hem vragen naar wat hij altijd al had willen proberen. Je kan hem vragen naar zijn favoriete eten, of welke film hij nog weleens zou willen zien. Elke gelegenheid waarmee je een gezamenlijke interesse kan vinden en waarbij je hem het idee kan geven dat het tactisch en beleefd is om jou mee uit te vragen, helpt je.

Je man begrijpt de hint niet…

subtielStel, je zit met een leuke man op WhatsApp en je hebt een paar keer bovengenoemde truc geprobeerd. En hij lijkt niet te werken.

Als je hem nou echt heel leuk vindt en je wil hem wat nader leren kennen, stel dan gewoon een date voor.

Zeg: “Goh, heb je zin om dan en dan wat te gaan drinken?

Schroom ook niet om met een leuk date-idee op de proppen te komen. Of samen iets geks te doen. Ook als jullie het hebben gehad over iets grappigs als tekenfilms, doe dan daar iets mee. Er is niets verkeerd aan om terug te grijpen op iets wat jullie eerder in het gesprek hebben gesproken.

Als jullie een eind uit elkaar wonen is het natuurlijk een beetje gek om spontaan voor te stellen wat te gaan drinken. Als hij er dan niet zelf mee op de proppen komt, wordt het al met al een beetje vreemd. De manier waarop je dit kan aanpakken, is heel simpel. Zeg tegen hem: “Ik ben aankomend weekend in <zijn stad>. Heb je zin om dan wat te gaan drinken?”

Zo zeg je niet: “Hee, ik kom speciaal voor jou naar je stad.” Dit is een leugentje om bestwil. Het komt nogal raar over als jij kilometers reist voor iemand die je nog nooit of pas een paar keer hebt gezien.

Zo voorkom je dat je een verkeerde indruk op hem maakt

indrukwekkendGeef hem een duwtje.

Als je merkt dat het te lang duurt en je vindt het ongemakkelijk om hem zelf mee uit te vragen, zeg dan dit:

Hee, ben jij zo’n type dat eerst een half jaar met een meisje flirt via Tinder voordat hij haar uitvraagt?

Op deze manier daag je hem een beetje uit en zet je hem voor het blok. Hij realiseert zich namelijk ook wel dat het niet heel mannelijk overkomt. Je geeft hem zo een duwtje en ook al zal hij er misschien niet op reageren of het een beetje belachelijk maken, binnen een berichtje of tien kan je wel een voorstel verwachten om iets met elkaar te drinken. En sommige mannen zal het allemaal niet zo veel uitmaken en je direct vragen om samen op date te gaan.

En dat is mooi meegenomen. Je wilt tenslotte iemand echt leren kennen, en niet jaren aaneen een beetje bits en bytes uitwisselen via het mobiele netwerk. Daar wordt je rekening alleen maar hoog van.


Tip 4: Maak een inside joke

lachenNu je weet dat het verstandig is om zo snel mogelijk met een man op date te gaan en hoe je voorkomt dat je een slechte eerste indruk maakt, is het tijd geworden voor het echte werk.

Want ondanks dat ik je aanraad om te focussen op het echte werk, betekent dit niet dat Tinder en WhatsApp geen mooie aanvulling kunnen zijn op je datingleven.

De volgende tips zorgen ervoor dat je elk berichtje wat je stuurt, laat tellen.

Want je kan beter drie berichtjes sturen die drie dagen door zijn hoofd zingen, dan dertig berichtjes waar hij geen fluit mee kan.

En realiseer je dat een man niet zo snel van zijn stuk gebracht is. En dat je dus met dijken van berichtjes moet aankomen om niet alleen zijn aandacht te trekken, maar hem ook iets te geven waar hij geobsedeerd over kan zijn.

Daar gaan we.

Je hebt hem al eerder ontmoet, of hebt een paar dates met hem gehad, en hebt hem op WhatsApp

whatsappEen goede manier om zijn interesse vast te houden of even aan je te laten denken is om terug te komen op een gezamenlijk grapje.

Hebben jullie bijvoorbeeld een film gekeken waarbij jullie over hetzelfde moesten lachen? Herhaal dan dat grapje.

Het hoeft niet eens op een logisch moment te komen. Sterker nog, het is juist grappig als het op een onverwachts moment valt.

Of stel dat jullie naar de kinderboerderij zijn geweest om de geitjes te voeren.

(Het is één van mijn gekkere date-tips. Veel leuker dan naar een standaard cafeetje gaan, puur omdat jullie er allebei zo overduidelijk niet thuishoren. En omdat het gewoon leuk is om met lieve geitjes te spelen, toch?)

Op het moment dat hij een stukje brood voor de snufferd van het geitje hield, zei je: “Goh, wat een gekkiggeit hier.

Als hij om dat woordgrapje moest lachen, en jij ook, was het een momentje waarop jullie iets positiefs deelden

Hoe je het ook wendt of keert, dit zijn de momenten op basis waarvan mannen een relatie aangaan. Gedeelde blijdschap. Dus als jij een man leuk vindt, wil je dat hij zoveel mogelijk van dit soort momenten meemaakt.

Maar ja, je hebt natuurlijk ook wel wat anders te doen. Je moet naar school of naar je studie, of je moet werken. Je kan niet de hele dag de man die je leuk vindt meenemen naar de kinderboerderij.

In zo’n geval kan je hem af en toe een appje sturen waarin je jullie gezamenlijke grapje herhaalt.

Wat er in zijn hoofd gebeurt, zonder dat hij het doorheeft, is dat alle emoties bij hem terugkomen van het moment dat jij (of hij) dat grapje in het echt maakte.

Zeker als het zijn grapje was, zal hij zich gevleid voelen dat jij het hebt onthouden. Nog meer bonuspunten dus.

En hoe het komt dat die emoties van dat moment weer springlevend bij hem bovenkomen?

Omdat het zo’n specifiek grapje was

de beste herinneringHij herinnert zich precies wanneer het is gebeurt. En onze hersenen zijn gemaakt om associaties te verzamelen. Als je aan één klein detail terugdenkt, zullen gelijk alle andere gewaarwordingen die je in die situatie had bovenkomen. Denk aan geuren, smaken, wat je zag en hoorde, maar ook wat je voelde.

In dit geval zal hij dus geitenmest ruiken, en zich het gemekker van de geitjes voorstellen. En als jullie een leuke date hadden, met dat leuke grapje als een mooi onderdeel, dan komt hij weer even helemaal terug in de sfeer daarvan.

Kijk dan ook niet verbaasd op dat, als je dit een paar keer doet hij je plotseling uitvraagt voor een nieuwe date, ook al zou hij dit normaal gesproken niet zo snel doen.

Je hebt zijn emotionele geheugen aangesproken, en hoewel mannen nooit zullen toegeven dat het voor hen zo werkt, is dit het universele, wetenschappelijk bewezen principe dat maakt dat we jou in ons leven willen hebben.

Er is namelijk niets krachtiger dan een aantrekkelijke vrouw waar we leuke, gezellige momenten mee delen. En met zo’n klein grapje help je hem daaraan herinneren.

Maar wat als jullie nog niet hebben gedatet met elkaar?

Wat als de eerste date nog moet komen en je deze man net hebt gematcht op Tinder? Wat kan je dan met deze tip?

vraagHeel simpel. Kijk bij zijn interesses. Er is namelijk in zijn profiel een lijstje van dingen die hij op Facebook heeft “geliked“. Als jullie geen gesprek hebben waarin tekenfilms of iets anders knulligs voorkomen, gebruik daar dan een herkenbaar grapje van. Waarmee je laat zien dat je weet waar hij het over heeft, en wat hem doet herinneren aan die mooie tijd die hij heeft gehad.

Stel dat hij bijvoorbeeld “Darkwing Duck” als zijn favoriete tekenfilm heeft aangemerkt in zijn interesses. Roep dan tussendoor “Laten we lekker link gaan doen.” Of maak andere grapjes die betrekking hebben op zijn interesses of waar jullie het net over hebben gehad.

Maar let op.

Het is niet de bedoeling dat je de grapjurk gaat uithangen, of heel hard probeert het hem naar de zin te maken. De enige reden dat je één of twee grapjes maakt is om hem te herinneren aan positieve gevoelens die hij in het verleden had. Die stralen namelijk positief op je af, en dat helpt je om een nieuwe date met hem te krijgen of uiteindelijk een relatie met hem te beginnen. Het is dus iets heel anders dan grappig willen overkomen.

De reden dat je niet wil proberen om grappig te zijn, is dat dit een beetje gek overkomt. Je wil dat hij in de rol springt van de stoere man, en dit gaat minder makkelijk met een vrouw die continu grapjes maakt dan een vrouw die zich opstelt als een dame. Ja, het is cliché, maar het kan geen kwaad om je als een dame op te stellen als je wilt dat hij zich als een heer gedraagt. Maak dus niet continu grapjes, maar doe het een paar keer op de juiste momenten. Bijvoorbeeld een keer op dinsdag, en een keer op donderdag. Als je mijn eerdere advies hebt opgevolgd, heb je sowieso niet honderden berichtjes gestuurd over die tijd. Zo zorg je ervoor dat je een memorabele indruk achterlaat.


Tip 5: Speel hard to get – maar niet impossible to get

hard-to-get-spelenDeze tip is vooral van toepassing als je een man al hebt ontmoet. Of je kan hem gebruiken als jullie al wat langer met elkaar chatten.

Maar voordat ik hem aan je geef, wil ik je iets belangrijks vertellen. Het is een waarschuwing die iedere vrouw verplicht zou moeten krijgen voordat ze haar Tinder-profiel aanmaakt.

Wees geen ijskonijn.

Vergeet wat je leest in vrouwenmagazines. Doen alsof je ongeïnteresseerd bent in een man die je op een datingsite hebt gematcht gaat niet werken.

Het komt heel raar over als jij eerst een man matcht en vervolgens heel bits – of niet – reageert op alles wat hij zegt. Het komt enorm onsympathiek over.

Houd goed in de gaten dat een man niet alleen afspreekt omdat je een leuk hoofd hebt op je Tinder-foto. Hij wil ook weten dat als hij een kopje thee met je gaat drinken, je een leuke gesprekspartner bent. Als je dus heel kortaf of flauw reageert op alles wat hij stuurt, dan zal hij aannemen dat je niets te vertellen hebt of gewoon geen leuke persoonlijkheid hebt.

Herinner je dat via tekstberichtjes niet aankomt hoe je iets bedoelt

zo werkt het nietHet kan dus voorkomen dat jij sarcastisch bent of een grapje probeert te maken, maar dat dit totaal niet op hem overkomt. Daarom is het belangrijk om het op safe te spelen. Als je een man leuk vindt, wees dan zo aardig om positief te reageren op wat hij stuurt. Al het andere maakt namelijk geen goede indruk, of komt door het gebrek aan context van tekstberichtjes totaal niet aan.

Dat betekent niet dat je moet applaudisseren voor alles wat hij schrijft.

Nee, je hoeft niet te gaan slijmen, of hele verhalen terug te typen als hij je maar een paar woordjes stuurt. Houd het gewoon lekker simpel en vrolijk. Dat is het beste. En vermijd dus dat je overkomt als een ijskonijn, of als iemand die op een date niet in staat zal zijn een gesprek te voeren.

Maar Tim, je wilde me toch een tip geven over hard to get spelen?

Dat klopt. Maar ik wilde eerst het misverstand uit de weg ruimen dat hard to get spelen hetzelfde is als je lomp gedragen. Nee, hard to get spelen is namelijk iets anders.

Als je een tijdje met een man aan het chatten bent, of je hebt een paar dates gehad, reageer dan eens een dagje niet op zijn berichtjes.

Yep, dat is alles. Geloof me, het is genoeg om een man gek te maken.

i likeEen uur is veel te kort. Een paar uur ook. Een presentatrice vroeg mij niet zo lang geleden tijdens een interview of een uur of drie niet op zijn berichtjes reageren niet te gevaarlijk was omdat ze anders te koud zou overkomen. Ik moest daarom lachen omdat de meeste mannen dit niet eens door zullen hebben. De meeste mannen zijn niet zo verknocht aan hun smartphone als vrouwen. Dus je kan rustig wat meer tijd nemen dan dat jij noodzakelijkerwijs comfortabel vindt.

De bedoeling is dat je even niet op zijn berichtjes reageert. Hiermee laat je merken dat je niet 100% beschikbaar voor hem bent, en nog meer te doen hebt dan wachten totdat hij je een berichtje stuurt.

Dit is heel gezond, omdat een man anders het idee kan krijgen dat je geen leven hebt. Of dat je een beetje wanhopig bent. Tussen jou en mij; ik weet natuurlijk dat dit niet zo is. Je bent een leuke, sterke, onafhankelijke vrouw, anders zou je dit artikel niet lezen. Maar soms moet je mannen, die af en toe wat onintelligente aannames kunnen doen, hier fijntjes aan herinneren.

Dus reageer een dag of twee niet op zijn berichtjes. Als hij later vraagt waarom, zeg je: “Oh, ik was even druk. Ik was bij mijn oma de planten water geven….” Enzovoorts. Vertel hem rustig wat je echt aan het doen was. Geen reden om daarover te liegen.

Want wat gebeurt er in het hoofd van een man als je niet op zijn berichtjes reageert?

Hij vraagt zich af waar je bent gebleven.

we-hebben-elkaar-nodigNa een paar uur valt dit nog wel mee. Maar na een dag denkt hij: “Oh, we hebben het toch gezellig? Wat is er aan de hand?

Niet dat het heel dramatisch is in zijn hoofd, maar hij zal toch met zijn aandacht bij jou zijn. En dat is precies waar je hem wil hebben.

Zo zorg je dat hij zijn aandacht aan je geeft, en dat zijn aandacht voor jou sterker wordt, zonder hem berichtjes te sturen. In zijn hoofd krijg je meer ruimte dan wanneer je doorlopend op hem reageert. Hij denkt meer aan je, en dat is natuurlijk uitstekend.

Houd het onregelmatig.

Als je voor langere tijd met een man aan het appen bent, reageer dan op onregelmatige tijden. Vermijd dat je hem elke dag op precies hetzelfde moment een berichtje stuurt.

Het gevolg is dat hij regelmatig zijn telefoon gaat checken om te zien of jij een berichtje hebt gestuurd. En hoe meer hij aan je denkt, hoe belangrijker jij voor hem wordt. Het is een principe in de psychologie: hoe meer aandacht we aan iets of iemand geven, hoe meer waarde we eraan hechten en hoe belangrijker we die persoon vinden.

Door op verschillende tijden te reageren, zal hij op de zaken vooruit willen lopen en zijn telefoon checken om het nauwgezet in de gaten te houden. Maar dat bekent niet….

…dat je hem een dagelijkse update moet sturen…

ongelezenberichtenBegin nooit met “Hee, heb je lekker geslapen?” Of “Hee, hoe was je dag?

Hoewel er niets verkeerd is aan geïnteresseerd zijn in een man – en daar kom ik later op terug – is het niet heel handig om het op deze manier te doen. Dit kan je vragen als je elkaar ziet, maar via de WhatsApp levert het alleen maar oninteressante gesprekken op. Een verhaal waarin een man vertelt hoe hij naar zijn werk ging en boodschappen deed, is in het echt een stuk minder saai dan in een app-berichtje van drie regels, toch?

Vermijd dus dit soort standaard opmerkingen. Ik begrijp heel goed dat je zijn aandacht wilt of hem aandacht wil geven. Maar als je dat echt belangrijk vindt, stel dan een nieuwe date voor. Of zorg dat jullie elkaar op andere manier te zien krijgen. Of als dat niet mogelijk is, gebruik één van de volgende tips in dit artikel om een gesprek te krijgen wat wel memorabel voor hem is. Zo zal hij extra blij zijn om een berichtje van jou te krijgen, in plaats dat hij iets krijgt wat heel neutraal is.

Wees niet impossible to get.

Ik wil één kleine kanttekening plaatsen. Als ik je zeg dat je af en toe niet wilt reageren en voor de rest van de tijd onregelmatig, wil ik je ook gelijk even terugsturen langs mijn eerste waarschuwing om niet over te komen als een ijskonijn.

Ineens twee weken van de aardbodem verdwijnen is natuurlijk wat extreem. Het is ook niet de bedoeling om het hem heel erg moeilijk te maken. Het enige wat je wilt is dat hij in zijn hoofd veel tijd en aandacht aan je besteedt. Deze mentale moeite maakt dat jij in zijn hoofd meer waard wordt. Terwijl als hij het idee krijgt dat het heel moeilijk is om jou op date te krijgen, hij het niet eens zal proberen. Of dat hij verder zal gaan naar iemand anders. Het is dus in jouw eigen voordeel om het hem niet al te moeilijk te maken. Het is niet je bedoeling om hem in de val te lokken, maar om ervoor te zorgen dat hij de juiste gelegenheid krijgt om je uit te vragen.


Tip 6: Toon interesse

Kijk. Je denkt misschien dat “hoe was je dag” overkomt alsof je interesse in hem hebt. En ergens is dat ook wel zo. Maar het is niet hele diepe interesse. Het is nogal oppervlakkig.

Dat kan beter.

Bij Mannengeheim gaan we niet voor de makkelijke oplossing, die maar een klein beetje het effect heeft wat je wil hebben. Nee, wij zoeken naar de oplossing die ervoor zorgt dat jij krijgt wat je wilt – en nog meer.

Toon interesse in zijn persoonlijkheid en in zijn smaak.

Mannen zijn het niet gewend als je vragen aan ze stelt die net even wat verder gaan dan wat hij gisteren op zijn brood heeft gesmeerd.

Als je net iemand leert kennen, is het niet verkeerd om eerst wat oppervlakkige berichtjes uit te wisselen. Maar dit wordt al snel saai. En je wilt absoluut niet “het saaie meisje” zijn in de ogen van een leuke man.

Dus wees slim en stel hem vragen die hem laten zien dat er nog veel meer schuilgaat in hoe jij in elkaar zit.

Stel afwisselend oppervlakkige en diepgaande vragen.

open vragenOppervlakkige vragen zijn bijvoorbeeld:

Wat is een band die je vroeger geweldig vond maar waar je nu een hekel aan hebt?

Wat is je meest recente voedsel-overwinning?

Deze vraag is zo mooi omdat het niet erbij vertelt om wat voor overwinning het moet gaan. Het kan zijn dat hij het kerstdiner voor zijn familie heeft bereid, of dat hij een nieuw gerecht heeft geprobeerd. Of dat hij sinds vorig jaar spruitjes heeft leren eten terwijl hij het daarvóór heel vies vond. Anyway, je geeft hem de gelegenheid om iets te vertellen over zijn smaak. Oppervlakkig, maar effectief.

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Dit soort vragen stimuleren hem om met een leuk antwoord op de proppen te komen, terwijl hij de kans krijgt om over zichzelf te praten. Hij mag dus moeite doen, maar ook vertellen wat hij vindt. Deze combinatie is voor mannen geweldig.

Je moet je realiseren dat mannen er enorm van genieten om de (juiste) moeite te doen voor een vrouw

hij-vraagt-me-op-dateAls zij hen een kans geeft om haar ervan te overtuigen dat ze tof zijn, dan zullen ze dit niet laten. Zo zit hun ego nou eenmaal in elkaar. Tegelijkertijd vinden mannen het heerlijk om over zichzelf te praten. Ze zullen er helemaal voor gaan en je graag informeren over hun voorkeuren, en over waar ze allemaal van genieten.

Dit waren de oppervlakkige vragen. Nu een aantal die ervoor zorgen dat je hem daadwerkelijk beter leert kennen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Waar ben je het meeste trots op?

Wat is je meest ingrijpende levensles?

Dit soort vragen haken direct in op zijn persoonlijkheid en wat het meest belangrijk voor hem is. Je denkt misschien: “Maar Tim, informeren naar wat zijn vrienden van hem vinden gaat toch niet zo diep?” Think again. Het is heel belangrijk voor een man wat zijn vrienden van hem vinden. Hij zorgt er op deze manier voor dat hij een sterk “team” om zich heen heeft verzameld. Mannen waarop hij kan bouwen. Door aan hem te vragen wat zijn vrienden van hem vinden, laat je zien dat je begrijpt hoe belangrijk dit voor hem is. Niet dat hij in staat zal zijn dit te benoemen. Maar dat maakt niet uit. Hij zal onbewust aanvoelen dat jij één van de weinige vrouwen bent die wel begrijpt hoe mannelijke vriendschappen in elkaar zitten.

Daarnaast zijn de vragen “waar ben je het meest trots op“, en “wat is jouw meest ingrijpende levensles“, direct verbonden met zijn passies.

passie-terug-krijgenHij zal je vertellen over wat hij echt belangrijk vindt in het leven. Dit vertelt je enorm veel over zijn persoonlijkheid en waar hij voor wil gaan. Ook als hij de vraag ontwijkt – wat kan gebeuren – geeft je dit belangrijke informatie. Het betekent dat hij niet heel open is of niet zo snel zijn gevoelens deelt. Die mannen zijn er ook.

Bedenk je eigen vragen.”

Schroom niet om je eigen oppervlakkige en diepe vragen te bedenken. Vragen naar zijn voorkeuren en smaak zijn oppervlakkig en geven je een beeld van hoe hij dagelijks zijn leven leidt. Diepere vragen gaan over hoe hij zichzelf ziet, hoe zijn persoonlijkheid in elkaar zit en hoe hij met andere mensen omgaat.

Nog wat smaak-vragen:

Wat als je overal ter wereld wakker zou kunnen worden, waar zou dat zijn?
Price-Jet of een prove-eiland?
Wat was vroeger je favoriete tekenfilm en waarom?

En wat diepte-vragen:

diepe gesprekkenWat wil je later worden als je groot bent? 😉

Wie is het allerbelangrijkste in je leven en waarom?
Als je alles zou kunnen doen wat je wilt, wat zou je dan als eerste doen.

Door deze vragen aan een man te stellen, laat je zien dat jij een intelligente vrouw bent die niet “aandachtsgeil” is. Je bent geïnteresseerd in wie hij is als persoon, wat voorkomt dat hij je ziet als een vrouw die op Tinder of WhatsApp zit, puur voor de validatie van willekeurige mannen.

Daarnaast laat je merken dat je anders bent. Er zin weinig vrouwen die dit soort vragen stellen. Je toont ermee dat je intelligent bent, en dat je interesse hebt in wat hij vindt. Het is heel interessant voor een man als een intelligente vrouw een gesprek met hem wil aanknopen. Hij zal het opvatten als dat jij niet een meisje bent wat alleen maar zit te wachten totdat hij een berichtje stuurt, maar ook in staat is om zelf met leuke berichtjes te komen. Dit vindt hij mooi, want het betekent, dat wanneer jullie op date gaan, hij niet het hele gesprek hoeft te dragen. En dat jij ook dan met intelligente opmerkingen zal komen.

En dat is heel aantrekkelijk voor een man.


Tip 7: Houd het positief

Portrait of positive femaleHet is een ontzettende klassieker. Maar stuur nooit emotioneel beladen berichten via WhatsApp.

Ik weet niet of jij ook die oom hebt. Die ooit, in 2006, een boze e-mail stuurde naar een andere oom. Die vervolgens een boze e-mail terugstuurde. En er een e-mailconversatie volgde waar de hele familie bij betrokken werd. Inmiddels praten deze ooms al acht jaar niet met elkaar. Gebaseerd op een setje e-mails die ze toentertijd hebben uitgewisseld. Het is lang geleden, maar de ruzie is in hun hoofd enorm geëscaleerd.

Hoe dit komt?

Je ziet niet hoe iemand iets bedoelt als het in tekst staat.

Ik heb dit al eerder benoemd, maar wanneer je iemand een berichtje stuurt, kan die persoon simpelweg niet horen of zien hoe jij het bedoelt. Hij leest alleen de informatie. Waardoor negatieve woorden heel erg hard en koud aankomen. Er is simpelweg geen ruimte voor emotie.

Zo wordt een kleine belediging door de ontvanger als heel groot opgevat. Waardoor er letterlijk familievetes kunnen ontstaan. Omdat kleine beledigingen enorm worden opgeblazen. Wat nooit gebeurd zou zijn tijdens een face-to-face ruzie.

Negatieve emoties hebben een context nodig.

emotionele bagageEr is niets mis mee om af en toe ruzie met elkaar te maken. Of op zijn minst je negatieve emoties te uiten. Maar WhatsApp is hier simpelweg niet de plek voor.

Als je ruzie met iemand maakt, wil dat niet zeggen dat je niet meer verder wil met die persoon. Die nuance mist via WhatsApp. Alleen de harde woorden komen aan, niet de zachte basis. Waardoor de persoon met wie je chat snel een stap achteruit kan zetten.

Ditzelfde geldt voor negatieve verhalen.

Als je wil flirten via een datingsite of Tinder is het laatste wat je moet doen zware, emotionele verhalen in je profieltekst zetten.

Het komt totaal niet aan. Mannen lezen alleen de informatie, kennen jou nog niet als persoon en kunnen het daarom niet plaatsen. Ze zullen geen enkele moeite ermee hebben om een fikse stap achteruit te zetten en naar de volgende te slippen. Ze kennen je immers niet.

Ook als je met een man aan het chatten bent, is dit niet de plek om negatieve emoties te uiten. Dat kan je beter doen wanneer je hem face-to-face ziet, als het echt moet gebeuren. Daarnaast kan het zijn dat je negatieve emoties hebt en heel erg de neiging hebt om deze te uiten, waardoor je dingen zegt waar je later spijt van krijgt. Als je een tijdje afwacht, zul je merken dat de emoties minder sterk worden, waardoor ze minder grip op je hebben.

Geef het een dagje de tijd, en je zult merken dat je emoties een stuk minder zijn geworden.

zandloper weinig tijdWaardoor je helderder kunt nadenken en je erachter kan komen dat die negatieve energie helemaal niet voor de man in kwestie bedoeld was.

Maar er is nog een andere reden waarom je tekstberichtjes altijd positief wil houden.

Tekstberichtjes zijn niet het doel, maar een middel. Het is bedoeld om ervoor te zorgen dat je de volgende date bereikt, en het stuk ertussen zonder kleerscheuren doorkomt. Allerlei negatieve dingen posten zorgen ervoor dat hij je in een negatiever licht gaat zien. Dat schiet niet op als je binnenkort met hem op date wilt.

Als je met hem op date wilt, wil je hem juist positieve gevoelens geven. Je wilt dat hij uitkijkt naar je berichtjes, niet dat hij het ziet als een last.

Hoe positiever jij bent via de app, hoe positiever hij jou beoordeelt. En hoe positiever hij jou beoordeelt, hoe groter de kans dat hij (weer) met jou op date wil.


Tip 8: Maak er geen sollicitatiegesprek van

Eerste date ideeënAls onderdeel van mijn coaching help ik zowel mannen als vrouwen met internetdaten.

Wat ik altijd hilarisch vind om te zien, is als iemand op zijn profiel een heel eisenlijstje heeft staan voor de nieuwe partner.

Dit varieert van lichamelijke eisen tot hoe iemand moet zijn qua persoonlijkheid. Soms is het heel extreem, en staat er letterlijk: “Reageer niet als je rood haar hebt. Ik hou niet van gingers.

Maar houd er rekening mee dat je zo ontzettend sociaal onaangepast overkomt. Het is onaardig om dit in het openbaar te zeggen. Ook al vind je het misschien, dat houd je lekker privé.

Geen enkele man zit te wachten op een vrouw die niet weet hoe ze zich beleefd moet gedragen indien nodig. Of die heel bot is tegen mensen die ze niet kent. Natuurlijk vindt een man het wel prima als jij je mening geeft, ook al valt die niet zo positief uit voor een bepaalde groep mensen. Dat is niet per se erg, maar alles heeft een tijd en een plaats. Je profieltekst is niet de juiste plek. En ook niet het juiste moment. Een man kent je nog helemaal niet, en je wilt niet dat dit het eerste is wat hij van je leest.

Ik begrijp goed waarom vrouwen beginnen met een eisenlijstje in hun profiel

lijst-eigenschappen-liefdesverdrietZe willen natuurlijk de juiste man ontmoeten. Maar zoals ik al eerder heb verteld komt dit simpelweg niet heel aantrekkelijk over. Bovendien is er nog iets anders aan de hand.

Stel dat jij een Tinder-gesprek of WhatsApp-gesprek aangaat met een man en je stelt hem allemaal vragen. Over of hij kinderen wil, wat zijn hobby’s zijn en hoe lang hij is. Hij zal dit interpreteren als dat je hem aan het screenen bent. Het komt heel agressief over en mannen vinden dit ongemakkelijk. Ze willen ook een kans om jou te leren kennen, en niet alleen een eenzijdige situatie waarin jij de enige bent die iemand evalueert.

Ik ga je een waargebeurd verhaal vertellen om te illustreren dat het heel raar is als iemand een gesprek behandelt als een sollicitatie. Een kennis van mij was op date met een mooie vrouw in Nijmegen. Hij had er anderhalf uur over gedaan om daar te komen. Het was de eerste vijf minuten gezellig. Daarna begon ze met:

Zo. En vertel eens, waar zie jij jezelf in de komende vijf jaar?

Het is niet eens de vraag. Die is zo gek nog niet. Als je hem op een leuke manier stelt. Een beetje grappig, met een knipoog. Maar zij stelde de vraag alsof ze van plan was hem op Marktplaats te zetten als hij een verkeerd antwoord zou geven. Ze nam de rol aan van iemand die hem aan het beoordelen was.

Hij vond haar vanaf dat moment niet aantrekkelijk meer

mehZeker toen de date nog drie kwartier duurde en zij hem alsmaar op deze toon vragen bleef stellen. Hij kon haar gewoonweg niet serieus nemen. Het kwam heel onzeker over van haar kant. En ze spreidde een totaal onvermogen ten deel om een gezond gesprek te voeren. Het kwam totaal niet aan.

Dus na drie kwartier heeft hij zijn spullen gepakt en is hij teruggereisd naar waar hij vandaan kwam. En heeft hij haar nummer gewist.

De moraal van dit verhaal?

Vermijd een interviewsetting. Doe niet alsof een date of een uitwisseling via tekst een procedure is, waarvoor je een checklist nodig hebt. Het komt enorm onzeker over.

En het komt in de knoop met het eerste principe van tekstberichtjes versturen: het is bedoelt om de tijd naar de date te overbruggen. Je wilt hem in die tijd positieve gevoelens geven en voor de rest zo min mogelijk berichtjes uitwisselen totdat jullie elkaar weer zien. Hem allemaal harde vragen stellen om hem te screenen hoort daar simpelweg niet bij.

Ook als je een man hebt op Tinder, kan ik me voorstellen dat je er met gestrekt been in wil gaan en hem wil vragen wat hij verdient. Maar doe het niet. Neem de tijd om een gesprek met hem te voeren, en toon wat interesse naar zijn persoonlijkheid. Je komt er vanzelf wel achter, maar geef hem de tijd om jou te leren kennen. Je kan niet zomaar verwachten dat een man het pikt wanneer een vrouw die hij niet kent en die ook niet reageert op wat hij zegt hem scherp begint te beoordelen.


Tip 9: Houd het speels

speelgoedWeet je nog, op het schoolplein? Je had toch twee keer pauze om op te vullen? En het heette niet voor niets speelkwartier.

Je denkt misschien: “Spelen is voor kinderen, niet voor volwassen mensen op WhatsApp of Tinder.”

Fout. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat speels gedrag mensen blij maakt. Het levert een positieve bijdrage aan ons levensgeluk.

En je weet wat we hadden afgesproken. Je doel is om hem positieve gevoelens te geven, zodat hij weer met je wil afspreken. Dus zoals je begrijpt, zijn spelletjes hier een goed middel voor.

Gebruik bijvoorbeeld “doen, durven of de waarheid.” Daag hem een beetje uit in je berichten. Of zeg: “ik heb nog nooit…“. Van een beetje speels doen is geen enkel gesprek saaier van geworden.

En je weet wat ze zeggen. Meisjes plagen is kusjes vragen.


Tip 10: Vraag hem om advies

adviesKijk. Je hebt vast wel eens gemerkt dat mannen altijd de neiging hebben om ongevraagd advies te geven.

Dat is natuurlijk heel vervelend als ze het op een moment doen waarbij jij er niet op zit te wachten. En ook als je er wel op zit te wachten, trouwens. Jij weet ook wel dat het meer draait om de behoefte van een man om advies te geven dan iets anders. Hij vindt het simpelweg prachtig om jou te helpen.

Maar op sommige momenten komt die vervelende neiging heel goed van pas. Wanneer je hem wil versieren via WhatsApp of Tinder bijvoorbeeld.

Deze tip is zo absurd dat mannen hem nooit door zullen hebben.

Neem maar van mij aan dat als jij besluit om hem advies te vragen om iets heel knulligs, hij nooit door zal hebben dat je dit doet om hem te versieren.

En al zou hij het door hebben, dan zou hij nog steeds doen alsof hij het niet door heeft. Hij wil het namelijk veel te graag geloven.

Mannen vinden niets mooiers dan de redder in nood spelen

Je kan hem bij wijze van een foto appen van een ongeopend potje appelmoes met de vraag of hij kan helpen. En ik verzeker je dat hij je op zijn minst advies begint te geven. Als hij al niet bij je langs komt.

Dat gezegd hebbende: pak het iets subtieler aan. Vraag hem hoe je iets moet doen op je computer. Of iets anders waar hij verstand van heeft. Of iets wat zo makkelijk is dat zelfs je kleine zusje van zes het kan. Dat je weet hoe het moet, maakt niet uit, het is simpelweg dat als een man wordt gevraagd door een vrouw hoe ze iets moet doen, hij automatisch begint te antwoorden. Hij voelt zich er sterk door. Een autoriteit. Dat het over iets simpels gaat, maakt helemaal niet uit. Hij vindt jou er aantrekkelijker door en hij geniet ervan om in die rol te mogen kruipen.

Dus doe de man die je wil versieren een plezier. En vraag hem om hulp. Hij zal het je in dank afnemen.


Tip 11: Word niet boos als hij minder reageert dan jij

hij-heeft-geen-tijdAls je een man probeert te versieren via WhatsApp of Tinder, kan het voorkomen dat je maar sporadisch een bericht terug van hem krijgt.

Ik weet het; dit is relatief zeldzaam. Veel mannen sturen je oases van tekst. Realiseer je dan dat zij dit doen om jou een plezier te doen.

De hersenen van mannen en vrouwen zitten anders in elkaar.

Mannen gebruiken communicatie om informatie uit te wisselen. Denk hierbij aan feitjes, niets meer en niets minder. Dit is de enige reden waarom mannen onderling praten. Luister maar eens naar een gesprek tussen twee mannen. Niets anders dan feitjes, feitjes en nog eens feitjes.

Vrouwen daarentegen praten met name over gevoelens – en praten hierover om ze te kunnen uiten. Hun communicatie is veel breder, en veel meer gericht op beleving dan op kennisoverdracht.

Hier zijn mannen zich ook van bewust. Ergens in zijn puberjaren begon het hem op te vallen dat meisjes anders praten dan hij. En dat meisjes het leuker vinden als hij af en toe een beetje zijn best doet om op hun niveau met hen te praten. Dus probeert hij dat. Hij vindt het wel lastig, en hij heeft geen idee of hij het goed doet. Maar het gaat dan ook op hoop van zegen.

Maar niet alle mannen doen dit…

groot verschilVeel blijven hangen in hun informatiemodus. Daar is helemaal niets mis mee. Het is de manier waarop mannen onderling communiceren. Alleen wanneer hij deze op jou toepast, kan ik me voorstellen dat je hier weinig van begrijpt.

Maar dit geldt ook voor hem.

Als jij met lange, emotionele berichten bij hem aankomt, zelfs als deze positief zijn, dan zal hij reageren met: “Wat moet ik met deze informatie?”

Aldus, niet letterlijk. Hij zal het denken en een vage reactie terugsturen, of helemaal niet reageren.

Als dit dus gebeurt, hoef je het hem niet kwalijk te nemen. Het is niet een vermogen van een man om anders te communiceren dan in feitjes. Elk stapje wat hij daarbuiten zet, kost hem veel moeite en zit simpelweg niet in zijn natuur. Je zult er rekening mee moeten houden dat je misverstanden gaat krijgen. Puur doordat jullie anders in elkaar zitten.

Ik heb gemerkt dat sommige vrouwen zich hierdoor laten ontmoedigen. Ze denken dat de man hen niet leuk vindt. Dat hij niet geïnteresseerd in hen is, of lomp is.

En ja, het is natuurlijk wel een beetje lomp. Maar met die interesse? Dat hoeft helemaal niet waar te zijn. Hij heeft simpelweg geen idee hoe hij op je moet reageren. Hij doet maar wat. Neem het hem dus niet teveel kwalijk. En aarzel niet om af en toe de leiding in het gesprek wat over te nemen. Zodat je hem kan helpen door het makkelijker te maken voor hem om op je te reageren.

Vandaar ook dat de spelletjes, de opdrachten en de gerichte vragen zo goed werken als je aan het chatten bent met een man. Geef je hem namelijk iets concreets om op te antwoorden, dan kan hij hier nou eenmaal stukken meer mee dan dat je hoopt dat jullie dezelfde taal spreken.


Tip 12: Stuur hem foto’s

warm het opWat nou als je een gesprek hebt op WhatsApp met een man dat stil is gevallen?

Leuk is dat natuurlijk niet. Je had net het idee dat het goed ging, geeft hij geen antwoord.

Mooi is dat.

Gelukkig is er een hele simpele oplossing om dit “onder de radar” weer op gang te brengen.

Stuur hem een foto.

Als je in de supermarkt bent, pak je twee potten pindakaas, maak je van alle twee een foto en vraag je: “Welke is lekkerder?

Het speelt in op zijn behoefte je te helpen, en het is nog grappig ook.

Ook willekeurige zaken die je aan het doen bent, kan je fotograferen. Maar je krijgt bonuspunten als het een reacite bij hem uitlokt.

Zie je bijvoorbeeld iets wat hij interessant vindt, maak er snel een foto van. Staat er een auto die hij mooi vindt ineens bij jou in de straat, leg het dan vast op de gevoelige plaat.

Alles wat je kan doen om hem te verrassen werkt, uitstekend. En je weet wat ze zeggen; één beeld zegt meer dan duizend woorden.


Tip 13: Stuur hem seksueel getinte berichten

Sexting tips en voorbeeldenVeel vrouwen onderschatten hoe moeilijk het is om goede, erotische tekstberichten te sturen.

Maar ze staan vooraan om mannen te bekritiseren wanneer die een poging wagen.

En dat is volkomen terecht. Mannen zijn soms ronduit ordinair als het op erotische tekstberichten aankomt.

En dat is zo jammer. Er zijn namelijk tig manieren waarop je leuke berichtjes kan sturen om te laten merken dat je aan iemand denkt, zonder dat het gelijk heel plat wordt.

Vergis je niet. Elke man houdt van naaktfoto’s in zijn inbox. Maar je bent nog bezig hem te versieren, toch? In zo’n geval zijn naaktfoto’s een beetje “too much“.

Dan kan je beter een berichtje sturen waarmee je laat merken dat je aan hem denkt. Op een seksuele wijze.

Schrijf bijvoorbeeld:

Ik dacht vanmorgen aan je onder de douche.

Het is niet ordinair, het is suggestief. En daarmee een prachtig bericht. Al zeg ik het zelf.

Een andere kraker is: “Ik kan niet wachten op onze date van vanavond.

Let wel op dat je dit soort berichten stuurt naar een man die je al een keer hebt ontmoet. Het heeft absoluut geen zin om dit soort berichten te sturen naar je verse Tinder-match. Wacht daar dus even mee tot de tijd rijp is.


Zo. Dit waren mijn 13 tips om een man te versieren via Tinder en WhatsApp.

Ik wens je er bijzonder veel succes mee. Ik hoop dat de man die je op het oog hebt, bijt in het aas wat jij voor hem hebt uigezet.

En dan nog iets.

Stel, je hebt een man zover gekregen om een aantal keer met je op date te gaan. Het is gezellig geworden. Jullie mogen elkaar graag.

Hoe zorg je dan dat hij jou smeekt om een relatie met hem aan te gaan?

Dat is een goeie vraag.

En het is lang niet zo makkelijk voor de meeste vrouwen. Want mannen laten zich niet graag muilkorven, ook al vinden we je heel leuk.

Gelukkig heb ik daar een oplossing voor bedacht. Ik heb als datingcoach met duizenden mannen gewerkt, en zo heb ik geleerd waar ze wel en niet op reageren. De antwoorden zullen je verbazen.

En waar ik jou mee wil helpen, is om, als je de ware hebt ontmoet, ervoor te zorgen dat jullie in een relatie komen.

Dat doe je door een simpel trucje toe te passen wat ervoor zorgt dat je in zijn hoofd kruipt, en er niet meer uit verdwijnt. Hij zal je na verloop van tijd vragen om een relatie, simpelweg omdat hij zich geen moment meer zonder jou kan indenken.

En het mooie is, dat dit trucje heel eenvoudig te leren is. Maar je moet het wel weten.

En om dat voor elkaar te krijgen, kan je hieronder je e-mailadres achterlaten. Ik stuur je dan een kort rapportje hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste man verliefd op je maakt. Je weet wel, die ene stoere, sterke kerel. Waar je zielsveel naar verlangt.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend