5

40 Beste Valentijnsdag Ideeën, Tips, Uitjes & Cadeaus Voor Hem

Originele Valentijnscadeau's voor je vriend - hoe je hem de beste Valentijn van zijn leven bezorgt

Op zoek naar leuke ideeën om je vriend mee te verrassen op Valentijnsdag?

Top. Dan ben je op de juiste plek. 

Hieronder vind je 45 leuke dingen om te doen met of voor je vriend op Valentijnsdag.

 • Disclaimer: Je zal een aantal dingen tegenkomen die voor jou een beetje gek, oppervlakkig of kinderachtig zullen lijken. Dit komt omdat mannen nou eenmaal van andere dingen houden dan bloemen, chocola, of het ondergaan van de zon terwijl hij je stevig in zijn armen vasthoudt. Laat bij twijfel daarom deze lijst aan je beste vriend of een mannelijke collega zien, om met je eigen ogen te aanschouwen wat mannen hiervan vinden. 

Dus of jullie nou al 30 jaar samen zijn of dat dit jullie allereerste Valentijnsdag wordt, hier zijn de beste Valentijn ideeën voor mannen: 


Uitjes Top 10

 • Dineren in het donker. Oftewel uit eten in een volledig donker restaurant, waar je niks kan zien tijdens het eten. CTaste is een goede.
 • HotTug. Huur een HotTug voor twee. Wat is een HotTug zeg je? Klik op de link en ontdek het zelf.
 • Ga met hem racen. De meeste steden hebben een kartbaan in de buurt. Hier is een overzicht met alle indoor kartbanen in Nederland.
 • Indoor skiën. Vlak over de grens zit een grote indoor baan genaamd Bottrop. In Nederland zelf kan je gaan voor de Skidome of Snowworld.
 • Indoor skydiven. Ik moet de eerste man nog tegenkomen die hier niet voor in is. Je kan in Nederland bijvoorbeeld skydiven in Roosendaal.
 • Glow in the dark midgetgolf. Waarom glow in the dark? Gewoon omdat het cool is.
 • Tasty Comedy Scheveningen. Lachen, gieren, smullen. Het concept bestaat uit een restaurant waar wekelijks een nieuwe cabaretier komt optreden terwijl jij geniet van je eten. En als je er toch bent kan je het eventueel combineren met een gezellig hotel.
 • Workshop whiskey, wodka/ willekeurige andere drank maken. Een proeverij is natuurlijk ook goed. Zorg wel voor een taxi of ander vervoer terug;)
 • Een drift / slipcursus. Mannen en auto's, het blijft een gouden combinatie. Let er wel op dat wanneer je hem een slipcursus geeft je er duidelijk bij vertelt dat je NIET twijfelt aan zijn rijkunsten, maar het gewoon een vet cadeau vond. 
 • Escaperoom. De escaperooms zijn in Nederland heel erg populair geworden en je zal ze dan ook in elke stad kunnen vinden. 

Cadeaus Top 10

 • Zijn favoriete maaltijd.
 • Drone. Het hoeft echt geen dure te zijn. Hier is een goede. 
 • Bongo Avontuur Voor Twee. Oftewel een cadeaubon met 140 avonturen waar hij de leukste uit kan kiezen. Zo weet je de volgende keer ook meteen in welke richting je moet denken als je iets wil verzinnen.
 • Radiografisch bestuurbare auto. Ook bij deze gaat het meer om het idee dan hoe duur de auto is. Bonus Tip: Maak een racebaan thuis van willekeurige voorwerpen ​en druk hem bij thuiskomst de afstandsbediening in handen.
 • Spelletje voor zijn spelcomputer. Stuur eventueel een berichtje naar een van zijn vrienden om te vragen met welk spel je hem het gelukkigst maakt. En om jezelf onsterfelijk te maken kruip je die avond tegen hem aan terwijl hij zijn nieuwe game uitprobeert.
 • Een fles van zijn favoriete drank. 
 • Katapult. Het haalt bij een man weer even het kind naar boven. Hier zijn een aantal voorbeelden, of maak hem zelf door een goede stok te vinden en er een elastiek tussen te spannen.
 • Iets in de slaapkamer waarvan je weet dat hij het leuk gaat vinden, maar ik het hier niet durf neer te zetten omdat het een beetje ongemakkelijk is voor mij.
 • Het beste ontbijt van zijn leven. Inclusief lief briefje in zijn broodbakje.

10 Ideeën Voor Thuis

 • Pizza, biertjes en zijn favoriete film/serie/game.
 • Je eigen olympische spelen. Zet een paar 'sporten' klaar en speel tegen/met elkaar. Denk aan: pingpong op je keukentafel, (mini)basketbal, darten, beerpong, golf, jeux de boules. Met een klein beetje creativiteit kom je echt een heel eind.
 • Laat hem bepalen. Geef hem een paar dagen voor valentijn een brief met open stukken. Laat stukken open op plekken zoals tijd, activiteit, eten, muziek, jouw outfit en ga zo maar door. Stel niet de vraag 'wat wil je doen', want negen van de tien keer zeg hij iets van 'maakt mij niet uit' of 'wat jij wil'. Zo weet je in ieder geval zeker dat je iets leuks hebt bedacht 😉
 • Massages. Jup, wij vinden dit ook fantastisch. Als je het leuk vindt kan je hem zelfs verrassen met je zelfgemaakte massage olie. Maar alleen als je het leuk vindt, want het maken kost vaak een aantal dagen.
 • Een eigen proeverij. Bestel / maak apart van elkaar allemaal verschillende soorten eten. Organiseer dan een romantische proeverij. Eventueel kunnen jullie elkaar blinddoeken.
 • Book night. Als jullie beiden van boeken houden, maak dan een gezellig leeshoekje en pak jullie favoriete boeken/ kranten/ tijdschriften erbij om ze met elkaar te delen. Praat over de dingen die je hebt geleerd en voor je het weet heb je een avond vol met goede gesprekken.  
 • Een valentijnshuisfeestje met al jullie vrienden, drank en goede muziek.
 • Eten maken, from scratch. Ik heb het hier niet over samen aardappelen koken, maar meer over dingen als: sushi, wafels, ijs, pannenkoeken, pizza, brownies, en wraps. Met een beetje geluk vindt hij het zo leuk dat hij besluit om het vaker te doen;)
 • Speurtocht. Met biertjes onderweg en een sexy, spannende schat op het eind.

Tips om je vriend origineel te verrassen

Tot slot zijn hier nog 10 tips die jouw geniale plan voor een Valentijncadeau of uitje naar het volgende niveau tillen.

(Lees ook dit artikel met tips om je vriend origineel te verrassen)

#1 - ERVARING > CADEAU

Een ervaring is vaak veel meer waard dan het cadeautje zelf. Een dagje samen naar het strand waar hij jou leert vliegeren, blijft veel langer bij dan een mooi horloge. Wanneer je voor een cadeautje gaat, probeer er dan voor te zorgen dat het een ervaring met zich meebrengt. 

Bonus tip: sommige mannen zien uitjes als iets vervelends, omdat ze in het verleden er slechte ervaringen mee hebben (lees: verplicht meegesleurd werden om te gaan shoppen). Daarom is het extra speciaal als een vrouw ervoor kiest om met Valentijn iets te gaan doen wat een man echt leuk vindt. 

#2 - DE 5 MINUTEN TRUC

Het is een leuk trucje om binnen een paar minuten het meest originele en persoonlijke cadeau voor je man te verzinnen. 


Het enige wat je hoeft te doen is 5 minuten lang alle dingen opschrijven waar je man de afgelopen twee maanden enthousiast over was. Misschien is er een voetbalwedstrijd waar je stiekem kaarten voor kan scoren, of raakt hij maar niet uitgepraat over een nieuw technisch snufje waar je hem mee kan verrassen.


Het is een handige en productieve manier om te brainstormen voor een cadeau voor iemand.

#3 - MAAK GEBRUIK VAN EEN HULPLIJN

Vraag zijn vrienden of er iets is waar hij het de afgelopen tijd vaak over heeft gehad. Mannen hebben vaak verborgen interesses die ze liever niet met jou delen om redenen als 'dat jet jou niet boeit dat hij een nieuwe bougiestekker heeft besteld'. Zijn vrienden kunnen daarom goed van pas komen.

#4 - HOE MINDER HET MET VALENTIJN TE MAKEN        HEEFT, HOE BETER

Wanneer je moeite hebt om een origineel idee te verzinnen voor Valentijnsdag dan helpt het enorm als je aan alle cliché dingen denkt die ermee te maken hebben... en compleet het tegenovergestelde doet.

Dus bier in plaats van chocola, shoarma in plaats van een duur romantisch restaurant en een grappige boodschap in plaats van vier kantjes over hoe veel je van hem houdt.

#5 - MISLEID HEM

Je kan hierdoor je cadeau meer impact geven.

Stel je hebt geregeld dat hij een uurtje in een Hummer door het bos mag rond scheuren. Deze verrassing veel meer impact op het moment dat je doet alsof jullie onderweg zijn om een boswandeling te gaan maken. En hem dan verrast.

#6 - GEBRUIK EEN SPECIALE PRESENTATIE

Wat ik hiermee bedoel is dat je een beetje extra aandacht geeft aan de manier waarop je het cadeau gaat geven.

Maak bijvoorbeeld een pad van rozenblaadjes die hem rechtstreeks naar de koelkast leidt waar hij een lief briefje en een aantal koude biertjes aantreft. Je hebt hem in principe een krat bier gegeven, maar in zijn ogen ben je de leukste vrouw op aarde door deze simpele toevoeging.

#7 - ALCOHOL

Eén of twee drankjes kunnen normale dingen als puzzelen, schilderen en spelletjes spelen een hele andere ervaring maken;)

En als dit allemaal nog niet voldoende was voor je om iets te verzinnen voor je man, dan kan je nog altijd terug vallen op deze 3 dingen waar iedere man blij van wordt:

#8 - SEKS

Er zijn weinig dingen waar een man gelukkiger mee maakt (jup, mannen zijn simpele wezens).


 Wat je hier verder mee doet ga ik lekker aan jou overlaten.

#9 - VOEDSEL

Mannen zijn gek op voedsel. Na zwaartekracht is dit dan ook de meest universele waarheid die er is. 

#10 - SPEELGOED

Als in gadgets, spelletjes, gereedschap en alles wat bestuurbaar is.

Zo. Dat waren de beste tips om hem te verrassen met Valentijn.

Voordat je nu naar de winkel sprint om iets voor hem te halen heb ik nog 1 klein simpel dingetje waarmee je hem nog meer kan laten zien dat je om hem geeft. 

Het kost jou geen moeite, maar zorgt ervoor dat hij jullie relatie nog specialer gaat vinden.

Wat het is?

Ik noem dit: Het Mannengeheim.

Het is een klein simpel trucje die je meteen kan toepassen waardoor je man nooit meer iemand anders wil dan jou. Klik hieronder om dit geheim gratis aan te vragen en ik zorg er persoonlijk voor dat je het binnen enkele minuten in je inbox krijgt.

Liefs.​

Tim Veninga
 

Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 5 comments
Dankjewel voor het delen. Volg ons ook op Facebook & YouTube.

Send this to a friend