Verliefd op een collega of je baas? 12 Dingen om te doen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 20 mei 2016 - Laatst gewijzigd op 18 mei 2023

verliefd op collegaVeel mensen worden nou eenmaal een beetje zenuwachtig als ze verliefd zijn. Dat begrijp ik goed. Door de spanning kunnen ze niet meer helemaal helder nadenken.

En stel nou dat je verliefd wordt op een plek waar helder nadenken het belangrijkste is wat je nodig hebt?

Dan heb je een probleem.

En stel nou dat je dit probleem krijgt op de plek waar jij je brood verdient?

Verliefd op een collega of je baas, dus.

Dan is tijd om goed op te letten en een goed plan te maken.

Je wilt natuurlijk de aandacht trekken van die leuke collega, zonder het je op je werk onnodig moeilijk te maken.

Je werkt immers al hard genoeg, toch?

Daarom geef ik je in dit artikel 12 tips voor als je verliefd bent op een collega of je baas.

Ik heb namelijk nogal wat ervaring met deze situatie. Een aantal keer in mijn eigen leven, maar duizenden keren bij de mannen en vrouwen die ik gecoacht heb.

Verliefd worden op een collega komt namelijk nogal vaak voor. Veel meer dan je denkt. Veel meer dan mensen aan elkaar toegeven.

Dus als jou dit overkomt, en je denkt dat je er alleen voorstaat?

Dan heb je geluk.

Hier vind je mijn 12 bewezen tips om je collega te versieren

Waarin je exact leert wat je moet doen, en wanneer. En nog veel belangrijker:

Wat je in je hoofd moet houden terwijl je deze dingen uitvoert. Als je een cake bakt gooi je ook niet zomaar wat bij elkaar. Nee, je weegt het precies af, totdat je het op eigen gevoel kunt.

En hieronder geef ik je het recept om je door je collega te laten verleiden. Ben je er klaar voor?

Mooi. Maar voordat we (echt) beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:

Tip: Download net als meer dan 350.000 vrouwen ‘Het Mannengeheim’ en ontdek hoe je een man geobsedeerd met je maakt. Klik hier om het gratis te lezen.

Tip 1: Maak je er niet druk om dat het een collega is

jon-stewart-oh-my-godAls datingcoach heb ik dagelijks te maken met mensen die iemand leuk vinden.

Of het nou wel of geen collega is: iedereen is een beetje zenuwachtig.

Je weet niet of de ander je leuk vindt. Je weet niet hoe je die persoon moet benaderen. En je weet ook niet of je wat moet zeggen, en zo ja, wanneer. En wordt dit je wel in dank afgenomen door de ander?

Al die twijfels zijn heel normaal.

Wanneer je iemand leuk vindt komen er hormonen vrij die het lastig voor je maken om helder na te denken.

Dit werkt zo voor zowel mannen en vrouwen

Hoe cool mannen ook lijken, in de praktijk vinden zij dit net zo lastig als vrouwen.

Ik weet vanuit mijn coachingservaring dat wanneer mensen verliefd worden op iemand op hun werk, ze dit al aanleiding kunnen gebruiken om zichzelf voor de gek te houden.

Net zoals iemand die verliefd wordt op zijn beste vriend of vriendin dit als smoesje kan opwerpen om er niets mee te doen.

Je denkt misschien dat er allerlei valide excuses zijn om niets met je gevoel van liefde te doen

geen excuusjesJullie werken samen. Misschien is hij je baas. Misschien is de arbeidsverhouding zo dat jullie veel samen moeten doen en het ongemakkelijk kan worden op het moment dat het niet werkt en jullie vervolgens wel verder moeten blijven werken.

Maar als je hier te veel over nadenkt, dan ben je problemen aan het oplossen die er niet zijn:

Je maakt beslissingen voor wanneer je toekomstige zelf in situaties gaat komen die nog niet zijn gebeurd. Je weet helemaal niet of je dit in de toekomst nodig gaat hebben.

Niemand kan voorspellen wat er gaat gebeuren. En daarnaast:

Er zijn enorme verborgen kosten aan alles proberen te plannen

Iets wat leuk is verandert in iets wat je vooral ziet als iets gevaarlijks. Je kan je dan niet meer openstellen voor je gevoel, en dat gevoel van de ander.

Probeer daarom een paar keer rustig adem te halen. En te beseffen dat je niet de enige bent die verliefd wordt op een collega.

Sterker nog:

Ongeveer 50% van de Nederlanders wordt ooit verliefd op een collega, blijkt uit onderzoek. Je bent dus verre van alleen.

Natuurlijk zijn er dingen waarmee je rekening moet houden

Je bent het waard investeer in jezelfJe wilt natuurlijk niet je eigen carrière om zeep helpen, laat staan die van iemand anders.

Maar als je al mijn tips opvolgt, wordt de kans dat dit gebeurt heel erg klein.

En zeg nou zelf:

Stel dat je collega de liefde van je leven is. Stel dat. Is het je dan niet waard om gedag te zeggen tegen je baan?

Ik merk dat veel vrouwen weerstand voelen tegen dit idee

Ze vinden dat ze een sterke, onafhankelijke vrouw moeten zijn met een carrière.

En ik geef ze daar gelijk in. Mannen vinden het ook leuk als een vrouw ambitieus is.

Maar waar wij mannen ook naar verlangen is een vrouw die ons respecteert en waardeert. Iemand die ons ziet als een man, en die beseft hoeveel wij van haar houden en hoeveel wij bereid zijn om voor ons te doen.

Als jij iemand hebt ontmoet die je op auditie wil laten komen omdat je denkt dat deze geschikt is voor de rol van “de ware”, dan mag dit voorrang krijgen boven je baan.

Geen enkele man wil met een vrouw zijn die hun liefde slachtoffert omdat ze bang is dat ze vrouwelijk overkomt.

Ik weet dat dit moed kost…

…maar je zal als vrouw er veel baat bij hebben als je los kan laten dat het om een collega gaat en er gewoon voor kan gaan.

En zeg eens eerlijk:

Hoe leuk vindt jij je werk? Als je bent zoals de meeste Nederlanders, dan sta je niet te trappelen om elke dag op kantoor te verschijnen en zie je het als een noodzakelijk kwaad.

Maar dat geldt ook andersom: ben je als de meeste Nederlanders, dan vind je het heel belangrijk om de liefde van je leven te vinden. Om die ene persoon te vinden waar je zo veel mogelijk tijd mee wil doorbrengen.

Zou het dan niet raar zijn om je werk – wat je niet leuk vindt – te stellen boven je droomman – waar je intens van geniet?

Precies. Probeer dus er geen probleem van te maken dat het om een collega gaat.

Dat is hetzelfde als naar een museum gaan, en je verwonderen over een prachtig schilderij – maar wanneer je op het bordje eronder kijkt en je ziet dat het in 1628 geschilderd, van gedachten veranderen omdat je die periode toevallig stom vindt.


vecht er niet tegenTip 2: Vecht er niet tegen

Ok. Je bent dus verliefd op je baas of je collega. En je verschuilt je niet achter smoesjes. Je geeft het aan jezelf toe.

Maar tegelijkertijd sta je niet te trappelen om acties te ondernemen. Het lijkt je een lastige operatie, die moeilijk tot een goed einde te brengen is.

Laat me je gerust stellen:

Verliefd worden op een collega is ideaal. Het is een prima startpunt voor een leuke relatie.

Ik weet dat dit indruist tegen wat je normaal gesproken hoort. Het is een taboe-onderwerp en er wordt nog wel eens gevoelig over gedaan.

Maar zie het maar zo:

In een kantoor zitten mannen en vrouwen op elkaars lip

Ze zijn onderdeel van hetzelfde team. Hier zijn natuurlijk gradaties in:

Misschien ben je verliefd op iemand waarmee je dagelijks werkt. Zit die persoon op een andere afdeling. Misschien is er zelfs wat strijd tussen die afdelingen, zoals Romeo en Julia.

Hoe het ook zij: aan het eind van de dag werken jullie voor hetzelfde doel. Namelijk dat de eigenaren van het bedrijf rijker worden.

Al met al hebben jullie veel gemeen

Jullie brengen elke dag door op dezelfde plek, met dezelfde mensen en binnen dezelfde cultuur. Er is een grote overlap in jullie wereld.

Als je iemand wil versieren, of je wilt laten versieren, is dat een heel goed begin. Je hoeft minder aan elkaar te snuffelen dan wanneer je een vreemde tegenkomt in de kroeg.

Maar misschien nog wel belangrijker:

Je hebt alle kans om de kat uit de boom te kijken

Natuurlijk, je kan zodra de eerste vlinders door je buik beginnen te fladderen een flinke aanloop nemen en je baas om de hals vliegen.

Maar je kan ook een half jaartje de tijd nemen, en eens goed in de gaten houden hoe die persoon zich gedraagt:

 • Wat verandert er tijdens stress?
 • Heeft die persoon eigenschappen die je aantrekkelijk vindt?
 • Hoe zit het met vertrouwen en respect?

Dit is belangrijk omdat mensen niet eerlijk zijn als ze met elkaar daten

let opIedereen doet zich beter voor dan hij of zij is. Nou is dat ook op het werk het geval, want iedereen zet ook daar een beetje zijn masker op.

Maar als je iemand voor een langere tijd in de gaten houdt, en heel eerlijk bent over wat die persoon wel (en niet) doet, dan leer je enorm veel:

Hoe die persoon in elkaar zit, en wat je kan verwachten tijdens een (lange) relatie.

Het is een voordeel van verliefd worden op iemand van je werk. Je hebt veel meer kennis vooraf. Die hoef je niet te verzamelen door op een boel dates te gaan, je weet al hoe iemand is.

En tot slot:

Je werk zorgt dat je een excuusje hebt om met die persoon te praten

En met praten bedoel ik ook praten over werk-gerelateerde onderwerpen.

Dat lijkt misschien niet helemaal de kant die je op wilt, en dat is ook zo. Maar je moet ergens beginnen. Je loopt ook niet in 1 keer een marathon. Eerst oefen je met een paar kilometers. En daarna maak je de afstand steeds groter.

Op je werk heb je hier tijd en ruimte voor. Je hoeft niet iemand snel te versieren zoals in een kroeg of een andere situatie. Je blijft elkaar zien, dus je kan de tijd nemen.

In het eerste college van de opleiding Communicatiewetenschap op de Universiteit Twente wordt uitgelegd dat mensen vanzelf verliefd op elkaar worden als ze veel tijd met elkaar doorbrengen. Of althans, dat de kans dat dit gebeurt aanzienlijk wordt verhoogd.

Uit mijn ervaring als datingcoach, kan ik dit bevestigen. Ik zie het heel vaak gebeuren.

Dat betekent dat je crush op iemand op je werk alleen maar in je voordeel werkt als je op zoek bent naar de liefde van je leven. Die persoon staat al dagelijks in contact met jou. Dat is een makkelijk begin.


competentiesTip 3: Werk aan je competenties

Ok. Je bent dus verliefd op iemand van je werk. En je hebt inmiddels begrepen dat je hiermee geluk hebt.

De kans dat het lukt om deze persoon te versieren is groter dan dat het een vreemde betreft. Je hoeft niet van voren af aan te beginnen. De kaarten zijn geschud en jij hebt een aas in je mouw.

Ondanks mijn herhaaldelijke geruststellingen ben je niet helemaal overtuigd. Je vraagt je af wat je concreet moet doen om ervoor te zorgen dat je met je crush in contact komt.

Nou, laat me je 1 ding vertellen:

Het is makkelijker dan je denkt

Zometeen geef ik je hier concrete tips over. Maar eerst wil ik het met je hebben over wat maakt dat je dit zo lastig vindt.

Heb je eerder een collega versierd?

Kijk:

Elke profvoetballer begon met een balletje trappen bij hem of haar in de buurt. Daarna naar een club. Van de kabouters naar de F’jes, naar de B’tjes, enzovoorts enzovoorts.

prof-vs-kabouterWat is het verschil tussen een profvoetballer en een kabouter?

Ervaring.

Een profvoetballer is zelfverzekerd over zijn kunnen. Hij is beter dan 95% van alle andere mensen die voetballen.

Dat heeft hij opgebouwd door hard te werken. Door vaak achter een bal aan te hollen. Hij heeft er nou eenmaal veel uren ingestoken.

Het kaboutertje daarentegen is het allemaal aan het leren

Hij barst in huilen uit als hij een makkelijke bal mist. Als hij faalt komt dat nou eenmaal als een klap aan.

Maar als het een doorzettend kaboutertje is, blijft hij oefenen. Totdat hij de makkelijke ballen begint te raken, en door mag naar de F’jes. Daar oefent hij verder, en voordat je het weet wordt hij steeds beter en mag hij nog een klasse hoger.

Zodra hij het daar ook onder de knie begint te krijgen, begint zijn zelfvertrouwen wat te groeien.

En dat is precies waar ik het over wil hebben.

zelfvertrouwenJe collega versieren kost zelfvertrouwen

Als jij nog nooit een collega hebt versierd, is de kans klein dat jij het vertrouwen hebt dat het je gaat lukken.

Hierdoor kan je de kans dat het gaat werken lager inschatten dan deze in werkelijkheid is.

Omdat je het nooit eerder hebt gedaan maak je de onterechte inschatting dat het je nooit gaat lukken. Dat is hoe het werkt met zelfvertrouwen, en iedereen heeft hier last van.

Je begint onderaan, en als je lang genoeg oefent zie je dat het allemaal wel meevalt.

Wil ik voorstellen om op twintig collega’s verliefd te worden en hen allemaal te versieren?


Nee, niet per se (alhoewel je dit lekker moet doen als jij daar gelukkig van wordt).

Wat ik je wil aanbevelen, is dat jij je realiseert dat jij je vermogen lager inschat dan het is. Je denkt dat je het niet kan, puur omdat je het nooit hebt gedaan.

En je zal leren dat je het wel kan, wanneer het je lukt. Eens moet de eerste keer zijn.

Nou kan ik dit zeggen omdat de meeste mensen nooit een collega hebben versierd, of 1 of 2.

En 1 of 2 collega’s versieren is simpelweg niet genoeg om het zelfvertrouwen op te bouwen, dat het je altijd gaat lukken. Want zelfvertrouwen is de realistische verwachting dat het je in iedere situatie (of althans, de meeste gevallen) zal lukken.

Zelfvertrouwen komt niet uit de lucht vallen

Er wordt nog wel eens gesuggereerd dat zelfvertrouwen iets is wat je aan komt waaien. Of dat je ermee geboren wordt. Maar wetenschappelijk onderzoek laat iets heel anders zien.

Zelfvertrouwen is niets anders dan de inschatting dat iets je lukt. Hoe vaker je het (succesvol) hebt gedaan, hoe groter de kans dat je er weer in slaagt. De enige manier om zelfvertrouwen te krijgen, is door te slagen in wat je wilt bereiken.

Daar tegenover staat dat als je het nooit eerder hebt gedaan, je simpelweg niet weet wat je verder gaat helpen.

Daar ben ik voor. Ik heb duizenden mannen en vrouwen gecoacht om de liefde van hun leven te vinden. Ik ga jou helpen om hetzelfde te doen. En in jouw geval is het dus een collega. Hier komen de concrete tips:


Tip 4: Begrijp de zorgen van je collega

begrijp hetStel, je bent als vrouw verliefd op een mannelijke collega. Dan is het belangrijk om te snappen wat er allemaal in zijn hoofd omgaat.

Zie het maar alsof je als jager achter een hert aanzit:

Je kan plompverloren door het bos banjeren en schieten op alles wat beweegt. Maar het hert hoort je van mijlenver aankomen en zal weg zijn voordat je het kan vinden.

Nee, dan is het beter om te denken zoals het hert. Eerst bestudeer je hem. Je wilt weten hoe hij zich gedraagt. Zodat je weet hoe je het beste tot actie over kan gaan.

Gelukkig heb ik als datingcoach dit gedeelte voor je gedaan:

Mannen zijn bang dat je ze voor aap zet

Dat geldt niet alleen voor je collega, maar letterlijk voor elke man die je wel interessant vindt.

Tuurlijk, het is hem opgevallen hoe knap en slim je bent. Maar dit hardop toegeven brengt nogal wat risico’s met zich mee.

Het is je misschien wel eens opgevallen dat mannen belachelijk worden gemaakt als ze iemand leuk vinden die dezelfde gevoelens niet voor hen heeft. Hij wordt beschouwd als een creep, als wanhopig of als een viespeuk.

Althans, dat is het ergste geval. In andere situaties gaan de mensen eromheen wel sportief mee om. Maar elke man heeft een paar herinneringen waar hij snoeihard wordt afgewezen, voor het oog van iedereen. En dat heeft hem nogal gekwetst.

Mannen hebben een klein ego

Ik weet dat het niet terecht is, maar het is nou eenmaal zo. Het is een restant van de evolutie. In de oertijd was het nogal gevaarlijk als man om iemand leuk te vinden die jou niet leuk vond.

Dat betekende namelijk meestal dat ze al een vriendje had, en die zou wel eens boos op je kunnen worden dat je met zijn vriendinnetje aanpapte.

Daarnaast woonden mensen in stammen van 50 tot 150 mensen. Daar waren er nou eenmaal niet heel veel vruchtbare vrouwen in de juiste leeftijd.

Als je onvoorzichtig te werk ging en je werd afgewezen, dan had je als man een probleem. Tenminste, als kindjes op je verlanglijstje stonden.

Dit is van toepassing op alle mannen

Niemand wil afgewezen worden. Als je als vrouw een man wil versieren op je werk, is dit het eerste waar je rekening mee moet houden. Maar ook als je als man een vrouw wilt versieren.

In een kroeg om 3 uur ’s nachts maakt het niet zoveel uit. Maar op je werk moet je wel aan je reputatie denken.

Vrouwen zijn zich er meestal niet bewust van dat mannen om de oren geslagen worden met signalen dat het niet tof is om op een vrouwelijke collega verliefd te worden:

Seminars over seksuele intimidatie, verhalen over rechtszaken, en nog veel meer. Ik herinner me dat ik als tienjarig kind kreeg uitgelegd wat seksuele intimidatie was. Ik wist op die leeftijd nog niet eens wat seks was.

Het maakt dat mannen bang zijn om wat verkeerd te doen

Terwijl vrouwen prima in staat zijn om hun grenzen aan te geven, en vrijwel alle mannen goede bedoelingen hebben.

En voor zo’n goed bedoelende man heeft een versierpoging om vier uur ’s nachts in een doorrookte kroeg of discotheek niet bijster veel consequenties. Hij kan afgaan en dat is niet leuk, maar daarvoor is bier uitgevonden.

Maar op het werk zijn er wel degelijk consequenties

Gaat het mis, dan kan hij in sommige gevallen ontslagen worden. Of op zijn minst in een kwaad daglicht worden gesteld. Hij kan worden bestempeld als een engerd, puur omdat hij een poging waagt.

Hij bedoelt het goed en hij hoopt alleen dat jij hem ook leuk vindt, maar hij kan nou eenmaal geen gedachten lezen.

Een collega versieren als man is nou eenmaal tegen de regels waar hij sinds zijn tiende jaar voortdurend aan wordt herinnerd

Maar tegelijkertijd wil hij natuurlijk, als hij een vrouw leuk vindt, ook een poging wagen. En gelukkig is de praktijk van die regels ietsje anders:

Iedereen weet dat collega’s wat met elkaar krijgen.

Meer dan 50% van de Nederlanders begint ooit wat met een collega. Dat is niet mals. Het laat zien dat het de normaalste zaak van de wereld is.

En dat weten de mensen op je werk ook. Ze hebben het zien gebeuren en zullen er niet raar van opkijken. Het is een apart verschil tussen de regeltjes, waarin het wordt afgekeurd, en de realiteit, waarin het is toegestaan.

Het enige waar wel problemen over kunnen worden gemaakt is wanneer een baas zijn ondergeschikte versiert. Daarom is het belangrijk om in de wandelgangen te informeren hoe dat in het verleden is gegaan, als jij verliefd bent op je baas. Misschien valt het in jouw bedrijf wel mee.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Als vrouw is het goed om je te realiseren dat de consequenties voor mannen een stuk groter zijn als ze worden afgewezen op de werkvloer.

Daardoor is het heel zeldzaam dat hij het lef kan opbrengen om jou uit te vragen, ten overstaan van al jullie collega’s. Je zult dus een list moeten verzinnen, om hem toch zo ver te krijgen.

Daarover in de volgende tip meer.


Tip 5: Breng tijd met elkaar door

Ok. Mannen zijn over het algemeen voorzichtig met het uitvragen van vrouwen op het werk, uit angst dat ze worden afgewezen. Hoe zorg je er nou voor dat hij toch zijn mannelijkheid hervindt, en er wat aan doet?

De oplossing is simpel:

Breng tijd alleen door.

Werk samen aan een project. Stel voor dat jullie samen een klusje doen. Het maakt niet uit welk excuus je aanwendt.

De enige reden dat je dit moet doen, is dat hij kan zien dat jij veilig bent. Jij kan hem in de tijd dat jullie samenwerken laten doorbrengen dat hij niet bang hoeft te zijn op een afwijzing van jouw kant.

Sterker nog: je kan hem laten merken dat je er op zit te wachten dat hij je uitvraagt. Niet door hem dit plompverloren te vertellen. Want:


Tip 6: Vermijd liefdesverklaringenliefdesverklaring

Of je nou man of vrouw bent: werk is niet de ideale plek om te vertellen dat je iemand leuk vindt.

Ook als je veel tijd samen doorbrengt, bijvoorbeeld om aan een project te werken. In al te veel detail over je amoureuze gevoelens treden is gewoon niet verstandig.

Gelukkig is hier een simpele oplossing voor.

Wissel signalen uit dat het ok is om met elkaar te flirten

De taak van de vrouw hier is om hem, wanneer hij een opging waagt, dit een beetje aan te moedigen.

Het is de taak van de man om te kijken of de vrouw open staat voor avances. Dus om het initiatief te nemen.

Nou zijn dit geen harde regels. Niets van wat ik zeg moet je zien als regels. Het is helemaal niet verkeerd als een vrouw het initiatief neemt of een man een beetje voorzichtig is met wat hij zegt.

Maar als je ergens wilt komen – het liefst in elkaars armen – dan zal je vroeg of laat spijkers met koppen moeten slaan. En dit is de meest effectieve manier.


Tip 7: Maak er een spelletje van

spelletjeNatuurlijk zijn er verschillende manieren waarop je het flirten kan aanpakken.

De meest leuke die ik heb ontwikkeld in mijn jaren als datingcoach, is om zo overdreven mogelijk met je collega te flirten.

Zeg dus niet “ik vind je leuk” in het gezicht van je collega. Het komt nogal heftig over.

Maar wat wel kan, is wanneer hij binnenloopt overdreven zeggen: “Oh, de meest knappe man van het werk is er weer.”

En andersom: “Hee, mijn favoriete collega.”

Zolang je dit lacherig en gezellig houdt, is het ok

Het wordt als onschuldig gezien omdat het een spelletje is. Het is niet beladen en dat moet je het vooral niet maken. Het is niet bedoeld om iemand te versieren, maar om die ander goed te voelen over zichzelf. Op deze manier kom je er mee weg.

Het grappige gevolg alleen is dat een man meer en meer zal openstaan om een vrouw aan te spreken, als ze dit al geoefend hebben in de vorm van een spelletje.

Hij zal gewend raken aan het idee en door het te oefenen wordt de stap om het “voor het echie” te doen een stuk kleiner.

In zekere zin warm je hem zo op om je mee uit te vragen. Of althans, op z’n minst te kijken of er wat te versieren valt.


Tip 8: Vraag de man om hulphelp me

Als je als vrouw verliefd bent op je mannelijke collega en hij begrijpt het spelletje niet, dan geeft dat helemaal niks.

Sommige mannen zijn nou eenmaal botte beren. Daar doe je niets aan.

Natuurlijk kan je het blijven proberen om er een spelletje van te maken, en dit moet je vooral doen. Maar je kan ook gebruik maken van iets wat in een relatie heel irritant kan zijn:

De eeuwige neiging van een man om je te helpen.

Wil je tijd met hem doorbrengen?

Vraag hem dan om hulp.

Zeg bijvoorbeeld dat je helemaal geen fluit snapt van Excel. Of een ander programma. Als je het wel begrijpt, maakt dat niet uit.

Het punt is niet om briljant met Excel te worden, maar om hem een excuus te geven in zijn rol te stappen als “redder in de nood”.

Wanneer je hem om hulp vraagt zal hij ervan genieten

Hij zal zich belangrijk voelen. Echt het mannetje. Het is zijn manier om te flirten. Op deze manier bewijst hij zich aan jou.

Een man voelt zich beter als hij moeite mag doen voor een vrouw. Ik weet dat dit een beetje gek is, maar hier kan je op deze manier handig gebruik van maken.

En het kan niet verkeerd zijn om, als hij je lang heeft geholpen, hem te bedanken met een kopje thee na het werk.


Tip 9: Geef hem een voorzetjevoorzetje

Wil je dat hij je uit vraagt?

Dan vind ik dat heel verstandig.

Een romantische sfeer scheppen gaat nou eenmaal moeilijk onder TL-lichten in een systeemplafond, en een snorrende watercooler op de achtergrond.

Nee, dan kan je veel beter in een romantisch cafeetje zitten, of in een gezellig restaurant.

Maar weet je wat het mooie is van mannen?

Ze maken graag doelpunten


Maar wanneer je op het voetbalveld vanuit de eigen helft met de bal aan je voet probeerde om bij de tegenstander te scoren, dan werd je ervan beschuldigd dat je een “egotripper” bent.

Wanneer je als man voor het doel van de tegenstander ging staan wachten totdat iemand je een mooie voorzet gaf, dan was je ineens een held.

Zo werkt het ook met jou uitvragen op het werk

De beste manier is nog altijd om hem een goede voorzet te geven. Eentje die hij er makkelijk in kan koppen.

Begin bijvoorbeeld over dat je dit weekend een nieuw restaurant gaat proberen. Of als hij dat zegt, noem dat jij daar ook al heen wilde gaan (ook als het je geen fluit interesseert).

Als hij je leuk vindt, ziet hij zijn kans schoon en zal hij voorstellen om het gezellig samen te bekijken.

jaEn daar zeg je natuurlijk gelijk ja tegen, toch?

Schrik niet als hij je niet na de eerste poging uitvraagt.

Wij mannen hebben hints nou eenmaal niet zo snel door als vrouwen.

Je zal echt een goede voorzet moeten geven. Eentje waarbij we eigenlijk alleen maar onze voet hoeven op te tillen en de bal landt al in het goal.

Stel dat je voor je werk naar een beurs moet: vind een excuus om hem mee te krijgen.

Het grappige is dat hij na afloop zal denken dat het zijn idee was.

Mannen hebben nou eenmaal niet door wanneer vrouwen hen een voorzet geven. En ook al hebben ze dat wel door, dan vinden ze het geen probleem om zichzelf te complimenteren met het fenomenale doelpunt wat ze hebben gescoord. Zo zijn wij nou eenmaal.


Tip 10: Raak elkaar aan

Yep. Deze tip geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Als je iemand anders aanraakt kom je in zijn of haar ogen over als aardiger, intelligenter en aantrekkelijker.

En als dat is hoe je die ander gezien wil worden, kan je hier maar beter zo snel mogelijk mee beginnen.

Als vrouw kan je dit heel onschuldig aanpakken

Ga bijvoorbeeld naast de man staan en wijs naar zijn computerscherm. Tegelijkertijd raak je kort zijn schouder even aan, of strijkt je hand langs hem wanneer je deze terug trekt.

Wanneer je dit doet zal hij het echt wel doorhebben. Hij zal zich afvragen of je het bewust doet, maar het mooie ervan is dat hij hierdoor aan je gaat denken.

En dat is precies wat je wil hebben.

Als vrouw geef je hem hiermee het signaal dat hij wat dichterbij kan komen dan de andere mannen op jullie werk. Een ander signaal voor hem dat het veilig is om een versierpoging te wagen.


Tip 11: Geef hem een complimentje

complimentIk weet het: weer een tip om een man het signaal te geven dat het veilig is. Maar het is nou eenmaal hard nodig.

Versierd worden komt op je werk nou eenmaal niet uit de lucht vallen.

Deze tip past perfect binnen het eerder genoemde flirt spelletje. Maar als het niet is gelukt kan je het ook gewoon doen:

Geef hem een complimentje.

Ja, ik weet hoe simpel het klinkt. Vertel hem dat zijn haar goed zit, al dan niet met een big smile. Vind iets wat je leuk aan hem vindt en maak hem hier attent op. Doe je het vaak genoeg, dan zal hij beseffen dat hij “groen licht” krijgt.


Tip 12: Besluit of je jullie romance geheim wil houden

geheim houdenOk. Jullie hebben elkaar versierd. Jullie hebben wat dates gehad en zijn bij elkaar in bed beland. Wat nu?

Beslis samen hoe je hiermee omgaat op het werk.

Vertel het indien nodig, of hou het geheim als er regels zijn die het officieel verbieden.

Is het je baas, dan kan het geen kwaad om zijn reputatie te beschermen. Maar praat er in ieder geval over met elkaar.

Doe je het niet en ontstaan er misverstanden? Dan kan je later in de problemen komen als de ander zijn mond opentrekt zonder dit met jou te hebben kortgesloten. En dat wil je natuurlijk niet hebben.


Hoe je van een crush naar een relatie met je baas gaat

En nu even iets anders: Weet je eigenlijk waar een man behoefte aan heeft in een relatie? Wat hij zoekt in een vrouw, en waar hij helemaal wild van wordt?

Ik denk dat het goed is dat je doorleest. Want elke man heeft een aantal basisbehoeftes in een relatie. Als deze bevredigd worden zul je zien dat hij daar enorm gelukkig van wordt.

En als we vrijgezel zijn als man is het heel simpel:

Zien wij een vrouw waarvan wij denken dat ze het in ons heeft om die behoeften te bevredigen? Dan zullen we er alles voor doen om haar te krijgen, en te houden. Ze is in onze ogen “relatiemateriaal”.

Hoe je zo’n vrouw wordt, die de meest aantrekkelijke man verliefd op haar maakt?

Dat lees je in het Mannengeheim

Het is een sluiproute in het hoofd van elke man. Iets wat ze je niet kunnen uitleggen, simpelweg omdat woorden te kort schieten.

De enige reden dat ik dit heb leren benoemen is dat ik er jaren keihard voor heb gewerkt. Ik heb letterlijk duizenden mannen gecoacht en weet als geen ander wat er in hun hoofd omgaat.

Om vrouwen te helpen die ene speciale man te vinden, heb ik het allemaal aan het papier toevertrouwt.

Als je het Mannengeheim wil ontvangen, laat dan hieronder je e-mailadres achter. Dat is helemaal gratis en natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om.

En heb je een vraag over het versieren van je baas of collega, stel die dan gerust in de reacties.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

2 Reacties

 • michelle schreef:

  Hoi Tim,

  Ik ben sinds 2 maanden begonnen in een nieuw bedrijf en heb gevoelens gekregen voor een collega met wie ik close samenwerk en die binnenkort ook mijn team leader wordt. Helaas geeft hij me gemengde signalen en weet ik niet goed waar ik aan toe ben.

  Heb geprobeerd flirt en lichaamssignalen te herkennen uit de blog die je hebt geschreven, soms komen ze overeen en maar meestal niet.

  We hebben heel veel dezelfde overeenkomsten zoals, muziek smaak tot aan de manier waarop we naar liefde en het leven kijken.

  Twee dagen geleden heb ik hem voor de grap gevraagd om een drankje te doen na het werk, daar ging hij op in. Het was gezellig, maar na twee drankjes was hij moe en wou hij naar huis, wat ik eigenlijk heel jammer vond. Als je iemand leuk vind wil je toch zo lang mogelijk de tijd proberen te rekken?

  De volgende dag hadden we samen pauze en vroeg hij of hij me naar huis moest brengen na het werk, waarop ik antwoordde dat het te ver omrijden was voor hem en dat ik me wel redde. Hij zei daarna dat hij had gezien dat onze roosters altijd langs elkaar heen lopen en we nooit dezelfde dag vrij hadden, anders had me graag mee willen nemen naar het strand.

  Ik vraag me af of het allemaal vriendschappelijk is, omdat hij gewoon een heel aardig en lief persoon is die met iedereen goed overweg kan en zelfs ook erg touchy feely is met andere vrouwen in het bedrijf. Of is het zo dat een man een vrouw nooit zal vragen als hij geen interesse zou hebben?

  Hij deelde met mij dat hij met andere vrouwen date, maar dat hij altijd na een tijdje aan de kant wordt gezet omdat hij te open is en zich voor 200% geeft, hij wilt graag weten waar hij aan toe is en met de vraag naar exclusiviteit jaagt hij vrouwen weg. (Wat ik juist niet liever zou willen)

  Ik ben bang dat hij iemand anders ontmoet omdat hij zegt op zoek te zijn naar een serieuze relatie, maar ik kan hem ook niet teveel laten merken dat ik hem wel zie zitten omdat we collega’s zijn en ik niet wil dat het straks awkward wordt om samen te werken als de gevoelens niet wederzijds zijn.

  Lieve Tim – Heb je misschien tips voor deze hopeloze verliefde dame?

 • Hoe kan dit nu het best in coronatijd met alleen werken via zoom of teams?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend