8

11 Lichaamstaal Signalen Om Te Testen Dat Hij Je Leuk Vindt

In dit artikel leer je:

 • 11 Lichaamstaal signalen waaraan je kan zien dat een man je leuk vindt
 • Zijn niet-zo-subtiele-manier om je te laten weten dat hij interesse heeft
 • Hoe je aan zijn bovenlichaam kan zien dat hij niet met je wil praten
 • Een onbewust trekje die iedere man heeft als hij je leuk vindt
 • … en nog veel meer

Maar bekijk eerst deze video:Lichaamstaal signalen die verraden dat een man je leuk vindt

In deze blog krijg je een aantal voorbeelden van subtiele – en vaak onbewuste – signalen die mannen uitzenden als ze een vrouw leuk vinden.Veel vrouwen breken vaak hun hoofd over deze vraag. Want als je iemand leuk vindt, maar niet weet of het wederzijds is, dan kan dat enorm vervelend zijn. Het feit dat je geen hoogte van hem krijgt kan je onzeker maken.

Maar omgekeerd:Wanneer je ontdekt dat hij jou ook leuk vindt, kan je juist vleugels krijgen en meer durven.

Daarom leer je in deze blog 11 signalen om te herkennen of hij je leuk vindt. Bovenaan deze blog vind je een video met de volledige uitleg (bekijk die eerst als je hem nog niet hebt gezien). En hieronder heeft mijn assistent de video nog even kort voor je samengevat:


1. Hij raakt je steeds “toevallig” aan

Een man die jou leuk vindt gaat bewust op zoek naar momenten waarop hij je even aan kan raken. Dit kan bijvoorbeeld je hand vasthouden zijn, een arm om je heen slaan als jullie naast elkaar lopen of simpelweg subtiel zijn hand op je schouder leggen als jullie staan te praten.

2. Hij verandert constant van houding

Als je ziet dat hij zich geen houding weet te geven tegenover jou, dan komt dat omdat hij zenuwachtig van je wordt. De nerveuze energie in zijn lichaam zorgt ervoor dat hij constant van houding blijft veranderen. Op een date zal hij wat ongemakkelijk in zijn stoel bewegen, op je werk zal hij tegenover je staan en opeens besluiten om tegen een muur aan te leunen.

3. Hij lacht breeduit

Over het algemeen lachen mannen niet zo uitbundig.

Wanneer je dus merkt dat bij alles wat je zegt…

(je verhaal hoeft niet eens leuk of grappig te zijn)

…er een brede lach op zijn gezicht verschijnt, dan is dat een duidelijk signaal dat hij je interessant vindt.

4. Hij kijkt stiekem naar je

Wanneer je terugkijkt en hij zich betrapt voelt dan weet je dat hij letterlijk een oogje op je heeft. Het komt zelden voor dat een man stoer genoeg is om je aan te blijven staren.

5. Hij zit met zijn torso in jouw richting

Dit signaal verklapt of hij geïnteresseerd is in wat je te vertellen hebt. Een man die jou niet leuk vindt zal zijn torso (en daarmee zijn aandacht) van jou wegdraaien en richten op iets anders. Daarentegen, een man die jou ziet zitten zal zich op jou focussen en dit uiten door zijn bovenlichaam richting jou te draaien.

6. Hij corrigeert zijn uiterlijk

Als een man je leuk vindt dan zal hij zich automatisch een beetje onzeker gaan voelen. Hij wil een goede indruk op je maken waardoor hij super zelfbewust wordt. En zijn manier om hier mee om te gaan is door af en toe zijn uiterlijk te fatsoeneren. Een paar voorbeelden:

 • Hij doet zijn haar goed
 • Hij fatsoeneert zijn kraagje
 • Hij stroopt zijn mouwen op

7. Hij maakt zijn borst groter

Een typisch mannelijk flirt signaal is dat hij zichzelf zo groot mogelijk maakt. Dit is niks anders dan een poging om je te imponeren met zijn mannelijkheid.

8. Hij negeert zijn telefoon

Op het moment dat een man je leuk vindt, dan wordt jij het centrum van zijn universum als jullie samen zijn. Hij zal al zijn appjes en e-mails vergeten. Jij bent waar al zijn aandacht naar uit gaat.

9. Hij komt dichterbij als hij met je praat

Dit is zijn manier om toenadering te zoeken. Hij komt wat dichterbij je zitten of leunt steeds meer in om de afstand tussen jullie te verkleinen.

Vergroot hij juist de afstand?

Dan kan dat komen doordat hij gewoon wat zenuwachtig en verlegen is. Dit betekent overigens niet dat hij je stom vindt.

10. Hij raakt zijn gezicht constant aan

Ook dit is een zenuwtrekje. Hij moet zijn nerveuze energie kwijt en dat doet hij door aan zijn gezicht te zitten.

11. Hij spiegelt je

Als hij je vertrouwt, bewondert of een connectie voelt dan gaat hij automatisch kleine gedragingen van je overnemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

 • Hij past zijn tempo van spreken aan naar die van jou
 • Zijn intonatie gaat meer op die van jou lijken
 • Als jij achterover gaat leunen, dan doet hij dat ook
 • Als jij een slok neemt van je drankje, dan doet hij kort daarna precies hetzelfde

Om dit punt extra te verduidelijken is hier een video van een experiment waarbij er twee situaties worden gecreëerd. In de ene situatie zitten er twee mensen tegenover elkaar die elkaar aardig vinden. In de andere situatie is er nul connectie.

Wat er gebeurt is heel duidelijk. In situatie één gaat het stel elkaar spiegelen. En in situatie twee waarbij het stel elkaar niet zo leuk vindt gebeurt dit niet.

Zo. Met deze lichaamstaal signalen weet je precies hoe je kan zien dat een man je leuk vindt.

Het is altijd handig om te weten wat een man van je vindt. Maar weet je wat veel handiger is?

Hem zo verliefd maken dat er geen twijfel over mogelijk is of hij je leuk vindt ja of nee.

En de beste manier om dat te doen is door het Mannengeheim toe te passen. Het een simpel trucje waarmee je een man smoorverliefd kan maken. In een apart document leg ik je uit hoe en waarom dit zo goed werkt, dus mocht je geïnteresseerd zijn meld je dan hieronder aan en ik stuur het direct en gratis naar je op.

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 8 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend