3

Gaat hij vreemd? Test vreemdgaan van je man met 23 signalen

Test vreemdgaan van je man met 23 signalen

In dit artikel:

  • Waarom afstandelijkheid van je partner niet hoeft te betekenen dat die persoon vreemd gaat – en waarom andere signalen veel betrouwbaarder zijn dan afstandelijkheid.
  • Wat de 27 meest voorkomende signalen zijn waaraan je een vreemdganger kunt herkennen. De antwoorden zullen je verbazen.
  • Hoe je kunt testen door op je bankafschriften te kijken of je partner vreemd gaat, ook als daar niets verdachts te zien is.
  • Hoeveel signalen je moet zien wil het in de verwachting liggen dat je partner vreemd gaat. Hint: het is er niet één, het zijn er niet twee.

Vreemdgaan herkennen”

vreemdgaan-herkennenAls mensen overschatten we onszelf.

Gaan we vreemd, dan denken we dat we James Bond-achtige figuren zijn in het verstoppen ervan. En dat onze partner er nooit achter zal komen.

Zitten we in een relatie, dan denken we dat we het altijd door zullen hebben als iemand ontrouw is. Of dit nou emotioneel of fysiek is. Of het nou op vakantie is of gebeurt met een ex. Of de dader nou ontkent, of dat het met een familielid van jou is (zoals een broer of zus).

De meest extreme verhalen heb ik voorbij horen komen in mijn praktijk als datingcoach. Vreemdgaan komt vaker voor dan je denkt. De statistieken verschillen enorm, dus ik zal een lange bespreking je besparen. Maar het varieert tussen de 33% en de 75%. Dat zijn nogal extreme cijfers. De kans is dus groot dat één van de twee mensen in een relatie vreemd gaat.

Maak kennis met John en Sylvie.”

John en Sylvie (niet hun echte namen) hadden 4 jaar een relatie. Maar Sylvie begon John van vreemdgaan te verdenken. Ze had op een aantal websites gelezen dat wanneer een man afstandelijk wordt, dit een signaal van vreemdgaan is. Dus ze stelde een NSA spionagecampagne in het werk om erachter te komen of dit het geval was.

Toen dat niets opleverde besloot ze hem te confronteren. Na verloop van tijd werd het John te heet onder de voeten. Niet omdat hij vreemd ging, maar omdat de paranoia van Sylvie hem te veel werd.

Ik kan je vertellen dat het niet goed afgelopen is met de relatie.

En weet je wat nou het kromme is?

waarschuwingAfstandelijkheid is geen indicatie van vreemdgaan.”

Dit is ongefundeerd advies wat je overal terugleest, maar wat niet overeenkomt met de werkelijkheid. Als je stellen waarvan de man is vreemdgegaan vraagt of hij afstandelijk werd, dan is het in de meeste gevallen “nee”.

Hoe je dan wel kan herkennen of je partner een vreemdganger is? Dat leer ik je hieronder. Ik heb de meest voorkomende signalen op een rij gezet. Het zijn er 27. Ik heb deze ontdekt in mijn werk als datingcoach, en ze gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Maar mijn ervaring met duizenden mannen en vrouwen geeft altijd de doorslag.

Oh, en let op.”

Als je partner één of twee van de onderstaande signalen vertoont, dan is er niet veel aan de hand. Ook dat was een fout die Sylvie maakte, samen met nog veel andere mensen. Je kunt niet iemands intenties aflezen van één gedraging. Maar wel van een stuk meer. Merk je dus dat je veel meer punten op deze lijst voor je partner kan afvinken? Dan is het wel tijd om in de gaten te houden wat er aan de hand is. En het gesprek met elkaar aan te gaan.

Dus daar komen ze. De 27 signalen dat je partner vreemd gaat.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Signaal 1: Hij bewaakt zijn telefoon als een havik

havikVroeger, in een mooiere tijd, maakte het hem geen fluit uit waar zijn telefoon was. Hij kon prima even gescheiden zijn van het ding. Hem rondslingeren? Dat was zijn favoriete hobby.

Tegenwoordig is het anders. Zijn telefoon zit vastgeplakt. Aan zijn hand, in zijn broekzak, met vijf kettingen aan een hartmonitor – maar in ieder geval aan iets.

Merk je dat hij een stuk voorzichtiger is geworden en zijn telefoon behandelt alsof het een breekbaar konijntje is? Dan kun je er donder op zeggen dat hij berichten uitwisselt met een andere vrouw.

En let op: het gaat om het veranderde gedrag. Als hij dit altijd al zo deed hoef jij je geen zorgen te maken. Maar zie je plotseling een verandering? Dan mag jij je achter de oren gaan krabben.


Signaal 2: Hij wordt plotseling ijdel

zelfbeeldAls een man vreemdgaat gebeuren er een aantal interessante dingen.

Zijn minnares kan hem aansporen om eens wat meer aandacht aan zijn uiterlijk te besteden. Waarschijnlijk heeft hij al in geen jaren een mode-catalogus opengeslagen. De meeste mannen boeit dit niet heel veel.

Wanneer hij plotseling thuiskomt met een nieuw kapsel terwijl hij al tien jaar met hetzelfde rondloopt, is dit ietwat verdacht.

Draagt hij nieuwe kleren, of komt hij thuis met een nieuw “hip” montuur voor zijn bril, en dit gebeurt allemaal achter elkaar? Oeps.

Minnaressen zijn voor één ding goed: ze maken een bezette man meer modebewust. En of je daar heel blij mee moet zijn….


Signaal 3: Hij vertoont haantjes gedrag

haanAls jullie al een tijd een relatie hebben, dan nemen jullie elkaar voor lief.

En jullie zijn niet de enige die dat doen. Het gebeurt eigenlijk automatisch als je langer een relatie met elkaar hebt.

Komt er ineens een derde wiel aan de wagen, dan kan zijn mannelijkheid geprikkeld worden. Hij krijgt het verlangen om indruk te maken op die vrouw.

En wat nou als hij in de spiegel kijkt en zie dat hij meer overgewicht heeft dan Viola Holt? En de enige sport die hij beoefent bestaat uit het lopen van de tv naar de koelkast en weer terug?

Dan denkt hij: “Goh. Laat ik die vadsige pens van mij eens wegwerken. Wat minder halve liters Schultenbrau naar binnen slurpen. Naar de sportschool of wat sit-ups doen in de woonkamer.”

Dit gedrag is erop gericht om indruk te maken op zijn potentiële nieuwe scharrel. Tenminste, als het uit het niets komt. Heeft hij een oprechte behoefte om gezond te leven, dan applaudisseer ik hem alleen maar. Want je weet dat ik een enorme fan van sporten ben. Dus als hij naar me luistert, helemaal top.

Maar als je man normaal een “couch potato” is en uit het niets een hernieuwde interesse voor beweeglijkheid ontwikkelt….

Dan is het een ander verhaal.


Signaal 4: Hij gaat tien minuten later naar bed dan jij

Happy coupleKijk. Ik coach al jaren mannen en vrouwen in de liefde. Ik heb dus helaas veel moeten horen over hoe jullie vreemdgaan. En hoe dat afloopt.

Als ik een vrouw spreek waarvan de man buiten de pot pieste, dan vertelt ze steevast dit:

Ja, ongeveer een half jaar geleden begon hij ineens tien minuten later dan mij naar bed te gaan. Het was elke nacht en het kwam enorm uit de lucht vallen. Normaal gingen we altijd samen naar boven, maar nu is dat voorbij. Meestal heeft hij een of ander slecht smoesje. Moet hij nog iets afmaken, of een beker anijsmelk drinken. Maar achteraf realiseer ik me dat dit het moment was dat hij nog even met zijn scharrel ging appen. Mooi is dat.”

Wat er in zo’n geval gebeurt is dat haar man voor het slapengaan even een momentje voor zichzelf wilde. Het liefst met die andere vrouw, waar hij een affaire mee heeft.

Doet hij het altijd, zolang jullie elkaar kennen? Dan is er niets aan de hand.

Maar is er sprake van plotseling veranderend gedrag?

Let dan goed op en kijk naar signaal 5.


Signaal 5: Hij neemt contant geld op – en doet geheimzinnig over waar hij het aan uitgeeft

vraag-introMannen zijn niet dom. Althans, de meeste.

Als we vreemdgaan zijn we wel zo subtiel om onze sporen uit te wissen. Stel nou dat we besluiten om ons liefje mee te nemen naar een restaurant. Dan is het niet slim om dat te betalen van de gezamenlijke rekening. Je ziet het dan terug op de bankafschriften. En dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Dus neemt de vreemdgaande man een sloot geld op bij de pinautomaat. Cadeau’s, etentjes en wat al niet meer worden daarvan betaalt.

Dus loopt je man ineens met een stapel briefjes op zak? Of doet hij geldopnames en vertelt hij jou niet waarvoor die zijn? Geeft hij je een half en slap antwoord als je ernaar vraagt?

Dan is dit het vijfde signaal dat hij mogelijk vreemdgaat.


Signaal 6: Hij maakt langere werkdagen

je maakt het ergerOverwerken is het standaard excuus van de vreemdganger. Zeggen dat je iets moet doen voor de baas, of nog even aan een project moet werken, is in zo’n geval een slechte smoes.

Het kan zijn dat hij het echt druk heeft. Maar gebeurt het steeds vaker, en is er geen sluitende verklaring voor? En wordt zijn afwezigheid gecombineerd met andere signalen? Dan kan het zijn dat hij vreemd gaat.


Signaal 7: Hij gaat op reis…

…terwijl hij dit eerst nooit deed. Of dit nou op zakenreis is, of samen met vrienden (die mogelijk in het complot zitten en verbergen dat hij vreemd gaat).


Signaal 8: Hij ruikt lekkerder

lekker ruikenMannen beseffen zich meestal wel dat als ze met een andere vrouw rollebollen, ze haar geur met zich meenemen.

Niet echt praktisch als je vervolgens bij je vriendin in bed duikt.

Daarom douchen de meeste vreemdgaande mannen zich even voordat ze bij jou in bed kruipen.

Normaal ben je daar natuurlijk blij mee, een man die lekker schoon is en goed ruikt. Maar in dit geval kan ik me voorstellen dat je het wat minder vindt.

Komt hij tegenwoordig thuis en rent hij dan als eerste naar de douche? Zonder überhaupt even hoi te zeggen?

Dan is dit een indicatie dat hij vreemd gaat.

Hij wil dan het luchtje afspoelen wat hij elders heeft meegenomen.


Signaal 9: Hij is attenter en liever voor je

hij-vraagt-me-op-dateVeel vrouwen denken dat wanneer een man vreemdgaat, hij afstandelijker zal worden. En misschien zelfs als een lompe boer tegen haar te keer zal gaan.

Maar meestal is dat helemaal niet zo. Als je met koppels spreekt waarbij de man is vreemdgegaan, is eerder het tegenovergestelde het geval. In de periode dat het vreemdgaan begon, werd hij liever naar zijn vrouw. Attenter. Begon hij misschien wel cadeautjes voor haar te kopen en beter naar haar te luisteren.

De reden hiervoor is tweeledig. Enerzijds gieren er hormonen door zijn lijf waardoor hij zich mannelijker voelt, en makkelijker in een romantische bui komt. Anderzijds voelt hij zich schuldig, en probeert hij het vreemdgaan onbewust met je goed te maken door je beter te behandelen.


Signaal 10: Hij zet overal slotjes op

hoe krijg je een relatieWil je zijn computer pakken en krijg je ineens het verzoek om een wachtwoord?

Staat er plotseling een code op zijn telefoon?

Heeft hij ineens het handschoenenkastje in de auto hermetisch afgesloten?

Waarom zou hij dat doen, denk je? Omdat hij niets te verbergen heeft? Omdat zijn baas voortdurend in zijn telefoon wil loeren?

Of is er iets anders aan de hand….


Signaal 11: Hij gaat vaker stappen met vrienden

Misschien gaat hij regelmatiger naar de stad dan normaal. En gebruikt hij dit als smoesje om zijn scharrel te zien.


Signaal 12: Hij controleert waar jij zult zijn voordat hij uitgaat

sherlock holmesStel dat je vreemdgaat. Dan wil je natuurlijk niet je vriendin tegenkomen terwijl je zit te dineren.

Dus kijk je in haar agenda. Of vraag je even wat zij gaat doen, quasi geïnteresseerd.

Het resultaat? Je kan anticiperen waar zij zich bevindt en daar ver van uit de buurt blijven.


Signaal 13: De manier waarop hij over zijn leven vertelt veranderd

Stel dat hij normaal honderduit praat over zijn werk. En hij nu met halfbakken antwoorden komt over bepaalde details. Bijvoorbeeld met wie hij werkt, en hoe, en wanneer.

Mogelijk doet hij dit om zijn buitenechtelijke escapades te verbergen.


Signaal 14: Je komt thuis in een schoon huis

schoon huisAls een man vreemd gaat in zijn eigen huis, wil hij natuurlijk niet dat er sporen achter blijven.

In zo’n geval zal hij met de stofzuiger alle verloren haren even weghalen. Koffiebekers met lippenstift erop in de prullenbak gooien. Andere signalen dat er een andere vrouw is geweest proberen te verbloemen.

Proberen. Wij mannen zijn nou eenmaal slecht in schoonmaken. Het zit niet in onze genen. We denken wel allemaal dat we een James Bond zijn, dus de praktijk is anders.

Dit is vooral een signaal als je man normaal nooit schoonmaakt, maar het nu ineens heeft opgepakt als een vreemde nieuwe hobby.


Signaal 15: Hij trekt zich terug om te bellen

Is jouw man van de oude stempel? Voert hij nog telefoongesprekken in plaats van dat hij berichten stuurt via Facebook of WhatsApp?

Ik sprak laatst een oudere vrouw waarvan de man vreemdging. ze vertelde dat hij vaak afzondering zocht om even met iemand te bellen. Elke keer was het iemand anders. Althans, dat zei hij. Toen hij een keer had gezegd dat hij zijn broer belde, en ze vroeg het aan zijn broer de volgende dag, bleek dat een leugen. Dit was de eerste manier waarop hij door de mand viel.

Zeker als dit vaker voorkomt is dit een indicatie dat er iets niet in de haak is. Bellen is zo ouderwets, bijna niemand doet het nog. En als hij het dan regelmatig doet, meestal naar iemand anders…. Dan is het opletten geblazen.


Signaal 16: Hij wist allerlei digitale sporen uit

berichten verwijderenKijk je op zijn laptop. En is er daar geen spoor te bekennen van een browsergeschiedenis? Of zie je dat bij zijn Facebook account de gesprekken zijn verwijderd?

Hetzelfde geldt voor zijn telefoon. Als je ziet dat hij gesprekken wist, of er lege plekken bij gesprekken staan waar je wel wat zou verwachten, is dit een halfbakken poging om zijn sporen uit te wissen.

Wees gewaarschuwd.


Signaal 17: Hij heeft meerdere accounts op sociale media

sociale mediaZit je op Facebook en wordt je ineens aan je vriend voorgesteld, maar heeft hij dan een andere naam? Terwijl je hem al onder zijn echte naam als vriend hebt?

Dan is er iets ongemakkelijks aan de hand. Mogelijk gebruikt hij dat andere account om met zijn scharrel te communiceren.

Hetzelfde geldt voor mobiele telefoons. Heeft hij er twee, en gebruikt hij die andere om zijn wereld gescheiden te houden?


Signaal 18: Hij wil meer tijd alleen doorbrengen

Ook al is hij lief voor je en is hij er attenter op geworden, als hij vraagt om meer “me time” kun jij je afvragen waar hij dat aan wil besteden.


Signaal 19: Hij praat over andere vrouwen in zijn slaap

Deze lijkt me vrij duidelijk.


Signaal 20: Bij een gesprek over vreemdgaan krijgt hij het moeilijk of wordt hij onrustig

Stel dat je er rustig over begint, en je merkt dat je vriend het benauwd krijgt. Het lijkt alsof hij zich betrapt voelt.

Of wordt hij juist erg boos en defensief en opstandig? Hoe het ook zij, alles dat wijst op enige spanning kan erop wijzen dat je vriend een affaire heeft.


Signaal 21: Hij heeft meer seks met je

Tip als man vriend alleen maar aan seks denktVerandering van spijs doet eten. Als hij seks heeft met een andere vrouw, zal zijn lust verder geprikkeld worden. Het gevolg? Als hij thuiskomt bij jou heeft hij meer behoefte aan seks.

Of verandert hij in bed? Heeft hij nieuwe dingen geleerd? Merk je dat hij zich anders opstelt? Mannelijker?

Allemaal indicaties dat er een andere vrouw in het spel is.


Signaal 22: Vrienden melden dat ze hem met iemand anders hebben gezien

Dat hij in de gaten houdt waar jij bent voordat hij met zijn nieuwe vlam afspreekt, lijkt me logisch. Maar hij kan niet iedereen van jullie (gezamenlijke) vriendenkring in de gaten houden. En is hij in de stad met zijn scharrel, en ziet iemand van jullie vrienden hen lopen?

Dan is er de kans dat dit zijn weg terug naar jou vindt.


Signaal 23: Hij heeft een nieuwe hobby buitenshuis

knipoogKeek je man normaal alleen maar tekenfilms, het liefst in zijn Batman-pyjama lang uitgezakt op de bank?

En trekt hij er nu hele dagen op uit, waarbij hij “dag schatje!” roept en de deur achter zich dicht trekt?

Doet je man aan “nachtvissen”, “kaartavondjes” of andere fratsen die meer aandacht van hem vergen dan hij ooit aan iets heeft gegeven?

Waar komt die hobby vandaan, denk je?

Of is er iets anders aan de hand?


Signaal 24: De kilometerstand van de auto klopt niet

de reden waaromStel, hij zegt dat hij van Dordrecht naar Rotterdam rijdt voor zijn werk en weer terug.

En je kijkt later op de kilometerstand en ziet dat er 300 kilometer is bijgekomen in plaats van de verwachte zestig.

Denk je dan dat hij in Rotterdam is geweest, of dat hij zijn scharrel is gaan opzoeken zo’n 150 kilometer verderop?


Signaal 25: Hij krijgt vreemde geschenken van vrienden

Vooral zaken als parfum en sieraden, die mannen nooit aan elkaar zouden geven, zijn verdacht.

Alles waar hij mee loopt waarbij je het niet zou verwachten is een reden tot wantrouwen.


Signaal 26: Hij stopt met praten over een specifiek iemand

Stel, hij vertelde veel over een nieuwe, vrouwelijke collega die op het werk verscheen.

Hij had hele verhalen over haar en hoe zij in het team paste.

Plotseling drogen die verhalen van de ene op de andere dag op.

Het zou niet slim zijn als hij vreemd met haar gaat, en alles wat ze doet aan jou doorbrieft.

Daarnaast is het moeilijk om neutraal te vertellen over iemand waar je een seksuele relatie mee hebt. Zeker tegen je vriendin.


Signaal 27: Zijn taalgebruik verandert

blablablaWaar we mee omgaan, daar worden we mee besmet.

Merk je dat je vriend ineens andere woorden gebruikt of ineens grappen maakt die je niet van hem kent?

Dan is er de kans dat hij deze elders heeft opgepikt.

Want mensen die veel tijd samen doorbrengen nemen elkaars taalgebruik over.

Dus vandaar dat dit een rol kan spelen wanneer je man vreemd gaat.


Zo. Een hele lijst hè, die 27 signalen dat een man vreemd gaat.

Wil je nou voorkomen dat hij er ooit aan denkt?

Wil je dat hij zo naar jou verlangt dat hij niemand anders ziet staan?

Wil je dat hij zich zonder vreemd te gaan enorm mannelijk voelt, en de hormonen door zijn lijf gieren? Die hij vervolgens bij jou kwijt kan?

Meld je dan hieronder aan voor het mannengeheim. Ik stuur je dan anoniem toe hoe jij een man helemaal gek op je kan maken. Het is iets wat de meeste vrouwen niet weten, en wat mannen graag zo willen houden. Maar ken je het Mannengeheim? Dan heb je een krachtig wapen in je arsenaal erbij om een man aan te trekken en verliefd op je te maken.

Ben jij er klaar voor? Kan jij omgaan met de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken?

Meld je dan hieronder aan.

Tim Veninga
 

Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments
Dankjewel voor het delen. Volg ons ook op Facebook & YouTube.

Send this to a friend