Gaat hij vreemd? Test vreemdgaan van je man met 30 signalen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 23 juni 2020 - Laatst gewijzigd op 30 april 2023

Vrouw is bang dat haar vriend of man vreemdgaat en wil testen of het zo is.

Als jouw partner vreemdgaat met een ander, is dat hartverscheurend.

En als je dit leest, heb je het waarschijnlijk het vermoeden dat hij jou bedriegt.

Hieronder geef ik je de 30 belangrijkste signalen om op te letten. En ik leer je de volgende belangrijke dingen:

 • Wat mannen die vreemdgaan denken
 • Hoe ze hun ontrouw voor je verbergen
 • Waarom afstandelijkheid van je partner *niet* hoeft te betekenen dat hij vreemd gaat (er zijn andere signalen die veel betrouwbaarder zijn dan afstandelijkheid).
 • Een simpele test of je partner vreemdgaat… óf niet.

Hoe je vreemdgaan eenvoudig kan herkennen

Meme over wat mannen zeggen als ze worden betrapt op vreemdgaan.Als mensen overschatten we onszelf.

Gaan we vreemd, dan denken we dat we James Bond-achtige figuren zijn in het verstoppen ervan. We denken dat onze partner er nooit achter zal komen.

Maar zitten we in een relatie, dan denken we dat we het altijd door zullen hebben als iemand ontrouw is. Of dit nou emotioneel of fysiek is. Of het nou op vakantie is, of het gebeurt met een ex. Of de dader het vreemdgaan ontkent, of niet.

De meest extreme verhalen heb ik voorbij horen komen in mijn praktijk als datingcoach.

Vreemdgaan komt vaker voor dan je denkt

De statistieken verschillen enorm, dus ik zal een lange bespreking je besparen. Maar het varieert tussen de 33% en de 50%. Dat zijn nogal extreme cijfers. De kans is dus groot dat één van de twee mensen in een relatie vreemd gaat.

Laat me je een verhaal van een klant vertellen:

Maak kennis met John en Sylvie.”

Man zegt dat hij op zakenreis gaat, maar zijn vrouw verdenkt hem van vreemdgaan.

John en Sylvie (niet hun echte namen) hadden 4 jaar een relatie. Maar Sylvie begon John van vreemdgaan te verdenken. Ze had op een aantal websites gelezen dat wanneer een man afstandelijk wordt, dit een signaal van vreemdgaan is. Dus ze ging ze als een heuse detective aan het werk om erachter te komen of dit het geval was.

Toen dat niets opleverde besloot ze hem te confronteren. Na verloop van tijd werd het John te heet onder de voeten. Niet omdat hij vreemd ging, maar omdat de paranoia van Sylvie hem te veel werd.

Ik kan je vertellen dat het niet goed afgelopen is met de relatie.

En weet je wat nou het kromme is?

Afstandelijkheid is geen indicatie van vreemdgaan.”

waarschuwingsbord

Dit is ongefundeerd advies wat je overal terugleest, maar wat niet overeenkomt met de werkelijkheid. Als je stellen waarvan de man is vreemdgegaan vraagt of hij afstandelijk werd, dan is het in de meeste gevallen “nee”.

Hoe je dan wel kan herkennen of je partner een vreemdganger is?

Dat leer ik je hieronder. Ik heb de meest voorkomende signalen op een rij gezet. Het zijn er 30. Ik heb deze ontdekt in mijn werk als datingcoach, en ze gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Maar mijn ervaring met duizenden mannen en vrouwen geeft altijd de doorslag.

Let op:

Als je partner één of twee van de onderstaande signalen vertoont, dan is er niet veel aan de hand. Ook dat was een fout die Sylvie maakte, samen met nog veel andere mensen. Je kunt niet iemands intenties aflezen van één gedraging. Maar wel van meerdere gedragingen.

Merk je dus dat je veel meer punten op deze lijst voor je partner kan afvinken? Dan is het wel tijd om in de gaten te houden wat er aan de hand is. En het gesprek met elkaar aan te gaan.


Video: Hoe je ziet of hij vreemdgaat of niet

De belangrijkste 9 signalen om te testen of hij vreemdgaat geef ik je in deze video:

Video gekeken? Ok. Hieronder vind je de volledige test om vreemdgaan te herkennen.


De 30 Signalen dat iemand vreemdgaat

Op het einde van het artikel vertel ik je ook welke gedragingen het meest alarmerend zijn.

Hier is de vreemdgaan test met 30 signalen:

Signaal 1: Hij bewaakt zijn telefoon

Vrouw vertrouwt haar partner niet omdat hij zijn telefoon voor haar verborgen houdt.Vroeger, in een mooiere tijd, maakte het hem geen fluit uit waar zijn telefoon was. Hij kon prima even gescheiden zijn van het ding. Hem laten rondslingeren? Dat was zijn favoriete hobby.

Tegenwoordig is het anders. Zijn telefoon zit vastgeplakt. Aan zijn hand, in zijn broekzak, met vijf kettingen aan een hartmonitor – maar in ieder geval aan iets.

Merk je dat hij een stuk voorzichtiger is geworden en zijn telefoon behandelt alsof het een breekbaar konijntje is? Dan kun je er donder op zeggen dat hij berichten uitwisselt met een andere vrouw.

Let op:

Het gaat om het veranderde gedrag. Als hij dit altijd al zo doet, hoef jij je geen zorgen te maken. Maar zie je plotseling een verandering? Dan mag jij je achter de oren gaan krabben.


Signaal 2: Hij wordt plotseling ijdel

Als een man vreemdgaat, gebeuren er een aantal interessante dingen.

Zijn minnares kan hem aansporen om eens wat meer aandacht aan zijn uiterlijk te besteden. Waarschijnlijk heeft hij al in geen jaren een mode-catalogus opengeslagen. De meeste mannen boeit dit niet heel veel.

Wanneer hij plotseling thuiskomt met een nieuw kapsel terwijl hij al tien jaar met hetzelfde rondloopt, is dit ietwat verdacht.

Draagt hij nieuwe kleren, of komt hij thuis met een nieuw ‘hip’ montuur voor zijn bril, en dit gebeurt allemaal achter elkaar? Oeps.

Minnaressen zijn voor één ding goed: ze maken een bezette man meer modebewust. En of je daar heel blij mee moet zijn…


Signaal 3: Hij vertoont haantjes gedrag

Als jullie al een tijd een relatie hebben, dan nemen jullie elkaar voor lief.

En jullie zijn niet de enige die dat doen. Het gebeurt eigenlijk automatisch als je langer een relatie met elkaar hebt.

Komt er ineens een derde wiel aan de wagen, dan kan zijn mannelijkheid geprikkeld worden. Hij krijgt het verlangen om indruk te maken op die vrouw.

En wat nou als hij in de spiegel kijkt en ziet dat hij meer overgewicht heeft dan Viola Holt? En de enige sport die hij beoefent bestaat uit het lopen van de tv naar de koelkast en weer terug?

Dan denkt hij: “Goh. Laat ik die vadsige pens van mij eens wegwerken. Wat minder halve liters Schultenbrau naar binnen slurpen. Naar de sportschool of wat sit-ups doen in de woonkamer.”

Dit gedrag is erop gericht om indruk te maken op zijn potentiële nieuwe scharrel. Tenminste, als het uit het niets komt. Heeft hij een oprechte behoefte om gezond te leven, dan applaudisseer ik hem alleen maar. Want je weet dat ik een enorme fan van sporten ben. Dus als hij naar me luistert, helemaal top.

Maar als je man normaal een ‘couch potato’ is en uit het niets een hernieuwde interesse voor beweeglijkheid ontwikkelt….

Dan is het een ander verhaal en zou dit wel eens kunnen betekenen dat hij vreemdgaat.


Signaal 4: Hij gaat tien minuten later naar bed dan jij

Happy coupleKijk. Ik coach al jaren mannen en vrouwen in de liefde. Ik heb dus helaas veel moeten horen over hoe jullie vreemdgaan. En hoe dat afloopt.

Als ik een vrouw spreek waarvan de man buiten de pot pieste, dan vertelt ze steevast dit:

Ja, ongeveer een half jaar geleden begon hij ineens tien minuten later dan mij naar bed te gaan. Het was elke nacht en het kwam enorm uit de lucht vallen. Normaal gingen we altijd samen naar boven, maar nu is dat voorbij. Meestal heeft hij een of ander slecht smoesje. Moet hij nog iets afmaken, of een beker anijsmelk drinken. Maar achteraf realiseer ik me dat dit het moment was dat hij nog even met zijn scharrel ging appen. Mooi is dat.”

Wat er in zo’n geval gebeurt is dat haar man voor het slapengaan even een momentje voor zichzelf wilde. Het liefst met die andere vrouw, waar hij een affaire mee heeft.

Doet hij het altijd, zolang jullie elkaar kennen? Dan is er niets aan de hand.

Maar is er sprake van plotseling veranderend gedrag?

Let dan goed op en kijk naar signaal 5.


Signaal 5: Hij neemt contant geld op en doet geheimzinnig over waar hij het aan uitgeeft

Vrouw twijfelt over het gedrag van haar vriend.Mannen zijn niet dom. Althans, de meeste.

Als mannen vreemdgaan zijn we wel zo subtiel om onze sporen uit te wissen. Stel nou dat we besluiten om ons liefje mee te nemen naar een restaurant. Dan is het niet slim om dat te betalen van de gezamenlijke rekening. Je ziet het dan terug op de bankafschriften. En dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Dus neemt de vreemdgaande man een sloot geld op bij de pinautomaat. Cadeau’s, etentjes en wat al niet meer worden daarvan betaalt.

Dus loopt je man ineens met een stapel briefjes op zak? Of doet hij geldopnames en vertelt hij jou niet waarvoor die zijn? Geeft hij je een half en slap antwoord als je ernaar vraagt?

Dan is dit het vijfde signaal dat hij mogelijk vreemdgaat.


Signaal 6: Hij maakt langere werkdagen

Overwerken is het standaard excuus van de vreemdganger. Zeggen dat je iets moet doen voor de baas, of nog even aan een project moet werken, is in zo’n geval een slechte smoes.

Het kan zijn dat hij het echt druk heeft. Maar gebeurt het steeds vaker, en is er geen sluitende verklaring voor? En wordt zijn afwezigheid gecombineerd met andere signalen? Dan kan het zijn dat hij vreemdgaat.


Signaal 7: Hij gaat op zakenreis…

Man zegt dat hij op zakenreis gaat, maar zijn vrouw verdenkt hem van vreemdgaan.…terwijl hij dit eerst nooit deed. Of dit nou op zakenreis is, of een vakantie samen met vrienden (die mogelijk in het complot zitten en verbergen dat hij vreemdgaat).

Hou het goed in de gaten en zeker als het vaker naar dezelfde plek is.


Signaal 8: Hij ruikt lekkerder

Mannen beseffen zich meestal wel dat als ze met een andere vrouw naar bed gaan, ze haar geur met zich meenemen.

Niet echt praktisch als je vervolgens thuis bij je vriendin in bed duikt.

Daarom douchen de meeste vreemdgaande mannen zich even voordat ze bij jou in bed kruipen.

Normaal ben je daar natuurlijk blij mee, een man die lekker schoon is en goed ruikt. Maar in dit geval kan ik me voorstellen dat je het wat minder vindt.

Komt hij tegenwoordig thuis en rent hij dan als eerste naar de douche? Zonder überhaupt even “hoi” te zeggen?

Dan is dit een indicatie dat hij vreemdgaat.

Hij wil dan het luchtje afspoelen wat hij elders heeft meegenomen.


Signaal 9: Hij is attenter en liever voor je

Man geeft bloemen aan vrouw en is attenter voor haar, omdat hij stiekem vreemd gaat.

Veel vrouwen denken dat wanneer een man vreemdgaat, hij afstandelijker zal worden. En misschien zelfs als een lompe boer tegen haar te keer zal gaan.

Maar meestal is dat helemaal niet zo. Als je met koppels spreekt waarbij de man is vreemdgegaan, is eerder het tegenovergestelde het geval. In de periode dat het vreemdgaan begon, werd hij liever naar zijn vrouw. Attenter. Begon hij misschien wel cadeautjes voor haar te kopen en beter naar haar te luisteren.

De reden hiervoor is tweeledig:

 1. Enerzijds gieren er hormonen door zijn lijf waardoor hij zich mannelijker voelt, en makkelijker in een romantische bui komt.
 2. Anderzijds voelt hij zich schuldig, en probeert hij het vreemdgaan onbewust met je goed te maken door je beter te behandelen.

Signaal 10: Hij zet overal slotjes op

hoe krijg je een relatieDit is een belangrijk signaal om op te letten:

 • Wil je zijn computer pakken en krijg je ineens het verzoek om een wachtwoord?
 • Staat er plotseling een inlogcode op zijn telefoon?
 • Heeft hij ineens het handschoenenkastje in de auto hermetisch afgesloten?

Waarom zou hij dat doen, denk je? Omdat hij niets te verbergen heeft? Omdat zijn baas voortdurend in zijn telefoon wil loeren?

Of is er iets anders aan de hand….


Signaal 11: Hij spreekt vaker met ‘vrienden’ af

Een man zegt dat hij met zijn vrienden afspreekt, maar eigenlijk spreekt hij af met zijn minnares.

Misschien gaat hij regelmatiger naar de stad dan normaal. Of hij gaat een film kijken of pokeren met vrienden.

Mannen zijn slim, en kunnen dit gebruiken als smoesje om hun minnares te ontmoeten.

Als je ziet dat hij echt met vrienden afspreekt is er waarschijnlijk niks aan de hand. Maar als je die vrienden zelf nooit ziet of spreekt, of als je nooit bewijs ziet (bijvoorbeeld een Instagram verhaal) dat ze daadwerkelijk een film hebben gekeken, dan is dit een belangrijk signaal.

Als je het helemaal zeker wilt weten, kan je dit enigszins testen door door te vragen:

 • Welke film heeft hij gezien? Hoe was de film?
 • Welk bordspel/game hebben ze gespeeld?
 • Waar zijn ze uitgeweest?

Signaal 12: Hij controleert waar jij zult zijn voordat hij uitgaat

sherlock holmesStel dat je als man vreemdgaat. Dan wil je natuurlijk niet je vriendin tegenkomen terwijl je zit te dineren.

Dus kijk je in haar agenda. Of vraag je even wat zij gaat doen, quasi geïnteresseerd.

Het resultaat? Je kan anticiperen waar zij zich bevindt en daar ver van uit de buurt blijven.


Signaal 13: De manier waarop hij over zijn leven vertelt veranderd

Stel dat hij normaal honderduit praat over zijn werk. En hij nu met halfbakken antwoorden komt over bepaalde details. Bijvoorbeeld met wie hij werkt, en hoe, en wanneer.

Mogelijk doet hij dit om zijn buitenechtelijke escapades te verbergen.


Signaal 14: Je komt thuis in een schoon huis

schoon huisAls een man vreemdgaat in zijn eigen huis, wil hij natuurlijk niet dat er sporen achter blijven.

In zo’n geval zal hij met de stofzuiger alle verloren haren even weghalen. Koffiebekers met lippenstift erop in de prullenbak gooien. Andere signalen dat er een andere vrouw is geweest proberen te verbloemen.

Proberen. Wij mannen zijn nou eenmaal slecht in schoonmaken. Het zit niet in onze genen. We denken wel allemaal dat we een James Bond zijn, dus de praktijk is anders.

Dit is vooral een signaal als je man normaal nooit schoonmaakt, maar het nu ineens heeft opgepakt als een vreemde nieuwe hobby.


Signaal 15: Hij trekt zich terug om te bellen

Een man kijkt stiekem op zijn telefoon.Is jouw man van de oude stempel? Voert hij nog telefoongesprekken in plaats van dat hij berichten stuurt via Facebook of WhatsApp?

Ik sprak laatst een oudere vrouw waarvan de man vreemdging. Ze vertelde dat hij vaak afzondering zocht om even met iemand te bellen. Elke keer was het iemand anders. Althans, dat zei hij. Toen hij een keer had gezegd dat hij zijn broer belde, en ze vroeg het aan zijn broer de volgende dag, bleek dat een leugen. Dit was de eerste manier waarop hij door de mand viel.

Zeker als dit vaker voorkomt is dit een indicatie dat er iets niet in de haak is. Bellen is zo ouderwets, bijna niemand doet het nog. En als hij het dan regelmatig doet, meestal naar iemand anders… Dan is het opletten geblazen.


Signaal 16: Hij wist zijn digitale sporen uit

berichten verwijderenKijk je op zijn laptop. En is er daar geen spoor te bekennen van een browsergeschiedenis? Of zie je dat bij zijn Facebook account de gesprekken zijn verwijderd?

Hetzelfde geldt voor zijn telefoon. Als je ziet dat hij gesprekken wist, of er lege plekken bij gesprekken staan waar je wel wat zou verwachten, is dit een halfbakken poging om zijn sporen uit te wissen.

Wees gewaarschuwd.


Signaal 17: Hij heeft meerdere accounts op sociale media

sociale mediaZit je op Facebook en wordt je ineens aan je vriend voorgesteld, maar heeft hij dan een andere naam? Terwijl je hem al onder zijn echte naam als vriend hebt?

Dan is er iets ongemakkelijks aan de hand. Mogelijk gebruikt hij dat andere account om met zijn minnares te communiceren.

Hetzelfde geldt voor mobiele telefoons. Heeft hij er twee en gebruikt hij die andere om zijn werelden gescheiden te houden?

Dan is de kans groot dat hij die tweede telefoon gebruikt om vreemd te gaan.


Signaal 18: Hij wil meer tijd alleen doorbrengen

Ook al is hij lief voor je en is hij er attenter op geworden, als hij vraagt om meer “me time” kun jij je afvragen waar hij dat aan wil besteden.

Zeker als hij zijn tijd doorbrengt op een plek waar jij hem niet kan traceren, dan is dit een overduidelijk signaal.


Signaal 19: Hij praat over andere vrouwen in zijn slaap

Deze lijkt me vrij duidelijk.


Signaal 20: Bij een gesprek over vreemdgaan krijgt hij het moeilijk

Een man trekt zich terug als hij wordt beschuldigd van vreemdgaan, dit is een signaal waaraan je kan herkennen of hij vreemdgaat.

Stel dat je er rustig over begint en je merkt dat je vriend het benauwd krijgt. Stel dat het lijkt alsof hij zich betrapt voelt.

Misschien wordt hij juist erg boos en defensief en opstandig.

Hoe het ook zij, al deze gedragingen wijzen op enige spanning. En dat kan erop wijzen dat je vriend een affaire heeft.

Wanneer hij rustig en kalm blijft, is er vaak minder aan de hand.


Signaal 21: Zijn libido is plotseling omhoog gegaan

Een man en vrouw zijn samen in bed. Als hij plotseling intiemer wordt, is dit iets om op te letten.

Verandering van spijs doet eten.

Als hij seks heeft met een andere vrouw, zal zijn lust verder geprikkeld worden. Het gevolg? Als hij thuiskomt bij jou heeft hij meer behoefte aan seks.

 • Of verandert hij in bed?
 • Heeft hij nieuwe dingen geleerd?
 • Merk je dat hij zich anders opstelt?
 • Is hij mannelijker?
 • Is hij plots beter geworden?

Allemaal indicaties dat er een andere vrouw in het spel is.


Signaal 22: Vrienden melden dat ze hem met iemand anders hebben gezien

Dat hij in de gaten houdt waar jij bent voordat hij met zijn nieuwe vlam afspreekt, lijkt me logisch. Maar hij kan niet iedereen van jullie (gezamenlijke) vriendenkring in de gaten houden. En is hij in de stad met zijn scharrel, en ziet iemand van jullie vrienden hen lopen?

Dan is er de kans dat dit zijn weg terug naar jou vindt. Zeker als het aan je vertelt wordt door een vriend van hem of een vriendin van een vriend van hem, wil je dit (na goed onderzoek) zien als een overduidelijk signaal dat hij vreemdgaat.


Signaal 23: Hij heeft een nieuwe hobby buitenshuis

Een man heeft plotseling een nieuwe hobby gekregen, hij gaat bijvoorbeeld wandelen.Keek je man normaal alleen maar tekenfilms, het liefst in zijn Batman-pyjama lang uitgezakt op de bank?

En trekt hij er nu hele dagen op uit, waarbij hij “dag schatje!” roept en de deur achter zich dicht trekt?

Doet je man aan nachtvissen, kaartavondjes of andere fratsen die meer aandacht van hem vergen dan hij ooit aan iets heeft gegeven?

Waar komt die hobby vandaan, denk je?

Of is er iets anders aan de hand?

Wat vooral belangrijk voor dit signaal is:

 • Het komt uit de lucht vallen
 • Hij stopt er bijzonder veel aandacht in
 • Zijn nieuwe hobby is zonder jou
 • Het is lastig te traceren of te bevestigen

Signaal 24: De kilometerstand van de auto klopt niet

Stel, hij zegt dat hij van Dordrecht naar Rotterdam rijdt voor zijn werk en weer terug.

En je kijkt later op de kilometerstand en ziet dat er 300 kilometer is bijgekomen in plaats van de verwachte zestig.

Denk je dan dat hij in Rotterdam is geweest, of dat hij een andere vrouw is gaan opzoeken zo’n 150 kilometer verderop?


Signaal 25: Hij krijgt vreemde geschenken van vrienden

Vooral zaken als parfum en sieraden, die mannen nooit aan elkaar zouden geven, zijn verdacht.

Alles waar hij mee loopt waarbij je het niet zou verwachten is een reden tot wantrouwen.


Signaal 26: Hij stopt met praten over een specifiek iemand

Een man die vreemd gaat met een collega doet zijn best erover te liegen.Stel, hij vertelde veel over een nieuwe, vrouwelijke collega die op het werk verscheen.

Hij had hele verhalen over haar en hoe zij in het team paste.

Plotseling drogen die verhalen van de ene op de andere dag op.

Het zou niet slim zijn als hij vreemd met haar gaat en alles wat ze doet bespreekt.

Daarnaast is het moeilijk om neutraal te vertellen over iemand waar je een seksuele relatie mee hebt. Zeker tegen je vriendin.

In het geval dat de verhalen dus plots ophouden of je merkt dat hij onrustig wordt wanneer jullie over zijn collega’s praten, dan is er wat aan de hand.


Signaal 27: Zijn taalgebruik verandert

Een man die vreemd gaat kan nieuwe woorden gaan gebruiken. Als vrouw kan je zijn nieuwe taalgebruik opmerken.Waar we mee omgaan, worden we mee besmet.

Merk je dat je vriend ineens andere woorden gebruikt of ineens grappen maakt die je niet van hem kent?

Dan is er de kans dat hij deze elders heeft opgepikt.

Want mensen die veel tijd samen doorbrengen nemen elkaars taalgebruik over.

Dus vandaar dat dit een rol kan spelen wanneer je man vreemdgaat.

Voorbeelden:

 • Hij gebruikt een woord als “schatje” of “lekker ding” terwijl hij dat hiervoor nooit deed.
 • Hij gebruikt nieuwe woorden in bed.

Signaal 28: Zijn vrienden verklappen het

vrienden samen opscheppenAls jullie samen zijn met zijn vrienden moet je er op letten wat zij vertellen.

Het kan best goed zijn dat zij zich verspreken als hij je bedriegt. Het is namelijk best moeilijk om voor een langere tijd dingen te moeten verzwijgen.

Waar je dit ook aan kunt afleiden is het gedrag van je vriend in het bijzijn van zijn vrienden. Als hij zich nerveus gedraagt is dit een slecht teken. Hij heeft namelijk schrik dat zijn vrienden zich zouden verspreken.

Een extra indicatie is als zijn vrienden ook een geschiedenis hebben van ontrouw.

Hierbij geldt het gezegde van de vorige stap: Waar we mee omgaan, worden we mee besmet.

 


Signaal 29: Zijn persoonlijkheid / achtergrond

narcistische man kijkt in spiegelBepaalde persoonlijkheden hebben nu eenmaal een grotere kans op ontrouw gedrag.

Denk hierbij aan:

 • Het hebben van een heel groot ego (Narcisme)
 • Het hebben van weinig of geen schuldgevoelens
 • Sterke leugenaars
 • In het verleden al iemand bedrogen hebben
 • Zijn vader die ontrouw was
 • Het hebben van een slechte impulscontrole

Ook als jullie relatie begonnen is met een affaire, behoort hij tot dit lijstje.


Signaal 30: Hij lokt ruzies uit om niks

 • Man en vrouw hebben ruzie koppelIs hij prikkelbaar?
 • Heb je het idee dat hij ruzie aan het uitlokken is?
 • Of dat hij probeert excuses te verzinnen om ruzie te creëren?

Dan kan dat een signaal zijn dat je vriend vreemdgaat.

Want als een man al een andere partner ernaast heeft en hij erover twijfelt om voor haar te kiezen, dan voelt hij zich schuldig.

Hij wil niet de man zijn die de ene vrouw verlaat voor de andere vrouw.

Maar…  als hij een relatiebreuk met jou kan forceren, dan ziet het er voor de buitenwereld en zijn geweten een stuk minder slecht uit. Want jullie hadden toch al ruzie met elkaar.

Een andere reden dat een vreemdgaande man ruzie maakt, is dat hij het simpelweg doet zodat hij het huis uit kan en naar zijn minnares toe kan. Hij is dan een paar uur onbereikbaar en verdwijnt. Het was dus een ruzie met als enige reden dat hij gewoon tijd wilde hebben om vreemd te gaan.


Doe de test of hij vreemdgaat

Gaat hij vreemd als je één of meerdere van deze signalen hebt gezien?

Maak deze kleine test hieronder en aan de hand daarvan krijg je een indicatie of hij vreemdgaat of niet.

Deze signalen zijn 1 punt waard:

 • 2: Hij wordt plotseling ijdel
 • 3: Hij vertoont haantjes gedrag
 • 6: Hij maakt langere werkdagen
 • 7: Hij gaat vaak op zakenreis
 • 8: Hij ruikt lekkerder
 • 9: Hij is plots attenter en liever voor je
 • 11: Hij spreekt vaker met vrienden af
 • 13: De manier waarop hij vertelt over zijn leven is veranderd
 • 21: Zijn libido is omhoog gegaan
 • 26: Hij stopt met praten over een specifieke persoon
 • 27: Zijn taalgebruik verandert
 • Zijn persoonlijkheid/achtergrond

Deze signalen zijn 2 punten waard:

 • 12: Hij controleert waar je uitgaat
 • 14: Het huis is plotseling schoongemaakt
 • 20: Hij heeft het moeilijk wanneer jullie ontrouw bespreken
 • 23: Hij heeft een nieuwe hobby buitenshuis
 • 30: Hij lokt ruzies uit om niks

Deze signalen zijn een ‘rode vlag’ en 3 punten waard:

 • 1: Hij bewaakt zijn telefoon
 • 4: Hij gaat 10 minuten later naar bed dan jij
 • 5: Hij neemt contant geld op en is geheimzinnig over waar hij het uitgeeft
 • 10: Hij zet overal slotjes op
 • 15: Hij trekt zich terug om te bellen
 • 16: Hij wist zijn digitale sporen uit
 • 17: Hij heeft meerdere social media profielen
 • 18: Hij wil meer tijd alleen doorbrengen
 • 19: Hij praat over andere vrouwen in zijn slaap
 • 22: Vrienden vertellen je dat ze hem hebben gezien met een andere vrouw
 • 24: De kilometerstand van de auto klopt niet
 • 25: Hij krijgt vreemde geschenken van vrienden
 • 28: Zijn vrienden verklappen het

Tel je punten nu bij elkaar op.

Heb je méér dan 6 punten?

Dan is de kans groot dat je man vreemdgaat. Je wil het zeker met hem bespreken. Ik raad je aan om daarvoor dit artikel te lezen met daarin een korte uitleg voor wat te doen en hoe het te bespreken.

Heb je minder dan 6 punten?

Dan is er (waarschijnlijk) niks aan de hand.

Maar wil je nou voorkomen dat hij er ooit aan denkt?

Wil je dat hij zo naar jou verlangt dat hij niemand anders ziet staan?

Wil je dat hij zich zonder vreemd te gaan enorm mannelijk voelt, en de hormonen door zijn lijf gieren? Die hij vervolgens bij jou kwijt kan?

Meld je dan hieronder aan voor het Mannengeheim. Ik stuur je dan anoniem toe hoe jij een man helemaal gek op je kan maken. Het is iets wat de meeste vrouwen niet weten en wat mannen graag zo willen houden. Maar ken je het Mannengeheim? Dan heb je een krachtig wapen in je arsenaal erbij om een man aan te trekken en verliefd op je te maken.

Ben jij er klaar voor? Kan jij omgaan met de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken?

Meld je dan hieronder aan.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

4 Reacties

 • Als je vriend vreemdgaan in een LAT RELATIE, hoe kan je testen?
  Mvd
  Rosa

 • Informatief en humoristisch stuk. Kan me herinneren dat mijn ex zijn telefoon zelfs meenam met douchen voor ‘het geval er een noodgeval plaatsvond’. Hij leek op een gegeven moment echt getrouwd met zijn telefoon. Zelfs tijdens de seks wilde hij een keer zijn telefoon opnemen. Iets minder opzichtig had hij het wel mogen doen, hoor.

 • Simon Griep schreef:

  Wat een fijn en duidelijk stuk !
  Ik maak me alleen verschrikkelijke zorgen :'( :'(
  In dit geval ben ik dus geen vrouw, maar ben homo en heb een relatie met een man.
  Ik weet echt niet wat ik moet…
  Ik heb nu bijna 3 maanden een nieuwe relatie, maar heb constant sterk het gevoel dat er iets niet helemaal klopt, sinds een tijdje.
  Hiervoor heb ik enkele andere relaties gehad, wat allemaal niet goed afliep…omdat ze allemaal vreemdgingen en dus niet te vertrouwen waren, en dus helaas mijn vertrouwen ook geschaad is 🙁 Nu vind ik het heel moeilijk, omdat ik bij die relaties elke keer een naar voorgevoel had, die uiteindelijk ook klopte en bevestigd werd….Zo ben ik nu ook bang dat die klopt… Maar wat nu als dit helemaal niet klopt ? Ik me zorgen maak om niks ? Straks maak ik de relatie kapot en dat wil ik niet !!

  Maar enkele dingen herken ik aan dit artikel, zo ook vooral: hij bewaakt zijn mobiel nu steeds en steeds meer.
  Hij houdt steeds meer zijn mobiel bij zich, als ik naast hem zit kan ik op zich veel dingen meelezen, en is hij best open daarin, maar als hij met 1 bepaald persoon whatsappt draait hij heel raar zijn mobiel weg of klikt het heel erg snel weg. Terwijl ik zie dat die een appje heeft. Daar zijn nog wel een paar voorbeelden van te noemen… Voorheen schonk hij niet zoveel aandacht aan zijn telefoon, maar nu is hij echt verslaafd ! We hebben een lange afstandsrelatie, dus hebben veel contact via Whatsapp. Hij was anders alleen met mij aan het appen, en nu is hij hele stukken aan één stuk door online 🙁 Waardoor ik denk: ”met wie heeft hij het zo druk ?”. Zo heb ik ook soms het gevoel, dat omdat ie merkt dat ik niet zo blij ben en hij aan 1 stuk door online is, in één keer extra lief doet, uit schuldgevoel…
  Ik vind dit gewoon al vreemd en zorgwekkend gedrag 🙁
  Maar weet helaas absoluut niet wat ik hier mee aan moet…
  Moet ik mij zorgen maken, of niet ??
  Ik zou enorm blij zijn met extra advies, zou je mij kunnen/willen helpen ??
  Alvast bedankt en ik hoop iets te horen.

  Met vriendelijke groet uit Groningen,

  Simon Griep

 • Goedenmorgen,

  Ik heb zopas ontdekt dat mijn vriend met andere vrouwen spreekt via een datingsite. In het verleden tijdens ruzies zei hij altijd dat hij met andere praate dan zei hij achteraf dat dat was om mij jaloers te maken maar dat hij dat nooit echt heeft gedaan.
  Maar nu ik dit ondekt heb weet ik wel zeker dat het wel waar was al die tijd.
  Maar nu ben ik bang dat als ik hem hiermee confronteer hij het weer straalhard gaat ontkennen en dan zegt hij weer dat het account niet van hem is enzo. Ik had graag enkele tips en trics om hem in de val te doen lokken en hem effectief op zijn bedrog te wijzen dat hij dit niet meer kan ontkennen. Alvast bedankt

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend