7 Handige Tips Voor Als Je Ex Vrienden Wil Blijven

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 25 april 2016 - Laatst gewijzigd op 29 maart 2023

In dit artikel leer je:

 • Waarom het consumeren van zekere versnaperingen in bijzijn van iemand waar je in het verleden seks mee hebt gehad, maar waar je geen seks meer wilt, catastrofale consequenties kan hebben voor je emotionele welbevinden – en dat ik hier uit ervaring over mee kan praten.
 • Dat het absoluut geen goed idee is om vrienden te blijven met je ex, maar dat als je het toch wilt doen er een aantal belangrijke zaken zijn waar je rekening mee wilt houden.
 • Het “Nee, je mag niet nog een snoepje-“systeem om te voorkomen dat grenzen vervagen en jullie alsnog bij elkaar in bed belanden.
 • Wat je moet doen als het toch mis gaat om te voorkomen dat je energie blijft steken in iemand die niet naar je wilt luisteren. Doe dit en je voorkomt een hoop drama.
 • …en nog veel meer.

Voordat je verder leest, hier is een video waarin ik uitleg of het überhaupt een goed idee is om vrienden te blijven met je ex:

Mijn lezeressen zijn eigenwijs

eigenwijsIk weet niet waarom, maar als ik advies geef zijn er altijd een paar vrouwen die mij via e-mail laten weten dat ze hebben besloten precies het tegenovergestelde te doen.

Dat vind ik mooi. Ik gebruik die gelegenheid altijd om bij mezelf te glimlachen. Want 9 van de 10 keer komt er een half jaar later een huilmail waarin diezelfde vrouw me vertelt dat ik toch gelijk had. En dat ze naar me had moeten luisteren. En dat haar dan een hoop emotioneel leed bespaard was gebleven.

En nee, het is niet zo dat ik het liefste baad in de tranen van mijn lezeressen. Maar het is voor mij puur een bewijs dat alle mensen die wel naar mijn advies luisteren, beter af zijn.

Toch begrijp ik waarom die vrouwen die eigenwijs zijn daarvoor kiezen. Ik ben niet altijd even aardig. Sterker nog: ik ben vaak heel direct. Ik vind het belangrijk om moeilijke keuzes te maken waar je later gelukkig van wordt.

Een tijdje geleden postte ik bijvoorbeeld een video over dat het onverstandig is om vrienden te blijven met een ex. Sowieso is “gewoon vrienden zijn” met een man niet zo’n goed idee. Ja, het kan werken. Maar als je bij Artis naar binnen klimt in de leeuwenkooi, kan je ook niet opgegeten worden. De kans is alleen groot dat het wel gebeurt.

En als het niet zomaar een man is, maar je ex….

vriend kan ex niet loslatenNou, dat is als met een streng worstjes die leeuwenkooi inklimmen terwijl je de paringsroep van een gnoe nadoet. Grote kans dat voordat je 1 ledemaat naar binnen hebt gestoken, je al door 1 van de leeuwen uit elkaar wordt getrokken.

Maar goed. Ik postte dus die video, en ja hoor. Ik kreeg een aantal eigenwijze berichtjes in mijn e-mail box van mensen die het er niet mee eens zijn. Het waren er in dit geval echter buitensporig veel.

Nou ben ik de kwaadste niet en heb ik besloten om voor deze ene keer met mijn hand over mijn hart te strijken. Ik geef je de 7 tips die de kans het grootst maken dat jij en je ex een vriendschap door komen. De 7 tips die voorkomen dat jullie elkaar in een zwak moment de kleren van het lijf rukken om een naakte indianendans te houden. De 7 tips die de zelfdestructie van jullie vriendschapsband verkleint van 100% naar 99%.

Want al met al, en ik heb het al vaak gezegd, is het een heel slecht idee. Omdat herhaling de sleutel is tot succesvol leren, leg ik hieronder nog 1 keer uit waarom. En als je daarna besluit dat je het toch wilt proberen, dan moet je het helemaal zelf weten.

Waarom je geen vrienden wilt zijn met je ex.”

Je had sex met hem toen jullie een relatie hadden.

En, als jij niet heel slecht was in bed….

redenen waarom hij vreemdgaatDan is hij dat niet vergeten.

Voor mannen bevriend zijn met een vrouw zonder dat er ergens seksuele aantrekkingskracht om de hoek komt kijken, is nogal een probleem.

Zeker als jullie exen zijn, en het gewend zijn om op een andere manier *kuch* met elkaar om te gaan…

…dan bind je de kat op het spek.

En wat als hij je stiekem terug wilt?

Wat als hij zegt dat hij vrienden met je wil zijn maar in feite een excuus wilt om in je buurt te zijn, en je alsnog te versieren?

Die dingen gebeuren. Heel regelmatig. En ook al wil hij dit niet, als jullie ooit seks hebben gehad kan dit vanzelf een keer boven komen in een zwak moment.

En als jullie eenmaal seks hebben gehad wordt het wel heel moeilijk om het vriendschappelijk te houden

geen seksEn om een open deur in te trappen: Nee, ik denk absoluut dat friends with benefits niet kan werken. Zeker op de lange termijn.

Zelfs als jullie “platonische” vrienden zijn en het een tijdje goed gaat. Vroeg of laat komt er een breekpunt. Ik zie het altijd gebeuren en ken maar enkele uitzonderingen. En ook die vriendschappen kraken vroeg of laat. Of het nou over twee of drie jaar is.

Al met al zijn er heel weinig voordelen aan om vrienden te blijven met je ex. Terwijl het een aantal scherpe nadelen heeft. De voornaamste is wat toekomstige partners er van moeten denken dat jij nog af en toe met je ex afspreekt. Stel dat je met je ex gaat chillen op je zaterdagavond. Wat moet je partner daar wel niet van denken? Natuurlijk vindt hij dat hartstikke verdacht.

Dus als je een nieuwe man in je leven wilt, is het misschien handig om eerst het oude exemplaar er volledig uit te schoppen.

Anyway.

Nu we hebben vastgesteld dat het geen goed idee is om vrienden te blijven met je ex, en jij je van te voren toch al had voorgenomen dit advies te negeren, rijst de volgende vraag:

Wat kun je doen om de kans te vergroten dat een vriendschap met je ex niet uit elkaar knalt?”

En voor de duidelijkheid. Ik heb het dan niet over een grote verbetering. Vriendschappen met exen gaan vrijwel altijd kapot. Maar als je een tip wilt om die kans een klein beetje te verkleinen, lees dan vooral verder.

Want dan geef ik je de tips waarvan ik in mijn coachingspraktijk heb gezien dat ze de kans op een implosie het kleinst maken. Waardoor het afdalen in die leeuwenkuil een iets minder hachelijke onderneming wordt.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:

Tip 1: Zorg dat de relatie 100% vriendschappelijk is. Vanuit beide kanten.

Activiteiten voor met jullie vriendenOk. Je hebt dus besloten om mijn advies in de wind te slaan. En het alsnog te proberen, vrienden blijven met je ex.

Ik prijs je om je dapperheid, koene ridder. Betere lieden zijn u voorgegaan naar dit slagveld, en geen van hen is levend teruggekeerd.

Maar goed. Als je het dan toch wilt proberen, zorg dan dat er grenzen zijn. En dat deze 100% duidelijk zijn voor beide kanten.

Voordat je er überhaupt maar aan denkt moet het heel duidelijk zijn dat je ex-partner zelf ook een vriendschap wil, en niets meer. Dat hij het niet als slap excuus gebruikt om zich sneaky jouw leven in te manoeuvreren, in een poging je alsnog te veroveren.

En als dit niet het geval is en jullie alletwee vrienden willen zijn, wordt het tijd om over het volgende te praten:

 • Raken we elkaar aan?
 • Hoeveel tijd brengen we met elkaar door?
 • Is het wel een goed idee om samen naar de bioscoop te gaan?
 • Willen we wel samen activiteiten ondernemen, of kunnen we dat beter niet doen?
 • Hoe gedragen we ons als we in elkaars bijzijn zijn?

Je moet er absoluut voor zorgen dat deze dingen helder zijn. Zijn ze dat niet, en hebben jullie dat niet afgesproken, dan zul je zien dat jullie vroeg of laat in een grijs gebied terecht komen. En vinden jullie daar jezelf terug? Dan ben je af.

Het grijze gebied

grijs gebiedAls de grenzen van de relatie niet helemaal helder zijn, dan zijn er twee opties. Of 1 van jullie probeert wat, of jullie vallen terug op hoe jullie het deden toen jullie nog verkering hadden. Beide zijn geen goede optie. Tenminste, als je alleen vrienden wilt blijven.

Op het moment dat iemand wat probeert, dan is het gedaan met de vriendschap. En wanneer jullie teruggaan naar het oude programma toen jullie verkering hadden, is dat ook het geval.

Laat ik die laatste wat beter uitleggen. Ik ga er vanuit dat als je dit leest, je voor lange tijd een relatie had met de ex waar het om gaat. Als je dus korter met hem vrienden probeert te zijn dan dat je een relatie met hem had, dan probeer je tegen de stroom in te roeien. Het is alsof je op vakantie gaat en richting Spanje rijdt, maar halverwege besluit dat Denemarken ook wel een leuke bestemming is en vrolijk omdraait. Terwijl de rest van het gezin in de auto net aan het idee gewend was om naar Spanje te gaan.

Jullie hebben bepaalde gewoontes ontwikkeld toen jullie een relatie hadden. Die kan je alleen onschadelijk te maken door grenzen te trekken waar de “triggers” van deze gewoonten stelselmatig buiten worden gezet. Hadden jullie altijd seks nadat jullie samen RTL7 keken? Dan kan je er maar beter voor zorgen dat die zender niet op staat als jullie besluiten TV te kijken.

Zorg er dus voor dat er grenzen zijn. Spreek die met elkaar af. Zorg er ook voor dat je partner helemaal 100% begrijpt dat dit de grenzen van de vriendschap zijn. En dat hij het er mee eens is. En dat hij deze zal accepteren.

Dan is het nu tijd voor tip 2.

Tip 2: Wat zou ik doen als dit een gewone vriend was?

vraag-introMisschien heb je wat moeite met het definiëren van de grenzen.

En dat snap ik. Iedereen heeft zichzelf wel eens teruggevonden, stomdronken en met zijn broek op de knieën, half over zijn ex heen hangend, klaar voor een naakt kussengevecht. Het is de beste overkomen.

Dat komt omdat je stiekem momenten zult hebben waarop je naar die ander verlangt. En dat geeft helemaal niks. Maar voordat je op het punt staat iets doms te doen, stel je dan de volgende vraag:

Wat zou ik doen als dit een gewone vriend was?”

Dit is een perfecte graadmeter om te gebruiken. Voor zowel jouw grenzen als die van hem. Je ziet vaak dat in een dergelijke “vriendschap” de grenzen wat beginnen te verschuiven. Als dit gebeurt wordt het heel snel tijd om aan de rem te trekken als het te ver gaat. Je voorkomt zo dat het verder uit de hand loopt.

Waar die grenzen liggen kan ik niet voor jou bepalen. De ene vrouw gaat op een andere manier met haar vrienden om dan de andere. Maar zorg er in ieder geval voor dat er geen verschil is tussen hoe je met je gewone vrienden omgaat, en hoe je dat met je ex-vriend doet. Zo zorg je ervoor dat je niet in de problemen komt.

Tip 3: Heb geen seks met je ex

slechte seksIk weet niet wat het is. Maar ergens tussen Furbyzs en Pokemon-kaarten is het in de mode geraakt om seks te hebben met je ex.

Ik weet niet hoe het komt en welke flapdrol dit in het leven heeft geroepen. Maar geloof me dat het onmogelijk is om een vriendschap te behouden als je seks hebt met deze persoon. Het gaat niet.

En ik denk dat iedereen dit eigenlijk ook wel weet. Maar dit soort leugens smaken gewoon lekker op je tong. Puur omdat seks leuk is. En omdat seks met iemand waarop je ingespeeld bent nog leuker is.

Maar dat het lekker smaakt wil niet zeggen dat het gezond is. Seks met je ex is als een BigMac: de smaak is goed, maar naderhand begint je lijf te presteren.

Wil je dus de vriendschap met je ex volledig opblazen? Duik dan vandaag nog met hem het bed in.

Tip 4: Roep hem tot de orde als hij de gestelde grenzen overschrijdt

haltHerinner jij je tip 1 nog? Waarin ik je aanraadt om keiharde grenzen te stellen, waar jullie je beide aan houden?

Op het moment dat hij er overheen gaat, wordt het tijd om hem te behandelen als een kleuter die een snoepje te veel pakt. Je vertelt hem dat hij het niet moet doen en dat als hij het nog een keer doet, hij straf krijgt.

Je toont nul begrip voor de grensoverschrijding. Hoe goed hij het ook bedoelt.

Stel bijvoorbeeld dat jij verdrietig bent. En hij besluit je te troosten door je lekker te knuffelen. Breng de zelfbeheersing op om hem van je af te duwen, als jullie hebben afgesproken dat dit buiten de grenzen valt. Of als je dat in het moment niet lukt, vertel hem op z’n minst daarna dat dit gedrag onacceptabel is en dat je dit nooit meer wilt zien.

Of als je ex een subtiele move maakt, al is het een hand op je schouder. Wees direct duidelijk. Geef hem geen enkele ruimte buiten de gestelde grenzen. Alleen zo zorg je ervoor dat helder blijft hoe jullie de vriendschap kunnen bewaken.

Vrouwen realiseren zich niet dat mannen soms keihard liegen. We doen alsof we vrienden met je willen zijn, om binnen no time ons terug in je broekje te frutselen. Het is niet fraai, maar het gebeurd. Geef hem dus, als hij een move maakt, absoluut geen valse hoop. Corrigeer hem direct en laat zijn succes om jou te veroveren niet afhangen van jouw gebrek aan zelfbeheersing. Corrigeer hem dus als een klein kind. Alles om maar helder te maken dat er grenzen zijn waar hij zich aan heeft te houden.

Tip 5: Gooi hem uit je leven als hij te ver gaat.

teveelOk. Je hebt afgesproken dat hij geen jaloers gedrag vertoont op het moment dat jij met andere mannen date. Dat vind ik helemaal geen slechte deal. Ik bedoel, jullie zijn gewoon vrienden. Jaloezie heeft daar geen plek in.

Stel dat hij besluit om toch een keer jaloers te doen omdat hij heeft gehoord hoe je met iemand aan het zooien bent. Je hebt goed naar me geluisterd, en je strikt aan tip 4 gehouden. Je vertelt hem rechtstreeks dat dit onacceptabel gedrag is en dat hij dit niet meer moet doen. Of je vertrekt uit zijn leven.

Als hij het dan nog een keer doet, vertrek dan ook uit zijn leven.

Zorg dat als je zegt dat je wat doet, je ook daadwerkelijk je woord houdt.

Zorg ervoor dat je kan weglopen

gewoonteDat je met opgeheven hoofd hem kan achterlaten.

Als je ex zich niet aan de grenzen houdt, en bijvoorbeeld voor een tweede maal jaloers doet, dan heeft hij simpelweg niet de intentie om zich aan de vriendschap te houden. Als je er dan nog in blijft zitten is dat een recept voor drama of teleurstellingen. Aan 1 of beide kanten.

Door er op dat moment uit te stappen bespaar jij jezelf een hoop leed en verspilde energie. Ik weet dat het moeilijk is. Je bent niet voor niets vrienden met je ex gebleven, dus hij moet veel toevoegen aan je leven. Maar er zijn grenzen die je moet stellen. Doe je dat niet, dan blaast hij het vroeg of laat op een manier op die je veel pijn zal doen.

Dus wees gedisciplineerd. Luistert hij niet als je een grens stelt, vertel hem dan dat het afgelopen is als hij zich zo blijft gedragen. Houdt hij zich er dan nog niet aan, gooi dan ook de handdoek in de ring. Dit is de enige manier om je ex scherp te houden.

Tip 6: Hou jezelf aan de grens

ken je grenzenStel, je kat is dood.

Poekie was je beste vriend. Je steun en toeverlaat. Je had hem allerlei trucjes geleerd. Als je ziek was, dan kwam hij je hand likken. Hij was niet zo’n saaie verwarmingskat die full-time lag te verharen, en af en toe een scheet liet uit pure verveling. Nee, hij was de beste kat die een baasje zich maar kon voorstellen. Actief, knuffelbaar en nooit te kwaad om de hele buurt wakker te houden met krols gemiauw of zijn escapades om de parkiet van de buurman uit het vogelhuisje te snaaien.

En nu is Poekie dood. En zit jij in zak en as. Ik kan het me goed voorstellen.

Het is nou eenmaal zo dat als je lang een huisdier hebt gehad, je heel erg gehecht raakt aan zo’n beestje. Mijn zusje had vroeger een hamster. Dat was een wekenlang tranendal toen dat beestje doodging.

Dus als jij hartverscheurend zit te huilen bij je “vriend” de ex omdat je kat er niet meer is…

…terwijl jullie hadden afgesproken om geen heftige emoties met elkaar te delen, of op z’n minst geen fysiek contact te hebben…

…dan begeef jij je op glad ijs, jongedame

glad ijsAls je een grens stelt, dan moet je namelijk niet alleen de ander eraan houden. Je wilt er ook voor zorgen dat je er zelf niet overheen gaat.

Of dat jij je ex de gelegenheid geeft om er overheen te gaan. Ik bedoel, als mijn ex-vriendin bij me komt uithuilen omdat haar kat dood is, wat moet ik dan? Geen arm om haar heen slaan? Dat is toch heel lomp?

Dus als je kat dood is en je kan je tranen niet bedwingen, is het misschien verstandig om je door iemand anders te laten troosten. Dat is beter voor jou. Dat is beter voor je ex. En het is beter voor Poekie, die zich zou omdraaien in zijn graf als hij zou weten dat je door je verdriet je weer in zou laten met die ex van je.

Wees gewaarschuwd.

Tip 7: Drink nooit alcohol met je ex

geen alcoholEhm, ja.

Ik kan hier een wetenschappelijke verklaring achter plakken. Met een ton aan citaten en aangehaalde onderzoeken.

Maar ik kan je nog beter vertellen dat dit gewoon geen goed idee is. Ik heb zelf in mijn eigen leven ook situaties meegemaakt, vaak genoeg helaas, waarin dit totaal misging. Daar is niets meer aan te doen.

Ik ben namelijk niet vies van alcohol. Maar ik heb geleerd dat je dit absoluut niet moet doen in bijzijn van je ex. Het is gewoon onvoorzichtig. Je helpt jezelf de verkeerde kant op. Je zorgt ervoor dat je remmen los gaan op een plek waar jij jezelf hard aan de grenzen wilt houden. En je ex ook.

Laat me een aantal redenen noemen waarom dit mis kan gaan.

Allereerst versterkt alcohol je stemming. Agressieve mensen worden agressiever. Blije mensen worden blijer. Je kunt je wel voorstellen dat als jullie een goed tijd samen hebben, en de alcohol rijkelijk vloeit, het vroeg of laat escaleert.

Puur omdat het zo “gezellig is

wie-betaalt-de-dateDus wil jij jezelf niet terugvinden bij je ex in bed, met een enorme kater en vijf wijnflessen om het bed verspreidt? Drink dan vooral niet in zijn bijzijn.

Verder zorgt alcohol ervoor dat je terugvalt in oude gewoontes. Je reageert instinctief op de omgeving. En als je ex in je buurt is, waar je jarenlang een relatie en seks mee hebt gehad, kan je brein even vergeten dat jullie nu al een goede twee maanden platonisch met elkaar omgaan. Het gaat terug naar het oorspronkelijke programma, waarbij jullie regelmatig Tarzan in de slaapkamer naspeelden. En dat moet je natuurlijk niet hebben als je met je ex vrienden wilt blijven. Dus is drinken geen goed idee. Het zorgt dat jij – en hij ook – zijn goede voornemens vergeet.

Tot slot gooit alcohol de remmen los. Grenzen vervagen. Je komt in een grijs gebied terecht, waar alles kan en waarbij je actie’s geen consequenties hebben. Ik kan hier volledig over meepraten, en ik raad je aan van mijn slechte voorbeeld te leren door vooral NIET te drinken als je ex in de buurt is. Voordat je het weet ga je een grens over die niet valt te herstellen. En dat zou zonde zijn, toch?

Zo. Dat waren ze. Mijn 7 tips als je besluit mijn advies te negeren, en alsnog bevriend te blijven met je vriend.

Ik snap niet waarom je daar voor kiest. De kans van slagen is heel klein en je kan die energie beter in iets anders stoppen. Maar doe je het dan toch, dan heb je in ieder geval wat handvaten. Om de kans op een implosie iets verminderen.

Over advies gesproken. Als je wilt wezen hoe je de man van je dromen kunt aantrekken – en dan niet op een vriendschappelijke manier – dan kan jij je hieronder aanmelden.

Ik stuur je dan mijn nummer 1 tip om een man helemaal gek op je te maken. En niet zo’n beetje ook. Denk oncontroleerbaar verliefd. Zoals het in de films is.

Laat je e-mail adres achter en ik zie je daar.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

6 Reacties

 • Dineke schreef:

  Kun je ook van vrienden met je ex weer naar een relatie gaan? Hij is namelijk op dit moment niet toe aan een relatie, maar verder was alles super tussen ons.

  • Tim Veninga schreef:

   Het zou theoretisch gezien kunnen. Maar als hij het uitgemaakt heeft tussen jullie is de kans natuurlijk niet zo heel groot.

 • Hallo Tim,

  Twee jaar geleden is het uitgegaan met mijn ex (hij had het uitgemaakt). Laatst kwam ik hem weer tegen op social media. Soms leuke korte gesprekken gehad. Paar dagen terug kwam hij langs (zag hem weer voor het eerst na een lange tijd) en eerst hebben we gezellig gepraat en daarna op bed gelegen en gezoend. Ik vroeg daarna; hoe nu verder. Hij zou nadenken en dezelfde dag werd ik gebeld; hij wilt geen contact meer (bang voor een relatie). Ik wilde eigenlijk niet dat dit gebeurde, totaal niet zelfs want ben zelf niet toe aan een relatie of iets. Maar toch is het gebeurd. Alleen wil ik wel heel graag vrienden worden, omdat we juist op het begin zo gezellig met elkaar konden praten en lachen. Hij heeft alleen wel al mn nummer verwijderd (denk ik), dus heb een berichtje via FB messenger gestuurd en alles uitgelegd dat ik alleen vriendschap wil. Dat bericht heeft hij gezien, maar niet op gereageerd. Vind dat wel erg jammer, want ik denk oprecht dat we wel vrienden kunnen zijn (ja ik heb je blog gelezen en ja ik ben waarschijnlijk eigenwijs hahah, maar het is wel alweer twee jaar geleden uitgegaan). Heb jij misschien tips?
  Ik weet dat het een inhoudelijke vraag is, maar hopelijk kan je me helpen 🙂

  Groetjes Sara

  • Tim Veninga schreef:

   Ik denk dat je wel weet wat mijn tip is;) Als je er voor kiest om die te negeren mag dat natuurlijk altijd. Ik kan je dan alleen niet helpen.

 • Sandra schreef:

  Beste Tim,

  Ik zit in een lastig pakket en zou graag jouw advies willen.acht jaar geleden heb ik 2.5 jaar een relatie gehad met een Portugese man.we hebben samengewoond ik heb zijn kids ontmoet . Serieuze relatie dus. Omdat ik toen nog jong was en we 11 jaar leeftijdsverschil hebben is onze relatie kapot gegaan. Nu 8 jaar later heeft hij weer contact gezocht. Ik ben nu inmiddels bijna 33 We hebben elkaar de liefde verklaard en zijn nooit over elkaar heen gekomen. Nu wil ik er voor gaan maar hij heeft twijfels..hij is nog steeds hek op mij maar hij is bang gezien onze verschillen dat het nog steeds niet werkt. Ook woont hij nu in frankrijk wat het niet echt makkelijker maakt. Hij zegt dat hij vrienden wil blijven nu …ik geloof net als jij dat dit niet werkt …maar ik weet als we elkaar zien (we hadden besproken dat ik naar hem toe ga 2 weken of hij naar mij )dat hij weer verliefd wordt en het misschien toch wil proberen…ik wil heel graag jouw mening in dit verhaal. Moet ik er heen gaan en alles op alles zetten om de liefde van mijn leven terug te winnen…of moet ik gezien zijn twijfels het laten gaan en proberen verder te gaan met mijn leven ?

  Alvast bedankt

  Groetjes

 • Mijn ex heeft het uitgemaakt zonder deftige reden en nu in de vakantie zien we elkaar niet en sturen we ook nooit meer maar hij zit in mijn klas. Dus moet ik wel vrienden zijn ermee. Het gaat mij kapot maken om hem elke dag te zien. En ik weet dat er geen hoop meer is voor ons maar toch zo diep vanbinnen hoop ik dat alles terug goed komt maar dat is niet zo. Tips?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend