Hoe je vrouwelijker wordt – 7 Adviezen van een man

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 14 maart 2024 - Laatst gewijzigd op 19 maart 2024

Als vrouw ben je volledig gelijkwaardig aan mannen. Met hetzelfde intellect, hetzelfde werk en dezelfde kansen.

Maar daarnaast heb je een superwapen in je arsenaal wat je in veel gevallen een voorkeursbehandeling oplevert. Dat wapen is je vrouwelijkheid.

Vrouwelijkheid is een onderschat wapen dat iedere vrouw bezit… maar er zijn slechts weinig die hier gebruik van maken.

tim veninga mannengeheim workshop

Wie ik ben en waarom je naar mij zou luisteren

Die man daarboven, dat ben ik.

Als we het over vrouwelijkheid gaan hebben, dan zou je eerste vraag moeten zijn waarom je naar mij zou luisteren.

Hoe kan een man nou weten wat vrouwelijkheid is en hoe jij je vrouwelijker zou moeten gaan voelen?

Je hebt daarin deels gelijk. Ik heb geen ervaring in het dragen van vrouwelijke kleding of me vrouwelijk gedragen.

Maar wat ik je wél kan vertellen, en waar ik je een uniek perspectief kan geven, is het effect van die vrouwelijkheid op ons mannen.

 • Ik heb duizenden mannen persoonlijk gecoacht om een vriendin te krijgen. Dus ik weet precies voor welke vrouwen ze niet gaan en welke wél.
 • Sinds 2013 coach ik vrouwen in het vinden van de ware liefde en een wezenlijk onderdeel daarvan is vrouwelijker overkomen.

Laat me je allereerst uitleggen…

Waarom vrouwelijkheid zo’n superkracht is

Supervrouw schaduw cape

Het menselijk brein is zo’n 35.000-100.000 jaar oud. Hoe mensen toen overleefden, is een stuk anders dan tegenwoordig. Je kan zeker zeggen dat ons brein primitief is en bepaalde instincten heeft die de moderne maatschappij (en bijvoorbeeld de feministische golven) er niet uit hebben gehaald.

Dat maakt dat de meeste vrouwen instinctief op mannelijke mannen vallen. Mannen die sterk zijn (in alle vormen), mannen die hen kunnen beschermen en mannen die voor goed nageslacht zouden kunnen zorgen.

Andersom zoeken mannen naar vrouwelijke vrouwen. Vrouwen die zorgzaam zijn (iemand moest voor de kinderen zorgen terwijl hij op jacht ging) en die vruchtbaar zijn.

Deze oeroude instincten zijn er nog steeds. Ze negeren? Dat werkt tegen je.

Is het je weleens opgevallen hoe verlegen en onhandig een succesvolle man kan worden in het bijzijn van een mooie vrouw?

Of hoe jaloers andere vrouwen kunnen worden als zij deze aandacht krijgt?

Als vrouw kun je een verpletterende indruk maken en de hele situatie naar je hand zetten zonder dat je dit op wat voor manier tegenzit. Of het nou op je werk is, in je studies of tijdens het uitgaan.

Zelfs op het werk nemen mannen over het algemeen vrouwelijkere vrouwen veel serieuzer, dan vrouwen die mee proberen te doen in de mannenwereld.

Ik hoop je te hebben overtuigd. Dus. Hoe word je vrouwelijker?


7 Manieren om vrouwelijker te worden

1: Gebruik vrouwelijke lichaamstaal en postuurLaat je huid zien

Een goed postuur helpt je enorm veel om vrouwelijker over te komen. Er zijn een hoop regels en ik wil je geen etiquettehandboek in je handen drukken, maar de rode draad is dat je zit, staat of beweegt op een manier die je vormen accentueert.

Let op: vrouwelijke lichaamstaal en postuur is dus heel iets anders dan ‘elegant’ of ‘netjes’ overkomen. Hoewel dat zeker goed is, heeft dat natuurlijk niks met vrouwelijkheid te maken.

 • Als je zit, kruis dan je benen of enkels over elkaar. Zo lijken je benen langer en je heupen breder. Het voorkomt ook ongemakkelijke momenten als je een rok draagt. Als je juist met je benen wijd zit, komt dat mannelijk over.
 • Als je staat, kan je ook je voeten kruisen om vrouwelijker over te komen. Breed staan komt juist erg mannelijk over.
 • Als je loopt, probeer dan zo te lopen dat je vormen de nadruk krijgen. Trek je schouders naar achteren, duw je borst vooruit en zwaai een klein beetje met je heupen terwijl je kleine stapjes neemt. Hoe kleinere en voorzichtigere stappen, hoe beter. Door juist voorovergebogen te lopen met grote stappen, kom je mannelijker over.

Deze kleine dingen kunnen een enorm verschil maken met hoe vrouwelijk (of mannelijk) je overkomt. Het is zeker de moeite waard om hiermee te experimenteren omdat kleine aanpassingen in je lichaamstaal grote effecten kunnen hebben in hoe mensen je zien.


2: Kleed je vrouwelijk

Vrouw in twee verschillende outfits geeft haarzelf tijd

Mensen zijn oppervlakkig.

Het eerste wat we zien is je uiterlijk. Deze eerste indruk is zo belangrijk, dat als deze niet goed is, iemands mening vaak niet meer verandert.

Om er vrouwelijk uit te zien hoef je geen uren voor de spiegel te staan.

Sterker nog:

Ik denk dat het méér moeite kost als vrouw om een mannelijke uitstraling te hebben, dan om goed voor de dag te laten komen met je natuurlijke, vrouwelijke uitstraling.

Een goede vuistregel bij het bepalen wat vrouwelijk is en wat niet, is door altijd te gaan voor dingen die mannen NIET dragen:

 • Laat je haar lang groeien. Hoe langer het is, hoe vrouwelijker je overkomt. Vrouwen met korter haar komen mannelijker over.
 • Gebruik make-up. Al is het een beetje. Zodra mannen kunnen zien dat je make-up draagt, krijgen ze het gevoel: “Dat is een vrouwelijke vrouw.”
 • Zorg ervoor dat je huid zacht is. Mannen associëren zachtheid met vrouwelijkheid. Een simpele crème doet wonderen.
 • Draag kleding die mannen onmogelijk kunnen dragen. Rokken, jurkjes, hakken, jumpsuits, enzovoorts. Vermijd daarnaast kleding die mannen ook kunnen dragen, zoals T-shirts en spijkerbroeken.

Als je alleen dit zou veranderen, zal je zien dat zowel mannen als vrouwen je anders beginnen te behandelen. Zeker mensen die je voor het eerst ontmoet, zullen op een nieuwe manier reageren. Je krijgt meer interacties waarin je vrouwelijke kracht een rol speelt.


3: Geef mannen de bevestiging die ze zoeken

Weet je wat vrouwelijke vrouwen doen, weldoeners dat ze zijn?

Ze geven mannen het gevoel dat ze goed bezig zijn.

Mannen vinden niets mooiers dan een mooie vrouw uit de brand helpen. Ze hebben allemaal hun “reddersfantasie”: een mooie vrouw is in nood en moet beschermd worden tegen naderend gevaar.

Misschien droomt hij ervan om te strijden voor de hand van een jonkvrouw. Of wil hij een dame redden uit de woeste klauwen van een draak.

Of wil de barman simpelweg die vrouwelijke vrouw eerder helpen dan de rest van de mensen die voor zijn bar staan te dringen.

Vrouwelijke vrouwen krijgen voorrang in het leven

Omdat ze het mannelijk oerinstinct weten aan te spreken. Dat instinct zegt dat je vrouwen moet beschermen. Hij is geprogrammeerd om zijn moeder, zusjes en later echtgenote te beschermen tegen vijandelijke stammen en woeste sabeltandtijgers.

Door eeuwenlange selectie en evolutie kan een man niets anders dan zo reageren als een vrouwelijke vrouw zich presenteert.

Als je vrouwelijker wilt overkomen kun je dit het beste doen door mannen voor je te laten werken.

Zeg hem dat hij je held is als hij je helpt met het indraaien van dat peertje. Of als hij je kan vertellen wat de beste cocktail is in deze bar.

Alles waarbij jij hem advies vraagt en hij op de proppen moet komen met een passend antwoord is een goed idee.

Je mag gerust benoemen dat hij je “held” of “redder” is. Beloon hem met “dankjewel”, een zachte aanraking op zijn arm en een glimlach.

Je maakt op die manier zijn dag, en er is weinig dat meer vrouwelijk is dan dat.


Tip 4: Laat hem zich mannelijk voelen als je met hem praat

Mannen nemen vrouwen serieuzer als ze vrouwelijk zijn.

Hoe komt dat precies?

Mannen vinden het fijn om als ze met een vrouw praten de leiding te nemen in een gesprek. Maar als hij met een man praat, ontstaat er een vriendschappelijke competitie en kijken de heren of ze tegen elkaar opgewassen zijn.

Een tussenweg bestaat er niet

Spreek irritaties in de relatie vroeg uitAls jij je best doet om met hem mee te doen op competitievlak kan dat best. Misschien win je zelfs. Maar hij kijkt niet naar je als vrouw, maar als sparringpartner.

De aantrekkingskracht die er was is weg.

Het is daarom het één of het ander: of je gaat de strijd met een man aan (voor de leiding in het gesprek of wie er toffer is) of je laat hem lekker de leiding nemen en geniet van de moeite die hij erin steekt.

Een vrouw die achterover leunt is krachtig. De man danst dan naar haar pijpen.

Je leven wordt er makkelijker door.

Je krijgt nog meer kansen. Een man die je aantrekkelijk vindt en die veel te bieden hebben, zien je plotseling staan.

Vergelijk dat met de competitie aangaan of een man onderbreken als hij de leiding neemt. Misschien win je de discussie, maar de voordelen van je vrouwelijk opstellen zijn vele malen groter.

Disclaimer: Dit geldt alleen voor interacties met mannen die jij ziet zitten. Op je werk kan je gerust de leiding nemen als de situatie dat vereist. We hebben het hier dus puur over de situatie dat je hem wil verleiden.


Tip 5: Raak hem aan

Een aanraking doet een man ontdooien. Het streelt zijn ego en doet jou vrouwelijk overkomen

Als een man wordt aangeraakt door een vrouw…. Berg je dan maar.

Hij wordt er verlegen van. Voelt zich gevleid. Zal denken dat het komt door hoe stoer hij wel niet is.

Het strelen van zijn ego zorgt ervoor dat hij je serieuzer neemt, je aardiger vindt en meer voor je over heeft.

Aanraking benadrukt dit nog meer. Mannen raken elkaar nauwelijks aan. Zeker niet als ze in competitiemodus zijn.

Als een man een beetje onaardig tegen je doet, kan je dit zo oplossen door tegen hem te glimlachen en een hand op zijn schouder te leggen… en na een halve seconde weg te halen. Dat is genoeg om een man te laten ontdooien.

Dat komt omdat mannen zo geprogrammeerd zijn dat ze niet lang boos kunnen blijven op een vrouw. Het zit niet in hun instinct. Nee, ze willen vrouwen beschermen. Die lichte aanraking helpt hem daaraan herinneren.

Wat zijn goede momenten om hem aan te raken?

 • Als hij iets te dominant uit zijn ogen kijkt. Een hand op zijn bovenarm ontdooit hem dan.
 • Als hij een grapje maakt. Lach en leg even je hand op zijn schoot.
 • Tik hem even kort op de schouder om iets te benadrukken.
 • Als je hem bedankt. Geef hem een kus op de wang. Of maak een ander elegant gebaar.

Het gaat erom dat je elegant en vrouwelijk overkomt. Daar is minder voor nodig dan je denkt. Korte aanrakingen met een glimlach erbij zijn genoeg.


Tip 6: Gebruik je twee geheime wapens als een man niet doet wat je wilt

Vrouw verleidt een man

Oogcontact en je glimlach. Dat is alles.

Mannen vinden het heerlijk om door vrouwen te worden bespeeld. Ze zullen doen alsof het niet zo is. En als je het een man vraagt zal hij doen alsof het onmogelijk is om hem te manipuleren.

Maar in werkelijkheid vallen ze er allemaal voor en vinden ze het nog leuk ook.

Oogcontact maken en een gulle glimlach uitdelen zijn de krachtigste wapens in je arsenaal. Beide kan je voor de spiegel oefenen. Het hoeft niet gekke suggesties te wekken. Een warme glimlach en een neutrale blik recht in een man zijn ogen, zijn genoeg om hem te laten doen wat jij wilt.

Als je een vreemde man ontmoet en je wil zijn interesse wekken, kijk hem dan aan en glimlach naar hem.

Als je dit zelfverzekerd kunt doen, maak je hem bewust van je vrouwelijkheid zonder dat je daar verder wat voor hoeft te doen. Dat komt omdat hij niet blind is en zelf wel kan zien dat je een vrouw bent.

Door oogcontact te maken maak je hem daar nog even attent op.


Tip 7: Steun hem met je liefde

Man vrouw tafel wees er voor hem

Weet je hoe je de meest vrouwelijke indruk ooit maakt?

Door in plaats van de strijd aan te gaan met een man, hem te steunen.

Dat is wat hij uiteindelijk zoekt.


Conclusie

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen overtuigen dat het een goed idee is om je vrouwelijkheid te omarmen. Je hebt daarmee namelijk een enorm voordeel mee ten opzichte van andere vrouwen.
De vrouwelijke vrouw wordt steeds zeldzamer.
at nog zeldzamer is, is de vrouw die het Mannengeheim toepast op de man waar ze verliefd op is.

Mocht je niet weten wat het Mannengeheim is, het is een simpel psychologisch trucje waarmee je een man in kan laten zien dat jij de perfecte vrouw voor hem bent. Het is een knopje die je indrukt in zijn brein waardoor hij helemaal geen behoefte meer heeft aan andere vrouwen en alleen jou wil.

Ik heb een rapport gemaakt waarin ik het Mannengeheim stap-voor-stap uitleg en je kan dit rapport gratis hieronder downloaden.

Het enige wat je hoeft te doen is je e-mailadres invullen en je ontvangt een minuutje later het bestand in je inbox.

Je kan je hieronder aanmelden.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend