10 Types Waar Mannen Als Een Blok Voor Vallen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 27 juni 2016 - Laatst gewijzigd op 4 januari 2022

In dit artikel leer je:

 • Waarom mannen niet altijd eerlijk zijn over wat ze aantrekkelijk vinden in een vrouw. Als je de waarheid leert, zal je merken dat je contacten met mannen zoveel makkelijker gaan, en dat er veel meer is om van te genieten.
 • Welke 10 types vrouwen mannen aantrekkelijk vinden. Wanneer je hierin te ver doorschiet, maar ook wanneer je te weinig van deze eigenschap hebt.
 • Wat je eraan kan doen als een man je vaak ziet als “one of the boys”.
 • En hoe je voorkomt dat je mannen afschrikt met een eigenschap die enorm bij jou hoort, maar die nu het averechtse effect heeft op je datingleven.
 • …en nog veel meer.

Waar mannen op vallen bij een vrouw…”

i likeDat is nog niet zo eenvoudig.

Het is je vast opgevallen dat mannen hier niet heel eerlijk over zijn. En dat het ene zwaarder weegt dan het andere.

Stel. Je vriend kijkt naar een vrouw op straat. Je ziet hem gaan met die blik. En je vraagt hem: “Vind je haar aantrekkelijk?”

Dan zegt hij waarschijnlijk “Nee“. En stel dat dit een leugen is, weet je dan waarom hij haar aantrekkelijk vindt?

Of wanneer hij een collega heeft op zijn werk, laten we zeggen zijn bazin. Waar hij een crush op heeft en die hij maar niet kan loslaten. Hij kan dan wel voor jou kiezen, maar weet je dan wat maakt dat hij haar aantrekkelijk vindt?

Als je zou weten hoe dit zit, denk ik dat je er wat aan kan doen. Vaak is het zo dat mannen zich aangetrokken voelen tot iets wat ze in hun leven missen. Of ze nou in een relatie zitten of niet.

En als je merkt dat hij buiten jou om zich tot andere vrouwen aangetrokken voelt, kan je dit zien als een kans om een completere vrouw te worden. Als je leert hoe je meer gewicht in de schaal kan leggen op de vlakken die hij nu al leuk aan je vindt, dan kan je ervoor zorgen dat jullie band sterker wordt.

Maar ook als je verliefd bent op een man en je wilt op onweerstaanbare wijze zijn aandacht trekken. Dan leer ik je nu hoe je dit kan doen. Want in dit artikel vind je de tien types vrouwen die mannen aantrekkelijk vinden.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Type 1: De gezonde vrouw

Portrait of positive femaleKijk:

Als jij met een man op stap gaat, dan wil je het liefst dat dit een man is die jij knap vindt.

Hij hoeft geen Brad Pitt te zijn – maar het mag natuurlijk wel.

Maar je wilt ook niet op stap met een man die:

 • Uit zijn mond stinkt.
 • Vijf dagen niet gedoucht is.
 • Haren uit zijn neus heeft groeien.
 • Al met al een onverzorgde indruk maakt.

Dat geldt ook voor mannen. Alleen liggen hun triggers op een ander vlak.

Ze willen een gezonde vrouw…”

gezondDat is een vrouw die er gezond en vitaal uitziet. Die energie uitstraalt, en die hen recht in de ogen kan kijken. Die een gezond lijf heeft, dat volledig lijkt te werken.

De redenen hiervoor zijn evolutionair van aard. Wij mensen lopen al een tijdje rond op deze aardbol. We zijn niet anders dan onze voorvaderen als je kijkt naar onze genen. Want het ontwikkelen van genen gaat heel langzaam, veel langzamer dan de tijd.

Zo’n 250.000 jaar geleden zat de wereld vol met gevaren. Waar mannen voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor waren. Zowel voor het zijn van het gevaar, als het verhelpen ervan.

Wanneer er bijvoorbeeld voedselschaarste was in een gebied, kon er oorlog tussen de stammen uitbreken. De mannen moesten er dan op uit om die uit te vechten. Maar ondertussen zaten de vrouwen zonder eten met de kinderen thuis in het kamp.

Als dan de vrouwen bij bosjes neervielen, omdat ze niet een gezonde hoeveelheid voedingsstoffen in hun lijf hadden opgeslagen, of omdat ze erg zwak waren, dan was dat natuurlijk nogal zuur.

In zo’n geval zou het nageslacht van de man – zijn kinderen – ook omkomen.

Maar nog belangrijker…”

let opEen man kijkt onbewust naar hoe gezond je bent, puur omdat zijn genen hem dat opdragen.

Hij heeft een voorkeur voor vrouwen die er zo sterk en vitaal mogelijk uitzien. En nee, dan bedoel ik niet “vrouwelijke bodybuilders“. Die reusachtige spieren komen helemaal niet van pas bij de geboorte van een kind. Ze zitten alleen maar in de weg.

Met “sterk” wordt bedoeld dat een vrouw eruit ziet alsof ze veel mooie kinderen kan baren. Met “vitaal ” dat ze er gezond uitziet. Want wanneer hij een vrouw zwanger maakt die gezond is, is de kans het grootst dat hun kinderen dat ook zijn.

En dat is wat onbewust belangrijk is voor een man.

Maar dan heb je het bewuste stuk nog.

Elke man heeft wel door dat een vrouw die de energie heeft om te sporten en gezond te eten, een vrouw is die aantrekkelijke eigenschappen heeft.

Een depressieve vrouw kan simpelweg niet de energie opbrengen om naar de sportschool te gaan. Een vrolijke vrouw zal daar veel meer zin in hebben. Hoe gezond je eruit ziet, is dus ook een indicator van hoe leuk je bent om mee om te gaan.

En laten we wel wezen: het oog wil ook wat.

knipoogHoe mannen zich aangetrokken voelen tot uiterlijk, kan je zo lezen. En als je wilt weten of dit het enige belangrijke is voor mannen, lees dan dit artikel.

Maar Tim, hoe ziet dat er dan uit, gezond?

Ik wil je geruststellen. Het is niet zoals de graatmagere modellen op de catwalk, of Rihanna in de video van “Umbrella“.

Die magere vrouwen zullen het juist heel moeilijk krijgen om zwanger te worden. Dat voelen mannen aan. Waardoor ze daar automatisch minder aantrekkingskracht voor voelen.

Mannen vallen op het type vrouw dat bewust bezig is met haar gezondheid. Oftewel: die grenzen stelt aan hoe ongezond ze wil leven. Het is prima om te genieten en af en toe een patatje te eten. Wat niet prima is, is je volstoppen met koekjes en chips totdat je met een hijskraan je huis uit moet worden getild.

Wanneer je dus bewust bent van oorzaak en gevolg, en ervoor zorgt dat je gezond blijft, ben je al een heel eind.

Dat betekent:

wat betekent het

 • Ga sporten. Het maakt je mentaal gezonder (het is een bewezen middel tegen depressie) en het maakt je fysiek gezonder (hoef ik niet uit te leggen, toch?). Het vermindert je stress, waardoor je er meer ontspannen uitziet. En dat is ook een teken van gezondheid voor mannen.
 • Houd je stress in de gaten. Zorg ervoor dat je het er tijdens het sporten uitgooit. Vermijd voortslepende situaties die je helemaal leegzuigen en zoek mensen op waar je graag en met liefde mee omgaat.
 • Zorg dat je uiterlijkheden die je doen voorkomen alsof je ziek bent aanpakt. Bijvoorbeeld eczeem, schimmelinfecties van de huid, haar dat veel te dun is, enzovoorts.
 • Hou je gewicht op peil. Dat betekent niet dat je heel mager hoeft te zijn, of dat je niet een paar kilootjes meer mag hebben. Zolang je het volhoudt om elke dag te sporten, weet je dat je al een heel eind bent.

Het type wat mannen afschrikt: de gezondheidsjunk.

Heb jij vandaag zowel je lunch als je diner geïnstagramd? Waarbij je opschrijft wat er allemaal zat in je wortelknaag quinoa salade met chiazaadjes en açaibessen? Ben je een militante veganist die het niet kan nalaten om tijdens elk gesprek over eten “vlees is moord ” te roepen?

Of ben je dagelijks vijf uur in de sportschool te vinden, en span je, als je dat niet bent, je beenspieren aan om maar zoveel mogelijk calorieën te verbranden? Zijn de laatste twintig foto’s in je telefoon allemaal selfies waarop je jouw ontblote buik in beeld brengt?

Honger jij jezelf uit, om daarna twintig kilometer hard te lopen?

vraag-introAls je dit doet om aantrekkelijker gevonden te worden door mannen, dan heb ik slecht nieuws voor je…

Een gezonde vrouw vinden we aantrekkelijk. Een vrouw die aan niets anders kan denken, en heel haar leven in het teken stelt om zo dun mogelijk te worden, niet. Net zoals een vrouw die over niets anders kan praten, dan wat de ingrediënten zijn van haar zelfgemaakte, biologische en macrobiotische groenteburger.

Dat is niet alleen omdat het getuigt van weinig sociale intelligentie. Maar vooral omdat mensen die erg obsessief met dingen bezig zijn, niet heel erg veel plezier hebben in hun leven. Het hangt samen met depressie en andere mentale kwalen, en een man wil het liefst een vrouw die ook mentaal gezond is.

Dus schiet niet te ver door. Zorg dat je via de voordeur je huis uit kan komen, loop af en toe een paar kilometer hard en heb plezier in sporten met anderen, en je bent al een heel eind.


Type 2: De onafhankelijke vrouw

onafhankelijke vrouwStel je voor. Je bent aan het daten met een leuke man. Betekent dit dan dat de rest van je leven totaal onbelangrijk wordt?

Dit kan nogal nare gevolgen hebben.

Er komt ineens heel veel druk op hem te staan. Hij weet dat zodra hij je minder leuk begint te vinden, jouw leven over is. Als hij zelf enorm verliefd is, is dat niet zo’n probleem. Maar als hij het allemaal nog niet zo goed weet, dan is dat heel onaangenaam. Mannen willen helemaal niet de macht over jouw zelfverzekerdheid.

Dit komt omdat een vrouw die haar eigenwaarde volledig bij hem neerlegt, zich eigenlijk niet goed genoeg voor hem voelt. Tegelijk heeft ze de neiging om heel passief te zijn in een relatie. Ze verwacht dat hij zegt wat er moet gebeuren. En zal niet het voortouw nemen om het hem naar de zin te maken, puur omdat ze wacht op zijn instructies.

Daar vallen de meeste mannen simpelweg niet voor.

Wat ze willen, is een onafhankelijke vrouw.”

openEen vrouw die meerdere gebieden in haar leven goed op orde heeft. Die een leuke baan heeft, een sociaal leven, wat hobby’s en die weet wat ze wil. Het maakt niet zoveel uit hoe dat eruitziet, zolang ze maar meerdere zaken heeft waar ze haar gevoel van eigenwaarde aan verbonden heeft.

Dit heeft ook te maken met de maatschappelijke normen. Mannen kijken ook weleens radio en tv, en ze zien ook hoe het in hun vriendengroepen gaat. Vrouwen die alleen maar thuis zitten en schoonmaken, zijn niet meer van deze tijd. Wanneer een vrouw geen actief leven heeft, denken we snel: “Wat is er mis met haar? 

Ik wil niet zeggen dat je dingen tegen je zin moet doen. Ik vind wel dat je moet doen wat je leuk vindt in het leven, en niet alleen op een kruispunt moet staan wachten totdat je de ware tegen het lijf loopt. Als jij niet geïnteresseerd bent in carrière maken, maar graag kinderen wilt is dat prima, maar zorg wel dat je hobby’s hebt, zodat jij en je man wat te bespreken hebben als hij aan het eind van de dag terugkomt van zijn werk.

En voor je eigen gemoedsrust is het ook fijn om te weten dat wanneer je relatie uitgaat, niet je hele wereld instort.

klinkt goedTuurlijk doet het pijn en heb je liefdesverdriet. Maar als jij toffe vrienden hebt die je opvangen, en goede familiebanden die je ondersteunen, en een fijne sportclub waar je de spanning van je af kan gooien, en een baan waar jij je tijdelijk in kan verliezen…

…dan maakt dat een enorm verschil.

Het type wat mannen afschrikt: de bitch.

Mannen willen een sterke, onafhankelijke vrouw, die weet wat ze wil. Mannen willen niet een betweter, die hen het gevoel geeft dat ze overbodig zijn. Of die arrogant doet over wat ze heeft bereikt.

Dit is vergelijkbaar met wat jouw reactie is op een man die vrouwonvriendelijke taal uitslaat. Het voelt heel ongemakkelijk en misschien word je er wel boos van. Zo werkt het ook voor een man wanneer een vrouw haar neus in de lucht gooit en ermee schermt dat ze een fantastisch leven heeft, waar hij blij over mag zijn als hij daar onderdeel van mag uitmaken. Het druist in tegen één van de belangrijkste behoeften die een man heeft in een relatie.


Type 3: De vrouwelijke vrouw

Maak je uitstraling vrouwelijkerHet komt misschien als een verrassing. Maar een heteroseksuele man voelt zich aangetrokken tot vrouwen. Niet tot vrouwen die er bijlopen alsof ze hebben gewinkeld op de mannenafdeling van de V&D.

Ik weet dat ik nu iets zeg waarvan sommige vrouwen een beetje beginnen te mopperen. Ze lezen dit in hun spijkerbroek, all-star gympen en leren jack en denken: “Ja maar, ik ben toch heel aantrekkelijk? 

Klopt. Je zal ongetwijfeld een hele mooie vrouw zijn om te zien. Maar zeg nou zelf. Als jij twee mooie mannen ziet, en één draagt een mooi pak en de andere draagt een jurk.

Welke komt er op jou dan aantrekkelijker over?

Precies.

In West-Europa begint het onderscheid tussen mannen- en vrouwenkleding steeds kleiner te worden.”

vervelendEn geen enkele man zal dit tegen je zeggen. Want we zijn een beetje in de war geraakt. We denken dat wanneer we je zullen vragen om een jurkje aan te trekken, je dan gelijk denkt dat we je uit je baan en achter het fornuis willen hebben.

Dit is niet zo. We vinden het leuk dat je een eigen leven hebt (zie het vorige punt) en we zijn blij dat mannen en vrouwen in Nederland gelijkwaardig zijn. Dus dat we je leuker vinden in een jurk, heeft daar niets mee te maken. En we vinden het ook niet zo fijn als jullie vrouwen dat denken. Dat geeft ons een ongemakkelijk gevoel.

Maar wat wel zo is, is dat kleding en gedrag waardoor je vrouwelijk overkomt, iets is wat op alle mannenbreinen werkt als een magneet.

Alleen in West-Europa is het gebrek aan onderscheid een hype.

Voor mijn werk reis ik veel. Ik ben overal ter wereld geweest, van Oost-Europa tot Azië, van Zuid-Europa tot Zuid-Amerika. Ik kan je verzekeren dat Nederland qua kleding één van de meest extreme plekken op aarde is qua hoe klein het onderscheid is. Mannen en vrouwen trekken veelal dezelfde dingen aan.

Maar alleen al als je een paar uur rijdt en stopt in Italië of Spanje, zie je dat de meeste vrouwen rondlopen in een rok of jurk. Met ontblote bovenarmen, lang haar en make-up. Het is daar de normaalste zaak van de wereld.

Dus als jij aantrekkelijk wil worden voor mannen, of ervoor wil zorgen dat hij je aantrekkelijk blijft vinden, zorg dan dat je:

conclusie

 • Je vrouwelijk kleedt. Denk aan een stereotype van een vrouw, met rokjes, jurkjes, lang haar en een vleugje make-up.
 • Je vrouwelijke kanten accentueert in een gesprek en in de omgang met hem. Het kost moed om dit te laten zien, zeker in een maatschappij waarin er veel sociale druk op je ligt om de hele tijd de competitie met mannen aan te gaan.
 • Hem aanraakt en met hem flirt. Mannen hebben heel weinig nodig om op te merken dat je een vrouw bent, zeker als je een jurkje en hakken aanhebt. Maar wanneer je dan ook nog eens vrouwelijke lichaamstaal vertoont, berg je dan maar. Hij zal niet weten hoe snel hij om je nummer moet vragen als je hem aanraakt en oogcontact met hem maakt.
 • Laat je als een dame behandelen. Vind je het leuk wanneer een man galant is, dan kan je de eerste stap zetten. Simpelweg door je te kleden en te gedragen als een dame. Wil je die aandacht, dan helpt afwachten niet; je zult moeten laten merken dat je hem verwacht te krijgen.
 • Toon blote huid. Simpelweg een paar blote armen of benen is al genoeg om een man zich bewust te maken van je vrouwelijkheid. Let op: je hoeft dus niet kleding te dragen waardoor hij alles aan je kan zien zonder dat hij het uit hoeft te trekken.

Het type dat mannen afschrikt: de ordinaire vrouw.”

Sommige vrouwen komen erachter dat ze kunnen krijgen wat ze willen van een man door een net iets te laag uitgesneden truitje aan te trekken en iets te ver voorover te leunen. Of de kaart “ik ben een sexy meisje, wil je me helpen” iets te vaak te spelen.

Er is helemaal niets mis mee als je dit bij je vriendje doet, of een man die je al langer ziet. En eerlijk gezegd vind ik het ook niet erg als je andere mannen op deze manier voor de gek houdt. Maar je moet er rekening mee houden hoe dit op de rest van de ruimte overkomt. Zij zien van een afstandje wat er aan de hand is.

De man die het overkomt, wordt te “overwhelmed” door je uiterlijk om je iets te weigeren. Maar de vrouwen en mannen eromheen zullen het als volgt opvatten: als wat je van hem wilde niet slecht was, dan zou je niet zo’n misbruik maken van je uiterlijk. Jij en ik weten dat dit onzin is, maar als je me vraagt wat mannen en vrouwen niet aantrekkelijk vinden? Dan is het als jij je ordinair gedraagt.

Je hoeft dus ook niet los te gaan met te korte jurkjes en rokjes en stilettohakken. Het gaat erom dat hij kan zien dat je van het vrouwelijk geslacht bent, maar daar niet in doorschiet. Sociale intelligentie is ook belangrijk.


Type 4: De intelligente vrouw

intelligentKijk:

Laat me je een voorbeeld geven van een afschuwelijke date volgens een man.

 1. Je vraagt een vrouw uit.
 2. Als je vraagt wat ze wil doen zegt ze: “Ik weet het niet.
 3. Je stelt voor om naar een restaurant te gaan, en vraagt wat voor eten ze lekker vindt.
 4. Ze zegt: “Oh, dat maakt niet uit, kies jij maar wat.
 5. Aangekomen in het restaurant maak jij binnen twee minuten je keuze van de menukaart. Je vrouwelijke date doet er veel langer over. Na letterlijk een kwartier vraag je: “Wat vind je lekker? 
 6. Een monoloog volgt, waarin je date uitweidt over hoe ze geen beslissing kan nemen. Het wordt duidelijk dat het allemaal niet veel uitmaakt, maar toch kan ze de knoop niet doorhakken.
 7. Als je vraagt wat ze graag doet, zegt ze: “televisie kijken.” Als je vraagt naar welk programma, zegt ze: “Oh, geen idee. Wat er dan ook maar op is.

Moet ik nog even doorgaan?

Mannen houden van vrouwen die wat te vertellen hebben.”

interessantJe hoeft geen professor te zijn om intelligent over te komen. Het maakt ook niet uit wat je mening exact is, hoewel sommige mannen het met je eens zullen zijn en anderen juist niet.

Wat wel belangrijk is:

 • Dat je een mening hebt. Beslis zelf wat je leuk vindt.
 • Dat je deze mening kan onderbouwen als ernaar wordt gevraagd.
 • Dat je gesprekken kan voeren over verschillende onderwerpen waar mannen ook over willen praten.
 • Dat je niet bang bent om iets doms te zeggen.

Bij al het bovenstaande gaat het erom dat je een prettige gesprekspartner bent.

Een vriend van mij vertelde mij over een Tinderdate die hij had.

De vrouw had nogal gelogen over haar uiterlijk. Haar foto’s hadden verbloemd dat ze nogal dik was. Mijn vriend besloot om ondanks haar bedrog niet weg te lopen en één kopje koffie met haar te drinken.

Dat ene kopje koffie sloeg om in een diner en diezelfde avond gingen ze met elkaar naar bed, ondanks haar omvang en haar bedrog.

Wat was hier gebeurd?

vraagZe toonde zich enorm intelligent.

Ze had een interessante baan, een groot taalgevoel, kon mooie verhalen vertellen, en was een briljante gesprekspartner. Hij kon ademloos naar haar luisteren zonder verveeld te raken. Hij was haar onvolmaaktheden snel vergeten.

Inmiddels hebben ze een jaar een relatie.

Wanneer je intelligent bent en dit kan tonen kan je hiermee veel compenseren.

Veel mannen vallen voor de intelligente vrouw. Ik weet dat er nog weleens gezegd wordt dat mannen oppervlakkig zijn, en dat is waar. We kijken graag naar het uiterlijk. Maar dat is niet het enige waar we naar kijken.

Uiterlijk is interessant, maar als je twee dates hebt gehad en je vindt iemand dodelijk saai, dan houdt het daarmee op. Terwijl het makkelijk wordt om door iemands uiterlijk heen te kijken als je een tijd lang met die persoon omgaat.

Wat niet moet betekenen dat je niets aan je uiterlijk doet

Die dikke dame van mijn vriend zijn Tinderdate is tijdens hun relatie twintig kilo afgevallen en werkt daar nog steeds elke dag aan. Daarnaast maakte ze zich goed op en wist ze hoe ze een vrouwelijke indruk kon maken, ook al had ze overgewicht.

Het type dat mannen afschrikt: de betweter.

Ik weet dat veel Nederlandse vrouwen niet kunnen wachten om te laten merken hoe slim ze zijn. Of juist op hun tong bijten omdat ze bang zijn iets stoms te zeggen.

Beide houdingen zijn niet slim. Je probeert hiermee in te schatten wat de ander slim vindt overkomen, en je daarop aan te passen. Daar is op zich niets mis mee, maar als je hierin doorschiet, werkt het tegen je.

Met een beetje sociale intelligentie zou je kunnen weten dat mannen het in gezelschap niet fijn vinden om verbeterd te worden. Ook vinden ze het niet leuk als zij de kar moeten trekken puur omdat jij dwars ligt. Ze willen een vrouw met wie ze kunnen praten, niet een vrouw die hen de les leest.

Probeer niet bijdehand te zijn.

Het komt over alsof je het te hard probeert, alsof je er niet op vertrouwt dat mensen je leuk vinden zoals je bent. Wees niet bang om iets doms te zeggen, maar wees ook niet bang om stil te zijn.


Type 5: De emotioneel stabiele vrouw

emoties manElke man heeft via de harde weg moeten ondervinden dat hij geen relatie wil met een vrouw die hem vooral drama geeft.

Oftewel: een vrouw die een breed scala aan emoties doormaakt binnen een uur tijd – vergezeld met vliegend vaatwerk, tranen, euforie en geilheid.

“Mannen hebben een minder breed emotioneel profiel dan vrouwen.”

We zijn ook niet erop gebouwd om met dit brede scala aan emoties om te gaan. Het past niet bij hoe we fysiek in elkaar zitten, en we vinden het ook niet prettig. Daarom zijn we op zoek naar een vrouw met een zekere mate van emotionele stabiliteit.

Dat betekent niet dat je geen emoties mag hebben.

Sterker nog: dat vindt een man prima. Maar wat hij wel vervelend vindt, is als er geen “logica” in zit. Hij kan er slecht tegen wanneer ze zich in rap tempo afwisselen, ze heel heftig zijn en jij met een betraand gezicht hem aankijkt met een blik van: “Zo, los dat maar eens op.

Een emotioneel stabiele vrouw neemt verantwoording voor haar gevoel. Ze voelt het, toont het wanneer dat sociaal aanvaardbaar is (ze is niet bang om zich te uiten). Tegelijk beseft ze dat het ervaren van haar emoties belangrijker is dan wat haar man ermee doet.

John Legend zingt het al:john legendHet geeft niet als je huilt, en je ziet er nog steeds mooi uit. Maar als een man met een belangrijke taak bezig is, en je huilt omdat jij je nagel hebt gebroken, dan vindt hij het irritant. Dit is niet iets wat gebeurt bij een vrouw die een volwassen emotioneel leven heeft. Die huilt niet om een gebroken nagel.

Tegelijk kan een man zich een man voelen als hij je rots in de branding mag zijn. Als hij de sterke man kan zijn waarbij jij kan voelen wat je wilt. Een teken van emotionele stabiliteit is niet dat jij je emoties opkropt, maar dat je geen emoties voelt die buitenproportioneel zijn of dat je ze uit op een moment dat het hem teveel in de weg zit.

Het type dat mannen afschrikt: de afgestompte vrouw.

We kennen ze allemaal: de vrouw die met teveel bier achter de kiezen en teveel leed in haar leven besloten heeft om niets meer te voelen. Haar gevoelens zijn weg, of dit nou blijdschap is of verdriet.

Wanneer jij tot één van de twee categorieën behoort – de dramaqueen of de afgestompte vrouw – is het belangrijk om aan je gevoelsleven te werken. Mindfulness kan hierbij een oplossing zijn.


Type 6: De ervaren vrouw

nooit gedaanEr heerst een misverstand. Vrouwen denken vaak dat een man het niet leuk vindt als ze meerdere vriendjes heeft gehad.

Gelukkig is dat geen probleem, zolang je niet in geuren en kleuren over hen vertelt. Continu. Op momenten dat hij er niet op zit te wachten.

Wat hij wel leuk vindt is dat je drukke datingleven heeft geleid tot een beter begrip van mannen, en je hem kunt geven wat hij nodig heeft.

Of het nou gaat om:

 • Rust in een relatie. Mannen hebben dit enorm nodig.
 • Waardering. Doordat je vergelijkingsmateriaal hebt gehad en weet dat deze man het beste bij jou past.
 • Seks. Oefening baart kunst en je weet beter wat je wilt en lekker vindt.

Een man zal de voorkeur geven aan een vrouw die hierin meer helderheid heeft voor zichzelf

helderheidZeker als hij het ook niet allemaal weet, is het fijn als hij in ieder geval een vrouw heeft die helder is over wat ze wil, en tevreden is met wat ze krijgt.

Veel oudere vrouwen verkeren in de veronderstelling dat ze minder waard zijn op de datingmarkt dan hun jongere soortgenoten. Dat is niet het geval. Ze hebben wel een ander segment: de man die specifiek op zoek is naar een vrouw die meer ervaren is.

Het type dat mannen afschrikt: de kritische vrouw.

Mannen vinden het leuk als een vrouw ervaren is. Wat ze niet waarderen is een vrouw die door haar avonturen erg kritisch is geworden, een rugzakje heeft opgebouwd of zich anderzijds laat leiden door haar negatieve ervaringen met mannen.

Iedereen raakt tijdens het daten gekwetst en ontmoet mensen waar hij of zij achteraf minder goed bij past. Het is dan de bedoeling om afscheid van die persoon te nemen, wat tijd voor jezelf te nemen en dan naar de volgende te gaan. Wanneer jij dit met je mee blijft dragen, en ook erover blijft praten met je nieuwe contacten, dan zullen zij concluderen dat jij nog steeds met die persoon in je hoofd zit. Waardoor zij minder met jou kunnen.


Type 7: De seksuele vrouw

roodIk weet niet of dit als een verassing komt, maar mannen houden enorm van seks.

Ze worden over het algemeen sneller en eenvoudiger opgewonden dan vrouwen. Ze zijn er continu mee bezig. Ze vinden het leuk om een vrouw te ontmoeten waarmee ze die fascinatie kunnen delen. Waar al hun verlangens naartoe kunnen.

Het type wat mannen afschrikt: de preutse vrouw.

Ook hier is een vrouw die niet van seks houdt, vaak “hoofdpijn heeft”, of om wat voor reden dan ook minder seks wil dan hij, minder aantrekkelijk voor hem. Seks is voor een man enorm belangrijk voor zijn eigenwaarde.


Tip 8: De open-minded vrouw

nieuwe ervaringenWeet je wat een wetenschappelijk bewezen aantrekkelijke eigenschap is voor zowel vrouwen als mannen?

De mate waarin ze open kunnen staan voor nieuwe ervaringen.

Zowel mannen als vrouwen waarderen dit aan hun potentiële partners. En dat is logisch ook. Als jij een nieuw iemand ontmoet, dan heeft die persoon niet alles met jou gemeen.

Je zal die persoon duidelijk moeten maken dat je leuk bent. Dit doe je door die persoon mee te nemen in jouw wereld. Maar als die persoon zo koppig is dat hij liever op zijn kont blijft zitten om tv te kijken, dan lukt het simpelweg niet om hem bij jouw wereld te betrekken.

Openheid is een karaktereigenschap, die naarmate men ouder wordt, ook wat afvlakt. Twintigers zijn relatief open vergeleken met vijftigers. Maar ook onder twintigers is er een flinke “range” in de mate waarin je open bent.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mannen een nieuwsgierige, open-minded type vrouw leuk vinden.

ik zou haar doenOf dit nou is omdat hij haar overal mee naartoe kan nemen of dat ze leuker zal zijn om mee te stoeien in bed, dat vermeldt het onderzoek niet.

Het type wat mannen afschrikt: de naïeve vrouw.

Openheid is leuk. Naïviteit een stuk minder.

Er zullen ongetwijfeld mannen zijn die het juist leuk vinden als een vrouw erg groen is. Maar voor het merendeel van de mannen geldt dat ze een vrouw willen die wel wat levenservaring heeft. Het wordt namelijk vervelend wanneer je een vrouw ergens mee naartoe neemt, en ze er geen snars van begrijpt. Dan ben je net een babysitter.

Om te voorkomen dat je naïef overkomt, is het belangrijk om een actief leven te hebben. Focus erop om te leren wat er zoal te halen valt. Zo zorg je dat je goed geïnformeerd overkomt – iets wat samenhangt met openheid.


Type 9: De gelukkige vrouw

gelukkige vrouwGeen enkele man houdt van een vrouw die een hekel heeft aan wat ze doet. Wat dit dan is, maakt hem niet zoveel uit. Zolang je er maar van geniet, maakt het niet uit of je graag naar je werk gaat, of thuis blijft om op de kinderen te passen.

Gelukkige mensen zijn aantrekkelijk.

Niet alles in je leven hoeft leuk te zijn. Ik ben zelf ook een harde werker en ondernemer, en soms zal je moeten doorbijten als het even niet lekker gaat. Maar wat wel belangrijk is, is dat je weet waar je het voor doet. En dat je het gevoel hebt dat je op het goede spoor zit.

Dat betekent dat je goed mag nadenken met wie je om wilt gaan en wat je wilt doen in je vrije tijd. Omring je met mensen die aardig voor je zijn, en waarmee je leuke dingen kan doen. En doe dingen waar je een tevreden gevoel van krijgt, zodat je dit uitstraalt wanneer je met een man op date gaat.

Het type wat een man afschrikt: Emile Ratelband.”

emileHet gaat er niet om dat je van een slechte situatie altijd de positieve punten moet inzien. Ook niet dat je moet doen alsof je alles fantastisch vindt, hoe slecht het ook met je gaat.

Het is juist het punt dat alles wat je niet leuk vindt, je zoveel mogelijk openlijk toegeeft en verder vermijdt. Zodat de stomme dingen worden ingeruild voor positieve dingen.

Waar mannen zich niet tot aangetrokken voelen, is een overdreven positiviteitsgoeroe. Of je dit nou bent door continu hem mee te slepen naar meditatie-avonden, yogabijeenkomsten, new age evenementen of andersoortige zaken: dit zijn allemaal bijeenkomsten die erop gericht zijn om je kunstmatig gelukkiger te maken.

Dat is niet aantrekkelijk voor een man. Hij wil niet een vrouw die gelukkig probeert te worden, maar die het is. Dus die los van haar meditaties, yogaweekendjes en therapie staat en gewoon activiteiten en mensen uitkiest waar ze van geniet en die haar energie geven. En die niet als een opgefokte Emile Ratelband colleges afsteekt over hoe je positief in het leven moet staan. Ook een obsessie hiervoor is onaantrekkelijk.


Type 10: De ambitieuze vrouw

ambitieusDit is een belangrijk type, dat ik absoluut even wil benoemen.

Mannen zijn over het algemeen genomen ambitieuzer dan vrouwen. En stel dat je te maken hebt met een man die er helemaal voor gaat.

Dan is het onwijs frustrerend als hij een vriendin heeft die van hem vraagt of hij weken achtereen met haar op de bank komt zitten.

Daarom vallen de meeste mannen op een vrouw die ambitieus is. Die doelen voor zichzelf gesteld heeft en erachteraan gaat. Het getuigt van volwassenheid, het voorspelt emotionele stabiliteit (en geen klampgedrag) en het is aantrekkelijk omdat hij ervan uitgaat dat je begrip hebt voor zijn ambities.

Hij denkt: “Goh, zij is druk bezig met haar sport. Dan zal ze het begrijpen als ik niet elke avond bij haar kan zijn. Ik ben dan immers met mijn vrienden of met mijn werk bezig.

Het feit dat jij ambitieus bent, stelt hem dus gerust.

ontspanJe doelen hoeven niet reusachtig of grensverleggend te zijn. Het gaat erom dat het iets is wat je leuk vindt, en dat je de bereidheid hebt om door je gevoel van moeheid heen te pushen. En dat je af en toe jezelf iets kan ontzeggen om te krijgen wat je wilt. Als je dat kan demonstreren aan een man, dan is dat ambitieus genoeg.

Het type wat een man afschrikt: de carrièretijger.

Sommige vrouwen schieten ietwat door in hun ambities. Voor hen wordt het meer een kwestie van competitie dan wat anders. Wat eerst betekenis had, is nu niets meer dan een leeg spelletje dat ze koste wat het kost wil winnen.

Dit is niet aantrekkelijk voor een man. Hij wil er wel voor zorgen dat hij een relatie met haar kan onderhouden. Dit gaat simpelweg niet lukken als zij alles belangrijker vindt dan hem. Hij zoekt wel een vrouw die in het oog kan houden wat het allerbelangrijkste voor haar is, en die zich beseft dat een relatie simpelweg heel leuk is.

Zo. Dit waren de 10 types die mannen aantrekkelijk vinden, en waar ze verliefd op worden.

Ik hoop dat je er wat mee kan. En geen zorgen als je op dit moment je niet herkent in alle types. Zoals je misschien opmerkt, zijn het eigenschappen die je kan nastreven. Als je er een paar niet hebt, is dat niet erg.

Je zal ook zien dat je een paar eigenschappen als je kracht ziet. Dus dat je bijvoorbeeld erg ambitieus en vrouwelijk bent, maar niet zo open. Dat is prima. Niemand scoort alle punten op alle onderdelen.


En dan nog iets…”

Misschien vraag jij je af, wat je dan kan doen wanneer je een leuke man hebt ontmoet.

Hoe zorg je ervoor dat hij verliefd op je wordt?

Natuurlijk schiet het veel op als je hem kan laten zien wat voor type je bent. Voor je het weet valt hij in katzwijm.

Maar wat als dit niet direct gebeurt? En je merkt dat hij nog wat meer nodig heeft?

Check dan het Mannengeheim. Dit is mijn nummer-één-trucje om een man verliefd op je te maken. Het is eenvoudig uit te voeren, maar enorm effectief.

Wie ik ben? Oh, niemand. Alleen maar de bekendste en meest ervaren datingcoach van Nederland. Die duizenden mensen heeft gecoacht tijdens een jarenlange carrière.

Wil je me een vraag stellen over dit artikel? Dan kan dat hieronder in de reacties.

En wil je een leuke man verliefd op je maken? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

3 Reacties

 • Silvia schreef:

  Sorry, maar vrowen houden meer van seks dan mannen, zij tonen het gewoon niet door de redenen die wij allemaal goed kennen… En het is niet waar dat mannen vele keren per dag aan seks denken, zij denken aan voetbal en werk…en af en toe aan seks, maar enkel af en toe…

 • Porena schreef:

  De mannen uit mijn omgeving vallen niet op wat er op je lijstje staat, waar ik toch redelijk aan voldoe. Zij willen vooral een gehoorzame, afhankelijke, niet atletische, onintelligente, niet ambitieuze partner. Hoe vind ik iemand die mij wel op waarde schat?

 • het klopt niet hoor wat je zegt
  wel voor mannen van jouw leeftijd maar niet voor 50 plus mannen
  die willen geen intelligente zelfstandige vrouw
  en worden niet verliefd

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend