6

De Top 11 Redenen Waarom Mannen Vrouwen Niet Begrijpen



Waarom mannen vrouwen niet begrijpen

waarom-mannen-vrouwen-niet-begrijpen“Waarom begrijpen mannen vrouwen nooit?”

Het is zo’n heerlijke vraag. Vaak wordt hij geuit met een scheutje frustratie, een paar korreltjes irritatie en in een jasje van vermoeidheid.

Het lijk soms alsof mannen totaal niet begrijpen wat je wilt zeggen. Het lijkt alsof wij mannen niet weten wat je nodig hebt, of dat wanneer je boos bent, we niet eens begrijpen waarom je precies boos bent.

Ook begrijpen mannen niet wat jij belangrijk vindt, of waarom je de dingen doet die je doet.

Hierdoor kan het soms lijken alsof mannen je niet begrijpen.

Als je dat denkt…

…dan heb je helemaal gelijk.

In dit artikel leg ik je uit waarom mannen je nooit begrijpen. Zodat je niet alleen snapt waarom wij mannen zo dom zijn, maar dat je ook handvaten krijgt om tot ons emotioneel gebrekkige brein door te dringen.


1. Mannen communiceren op een andere manier

Het zal je vast niet verbazen dat goede communicatie belangrijk is in een relatie.

Maar een van de grootste redenen dat mannen vrouwen niet begrijpen (en andersom hetzelfde) is omdat mannen en vrouwen op een andere manier communiceren.

Kijk maar:

  • Voor mannen is communicatie een manier om informatie uit te wisselen, het is dan ook een manier van communiceren die gebaseerd is op feitjes.
  • Voor vrouwen is communicatie een manier om een connectie te maken of een onderlinge band te versterken, en soms is het voor vrouwen gewoon heel erg fijn om over iets te praten wat ze hebben meegemaakt.

Vrouwen verwerken nou eenmaal heel veel dingen extern door er met andere mensen over te praten.

Mannen doen precies het tegenovergestelde, wanneer de crisis losbarst dan trekt een man zich terug en zal hij heel erg gaan lopen nadenken… om vervolgens het probleem in zijn eentje proberen te fixen.

Of dit de meest gezonde manier is om een probleem op te lossen dat laat ik even in het midden, maar waar het op neer komt…

Waarom begrijpt hij me niet?

Tussen de manier waarop mannen en vrouwen communiceren zit zo’n groot verschil dat het wel lijkt of we van totaal verschillende planeten komen.

… En dat is waar het vaak mis gaat tussen mannen en vrouwen.

Stel dat jij hem een heel verhaal vertelt over wat je die dag is overkomen, dan denkt een man dat jij hem een feitje probeert te geven en dat jij een feitje van hem terug wil.

Dus op het moment dat jij hem uitgebreid vertelt over de ruzie die je die dag met een vriendin had, dan geef je hem zo’n onwillekeurige samenhang aan feitjes dat hij niet weet wat hij daarmee aanmoet.

Het idee dat jij gewoon met hem zou praten om iets te verwerken dat komt geen eens in hem op.

Dat is een hele belangrijke reden waarom mannen vrouwen niet begrijpen.


2. Een man benadert problemen anders

problemenHoewel mannen en vrouwen beide problemen willen oplossen (duh) verschilt de manier waarop we dit aanpakken ENORM.

Kijk:

  • Voor een man maakt het niet heel veel uit hoe het probleem wordt opgelost, zolang het maar word opgelost.
  • Voor een vrouw maakt het niet heel veel uit of het probleem wordt opgelost, maar het gaat veel meer om de manier waarop een probleem wordt opgelost.

Zoals je ziet zit er een groot verschil tussen hoe mannen en vrouwen problemen benaderen.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat veel conflicten in een relatie ontstaan omdat de manier waarop mannen en vrouwen problemen oplossen zo verschillend is.

Dit zorgt vaak voor verwarring en het: “hij begrijpt me niet gevoel.

En dan nog iets…


3. Mannen lossen problemen op een andere manier op

praat er minder overWe hadden het er net al even over (reden #2) dat mannen problemen op een andere manier benaderen..

Nou is het zo dat vrouwen het liefst over hun problemen praten en mannen het liefst hun problemen zelf proberen op te lossen.

Dit is waarom vrouwen graag de discussie aangaan (met de goede intenties om een probleem op te lossen) en waarom mannen een hekel hebben aan discussies.

… En hier ontstaat vaak een conflict.

Want als er iets gebeurd dan wil een vrouw daar graag over praten, terwijl een man dit juist niet wil.

Dus stel dat er iets kleins en onbenulligs gebeurd en jij het hier met hem over wil hebben, dan heeft hij zoiets van:

“Waarom valt ze me altijd lastig met dit soort kleine onbenullige dingetjes?”

Het feit dat jij dit goed bedoeld dat komt niet in hem op, hij ziet elke poging om een discussie met hem aan te gaan (tenzij het echt belangrijk is) als gezeur.


4. Mannen zijn slecht in het lezen van emoties

subtiele communicatieDit is iets wat veel vrouwen al lang wisten en waar veel mannen op de pijnlijke manier zijn achtergekomen.

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mannen het moeilijk vinden om de emoties van een vrouw af te lezen.

Nou is dat op zich geen probleem, het is gewoon iets waar vrouwen veel beter in zijn dan mannen;)

Maar het probleem ontstaat op het moment dat jij je boos of verdrietig voelt en er blindelings vanuit gaat dat hij dit van je af kan lezen.

Dus als hij het niet onmiddellijk ziet wanneer je boos of verdrietig bent dan is dat niet omdat hij je niet begrijpt (iets wat veel vrouwen denken), maar omdat hij dit soort dingen moeilijk van een vrouw af kan lezen.


5. Jij zegt: “Hij begrijpt mij nooit”, maar hij begrijpt je en is het er niet mee eens.

genantLaatst nog had een vriend ruzie met zijn vriendin, ze zaten me z’n tweeën aan tafel en ze hadden ruzie over een knullig huishoudelijk taakje wat hij nooit opknapte.

Wat dat huishoudelijke taakje precies was laat ik even in het midden, maar waar het op neer kwam was dat mijn vriend dat hele huishoudelijke taakje niet nodig vond.

In zo’n situatie denkt een vrouw vaak dat haar man haar niet begrijpt.

Maar in werkelijkheid was mijn vriend het er gewoon niet mee eens.

En ik wil geen partij kiezen, want beide hadden steekhoudende argumenten en beide hadden op hun manier gelijk. Maar hij was het simpelweg niet met haar eens.

Dit is…

Waarom vrouwen denken dat mannen hun niet begrijpen

Heel vaak zie je in een discussie tussen mannen en vrouwen dat wanneer een vrouw zegt: “Hij begrijpt me niet”, dat hij je wel begrijpt, maar dat hij het er gewoonweg niet mee eens is.

Omdat het vanuit jouw oogpunt altijd bijna onmogelijk is om aan te nemen dat iemand het anders niet met je eens is, ga je er vanuit dat hij je niet begrijpt. Als hij je zou begrijpen dan zou hij het immers wel met je eens zijn toch?

Ehm…. Nee. Sorry.

(Mannen zijn overigens net zo schuldig aan deze denkfout als vrouwen. Ook mannen denken vaak dat ze niet begrepen worden als iemand anders het oneens is)

Vaak zie je voor jezelf dat het heel lastig is om je voor te stellen dat iemand het niet met je eens is. Dus denk je maar:

“Hij begrijpt me niet.”

Probeer dus altijd te achterhalen of een man je niet begrijpt of dat hij het simpelweg niet met je eens is.


6. Mannen spelen oorlogje en voetbal

Mannen spelenHet zal je vast niet zijn ontgaan dat jongetjes op de basisschool hele andere spelletjes spelen dan dat meisjes doen.

Zo spelen de jongens spelletjes waarbij competitie en hiërarchie een rol spelen, vrouwen spelen spelletjes waarmee de onderlinge band versterkt wordt.

Hoewel deze manier van spelen misschien onschuldig lijkt zegt het een hoop over de manier waarop mannen en vrouwen van elkaar verschillen:

  • Mannen zijn competitief ingesteld en prestatiegericht.
  • Vrouwen zijn richten zich meer op het onderhouden en versterken van relaties.

Kortom, mannen en vrouwen vinden verschillende dingen belangrijk.

Zo is het voor jou veel belangrijker om de banden met de mensen om je heen te onderhouden dan dat het is om boven aan de maatschappelijke ladder te komen staan.

Veel mannen begrijpen dit verschil tussen mannen en vrouwen niet, dat is waarom hij zich er dood aan kan ergeren wanneer je urenlang aan de telefoon zit.


7. Mannen zien niet zoveel verbanden als een vrouw

verschil mannen vrouwen hersenenEen man heeft tot 10 keer toe minder witte hersenmassa, dat is het gedeelte in je hoofd wat ervoor zorgt dat je verbindingen tussen dingen maakt.

Zo zie jij bijvoorbeeld een verband tussen de verjaardag die hij een jaar gelden vergeten was en het grasmaaien wat hij vandaag vergeten is.

Een man ziet die verbanden simpelweg NIET.

Dus als je met een man wil communiceren of zijn gedrag wil veranderen, dan heeft hij hele duidelijke en simpele instructies nodig die hij op kan volgen.

… Want geloof het of niet, iedere man wil zijn vriendin gelukkig maken. Iedere man wil simpelweg de beste vriend zijn, dat zit in ons…

Maar zonder hele simpele en duidelijke instructies begrijpen we er geen snars van, mannen zijn nou eenmaal lang niet zo goed in het aanvoelen van wat jij denkt.

Voorkom dat je in deze valkuil stapt

Kennis is machtEen van de grootste fouten die vrouwen maken is denken dat mannen wel aan zullen voelen wat zij denkt.

Vrouwen overschatten dit vermogen van een man ALTIJD.

Mannen zijn er simpelweg niet zo goed in (als vrouwen) om aan te voelen wat een persoon denkt of wil.

We hebben gewoon hele duidelijke en simpele instructies nodig.

(het liefst met zo min mogelijk woorden en randzaken)

En pas dan weten we wat er van ons verwacht wordt en kunnen we ons gedrag veranderen.


8. Mannen hebben niet die ene periode in de maand

Oeps

Nou zal dit vast geen schokkend nieuws voor je zijn (zowel, dan is het tijd voor je ex-biologieleraar om met pensioen te gaan), maar mannen menstrueren niet.

De meeste mannen hebben geen idee wat er in die periode van de maand gebeurt.

…We zien jou menstruatie als een soort van Voldemort (als je niet weet wie dat is, zoek een leven). We weten dat ie er is, maar kiezen ervoor om het bestaan er van te ontkennen.

Bovenal hebben we geen flauw idee hoe dit jou kan beïnvloeden.

Dus stel dat dit een ondraaglijke tijd voor je is en dit zich vertaalt in chagrijnig zijn en een verhoogde eetlust.

Dan zal menig man denken dat je je aanstelt (wat natuurlijk niet zo is).

Oftewel, mannen weten niet wat je op die moment doorgaat. Dit is dan ook een belangrijke reden van waarom mannen vrouwen niet begrijpen en het is er één die voor veel irritaties kan zorgen;)


9. Mannen ondergaan een ander soort sociale druk dan vrouwen

Alhoewel dit sinds de opkomst van het feminisme heel erg aan het veranderen is, dit speelt nog steeds een grote rol bij het feit dat mannen vrouwen niet begrijpen.

Waarom?

Vrouwen krijgen op jonge leeftijd al te maken met sociale druk die bepaald hoe vrouwen zich “moeten” gedragen.

… Doe je dit niet?

Dan krijg je onmiddellijk een slechte naam in je sociale omgeving.

Mannen ondergaan simpelweg een hele andere soort sociale druk die in hun voordeel is.

Zo is een man die met meerdere vrouwen het bed deelt een player (iets wat door mede mannen als cool wordt gezien), en wanneer een vrouw met meerdere mannen (op een avond) zoent dan is ze gelijk een slet.

Deze sociale druk zorgt ervoor dat vrouwen zich op een bepaalde (sociaal geaccepteerde) manier gedragen die mannen vaak niet begrijpen.


10. Mannen gaan anders om met hun emoties

emotiesHeel vaak zeggen mensen dat vrouwen veel emotioneler zijn dan mannen. Dat is niet waar. Mannen zijn minstens net zo emotioneel als vrouwen dat zijn.

Nou is het zo dat mannen vaak hun emoties opkroppen, of dat gezond is dat laat ik even in het midden. Maar het is nu eenmaal zo

Waar het omgaat is dat mannen en vrouwen anders met hun emoties omgaan, want wanneer het allemaal even teveel wordt, dan:

  • Zijn mannen meer geneigd om in woede uit te barsten.

En:

  • Zijn vrouwen meer geneigd om er met anderen (in tranen) over te praten.

Geen van beide is goed of slecht, het is gewoon zoals het is.

Maar dit is vaak waarom mannen vrouwen niet begrijpen wanneer je iets moet verwerken.  Een man begrijpt namelijk vaak niet dat jij op een andere manier omgaat met je emoties.


11. Mannen nemen afwijzingen (te) persoonlijk

AfwijzingNou kan een man er nog zo zelfverzekerd uitzien dat zelfs James Bond ervan op zal kijken, maar de kans is groot dat er diep van binnen een onzeker jochie verscholen zit.

Het is dan ook zo’n typisch mannen trekje om afwijzingen persoonlijk te nemen.

Wanneer jij bijvoorbeeld wordt aangesproken tijdens het uitgaan en hem afwijst (omdat je bijvoorbeeld een girls night out hebt) dan neemt hij deze afwijzing persoonlijk.

Dit is gelijk een aanslag op zijn ego.

Zelfs wanneer je in een relatie zit en een keertje geen seks met hem wilt (omdat je heel erg moe bent) dan is de kans groot dat hij deze “afwijzing” persoonlijk neemt.

Mannen begrijpen simpelweg niet dat er 1001 redenen zijn waarom je op dat moment iets niet wil. Egoïstisch (en onzeker) als wij mannen zijn denken we onmiddellijk dat het aan ons ligt.

Dit is een hele belangrijke reden waarom mannen vrouwen niet begrijpen.


Wil jij leren hoe je echt tot hem doordringt?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om echt tot een man door te dringen. Iedere man heeft namelijk een bepaalde behoefte die hem voor een vrouw laat kiezen.

Deze behoefte is biologisch bepaald en is bij iedere man hetzelfde. Wanneer jij leert om deze te vervullen dan raakt hij verslaafd aan je en doet hij alles om het je naar de zin te maken.

Niet alleen zal hij hierdoor (weer) verliefd op je worden. Je zal nu ook beter met hem kunnen communiceren dan hij ooit kon met een andere vrouw. Het is een simpel trucje, maar enorm krachtig wanneer je het toepast.

Het is te gevoelig om het hier op de pagina te zetten. Maar wanneer je jezelf hieronder – gratis – aanmeldt, stuur ik het direct naar je toe.

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 6 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend