3

9 Redenen waarom een leuke man vinden moeilijk is (en hoe je er wel een vindt)

In deze blog leer je:

 • Veel gemaakte fouten die vrouwen maken wanneer ze een leuke man willen vinden.
 • Waarom je soms gewoon op de verkeerde plek naar een leuke man zoekt.
 • ​Hoe vrouwen leuke mannen soms wegjagen, zonder dat ze het zelf door hebben.
 • Hoe je wel een leuke man kan vinden

Wat je moet weten over leuke mannen ontmoeten...

Dus je bent vrijgezel en je wilt een leuke man vinden?

Maak dan je borst maar nat. Het is lastiger dan je soms denkt. Althans als je niet weet welke valkuilen je wilt vermijden.

In dit artikel geef ik je de 9 meest voorkomende valkuilen die vrouwen ervaren wanneer ze een leuke man willen vinden en een manier om ze te vermijden.

Laten we beginnen met de eerste…

te weinig mannen ontmoeten

1) Je ontmoet te weinig mannen

​Het IS moeilijk om een leuke man te ontmoeten. Hou er rekening mee dat van de 100 mannnen die jij ontmoet er gewoon 99 niet geschikt zijn. Er is niks wat je daar aan kunt doen.

Kijk, je hebt aan de ene kant gewoon een hele hoop mannen die je niet leuk vindt. Daar is niks aan te doen. Je kunt jezelf niet dwingen ze leuk te vinden, niet waar?

 • 1 op de 100 mannen voldoet aan jouw eisen
 • Sommige van die mannen, vallen niet op jou

Uit dat kleine groepje mannen dat je wel leuk vindt, komt een groepje mannen dat jou leuk vindt. Ja echt, je bent natuurlijk heel leuk, maar sommige mannen hebben geen smaak;)

Als je dus maar 2 of 3 nieuwe mannen per week ontmoet, dan kan het zomaar jaren duren voor dat je hem vindt.

Tip: Lees dit artikel om te leren of hij verliefd op je is.

De oplossing is simpel. Ontmoet meer mannen! Breng jezelf vaker in de gelegenheid om leuke mannen te ontmoeten. Ga vaker uit, meld je aan voor workshops en verenigingen, schrijf je in op een datingsite…

Maak het je taak zoveel mogelijk mannen te ontmoeten. Dan wordt de kans dat je hem ontmoet niet groter, maar ontmoet je hem wel sneller.

leuke man verkeerde plek

2) De perfecte man vinden lukt niet als je op de verkeerde plek zoekt.

Het is niet zo dat ik niet zoek!. Ik ga iedere vrijdagavond uit om een leuke man te vinden.

Ja, en dan ga je uit, naar dezelfde bar, met dezelfde vriendinnen rond hetzelfde tijdstip. Daar ontmoet je dezelfde mannen.

Het blijft me verbazen, hoe sommige vrouwen blijven hangen in een patroon dat niet productief blijkt te zijn.

Zou het misschien een goed idee zijn, om wat anders te proberen?

De oplossing: Kijk verder dan wat je nu doet. Probeer eens af te wisselen van je standaard routine. Misschien is die leuke man wel iedere vrijdagavond op een andere leuke plek. Misschien zit ie naast je op de hometrainer in de sportschool, maar merk je hem niet op.

anders doen tegen hem

3) Je doet anders tegen hem zodra je hem gevonden hebt

Het is een prachtige klaagzang: “De mannen die mij leuk vinden, vind ik niet leuk, maar de mannen die ik leuk vindt, vinden mij niet leuk!”

Dit is echt een serieus probleem voor veel vrouwen. Maar wat denk je dat waarschijnlijker is?

1. leuke mannen vallen niet op jou of

2. Jij gedraagt je anders als je een man leuk vindt.

Ik kan je wel verklappen, leuke mannen hebben niet per se een andere smaak. Bij mannen die je niet heel erg leuk vind ben je lekker ontspannen. Je leunt weinig op hem, doet waar je zin in hebt.

Het is makkelijk om sexy en grappig te zijn als je het niet te hard probeert. Mannen vinden het geweldig als jij ontspannen bent. Mannen willen liever een vrouw die het naar haar zin heeft. Veel liever dan een vrouw die constant probeert een goede indruk te maken.

De oplossing: probeer niet te hard een goede indruk te maken. Vertel eens wat minder leuke en onnozele dingen van jezelf. Laat hem je leren kennen als mens en probeer niet de ‘perfecte vrouw’ te zijn. De perfecte vrouw vinden we saai. We willen een echte.

Tip: Lees dit artikel met 5 dingen die je moet doen voordat je hem gaat vinden.

4) Je bent te passief om een leuke man te vinden

‘De mannen die ik ontmoet zijn gewoon mijn type niet’.

Dit zou wel eens kunnen komen omdat je het af laat hangen van de man. Je maakt een datingprofiel aan en wacht totdat je een stapel berichtjes krijgt van mannen die of- je type niet zijn – of te oud of- te weet ik veel wat.

Je gaat uit en wacht totdat mannen jou aanspreken.

Je bent op een feestje en staat de hele avond aan hetzelfde tafeltje, in de hoop dat die leuke man in de hoek naar je toe komt.

Kijk, het is makkelijk en veilig om te wachten totdat de andere persoon interesse toont. Maar er is een nadeel aan die strategie: Jij hebt geen keus. Je bent overgeleverd aan het lot. Nu moet je wachten op de mannen die jou kiezen in plaats van andersom.

De oplossing: Word actief… Begin toevallig eens een leuk praatje als je een man ziet die je wel leuk lijkt. Vraag hem om kookadvies in de supermarkt. Neem de moeite om op een feestje met iedereen een praatje te maken. (en werk je subtiel naar die leuke man toe)

Als je actief bent dan heb jij de controle. Nu besluit jij wanneer je deze leuke man gaat ontmoeten.

Lees deze blog voor meer tips om mannen te versieren.

5) Je Bent Onbenaderbaar

Jij zal vast niet zo zijn, maar ik zie ze wel eens staan in het uitgaansleven. Er zijn van die vrouwen die gewoon de indruk wekken alsof ze op het punt staan iemand te vermoorden.

Ze hebben minimaal een uur hebben gestoken in hun outfit en make up en staan vervolgens aan de bar met een stuurse blik.

Ze zijn angstvallig gefocust op hun vriendinnen. Het liefst staan ze in een rondje, de buitenwereld goed afschermend. Ze hebben een prachtige manier gevonden om alle stomme mannen op een afstandje te houden. Het werkt.

Vaak zijn het hele leuke vrouwen die dit doen. Ze zijn niet bitchy of onaardig, maar onbewust zetten ze dit masker op. Ze denken dan ‘als een man me echt leuk vind, dan komt ie wel naar me toe.’

Helaas. Je schrikt niet alleen stomme mannen af, maar ook de leuke. De meeste mannen hebben er helemaal geen zin in. Ze zijn veel te bang dat hun ego gekwetst wordt. Ze kiezen wel voor een vrouw die vrolijk en benaderbaar is.

De oplossing: Maak jezelf benaderbaar. Laat het zien dat het voor een man ‘veilig’ is om naar je toe te komen.

Hoe je jezelf meer benaderbaar maakt

Sta niet stijf met je hand stuurs geklampt om je handtasje. Nee, ontspan en gebaar. Lach veel, een lach laat mensen zien dat je het naar je zin hebt. Maak oogcontact met de mensen om je heen en trakteer ze eens op een leuke lach.

Moet je eens opletten, een wereld van verschil.

6) Je Hebt Genoeg Van Mannen

‘Ik ben er voorlopig wel even klaar met mannen. Ik blijf wel single.’

Het zijn altijd de leukste vrouwen die dit zeggen. Iedere keer wanneer ik het hoor word ik er een beetje triestig van. Wanneer je zegt “Ok, ik heb nu genoeg pijn gehad en het is wel genoeg. Ik blijf wel lekker single.”

Het is triest wanneer je dit overkomt. Je geeft zoveel mogelijkheden op geluk weg. Vaak als vrouwen echt genoeg van mannen hebben dan komt dit omdat ze allerlei generalisaties maken.

 • "Mannen zijn leugenaars."
 • "Mannen geven je hoop en verdwijnen dan opeens."
 • "Mannen zijn niet te vertrouwen."

Voor veel vrouwen zijn dit geen generalisaties. Dit is voor hun de waarheid. Zeker als je wat ouder bent of een paar relaties achter de rug hebt waar zoiets is gebeurd.

Dan hebben alle mannen in je leven dit patroon bevestigd. Je hebt keer op keer hetzelfde zien gebeuren en het is de waarheid geworden.

Dan snap ik het best als je zegt; “ik kan me er niet meer toe zetten om voor de zoveelste keer hetzelfde patroon te herhalen.”

Want het is zonde om jezelf liefde te ontzeggen. Sommige ervaringen zijn nu eenmaal leuker als je ze kan delen met iemand anders. Puur geluk krijg je vaak door anderen. Als je het hebt dan wil je het delen met anderen.

Liefde is een van de belangrijkste levensbehoeftes

Schrijf het niet af omdat het tot nu toe niet gelukt is.

Dit is juist het moment waarop je kans ligt om te groeien. Natuurlijk wil je niet nog een keer door dezelfde sleur gaan. Misschien is dit wel het moment om je patroon te doorbreken. Misschien wordt het tijd voor een andere aanpak. Misschien is het tijd om iets te doen wat je nog niet eerder hebt geprobeerd of een risico te nemen wat je eerder niet durfde. Misschien word het tijd voor een andere mindset.

Dit is je kans om de liefde opnieuw uit te vinden. Als je het op een andere manier probeert is het geen garantie voor succes. Opgeven is in ieder geval een gegarandeerde manier om zuur en bitter te worden.

7) Je Bent Te Snel Tevreden

Hij is echt zo leuk, ik denk dat dit wel serieus kan worden.

Zegt ze dan, na hem een of twee keer ontmoet te hebben. Je wil graag een relatie, ook al zeg je tegen iedereen van niet. Omdat je toe bent aan een relatie zijn een of twee dates vaak al genoeg voor jou om te besluiten dat dit de ware is.

Je gaat halsoverdekop voor de eerste de beste. Nou is het goed dat je er zo klaar voor bent, maar misschien is hij dat wel niet. Misschien kan je wel een leuke man vinden, maar jaag je hem gewoon weg.

Of nog erger. Je romantiseert een man en maakt hem in je hoofd veel leuker dan hij is. Je ziet alles rooskleurig in en neemt genoegen met een man die helemaal niet geschikt is.

Trap er niet in

Ik heb het al zo vaak zien gebeuren. Vrouwen die gewoon klaar zijn voor een relatie en dan een relatie beginnen met de eerste de beste. Gewoon omdat ze bang zijn dat als ze deze kans missen, er misschien wel geen volgende komt.

Na 6 maanden (of soms zelfs langer) blijkt dat hij toch niet zo geweldig is. Ze zijn weer terug bij af, of eigenlijk nog iets erger. Nu zijn ze ouder, cynischer en een desillusie rijker.

Neem, nooit genoegen met een man die niet goed genoeg is voor je. Maak jezelf niet wijs dat je hem kunt veranderen of kunt verbeteren.

Vraag jezelf gewoon eerlijk af: “is hij goed genoeg voor mij”, of is hij “de ware”.

Praat jezelf niet in dat je best verliefd op hem kunt worden.

Tip: Lees dit artikel met 101 vragen om hem beter te leren kennen. Zo weet je sneller of hij geschikt voor je is.

8) Vermijd het Take-Me-Out-Syndroom

De omgekeerde variant… Ik noem het wel eens het Take-Me-Out-Syndroom.

Vrouwen die mannen letterlijk overal op afwijzen. Ze zijn gefocust op wat er allemaal mis is met mannen dat ze een soort van supersonische visie hebben voor ieder gebrek – hoe miniscuul dan ook.

Ze zijn:

 • Te lang
 • Te dik
 • Te kort
 • De foute hobby
 • Het verkeerde accent
 • De verkeerde schoenen
 • Wonen te ver weg
 • Dragen foute kleding
 • Hebben het verkeerde kapsel

En zo kunnen ze uren doorgaan.

Iedere man die ze ontmoeten wordt langs de meetlat van de perfecte man gelegd. Als ze op een van de duizend meetpunten afwijken. Helaas.

Waarom het Take-Me-Out-Syndroom je kansen op liefde verpest

Met deze houding vinden ze nooit een leuke man. Ze geven geen enkele man een eerlijke kans.

Nu heb ik net gezegd dat je geen genoegen moet nemen met minder dan de ware. Maar neem wel de tijd om hem te leren kennen. Laat je ideaalbeeld varen. Waarschijnlijk valt het ideaalbeeld best tegen als je hem ontmoet.

Laten we heel eerlijk zijn. We zijn als mens niet zo goed in het kiezen van de juiste partner. We weten niet wat we willen. Dus wat je denkt dat jij wilt, kan wel eens iets heel anders zijn dan dat wat je werkelijk wilt. Daar kom je alleen achter door die mannen te leren kennen.

Tip: Lees dit artikel met 13 tips om je ware liefde te herkennen.

9) Denken Dat Mannen Net Als Jij Denken

“Ja maar als hij me leuk vindt zou hij me wel sneller terug sms-en”

“Hij snapt toch ook wel dat ….”

“Als ik iemand leuk vindt dan wil ik die persoon zo snel mogelijk zien”

“Ik heb al zoveel hints gegeven, blijkbaar vind hij me niet leuk”

Ok, even een excuusje namens alle mannen: We zijn niet zo slim als jullie.

Het is een typische menselijk trekje om te denken dat de andere persoon net zo denkt als wijzelf. helaas is het met mannen iets anders. Onze hersenen zitten anders in elkaar. Dit betekent dat mannen soms dingen zullen doen die je niet begrijpt.

Als je probeert voor een man te denken, dan kunnen er wel eens hele foute conclusies uitkomen.

 • Als we 4 dagen niet sms-en betekent het niet, dat we je niet leuk vinden.
 • Als we je verjaardag vergeten, dan betekent het niet dat we je niet leuk vinden.
 • Als hij vraagt of er iets is en jij zegt boos, “Er is niks” dan kunnen we opgelucht ademhalen. We denken nu namelijk dat er niks aan de hand is.

Subtiele hints missen we heel vaak. Onze emotioneel-houtje-touwtje-apparaat is een eenvoudig mechanisme vergeleken met de emotionele-supercomputer van vrouwen.

Hoe je duidelijk communiceert naar mannen

Communiceer duidelijk naar hem. Als jij ‘hard to get’ speelt met hem, dan kan hij zomaar denken dat je hem niet leuk vindt.

Richtlijn: mannen zijn vaak kleine kinderen, die letterlijk uitleg nodig hebben.

Dat dingen voor jou overduidelijk zijn, hoeft voor ons nog niks te betekenen…

Leer hoe je een leuke man vindt door mannen te begrijpen

Je leven wordt een stuk eenvoudiger wanneer je weet hoe een man werkt.

Als je weet hoe mannen denken dan is het veel makkelijker om hem te vinden en bij je te houden. Ik heb een kleine gids gemaakt met het nummer één geheim over wat mannen ECHT willen.

Maar dat doe ik liever privé in je inbox. Als je jezelf hieronder aanmeldt dan stuur ik het direct naar je toe​

Tim Veninga
 

Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments
Dankjewel voor het delen. Volg ons ook op Facebook & YouTube.

Send this to a friend