31

11 Verrassende Redenen Waarom Mannen Vreemdgaan

Mannen die vreemdgaan denken aan een ding

In deze blog leer je niet alleen waarom mannen vreemdgaan, maar ook:

  • Welke dingen in de relatie ervoor zorgen dat hij een affaire begint of overspel pleegt.
  • Welke evolutionaire behoefte van mannen ervoor zorgt dat hij vreemdgaat (het is niet wat je denkt).
  • Hoe het ego van een man hem in de armen van een andere vrouw kan drijven.
  • Waarom het niet hoeft te betekenen dat je vriend niet van je houdt als hij vreemdgaat.
  • En meer…

Tip: Bekijk eerst de video met de belangrijkste reden waarom mannen vreemdgaan hieronder:

Waarom gaat mijn vriend vreemd?

Een man denkt aan andere vrouwen dan aan zijn vriendin en overweegt overspel.Ik word altijd een beetje bang als vrouwen me vragen waarom mannen hun vrouw of hun vriendin bedriegen. Simpelweg omdat ik weet dat het nogal een gevoelig onderwerp is.

Hetzelfde geldt als het gaat om vrouwen die op zoek zijn naar signalen dat hun man vreemdgaat.

Natuurlijk is het makkelijkste antwoord op de vraag  – waarom mannen je bedriegen – heel simpel, door te zeggen:

Omdat het een ongelooflijke eikel is en een rotzak.

… En weet je?

Als dat is wat je vriendinnen tegen je zeggen is dat helemaal niet erg. Het is namelijk hun taak om het voor je op te nemen en honderd procent jouw kant te kiezen. Zeker als je in een situatie bent waarin je boos op hem bent en je gekwetst voelt.

Het is de enige reden waarom mannen vreemdgaan die je wilt horen.

Maar het is niet de échte reden waarom een man vreemdgaat.

Kijk:

Het is niet mijn bedoeling om je te vertellen wat je wil horen of om je steun te geven. Ik ga er vanuit dat je familie en vriendinnen dit wel zullen doen.

Dus als je nog in de fase zit van verdriet omdat je man is vreemdgegaan, sla dit artikel dan over. Het staat vol met dingen die je absoluut niet wilt horen.

Wat je dan misschien wél wil horen is het Mannengeheim. Het geeft je net wat meer inzicht in hoe hij denkt waardoor je beter kan beslissen wat jouw acties zullen zijn.

Maar als je wilt weten wat de echte redenen zijn waarom je man overspel pleegt of vreemdgaat, lees dan verder. Het is geen fijne waarheid maar het helpt je in ieder geval om te begrijpen dat het meestal niet aan jou ligt.


De echte redenen waarom mannen vrouwen bedriegen

Waarom bedriegen mannen hun vrouw eigenlijk?

Is het echt zo dat mannen vreemdgaan of overspel plegen omdat het allemaal rotzakken zijn?

Zo ja, dan zijn er wel enorm veel slechte mensen op aarde.

Is de reden waarom mannen hun vriendin bedriegen dat ze niet van hun partner houden?

Zo ja, waarom blijven ze dan bij hun vriendin of vrouw en maken ze het niet gewoon uit?

Als het zo slecht is, waarom doet iedereen het dan?

Iedereen heeft altijd een grote mond over vreemdgaan en iedereen vindt het altijd slecht. Toch gaan mensen heel vaak vreemd. Dit is voornamelijk omdat veel van de redenen waarom je vriend of man vreemdgaat nu eenmaal niet zo logisch zijn als je zou hopen.

Ben jij bedrogen door jouw man? Lees dan hier hoe je het beste om kunt gaan met een man die vreemdgaat.

Ok, nog één laatste disclaimer:

Ik neem het niet op voor mannen die overspel plegen of hun vrouw bedriegen. Ik vind het fout. Het enige wat ik doe, is je meer inzicht geven in de oorzaken van vreemdgaan.

Hier zijn de 11 redenen waarom mannen vreemdgaan:


1. Ego

Een man kijkt in de spiegel en vindt zichzelf geweldig.Dit is misschien de belangrijkste reden waarom mannen vreemdgaan. Hoewel mensen vaak denken dat vreemdgaan alleen maar om seks draait, blijkt dit in de realiteit anders. In het boek The Truth About Cheating schrijft relatietherapeut Neuman dat uit een poll onder 200 vreemdgaande mannen blijkt dat 48% van alle mannen vreemdgaan omdat ze emotioneel ontevreden zijn.

Daarentegen gaf slechts 8% toe dat het alleen ging om seks met een andere vrouw.

Wanneer een man het gevoel heeft dat hij niet langer de ‘held’ is in een relatie, dan wordt hij gevoelig voor aandacht van andere vrouwen. Als hij het idee heeft dat:

  • Je hem niet meer aantrekkelijk vindt
  • Je hem niet meer begeert
  • Of dat hij je simpelweg heeft teleurgesteld

Dan kan hij de aandacht van een vrouw die hem wél geweldig vindt maar moeilijk weerstaan.

… En dan heb ik het nog niet per se over narcistische rotzakken of mannen die het slecht met je voor hebben. Het geldt ook voor heel normale stabiele mannen.


2. Variatie

 

een mand gaat vreemd omdat hij variatie wil, ligt in bed met meerdere vrouwenMannen zijn om evolutionaire en biologische redenen altijd gericht op het zoeken van zoveel mogelijk bedpartners. Ons DNA had op deze manier de grootste kans van overleven.

In tegenstelling tot vrouwen had het voor ons daadwerkelijk een groot voordeel om een kind bij een ander te verwekken. Hierdoor konden we een andere onbekende man voor ons kind laten zorgen, en konden we ons dus met zo min mogelijk energie voortplanten.

Ik weet dat dit een beetje onsmakelijk klinkt, maar het is wel de reden waarom mannen geneigd zijn om vreemd te gaan.

Zijn mannen echt zo zwak?

Dat we deze aandrang hebben, betekent dat dan ook dat we deze aandrang niet kunnen controleren?

Het lijkt er wel op dat er heel veel mannen zijn die dit niet kunnen.

Want iedere keer als je studies naast elkaar legt van wat mensen denken over vreemdgaan en wat mensen doen, zie je iets heel grappigs:

In meer dan 90% van alle gevallen geven mensen aan dat ze vinden dat vreemdgaan niet kan en dat het slecht is. Toch ligt het aantal mensen dat vreemdgaat vele, vele malen hoger. Ook gaven mannen (in het eerder genoemde boek van Neuman) aan dat ze zich in 66% van de gevallen schuldig voelden.

Leuk feitje: Vrouwen voelen zich maar in 10% van de gevallen schuldig.

Misschien vraag je jezelf nu af:

Gaat een man die gelukkig is, vreemd?

Ja, zelfs een man die gelukkig is, gaat vreemd. En soms doet hij dit alleen omdat hij wat variatie wilde. Dit is misschien een bittere pil, maar de waarheid is soms heel eenvoudig.


3. Seks

Zoals ik al eerder zei is in ongeveer 8% van de gevallen seks de reden waarom een man vreemdgaat. Een man heeft een grote behoefte aan seks. Wanneer hij deze niet vervuld ziet over een langere termijn, dan kan hij ernaar gaan zoeken.

Ook kan het zijn dat hij vreemdgaat omdat zijn partner andere dingen wil in bed of juist dingen niet wil doen die hij wel wil.

(Ik kan je hier een paar voorbeelden geven, maar ik laat het over aan je verbeelding).

Sommige seksuele verlangens zijn zo sterk dat hij ze nauwelijks onder controle kan hebben. Ook hierdoor kan een man die van zijn vrouw houdt en die er niet over peinst om bij haar weg te gaan, tóch vreemdgaan.

Hij kan zelfs overspel plegen met een vrouw die hij minder aantrekkelijk vindt dan zijn eigen partner.

Sterker nog: in veel van de gevallen vertellen mannen me dat ze hun minnares minder aantrekkelijk vinden dan hun partner.


4. De relatie is slecht

Relatie van man en vrouw is slecht, ze liggen in bed en kijken niet naar elkaar.Is er thuis vaak ruzie en loopt het allemaal niet lekker?  Een getrouwde man kan hier gek van worden. Als er regelmatig ruzie is in huis en het niet op de juiste manier wordt opgelost dan kan er een patroon ontstaan waarin hij uit de relatie wil vluchten.

Dit is een van de meest voorkomende signalen van een relatie die voorbij is.

Een affaire met een vrouw die hem helemaal geweldig vindt, biedt hem een tijdelijke fantasiewereld waarin hij kan ontsnappen aan de problemen thuis. Als je getrouwd bent, is dit wellicht de reden waarom een getrouwde man vreemdgaat.

En voordat je kwaad wordt…

Ik heb ooit een man horen vertellen dat zijn affaire de enige reden was dat zijn huwelijk een crisis overleefd had. Hij zei letterlijk:

Als ik niet iemand had om stoom af te kunnen blazen tijdens die maanden van spanning en drama’s dan was ons huwelijk al lang voorbij geweest.

(Dus als jij een affaire hebt met een getrouwde man, kijk er dan voor uit dat hij je hier niet voor gebruikt).


5. Wraak

Man is boos op een vrouwWanneer jij bent vreemdgegaan, dan is dit een enorme aanslag op een man zijn ego. Die aanslag is zo groot dat maar weinig mannen hem ooit te boven komen.

Ze willen het liefst de score rechtzetten zodat ze zichzelf niet minderwaardig voelen. Dit kan puur een reden zijn waarom hij vreemd gaat.

Vaak zie je ook dat ze ermee doorgaan nadat jouw affaire allang is afgelopen. Zeker als je vriend je niet wil vergeven dat je hem hebt bedrogen, dan kan hij dit jarenlang volhouden.

Wat te doen na deze vorm van vreemdgaan?

Als dit de dynamiek is dan is het soms beter om maar een einde te maken aan de relatie. Als hij het je voor altijd kwalijk blijft nemen, dan is de relatie geen lang leven beschoren.

Als je tips wil om je relatie een toekomst te geven na vreemdgaan, lees dan dit artikel.


6. Alcohol

alcohol kan de kans op vreemdgaan verhogenZoals psychiater Anjali Chhabria zegt:

There may not be a direct connection, but there definitely is a psychological connection between drinking and cheating.

Alcohol has often been used by individuals to reduce their own fears, cope with their anxiety and deal with their negative emotions leading to temporary state of happiness.

Ik zeg niet dat het een goed excuus is.

Het is totaal geen excuus voor als hij overspel pleegt.

Maar soms is de reden waarom mannen overspel plegen simpelweg alcohol. In zo ontzettend veel gevallen van overspel is er alcohol in het spel. Alcohol maakt mensen primitiever en hun instincten hebben meer invloed.

Dus kunnen ze makkelijk over de schreef gaan.


7. Bindingsangst

vrouw kust man, man heeft bindingsangstAls een man last heeft van bindingsangst dan kan hij plotseling vreemdgaan omdat hij het gevoel wil hebben dat hij weer vrijgezel is. In dat geval hoopt hij misschien zelfs wel ergens onbewust dat hij betrapt wordt.

Hij is gek op je en wil je niet kwijt, maar door zijn bindingsangst saboteert hij onbewust de relatie.

Het is een ongelooflijk ongezonde manier van omgaan met bindingsangst. Mannen die dit doen hebben vaak een enorme emotionele bagage. Er is weinig wat je kan doen in zo’n geval, behalve jezelf in bescherming nemen en afstand nemen.

Hij zal eerst zijn eigen issues op moeten lossen voordat hij een gezonde relatie kan hebben met een vrouw. Het is oneindig stom dat mannen dit doen, maar helaas is het wel een reden waarom mannen hun vriendin bedriegen.

Wil je leren hoe je het beste om kunt gaan met een man die bindingsangst heeft?

Lees dan dit artikel met 11 tips.


8. Hij is verliefd op een ander

Een man is verliefd op een andere vrouw.Grappig genoeg is dit één van de minst voorkomende redenen, terwijl bijna alle vrouwen denken dat dit de reden is.

Dat hij een affaire heeft betekent absoluut niet dat hij niet van je houdt of dat hij verliefd is op een ander. Het kan voorkomen dat hij echt iemand anders leuker vindt dan jou. Maar geloof me, als dat het geval is, dan maakt hij het uit en gaat hij bij je weg.

Je weet dan bijna meteen hoe de vork in de steel zit.

Maar gelukkig gebeurt het maar heel weinig dat mannen een affaire hebben omdat ze gevoelens hebben voor iemand anders dan jij.

Als je wilt weten wat je moet doen als hij verliefd is op een ander, lees dan dit artikel.


9. Zijn ouders gingen vreemd

Man zijn ouders gingen vreemd.Deze laatste is zeldzaam, maar voor de volledigheid wil ik hem je niet onthouden.

Uit een onderzoek van de Texas Tech University blijkt dat vreemdgaan echt een familie dingetje is.

Mannen die uit een gezin komen waarbij zijn ouders vreemdgaan (een van de twee of beide), zullen later in hun leven veel sneller geneigd zijn om hetzelfde te doen. Dit komt vermoedelijk omdat mensen onbewust vreemdgaan gaan zien als normaal.


10. Hij heeft onrealistische verwachtingen van een relatie

Man heeft onrealistische verwachtingen van een relatie.Dit heb ik vaak meegemaakt bij mannen die ik coach. Ze hebben de absurde verwachting dat al hun behoeftes vervuld moeten worden in een relatie.

Hij verwacht niet alleen dat zijn partner hem emotioneel in alles steunt en altijd voor hem klaar staat, maar hij verwacht fysiek hetzelfde. Nu is dit natuurlijk onmogelijk, aangezien geen enkele partner al je behoeftes altijd kan vervullen. Toch denken veel mannen dat dit zo hoort.

Hij gaat vervolgens vreemd omdat hij vindt dat jij hem tekort doet. Daarom denkt hij dat hij het recht heeft om zijn behoeftes buitenshuis te vervullen. Dit soort mannen kun je beter vertellen dat ze maar een ander moeten zoeken.

Laat hem lekker naar zijn minnares gaan om erachter te komen dat het onmogelijk is om dit te vinden bij één vrouw. Je kan hem tien keer vertellen dat zijn verwachtingen niet realistisch zijn, maar hij zal daar zelf achter moeten komen.

De voornaamste reden dat hij vreemdgaat tijdens je zwangerschap

Trouwens, dit is ook een van de voornaamste redenen waarom mannen vreemdgaan tijdens je zwangerschap.

Dat is natuurlijk verschrikkelijk, ik weet het.

Maar als je minder aandacht voor hem hebt, dan vindt hij dat hij het recht heeft die ergens anders te zoeken.


11. Hij gaat vreemd omdat hij constant beschuldigd wordt van het feit dat hij vreemdgaat

Een man beschuldigen van vreemdgaan werkt vaak averechts.

Dit is een hele ironische, maar helaas komt hij heel vaak voor. Jij verdenkt hem er constant van dat hij vreemdgaat? Dan zal hij het veel sneller doen. Mannen die in een relatie zitten waarbij hun vriendin hen vertrouwt, willen dat vertrouwen liever niet beschadigen.

Als hij het idee heeft dat je hem toch al verdenkt van vreemdgaan en hem niet vertrouwt, waarom zou hij zich dan beheersen als de gelegenheid zich voor doet.

Een vriend van mij zei ooit:

Ik heb er nooit aan gedacht om iets met collega X te beginnen. Mijn vriendin beschuldigde me alleen constant van het feit dat ik een affaire had. Niks wat ik zei hielp. Ik kreeg het gevoel alsof ik net zo goed vreemd kon gaan en gek genoeg begon ik met andere ogen naar collega X te kijken. Het is alsof ze het idee in mijn hoofd had geplant.

Dus als je je vriend ervan verdenkt dat hij vreemdgaat, ga hem dan niet constant controleren of beschuldigen. De kans is groot dat je hem daardoor juist aanmoedigt om vreemd te gaan.


Ok, nu weet ik waarom mijn vriend/man vreemdgaat. Wat nu?

Nou, het eerste wat ik je aan wil raden is goed voor jezelf na te denken wat je wil.

Overweeg je hem te vergeven? Lees dan dit artikel.

Luister niet naar mensen die tegen je zeggen dat het toch al fout zat in de relatie.

Luister ook niet naar mensen die zeggen dat hij niet vreemd zou gaan als hij echt van je zou houden.

Want beide dingen zijn dus absoluut niet waar.

Waar het nu om draait is dat je kijkt of er een toekomst is voor jullie relatie nadat hij is vreemdgegaan. Neem rustig de tijd om voor jezelf na te denken.

Neem een beslissing aan de hand van je gevoel. Maak je geen zorgen over het oordeel van de buitenwereld, maar denk aan jezelf. Als je daarna het gevoel hebt dat je verder wilt gaan, doe dat dan gewoon.

Hoe je hem weer verliefd op je maakt

Oh, en zoals ik helemaal aan het begin van deze blog al zei, de man zijn ego is de belangrijkste reden dat hij vreemdgaat. Maar wist je dat er ook een manier is om zijn ego te gebruiken om hem helemaal verliefd op je te maken? Zelfs als jullie relatie in een dipje zit?

Als je zijn ego op de juiste manier weet te bespelen, dan zal hij helemaal gek op je worden en alleen maar bij jou willen zijn. Ben je benieuwd wat dat is?

Meld je dan hieronder aan en dan stuur ik het je gratis en privé toe in je inbox.

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 31 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend