Wanneer moet je zoenen? Het ‘perfecte’ moment onthuld

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 9 mei 2016 - Laatst gewijzigd op 28 april 2023

In dit artikel leer je:

  • Naar wie je het beste kan luisteren als je het besluit maakt om hem al dan niet te zoenen. Hint: ook al ben ik geweldig, ik ben het niet.
  • Waarom mannen laffe broeders zijn als het aankomt op het versieren van vrouwen in het algemeen, en met ze zoenen in het bijzonder.
  • Wat je al dan niet kan doen om deze man over de streep te trekken, en wanneer dit wel en geen goed idee is.
  • Wie je in de toekomst gaan bedanken als jij de juiste keuze maakt voor zowel jou als deze man. Het antwoord zal je verbazen.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Hoe je kan weten wanneer je iemand het beste kan zoenen

zoenenIk kreeg een vraag van een vrouw die ik coach, waarvan ik weet dat er wel meer vrouwen mee rondlopen.

Het gaat over de situatie waarbij je een man leuk vindt, en hij jou ook wel ziet zitten.

Maar waarbij het wel heel erg lang duurt voordat hij de stap zet om het fysiek tussen jullie te maken.

Mijn klant vertelde me dat ze al drie maanden met een man aan het daten was. Hij heeft haar laten weten dat hij haar leuk vond. En ze kon niet wachten tot het moment waarop ze voor het eerst zouden zoenen (en hopelijk ook met elkaar naar bed zouden gaan).

Alleen hij maakte weinig aanstalten om het zo ver te laten komen.

Sterker nog:

Hij deed helemaal niets. Alleen een kusje op de wang bij het afscheid en het flirten tijdens de date.

Ja, daar belandt je natuurlijk niet in bed van.

Dus belde ze mij met de vraag: Tim, wat moet ik doen?

Omdat ik niet de kwaadste ben, besloot ik om haar een kleine uitleg te geven over hoe mannen in elkaar zitten.

Voordat ik verder ga, zijn er twee andere artikelen die je nu wilt lezen hierover:

  1. Hoe je hem kan laten weten dat je hem wilt zoenen (Het is een simpele truc/manier die je kan toepassen op een date)
  2. 17 Overduidelijke signalen dat hij je wilt zoenen (Misschien dat een man je wel wilde zoenen, maar je een van zijn subtiele signalen miste)

Klik ze aan. Lees ze en ga dan verder:

Mannen zijn lafbekken

lafbekThere, I said it.

Niet dat mannen laf zijn in het algemeen. Nee, sabeltandtijgers verslaan konden wij prima in de oertijd. Vijandige stammen op afstand ook. Bergen beklimmen? Stormen bedwingen? Van Engeland naar Schiermonnikoog zwemmen? Geen probleem.

Maar waar elke man het haast van in zijn broek doet, is een vrouw versieren die hij leuk vindt.

Nee, ik vind niet dat dit iets is om trots op te zijn. Vrouwen zijn hartstikke leuk. Dat weet jij, dat weet ik.

Maar als je als man een vrouw heel leuk vindt, kan je dit soms vergeten.

Hoe dit komt?

Evolutionair zijn mannen voorzichtig aangelegd

oh my godDie sabeltandtijger kan ons niet voor het hele dorp belachelijk maken. Jij wel.

Als je als man in de oertijd werd afgewezen door een vrouw, gebeurde dit voor het oog van de hele stam. Dit was een groep van ongeveer 50 mensen waar je intens elke dag mee samenleefde. Een man was dus behoorlijk zuinig op zijn reputatie. Er zijn maar zoveel vruchtbare vrouwen in de stam. En als eentje je onsubtiel vertelt dat ze je niet aantrekkelijk vindt, dan zouden de anderen ook wel eens het idee kunnen krijgen dat je niet zo’n leuke vogel bent.

Het gevolg?

Mannen zijn zo geprogrammeerd, om heel voorzichtig te zijn met het versieren van een vrouw.

Ze steken eerst hun teen in het water. Als dat aangenaam voelt, volgt teen nummer twee. En daar gaan ze langzaam mee door, totdat hun hele voet in het water zit.

Nou denk je misschien: “Ja maar ho eens Tim. Deze man heeft al verteld dat hij me leuk vindt. Hij weet dat ik hem leuk vindt. Hij flirt met me. Ik flirt terug. We daten DRIE MAANDEN. Dat is toch niet normaal?

En dan is mijn antwoord simpel:

Dat klopt. Het is inderdaad niet normaal.

niet normaalHet is een voorbeeld van een extreem voorzichtige man. Het komt maar af en toe voor.

Daar heb jij natuurlijk niets aan. Daarom ga ik je mijn nummer 1 tip geven om er voor te zorgen dat jij goed met deze situatie om kan gaan.

To kiss or not to kiss?

Als je een man hebt gevonden die je leuk vindt, maar die maar niet de eerste stap zet heb je twee opties. Hem wel zoenen, of hem niet zoenen (en wachten totdat hij nog harder voor je werkt of jullie uiteindelijk uit elkaar groeien). Welke stap je moet nemen, hangt enorm van de situatie af. Maar ook van jouw voorkeur.

Ik weet dat het niet makkelijk is om daar een beslissing over te nemen. Ik weet dat uit ervaring. Als ik met een ontzettend leuke vrouw afspreek, heb ik ook zo mijn twijfels of ik haar moet zoenen of niet.

Maar daar heb ik het volgende trucje voor

trucIk vraag mezelf dan altijd af:

Wat zou ik doen als ik de persoon was die ik zou willen zijn?

Ik neem dan 1 van mijn voorbeelden. En vraag mezelf af wat die persoon zou doen.

Zou die persoon mijn date zoenen, of juist afwachten?

Wie je voorbeeld is maakt niet uit. Misschien kies je een vrouw die je bewondert. Een echte powervrouw uit de magazines, of iemand uit je vriendengroep. Het maakt niet uit wie het is, zolang je maar een sterke behoefte hebt om zo te zijn als deze vrouw.

Wanneer je dat doet, dan vallen alle angsten die je in het moment voelt even weg. Je gaat terug naar de kern: hoe jij in de toekomst je leven wilt leven. Als je namelijk in die angsten blijft hangen, dan gebeurt er nooit wat. En het zou zonde zijn als je geen beslissing neemt, puur omdat je bang bent. Stel dat die man de ware is, en je mooie kindertjes met hem zou kunnen maken. Dan is het nogal zonde als je loopt te treuzelen puur omdat je een beetje zenuwachtig bent, toch?

Daarom raad ik je aan om je voor te stellen dat jij de vrouw bent die je zou willen zijn

superwomanStel je het in detail voor. Hoe loopt ze? Hoe beweegt ze? Hoe praat ze?

En wat doet ze als ze op date is met die ene leuke man, en hij maar geen aanstalten maakt om met haar te zoenen?

Waarschijnlijk is die man net zo bang als jij.

Denk niet dat hij je nog niet heeft gezoend omdat hij zo stoer is.

Ik merk dat dit nog wel eens een idee is wat bij vrouwen leeft. “Oh, hij is zo geweldig en stoer, hij houdt het uit puur omdat het kan.” Of juist de andere kant op: denken dat hij jou niet leuk vindt, puur omdat hij geen “move maakt“.

Maar de realiteit is genuanceerder. Ook mannen zijn zenuwachtig als ze met een vrouw zijn, maar dan om andere redenen. Als je dus te maken hebt met een man die hier last van heeft, zorg er dan voor dat je hem over zijn lafheid heen helpt. Ik weet het, het is niet heel stoer, maar jullie toekomstige kinderen zullen je standvastigheid bedanken.


Zoenen op de eerste date?

Moet je wel of niet de andere zoenen op de eerste date? En zo ja, wanneer moet je voor de kus gaan?

Ik leg het uit in deze video:


Hoe je vanaf de zoen verder gaat

Stel, jullie hebben gezoend en een naakt kussengevecht gehouden.

En jullie staan op het punt om met elkaar in een relatie te belanden. Althans, als het aan jou ligt. Voor hem schiet het nog niet echt op.

Hoe zorg je er dan voor dat je zijn aandacht vasthoudt, en hem verandert in een leuke man die niet kan wachten om met jou een relatie te beginnen?

Dat leer je als je hieronder je e-mail adres achter laat. Ik stuur je dan het Mannengeheim toe. Dit is mijn nummer 1 tip om een man verliefd op je te maken – of te houden.

Of je nou jarenlang een relatie hebt of er net aan begint, dit is het geheim waar het allemaal mee begonnen is. Daarom noem ik het ook het Mannengeheim.

Zie ik je aan de andere kant?

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend