Ware liefde vinden? – Doe deze vijf dingen eerst.

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 15 februari 2019 - Laatst gewijzigd op 14 mei 2024

In deze blog leer je:

 • Waarom je nooit “genoegen wilt nemen” met een man.
 • Een onbewust ding – dat heel veel vrouwen doen – dat het bijna onmogelijk maakt om de ware te vinden.
 • Waarom het cruciaal is om je kwetsbaar op te stellen als je ware liefde wilt vinden. Zelfs als je in het verleden gekwetst bent.
 • De 2-minutenmythe en hoe die het moeilijker kan maken om ware liefde te vinden.
 • Waarom jouw gevoel belangrijker is dan de mening van je vriendinnen.

Ik heb ook een korte video gemaakt met 3 tips uit deze blog. Kijk hem hieronder:

Hoe vind ik de ware liefde Tim…

Hey, leuk dat je er bent.

Ik zal je vraag beantwoorden door je 5 tips te geven die je vandaag nog kan doen om jouw ware liefde te vinden. Komen ze:


1) Maak ‘manloos’ mooi

Voordat je de ware liefde gaat proberen te vinden, denk hier eerst eens over na:

Hoe zou jij het vinden:

 • om een man te ontmoeten die iedere avond op de bank zit?
 • als je een man ontmoet die jou nodig heeft om zich goed over zichzelf te voelen?
 • als je weet dat die andere persoon jou nodig heeft, om wat voor reden dan ook?

Wat denk je dat aantrekkelijker is voor een man?

 • Als je een man zoekt om een bepaalde ‘leegte’ op te vullen in je leven?
 • Of als je een geweldig leven hebt en dit graag met iemand wilt delen?

Stel, je bent single en je bent hier ongelukkig mee. Dan denk je misschien wel dat je ongelukkig bent omdat je single bent en als je maar ‘de ware’ ontmoet dat dan ineens je leven volmaakt zou zijn…

Liefde kan geen voorwaarde zijn voor levensgeluk

Wees geen blije puppy

De waarheid is dat als je liefde ziet als voorwaarde voor je levensgeluk, dat er dan iets niet helemaal goed gaat. Mocht je per ongeluk wel de ware tegenkomen dan heb je drie kansen:

1. De eerste optie is dat je hem afschrikt omdat je nogal een druk op hem legt.

Als mensen het idee hebben dat iemand hen nodig heeft dan zullen ze zich altijd afvragen: “Wat heeft zij mij te bieden?”

2. De tweede optie is dat je zo graag een man wilt dat het lijkt alsof je boodschappen doet met honger.

Wel eens gedaan? Je komt met iets totaal ander thuis dan je gepland had. Je wil zo graag een relatie dat je snel geneigd bent om ‘maar genoegen te nemen’ met een man die niet bij je past.

3. De laatste is ook gelijk de gevaarlijkste. Hij heeft in eerste instantie niet door dat jij hem nodig hebt voor jouw levensgeluk.

Jullie krijgen een relatie en je bent volledig afhankelijk van hem. Je hele geluk ligt in zijn handen. Zo’n relatie maakt je niet sterker en beter maar eerder het tegenovergestelde.

Dus voordat je de ware liefde gaat zoeken, denk even na. Zorg dat je manloze leven leuk is. Denk niet dat je leven ineens perfect zal zijn. Echte liefde kan alleen maar ontstaan als twee mensen elkaar nodig hebben voor de liefde. Alleen voor de liefde en niet om een andere behoefte vervullen.

Tip: Geen Happy Single? 10 Simpele Dingen Die Je Nu Kan Doen.


2) Ontdek je patroon

Hoe waren je vorige relaties? Waar ging het goed, waar ging het fout?

Sommige vrouwen kunnen hun leven in en uit foute relaties lopen. Ze maken keer op keer dezelfde fouten.

Wat is jouw patroon? Lopen je relaties stuk omdat je jaloers bent of omdat je altijd voor de verkeerde mannen valt? Denk dan even goed na.

Stel, je begint altijd relaties met collega’s en dit loopt constant fout. Misschien wordt het tijd om op een andere plek te gaan zoeken naar mannen die wel geschikt voor je zijn. Kijk naar de manier waarop je relaties tot stand komen en zie waar de overeenkomsten liggen.

Als jij je patroon kent, dan kan je het veranderen. Weinig mensen staan echt bewust stil bij wat ze doen. Kijk uit, dat je niet in diezelfde valkuil trapt.


3) Word kwetsbaar om ware liefde te vinden

“Ik doe het rustig aan”, “ik wil niet te hard van stapel lopen” of “ik laat niet merken dat ik hem leuk vind, voordat ik zeker weet dat hij me leuk vindt.”

Het zijn denkbeelden die je zo vaak hoort. Sterker nog, er zijn mensen die het advies geven: Kijk uit dat je niet gekwetst wordt.”

Helaas is de aarde geen wonderlijke verzameling van leuke en lieve mannen. Je zult gekwetst worden. Er is niks wat je kan doen om dat te voorkomen.

Je kan altijd gekwetst worden, je hart kan altijd gebroken worden. Dat hoort erbij, misschien heb je het zelfs al meegemaakt. Maar als je je niet kwetsbaar op kunt stellen, dan kan je geen relatie met iemand opbouwen.

Gun het jezelf om verliefd te zijn. Dompel je erin onder. Er is geen enkele reden om geluk en liefde te beperken.

“You may be hurt if you love too much, but you will live in misery if you love too little.”

– Napoleon Hill

Over kwetsbaar gesproken: geef de man de kans om ‘man’ te zijn.

Je hoeft niet te bewijzen hoe sterk je bent. Als hij aanbiedt om een zware tas te dragen, dan is dat niet omdat hij denkt dat je te slap bent. Hij biedt aan om de rekening te betalen? Dan is het niet omdat hij denkt dat je niet voor jezelf kan zorgen. Dat is omdat hij zich daardoor mannelijk voelt.

Echt sterke vrouwen denken dan:

“Ik kan het zelf, maar het is wel leuk dat hij het voor me doet;)”

Tip:Lees dit artikel voor meer tips om een man gek op je te maken.


4) De ware liefde vinden lukt niet als je kieskeurig bent

Het klinkt een beetje vreemd, maar het is wel de waarheid.

Nu zeg ik niet dat je moet beginnen om een eindeloze reeks van losers te daten. Ook wil ik niet zeggen dat je met jan en alleman het bed in moet duiken of een relatie moet beginnen.

Word eens minder kieskeurig. Als je iedere dag naar de supermarkt gaat en je favoriete maaltje haalt, dan wordt het saai. Bovendien weet je niet wat je favoriete eten is totdat je meerdere dingen probeert.

Iedere man is zijn eigen smaakje.

Nu denk je misschien dat jij in 2 minuten tijd kan beoordelen of een man geschikt voor je is, maar dit is een mythe. De waarheid is dat je vaak geen flauw idee hebt.

Als je iedereen afkeurt op de eerste indruk kan het zo zijn dat je de ware ontmoet, en wegstuurt. Puur omdat hij die avond een paar lelijke schoenen aanhad (jup, ken zat vrouwen die zo denken).

Bovendien, kijk eens om je heen naar veel van die kieskeurige vrouwen met een gigantisch eisenpakket. Negen van de tien keer zijn ze of single of ze krijgen een relatie met iemand die er totaal niet aan voldoet.

Je bent single. Geniet ervan. Liefde is een kwestie van kansberekening. Als je maar vaak genoeg probeert, dan is het vanzelf een keer raak.

Tip: Klik hier als je wil leren hoe jij je soulmate kan herkennen.


5) Vertrouw op je gevoel

De hele wereld wil je als single wel advies geven (jup, inclusief ik).

Vooral de mensen die al jaren in een relatie zitten lijken vaak precies te weten hoe het moet.

Ze lijken allemaal precies te weten hoe je het aan moet pakken. Maar vaak hebben die mensen geen idee. Ze kennen vaak een strategie en dat is die van henzelf.

Laat je niet leiden door het oordeel van je omgeving. Je vriendinnen kunnen tegen je zeggen dat een man niet geschikt voor je is.

Je omgeving kan je vertellen dat ‘internetdating’ niet werkt of dat je “de ware niet tijdens het uitgaan ontmoet.” Ze kunnen je vertellen dat het een slecht idee is om actief naar een man te zoeken. Ze kunnen vertellen dat je maar moet afwachten en dat het dan vanzelf komt.

Wanneer mensen je raad geven zeggen ze eigenlijk alleen dat iets voor hen wel/niet heeft gewerkt. Echter dat hoeft niet per se te betekenen dat hetzelfde voor jou geldt.


Dit is hoe je de ware liefde vindt… en dit vind je misschien ook wel interessant:

Er is een specifieke behoefte die ervoor zorgt dat een man je wel/niet leuk vindt. Ik heb een rapportje voor je gemaakt waarin ik je uitleg wat deze factor is en hoe je deze kunt gebruiken om hem helemaal gek op jou te maken.

Lijkt die informatie je interessant? Schrijf je hieronder in en krijg mijn rapport gelijk.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

2 Reacties

 • Marjan schreef:

  Tim dankje Heel hartelijk voor alles.
  Luister altijd met heel veel plezier naar je.
  En ondervind hierin dingen die mij zijn overkomen.
  De Waarheid Thanks dikke knufff

 • Lourdes schreef:

  Waar lopen die mannen rond dan? Dating apps zijn kansloos en daar wordt grotendeels alleen maar sex geregeld. In de kroeg spreekt geen man je aan en geloof me, het ligt niet aan je looks of uitstraling. Samen met mij zijn er zoveel (mooie en leuke) vrouwen die het echt niet meer weten… je website biedt veel content aan wat goed is maar daar lossen we het probleem in de ‘thuisbezorgd’ maatschappij niet op.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend