Wat Mannen Onweerstaanbaar Vinden: Expert Onthult Dé 25 Dingen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 5 april 2022 - Laatst gewijzigd op 5 april 2023

Man knielt voor vrouw met cadeau en rozenEr is een man die je leuk vindt en je wilt aantrekkelijker lijken in zijn ogen. Misschien wil je hem wel helemaal gek op je maken.

Bepaalde vrouwen lijken dit feilloos te kunnen. Ze hebben een soort uitstraling die de mannen op een haast irrationele wijze blijken aan te trekken.

Hier is een reden voor:

Mannen zijn best simpel als je weet welke knopjes je in moet drukken;)

En naast die knopjes, zijn er ook nog gedragingen die je onweerstaanbaar maken voor elke man.

Als dating- en relatie expert coach ik sinds 2008 vrouwen en mannen. Met als resultaat dat duizenden mannen uit België en Nederland mijn advies hebben gevraagd. Ook hebben ze mij daarbij over hun diepste verlangens en wensen verteld.

En komt nu dat even goed uit;)

Hieronder verklap ik je alles en leer ik je:

 • Het geheim van vrouwen die een enorme aantrekkingskracht op mannen kunnen uitoefenen.
 • Wat je kan doen om fysiek onweerstaanbaar te worden voor mannen.
 • Met welke gedragingen je hem psychologisch kan triggeren om hem gek op je te maken.

Met deze dingen maak je hem verslaafd aan je (video)

De 10 allerbelangrijkste dingen die je onweerstaanbaar maken voor een man, deel ik in deze video:

Ook heb ik een oudere video met wat handige dingen die je kan doen:

Video gekeken? Perfect.


Mannen hebben een aantal knoppen in hun hoofd.

En als je leert hoe je hierop drukt krijg je meer aandacht dan alle andere vrouwen bij elkaar.

Mannen hebben namelijk een beeld van de ideale vrouw. Daar zijn ze altijd naar op zoek.

Met minuscule aanpassingen in je gedrag kom je direct op zijn radar.

In dit artikel leer je hoe je onweerstaanbaar wordt voor mannen – of je het nu gebruikt om een date te regelen, tijdens de date aantrekkelijker over te komen of een man geïnteresseerd te houden in een relatie.

De 25 Dingen Die Je Onweerstaanbaar Maken Voor Mannen

Hier zijn ze:


#1 Een vrouw waar hij moeite voor moet doen

Vergelijk de volgende twee situaties:

 • Je bent verliefd en de andere persoon vindt je leuk. Jullie krijgen een relatie en zijn een tijdje gelukkig. Daarna gaat het uit, de beslissing is samen genomen.
 • Je bent verliefd en de liefde wordt niet beantwoord. Na een tijdje proberen heb je toch zijn aandacht. Hij begint je steeds leuker te vinden maar hij wil nog geen relatie. Na een jaar daten geeft hij eindelijk toe. Na twee jaar maakt hij het uit en dit maakt je erg verdrietig. Een paar jaar later denk je nog steeds aan hem terug.

Denk niet aan jezelf tijdens het luisterenIn het laatste geval zie je dat er keer op keer situaties zijn waarin je hem niet “hebt” en hem voor je moet winnen.

Hier gaat veel emotionele energie in zitten waardoor je continu aan hem moet denken.

En omdat je vaak aan hem moet denken komt regelmatig boven wat zijn leuke kanten zijn.

Zo werkt het voor mannen ook: de vrouw die ze net niet kunnen krijgen of die net is “weggekomen” (the one that got away) wordt in zijn hoofd steeds aantrekkelijker.

Haar positieve eigenschappen worden opgeblazen tot epische proporties en haar negatieve eigenschappen worden vergeten.

Het is een automatische reactie die ontstaat als je heel veel moeite doet om iets te krijgen:

Je maakt het zo belangrijk dat er geen ruimte is om de nadelen onder ogen te zien.

Laat hem voor je werken

Want mannen hebben het nodig om voor je te werken. Puur zodat ze je kunnen beschouwen als “een prijs“. Elke man wil een vrouw waar hij trots op kan zijn. Zowel op haar, als op zijn verovering. Dus in plaats van gelijk overstag te gaan is het goed om uit te stralen dat je niet zo goed weet of je hem leuk vindt.

Hiermee bedoel ik niet dat je hard to get moet spelen of moet veranderen in een ijskonijn. Dat is erg frustrerend voor een man en hij zal daar vroeg of laat genoeg van krijgen.

Nee, je kunt beter het volgende doen:

 1. Toon affectie. Laat zien dat je hem leuk vindt en dat je voor hem wilt zorgen.
 2. Begin zelf niet over commitment. Dat is zijn taak. Maar zolang hij er niet over begint, date je met andere mannen en geef je hem een fractie van je tijd. Je kan best laten weten dat je ook bij andere mannen in de smaak valt. Maar doe dit wel op een subtiele manier, zodat je niet zo hard zijn jaloezie aanwakkert dat hij de handdoek in de ring gooit.
 3. Beloon hem als hij moeite voor je doet. Laat hem merken dat je het waardeert: hoe meer commitment hij toont, hoe meer tijd je hem geeft. Zie het als een hondenkoekjes-systeem: je leert hem goed gedrag aan door hem te belonen.
 4. Wees niet verlegen om hem te vertellen wat je van hem wilt en wat daar tegenover staat. Als hij je meeneemt op een leuke date geef je hem meer van je tijd. Maar als hij een tijd niets van zich laat horen, is het moeilijker om jou te pakken te krijgen. Je kunt hem ook wijzen op zijn fout: jij bent een vrouw die veel te bieden heeft en daarom serieus moet worden genomen.

In het slechts mogelijke scenario word je “the one that got away”: de vrouw waarover hij jaren na dato nog fantaseert. In het beste geval krijgen jullie een relatie en is hij geobsedeerd met je.

Dat hij voor je moet werken is voor hem ook heel verslavend. Want steeds als hij een stapje dichterbij komt en meer positieve bevestiging krijgt van jou, wordt hij meer verliefd. Een onderzoek liet dit heel leuk zien: er was de meeste chemie als de vrouw naarmate de date langer duurde, steeds positiever was over de proefpersoon.


#2 Een vrouw die kwetsbaar is

Als je iemand net leert kennen, wil je natuurlijk je beste beentje voorzetten. Je wil laten zien dat je leuk bent. Dat je interessante dingen doet met je leven. Dat je mentaal sterk bent.

En je negatieve aspecten? Dingen die je liever niet laat zien? Die stoppen de meeste mensen zo ver mogelijk weg. Omdat we bang zijn afgewezen te worden, of omdat we ons ervoor schamen.

Mijn 15 jaar lange ervaring als datingexpert EN recent onderzoek laat zien, dat deze angst compleet onnodig is. Hoe jij jouw ‘zwakke punten’ ziet, en hoe anderen ze interpreteren, is vaak helemaal niet hetzelfde. Wanneer anderen onze kwetsbaarheden zien, zien ze dat vaak juist als iets aanlokkelijks. Dit wordt het ‘Beautifull Mess Effect’ genoemd door dit onderzoek.

Wanneer je kwetsbaar wil zijn

Er is één belangrijke aanmerking hierbij. Kwetsbaar zijn werkt alleen, als diegene je daarvoor enigszins ziet als aantrekkelijk of capabel. Vertellen over je zwakheden werkt dus niet, als je daarvoor een slechte indruk hebt gemaakt, dan versterkt het die slechte indruk alleen maar.

Maar een aantrekkelijke vrouw die een goede eerste indruk maakt op een date? En die dan ook nog genoeg zelfvertrouwen heeft om over haar kwetsbaarheden te praten? Dat is iets wat mannen verliefd kan maken.


#3 Een vrouw die laat merken dat ze zijn aandacht wil

aandacht nodigKijk:

Hoewel je hem voor je wilt laten werken, wil je hem ook de kans geven om je überhaupt aan te spreken als je nog geen relatie hebt.

En dat is een beetje een heikel punt.

Want wij mannen zien regelmatig een vrouw die wij bovengemiddeld aantrekkelijk vinden. Heel regelmatig.

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde man – zeker als hij in de twintig is – fantaseert over seks met 70% van de vrouwen die hij dagelijks tegenkomt.

Toch spreken wij mannen niet constant vrouwen aan als we vrijgezel zijn

Je hebt misschien gemerkt dat het wel eens gebeurt, maar niet heel vaak. Buiten je dorpskroeg dan, om 4 uur ’s nachts, tien bier diep.

Dan gaat het ineens een stuk makkelijker.

Maar toch is er altijd een groep vrouwen die vaak wordt aangesproken. Zij krijgen alle aandacht, en de rest krijgt in principe niets (of de restjes van de populaire vrouwen).

Wat is nou het verschil tussen vrouwen die veel worden aangesproken en vrouwen die mannen links laten liggen?

Hint: het is niet hoe mooi die vrouwen zijn

niet datIk ken een paar vrouwen die objectief gezien niet echt heel knap zijn. Maar die een bepaalde uitstraling hebben die heel uitnodigend werkt.

Want weet je wat het geheim is om leuke mannen op je af te krijgen?

Zie eruit alsof je open staat voor een gesprek.

Besef je dat het voor een man eng is om op een vreemde vrouw af te stappen.

Als vrouw heb je in zo’n situatie veel macht. Je kunt hem belachelijk maken door hem voor het oog van iedereen af te wijzen.

Dat is de grootste angst van mannen: dat hun “mannelijkheid”, hun ego, een beuk krijgt doordat jij ze publiekelijk vertelt dat je ze niet aantrekkelijk (dus niet mannelijk) vindt.

Dus wat kan je doen om te voorkomen dat je mannen ontmoedigt?

ideeLaat duidelijk merken dat je openstaat voor een gesprek:

 • Maak jezelf onweerstaanbaar door subtiele hints te geven dat je graag aangesproken wilt worden door mannen.
 • Flirt met hem aan de andere kant van de ruimte.
 • Trek subtiel zijn aandacht.
 • Maak oogcontact.

Oogcontact is de beste manier om hem het signaal te geven dat het veilig is. Dat komt omdat je door hem aan te kijken laat merken dat je hem ziet. Dat hij je opvalt. En door te glimlachen – niets is aantrekkelijker dan een vrouw met een lach op haar gezicht – kun je hem laten merken dat je hem van een afstandje wel leuk vindt.

Om te kijken hoe dat is als hij dichterbij komt, wil je graag dat hij op audiëntie komt. Zo ziet een man dat tenminste als jij hem even aankijkt en het oogcontact net iets langer dan strikt noodzakelijk vasthoudt.

Wees niet bang om goed naar een man te kijken vanuit de andere kant van een ruimte.

Dit geldt ook als je op date bent. Flirt schaamteloos met een man door hem lekker aan te kijken. Je kunt veel zien in de poppetjes van iemands ogen. Maak hier dan ook gebruik van.

Wil het echt niet lukken? Wees dan niet bang om zelf het initiatief te nemen.

Sommige vrouwen denken dan:

“Ja, als hij niet durft om mij aan te spreken, dan hoef ik hem niet eens.”

Maar bekijk het eens van deze kant:

Hij is niet bang voor jou, hij is bang voor zijn reputatie.

Als jij hem hard afwijst – en of dat gebeurt kan hij onmogelijk van tevoren voorspellen – dan is dat ontzettend vernederend voor een man.

Door zelf op hem af te lopen en een gesprek te beginnen over iets willekeurigs – maar alleen in het uiterste geval dat jouw subtiele hints hem niet opvallen – zorg je ervoor dat hij in die angst gerust wordt gesteld.


vrouwen zijn sociaal intelligent#4: Een vrouw die kieskeurig is

Wetenschappers deden een onderzoek naar speeddating. Ze brachten drie verschillende types vrouwen in:

1. De vrouwen die elke man wel zagen zitten..2. Vrouwen die geen enkele man leuk vonden.3. En een aantal vrouwen die slechts 1 man helemaal te gek vonden (en dit was in het onderzoek dan de proefpersoon).

Wat bleek? De vrouw die maar voor 1 man koos, werd als aantrekkelijker ervaren.

Weet je waarom?

Deze vrouw weet wat ze wil

Als je een vrouw hebt die geen enkele man leuk vindt, dan is er geen eer aan te behalen. Het is het verschil tussen hard to get en impossible to get, waar ik vaker over heb geschreven.

Maar als een vrouw alle mannen leuk vindt is het ook niet goed:

no goDe mening van iemand die alles leuk vindt betekent weinig.

We zien onszelf graag allemaal als unieke personen. En als een vrouw alle mannen leuk vindt, prikt ze die zeepbel door. Ze laat merken dat voor haar mannen niet zo uniek zijn. En haast een beetje vervangbaar.

Dat is niet goed voor ons zelfvertrouwen en daarom gaan we zo’n vrouw uit de weg.

Maar als een vrouw alleen ons leuk vindt…

Dan gaan we er vanzelf vanuit dat ze het bij het rechte eind heeft.

Ze heeft namelijk veel verschillende mannen om zich heen en toch kiest ze ervoor om met ons tijd door te brengen.

Die keuze, waarbij een vrouw bewust moeite doet om voor iemand te gaan, is wat voor een man het verschil maakt.

En dit geldt niet alleen in je partnerkeuze.

standaardenHeb standaarden

Als je laat merken dat je weet wat je wilt en dat al het andere je niet veel kan schelen, gebeurt er iets interessants:

Er zullen meer mensen op je pad komen die het daarmee eens zijn.

Dit is het logische gevolg van duidelijk maken aan de wereld wat je leuk vindt.

Er is niets onweerstaanbaarders voor een man dan een vrouw die gewoon durft te gaan voor wat ze wil. Zonder zich daarvoor te schamen of daar een drama van te maken.

Want kiezen is verliezen. En laten zien dat je een keuze maakt betekent ook dat je tegen een boel andere dingen “nee” zegt. En dat dwingt respect af bij andere mensen.


#5 Een vrouw die een man zich nodig laat voelen

koppel kus als bedankingStel dat hij je ergens mee helpt of iets liefs voor je doet.

Hoe kun je het beste reageren?

Heel eenvoudig:

Bedank hem gewoon en toon wat affectie (bijvoorbeeld door hem een kus te geven).

Het is heel hip om te fitten op je partner of grapjes te maken over hem. Maar dit is precies waar mannen een hekel aan hebben.

Als hij de kans krijgt om een andere vrouw te vinden die dit niet doet, dan zal hij deze met beide handen aangrijpen.

Het is verstandiger om hem niet in de armen van een andere vrouw te jagen door simpelweg waardering te tonen wanneer hij iets liefs voor je doet.

Jij zou het ook niet leuk vinden als je aardig voor hem bent en hij openlijk zijn minachting laat blijken.

Zijn hulp is niet vanzelfsprekend

Een man kan kiezen wie hij helpt of voor wie hij zorgt. Net zoals jij dat kan.

Door grapjes over hem te maken of hem continu te bekritiseren kan hij op een gegeven moment na gaan denken over waar hij het beste zijn energie in kan steken:

 • Het helpen van een vrouw die ondankbaar is en hem belachelijk maakt
 • Het vinden van een vrouw die wel dankbaar is en hem op handen draagt

Zoals ik al zei zal een man altijd gaan voor het laatste als hij de mogelijkheid heeft en het gebrek aan waardering lang genoeg aanhoudt.

Je bent gewaarschuwd.

Tip: Dit is een ongelofelijk krachtig iets wat je kan gebruiken om een man gek op je te maken. Als je wilt leren hoe je dit kan toepassen om hem geobsedeerd met je te maken, lees dan ook eens Het Mannengeheim.


#6 Een vrouw die hem de ruimte geeft om zichzelf te zijn in de slaapkamer

koppel in bedJe hoeft hem niet altijd zijn zin te geven. Of te applaudisseren als hij ergens mee wil experimenteren waar jij totaal niet op zit te wachten.

Maar als je hem de ruimte kan geven om zich te uiten zoals hij wil (en het liefst hem kan aanmoedigen)…

…dan zal hij dit prachtig vinden.

Een man vindt het een beetje beledigend als zijn vrouw minder zin heeft of de indruk maakt niet erg enthousiast te zijn.

Zelfs als dit volkomen terecht is, is het niet goed voor zijn ego.

Het is beter om hem te leren hoe hij jou een geweldige tijd kan geven dan intimiteit met hem te vermijden. Omdat dit vroeg of laat ervoor zorgt dat hij zijn interesse verliest.

Nieuwsgierigheid en initiatief op dit vlak worden altijd beloond.

Je kunt hem ook vragen waar hij van droomt en wat hij nog eens zou willen proberen. Dat is een prima gesprek voor na de daad.

(Tip: als je op Google zoekt naar de website Meesterminnares van Luuk Zwart, vind je daar goede informatie, en ook zijn boek schijnt er goed te zijn volgens mijn coachingsklanten)

Daarnaast:

Word beter in bedhuh

Ik weet wat je denkt: “Met mijn bedkwaliteiten is niks mis.”

Of nog erger… Je denkt: “Ik heb nog nooit klachten gehad.”

En dat klopt vast. We klagen er nooit over als een vrouw slecht in bed is. We komen ook heus wel klaar als je gewoon als een zoutzak op bed ligt, maar echt goed zijn is een heel ander verhaal.

Het werkt verslavend.

We kunnen er niet genoeg van krijgen en ook niet genoeg van de vrouw die het met ons deelt (seks is iets wat je deelt, niet iets wat je geeft/krijgt).

Als je wilt weten wat mannen fijn in bed vinden, lees dan dit artikel.


#7 Een vrouw die haar eigen leven leidt

Vrouw schildert een schilderij

Wil je de snelste manier om je onweerstaanbaarheid voor een man om zeep te helpen?

App hem dan vijftig keer per dag. Het liefst dingen waar hij niets mee kan. Doe niets anders dan op de bank zitten en chips eten. Kruip zoveel mogelijk tegen hem aan en klaag dat hij er nooit is als hij vijf minuten een boodschapje heeft gedaan.

Snap je wat ik bedoel?

Mannen houden niet van vrouwen zonder eigen leven

Die alleen nog bij hem willen zijn. Die verder zelf niets te doen hebben. Als jullie altijd bij elkaar zijn en continu op elkaars lip zitten wordt dit saai. Maar nog erger is dat hij je voor lief zal nemen en dat zijn aantrekkingskracht langzaam zal verdwijnen.

Dus zorg dat jij je eigen vrienden houdt. Je eigen hobby’s hebt. Weet waar je mee bezig bent in het leven.

Zodat een man kan zien dat je ook buiten hem een interessant leven leidt. Dan heeft hij een extra motivatie om ergens onderdeel van uit te maken.

En het is helemaal niet erg om een paar weken continu bij elkaar te zijn en intens van elkaar te genieten.

Maar na die paar weken moet jij je oude leven weer wat serieuzer oppakken. Omdat je anders het risico loopt dat hij zich minder aangetrokken voelt (of het gevoel zelfs helemaal verdwijnt).

Dit komt omdat niet bij elkaar zijn zorgt voor waardering

Als hij niet bij je is zal hij voelen dat hij je mist en fantaseren over de tijden die jullie nog te wachten staan.

En als je al mijn tips opvolgt zal hij niet kunnen wachten om je weer te zien.


#8 Een vrouw die zijn hobby’s en gewoontes respecteert

Vrouw laat man zijn ding doen zee surfenpngDit is heel moeilijk om te vinden als man.

En dat komt omdat we nou eenmaal hobby’s hebben die op zijn zachtst gezegd nogal belachelijk zijn.

Denk aan:

 • Kaartspelen met veel tovenaars, niet bestaande dieren of karakters uit een fantasieboek met een onnavolgbaar puntensysteem en onlogische spelregels. Wat met veel lawaai gespeeld moet worden aan de keukentafel.
 • Het in elkaar zetten van kleine poppetjes of modelvoertuigen. Die geverfd moeten worden, waardoor jouw hele huis onder de rotzooi zit. Er moet ruimte worden gemaakt op een prominent plekje in huis om die lelijke shit tentoon te stellen. Als je hem vraagt waar die poppetjes en vliegtuigjes voor dienen, kijkt hij je met een domme blik aan.
 • Eens in de maand bij elkaar komen met zijn vrienden en meer alcohol drinken dan gezond en smaakvol is. Het niveau van het gesprek daalt met elk biertje dat gedronken wordt en de hele buurt weet ervan omdat er altijd wel één van zijn dronken vrienden lawaai maakt bij het naar huis gaan.
 • Een denkbeeldig voetbaltoernooi op zijn telefoon of met zijn collega’s op kantoor. Geen idee hoe dit werkt, maar je kunt een stadion vullen met dombo’s die hier verslaafd aan zijn.

Dit is een kleine greep uit de afschuwelijke hobby’s die wij mannen hebben. Als jij er niets aan vindt en liever heeft dat hij ermee stopt: ik begrijp je volkomen.

Maar:

Hij neemt afstand als jij zijn hobby afkraakt

gek doen vrienden

Het zal je niet verbazen, maar niemand geniet ervan om iemand anders te horen zeggen dat hij dom bezig is.

Je scoort er geen punten mee. En doe je het vaak genoeg (of met andere mensen in het gezelschap), dan krijgt hij vanzelf een hekel aan je.

Dus hoewel ik begrijp dat je zijn hobby stom vindt is het beter om dit voor je te houden of heel selectief te zijn wanneer je dit uit.

Beter is het om open te zijn en hem te vertellen dat je zijn hobby stom vindt maar dat hij vooral zijn gang moet gaan.

Ik vind het helemaal niets als je met je vliegtuigjes bezig bent / met je vrienden aan het zuipen bent / kaartspellen doet, maar jij hebt er veel lol in. Dus ga je gang, ik ga even een film kijken.”

Dit is de reactie die elke man wil.

Hij kan doen waar hij zin in heeft, jij zit hem niet in de weg en als hij klaar is kunnen jullie samen iets doen.


#9 Een vrouw die zorgzaam is

Een vrouw draagt een kind op de heup en is zorgzaamZorgzaamheid.

Het is een eigenschap die elke man aantrekkelijk vindt. (Leestip3 Belangrijke Eigenschappen Voor Een Vriendin (dit is wat mannen willen).)

Het is evolutionair bepaald dat mannen op zoek gaan naar vrouwen die goede moeders zullen zijn.

Ik weet het, ik weet het.

Vrouwen zijn geen babymachines en er is een vijfhonderdste feministische golf nodig om al het seksisme uit te bannen.

Maar zelfs als alle rare en denigrerende gedachten de wereld uit zijn, zul je zien dat mannen nog steeds aantrekkingskracht voelen voor een vrouw die goed is met kinderen.

Zelfs als hij geen kinderen wilt of ze al heeft (en geen stiefmoeder voor hen zoekt) is het voor een man geweldig als een vrouw leuk met kinderen kan omgaan.

Dat zorgzame en zachtaardige maakt een man helemaal wild

En als een vrouw wat bot is tegen kinderen, dan vindt hij dat niet zo leuk.

Je kunt makkelijk punten scoren door leuk te doen tegen zijn nichtjes en neefjes. En bij gebrek aan kinderen in de familie kun je altijd spelen met huisdieren, als je die tegenkomt.

Maar het is voor hem ook heel belangrijk om te zien hoe jij naar hem bent:

 • Zorg je voor hem als hij ziek is?
 • Geef je hem een schoudermassage als hij gestrest is?
 • Kijk je of hij goed eet en drinkt?
 • Wil je dat hij zich goed voelt (en kom je met ideeën om dit voor elkaar te krijgen)?

Al deze dingen laten hem zien dat je een zachte aard hebt en het beste voor hem wilt. En dat vindt hij reuze aantrekkelijk.


#10 Een vrouw die het goed kan vinden met zijn vrienden en familie

voorstellen aan vriendenAls hij ziet dat je het goed kan vinden met zijn familie en vrienden is dat een enorm pluspunt.

Op de lange termijn is het veel makkelijker als er weinig frictie is tussen jullie. En als je goed integreert is dat veel leuker voor hem.

Je hoeft geen beste vrienden met ze te worden, maar als dat zou kunnen helpt het ontzettend.

In het slechtste geval (waarbij je hen echt niet kunt uitstaan) is het goed om dit voor je te houden en zo plezant mogelijk te zijn als je met ze in één ruimte bent.

Zeik ze niet af als jullie alleen zijn. Hij kent hen al jaren en jou nog maar net. Dat win je niet.

Er is één uitzondering:

Als je schoonfamilie gemeen tegen je doet

Er zijn genoeg situaties denkbaar waarin je schoonfamilie een hekel aan jou heeft en probeert je het leven zuur te maken.

Er zijn helaas ook genoeg situaties waarin de schoonfamilie actief probeert om de relatie te saboteren.

Het is verstandig om vroeg je grenzen aan te geven en hier niet van af te wijken. (Leestip13 Tips Voor Grenzen Stellen & Aangeven In Je Relatie.)

Hoewel een goede relatie met je schoonfamilie handig is, betekent dit niet dat je maar alles over je heen moet laten komen.

Als je ziet dat zij de relatie tot een einde willen brengen moet je duidelijk maken aan je vriend dat je geen gestook wil en er niet op zit te wachten bij een man te zijn die daar geen barrière tegen optrekt.


#11 Een vrouw die hem om hulp vraagt

klussenMisschien is het je opgevallen dat mannen altijd proberen je problemen op te lossen (ook al vraag je daar helemaal niet om).

Jij hebt een lange dag gehad op je werk en klaagt over je baas. Hij reageert: “Waarom neem je geen ontslag?”

Heel vervelend. Maar het geeft ook inzicht in wat een man graag voor je doet.

Hij vindt het leuk om problemen voor je op te lossen.

In plaats van te moeten luisteren naar oplossingen voor problemen die je zelf kunt oplossen…

…is het slim om hem een aantal dingen voor je te laten doen zodat hij zich nuttig voelt.

Laat hem klusjes in huis doen, je helpen met iets technisch of iets anders doen waarmee hij kan laten zien dat hij je redder in nood wil zijn.

Het liefst iets waarvan jullie alle twee weten dat jij het zelf kan maar waarbij hij ook denkt dat hij er beter in is. Zoals iets technisch, het tillen van een zwaar object of lichamelijk werk.

Natuurlijk is het flauwekul dat jij dat niet zou kunnen.

Maar het zit diep in de man om een toneelstukje te willen houden waarin hij laat zien hoeveel hij wel niet kan en jij hem affectie toont om hem te bedanken.

Dit is een toneelstukje waar hij erg van geniet.

Vallen mannen op weerloze vrouwen?

Daar gaat het niet om.

Het gaat erom dat hij zich sterk kan voelen.

Elke man heeft een soort fantasie dat vrouwen vallen op de nerd die de printer komt installeren.

Hier is een goed voorbeeld van zo’n mannelijke fantasie:


#12 Een vrouw die speels is

Dit klinkt misschien wat vreemd. Want het is echt niet zo dat mannen standaard vallen op onvolwassen vrouwen.

Maar een man moet continu serieus zijn. Op zijn werk en ook met zijn vrienden. Hij mag geen zwakte laten blijken.

Als hij te joviaal of te aardig doet, wordt hij daarop afgerekend. Hij loopt kansen mis en verliest aanzien.

Maar elke man vindt het leuk om af en toe zijn fantasie de vrije loop te laten en zijn jeugdige kant naar boven te laten komen.

Elke man is een jongen geweest en hij heeft het nog steeds in zich.

Maar in zijn normale leven wordt hij hierop afgerekend. En als vrouw kun jij hem de kans geven om zich weer even jong te voelen.

En dat doe je door speels te zijn.

speels zijn

Wees enthousiast

Mannen worden er blij van als ze hun vriendin gelukkig zien.

Daarom doet hij romantische dingen voor je of koopt hij cadeautjes.

Die stralende blik heeft iets jeugdigs. Dat enthousiasme iets speels.

Een houding die zegt “ik heb alles al gezien” is niet spannend voor een man.

Als hij niet zo creatief is kun je hem altijd meenemen naar activiteiten waar jij je enthousiasme de vrije loop kan laten. In de meeste gevallen zal hij meedoen.

Doet hij dat niet? Dan zal hij op zijn minst genieten van jouw enthousiasme.


#13 Een vrouw met een hoge stem

Hiermee bedoel ik niet welk stemgeluid je van geboorte hebt meegekregen. Dit kan qua klank wat verschillen.

Ik heb het over je manier van praten.

 • Is deze commanderend of enthousiast?
 • Is deze langzaam en diep of snel en hoog?

Hoe je praat heeft veel invloed op hoe hij op je reageert.

Commando’s geven en met een diepe stem praten is nooit goed.

Met een relatief hoge stem praten en enthousiasme laten doorschemeren, daar scoor je punten mee.

Dat komt omdat mannen dit geluid met “vrouwelijkheid” associëren.

En dat is wat elke man fantastisch vindt.


#14 Een vrouw die hem niet gek maakt

relatie eten ruzie memeHij vindt het helemaal niet erg als je af en toe wat emotioneel bent of een keertje ruzie met hem zoekt.

Maar mannen hebben er een hekel aan als dit te vaak gebeurt of wanneer je zijn “nee” niet respecteert.

Als hij continu jouw emoties moet managen heeft hij het gevoel dat de relatie niet meer leuk is.

Het plezier wordt uit de relatie gezogen omdat het voor een man geen leuke sport is om continu op zijn tenen te moeten lopen.

Daarom wil ik dat je goed oplet.

Als je ziet dat je man afstandelijker wordt is dat een teken om te letten op hoe je praat over je emoties.

Lees ook: 15 Redenen Waarom Mannen Afstandelijk Worden.


#15 Een vrouw op wie hij kan rekenen

Voor een man is loyaliteit en vertrouwen erg belangrijk.

Als hij het idee krijgt dat je niet te vertrouwen bent zal hij meer en meer afstand van je nemen.

Daarom is het belangrijk om zo min mogelijk te liegen en zo consequent mogelijk te communiceren. Zo weet je zeker dat er geen misverstanden ontstaan.

En je wilt ook een balans vinden tussen hem jaloers maken en hem het idee geven dat je in een relatie zult vreemdgaan uit impulsiviteit.

Dit doe je door te laten zien dat jij jezelf onder controle hebt en niet met Jan en alleman flirt.

Maar ook dat je hoge standaarden hebt en van hem verwacht dat hij zijn best doet in de relatie.

Wil je hier meer over weten?

Lees dan Vertrouwen Terugwinnen & Opbouwen? Gebruik Deze 13 Bewezen Tips.


#16 Een vrouw die positief is

Als jij me vraagt wat je kan doen om aantrekkelijker te worden voor mannen, net zo lang totdat je onweerstaanbaar voor ze wordt… Dan is dat mijn antwoord.

Weet je hoe leuk het voor een man is als hij met een vrouw praat die:

 • Meer kan dan alleen zeuren over het weer?
 • Meer te vertellen heeft dan de laatste roddels die ze bij RTL Boulevard heeft gezien?
 • Positiever is ingesteld dan het merendeel van de andere mensen?

Ik zeg dit niet alleen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit ook: je wordt als aantrekkelijker gezien, als je positief bent (over wat dan ook).

Er is een uitzondering: Dat is als jullie beiden iets HATEN. Volgens onderzoek schept dat een band.

Doe iets aan negativiteit

Nee. Ik zeg niet dat je hoeft te transformeren in Emile Ratelband en alleen nog maar positieve gevoelens hoeft te uiten.

Wat ik wel zeg is dat als je ergens negatief over bent, je een keuze maakt om hier wat aan te veranderen of om er in vreemd gezelschap je mond erover te houden.

Zodra je dit doet zul je merken dat je telkens kiest voor jouw geluk. Ga maar na:

Als je in de situatie blijft zitten, verandert er niets. Dan is het beter om er wat aan te doen, of om je erbij neer te leggen. Zowel voor je eigen gemoedsrust, als die van de mensen om je heen.


#17 Een vrouw die geen advies geeft

geen adviesKijk:

Mannen zijn gelijk aan vrouwen, en andersom. Maar die situatie bestaat nog niet zo heel lang.

Vroeger ging het er heel anders aan toe:

De afgelopen 250.000 jaar waren mannen verantwoordelijk voor bescherming van de stam. Vrouwen voor de gezelligheid binnenin. Zij zorgden voor de kinderen en voor de bereiding van het eten.

Zij waren met name een bron van plezier voor mannen (en vice versa), terwijl andere mannen vooral extra stress betekenden.

Want mannen gaven elkaar onderling advies om beter te worden in het beschermen van de stam.

Of dit nou was door te jagen, een andere stam aan te vallen of om te voorkomen dat de vrouwen en kinderen ten prooi vielen aan een natuurramp.

Als jij een man advies geeft, schaar jij je in de categorie “mannelijk

Mannelijk vrouwEn daarmee niet in de categorie “bron van plezier“.

Dat is niet per se erg, maar wel onhandig als je onweerstaanbaar wilt zijn voor een man.

In zijn vrije tijd gaat hij namelijk veel liever om met vrouwen die hem plezier brengen, dan vrouwen die hem doen herinneren aan zijn evolutionaire taken.

Want natuurlijk loopt het op dit moment allemaal door elkaar en kunnen mannen en vrouwen prima gelijk aan elkaar zijn. Maar die situatie bestaat nog geen tachtig jaar.

De rest van de tijd – zo’n 250.000 jaar – was er een duidelijke rolverdeling.

Zolang wij daar als mannen nog niet aan gewend zijn, kun je dit in je voordeel gebruiken door zoveel mogelijk goed bedoeld advies voor je te houden.

Tip: Mannen hebben een enorm ego. Er zijn ook dingen die je wél kan doen om daar handig gebruik van te maken. Zo leer je bijvoorbeeld in ‘Het Mannengeheim‘ een manier om hem hiermee compleet geobsedeerd met je te maken.


#18 Een vrouwelijke vrouw

Vrouw geeft compliment over stoerEen man waardeert het dus enorm als jij je vrouwelijk opstelt. En dat geldt niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gedrag.

Want als jij je vrouwelijk gedraagt, krijgt hij de ruimte om een man te zijn.

Heel vaak hoor ik vrouwen zeggen dat ze op mannelijke mannen vallen, maar tegelijkertijd durven ze zelf niet vrouwelijk te zijn:

Ze durven zich niet vrouwelijk te kleden “omdat het niet bij hen past” en ze durven zich niet vrouwelijk te gedragen omdat ze bang zijn dat ze dan niet gerespecteerd worden.

Mannen vallen niet op een mannelijke vrouw

De uitzonderingen zijn er vast hoor. Net zoals dat er een klein percentage vrouwen is, dat valt op een verwijfde man.

Belangrijk: Hoe kan hij zich als een man gedragen als jij bang bent om vrouwelijk te zijn?

Als jij vrouwelijk bent, hoeft hij geen excuses te maken voor zijn mannelijke gevoelens. Hij kan zichzelf bij je zijn.


#19 Een vrouw die hem spiegelt

Hij spiegelt je lichaamstaalWeer een wetenschappelijk feitje.

Weet je wat vrouwen aantrekkelijk maakte voor mannen tijdens een speeddate?

De laatste paar woorden van een zin herhalen.

Als iemand zegt: “Goh, ik ben vandaag naar Antwerpen geweest.

En als jij dit laatste herhaalt met een vraagteken erachter: “Oh, je bent vandaag naar Antwerpen geweest?” Dan zal in de meeste gevallen de man verder gaan met praten.

Door dit simpele trucje laat je merken dat je hem gehoord hebt…

… dat je nieuwsgierig naar hem bent, en dat je meer wilt horen.

Zo werkt het ook met lichaamstaal:

Voor een man is het vaak spannend om met een vreemde vrouw te praten, of met een vrouw die hij heel aantrekkelijk vindt. Hij wil zeker weten dat ze hem niet voor het oog van de groep gaat vernederen.

Dan kan je hem maar beter het zekere voor het onzekere bieden en hem duidelijk laten merken dat je te vertrouwen bent.

Bijvoorbeeld door subtiel zijn lichaamstaal te spiegelen…

Leunt hij wat naar achter, doe dit ook. Heeft hij zijn hand bij zijn kin, neem dit dan ook even aan.

Je hoeft dit niet voortdurend te doen en vaak gaat het al automatisch. Ik zeg het alleen zodat jij je er wat bewuster van wordt en het af en toe kan gebruiken.

Gewoon, als kers op de taart.


Doe het niet

#20 Een vrouw die ook leuk blijft in een relatie

Dit geldt al helemaal als je verkering met hem krijgt: probeer absoluut te voorkomen dat je stopt met moeite te doen.

Dat je stopt met jezelf opmaken in zijn bijzijn, of leuke jurkjes aantrekken.

Hij is verliefd geworden op de vrouw die je was toen je hem leerde kennen.

Dus zorg dat er genoeg daarvan in jou te bespeuren is door de hele relatie heen.


#21 Een vrouw die hem aanraakt

Weet je wat de snelste manier is volgens wetenschappelijk onderzoek om als intelligenter, aantrekkelijker en zelfs langer beoordeeld te worden?

Raak andere mensen aan.

Je laat daarmee zien dat je zelfverzekerd bent. Dat jij je geen zorgen maakt wat andere mensen van je vinden.

Nee, ik bedoel niet dat je een wildvreemde man om de nek vliegt. Of dat je allerlei rare fratsen uithaalt om iemands aandacht te trekken.

 • Maar een tikje op zijn schouder als hij een grap maakt.
 • Hem drie keer kussen als jullie je aan elkaar voorstellen.
 • Even subtiel tegen hem aanstoten.
 • Tijdens een date aaneengesloten zitten met jullie voeten.

Al die dingen helpen erbij om de perceptie in zijn hoofd te creëren dat je aantrekkelijk bent.

En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Maar daarnaast zijn er nog een aantal plekken waar je een man kan aanraken om hem helemaal gek te maken.

Maar let op:

Gebruik deze technieken alleen als je een man echt leuk vindt en al iets langer kent. Ze zijn zo krachtig dat je dit niet wilt doen bij een wildvreemde, of iemand die je maar zo-zo vindt.

Fun

#1 Raak hem aan in zijn nek

De eerste is dat je hem aanraakt in zijn nek. Nee, je hoeft niet je vriend vol af te lebberen, of hem een zuigzoen te geven. (Alhoewel sommige mannen, ook als ze ouder zijn, dit aantrekkelijk vinden.)

Maar hem heel subtiel ergens aanraken tussen zijn schouders en zijn oor is voor een man een enorme “trigger”. Het geeft hem een krachtige stimulans. Het maakt hem opgewonden zonder dat je echt grof geschut uit de kast haalt.

Ook als je samen met een man bent kan je bijvoorbeeld zo gaan zitten dat je adem langs zijn nek strijkt. Hier wordt hij zonder het te merken opgewonden van.

#2 Raak hem aan aan de binnenkant van zijn benen

Rara, wat is het nummer 1 trucje om in 1 keer de aandacht van een man op je te vestigen?

Zo sterk dat het lijkt alsof zijn aandacht een pure laser-focus is? Maar wel met de zachtheid die alleen is weggelegd voor een geliefde of iemand die hij heel erg graag mag?

Hem aanraken aan de binnenkant van zijn benen.

Alles tussen zijn knie en zijn kruis is goed. Alhoewel ik je afraad bij dat laatste te beginnen.

Zijn benen worden door vrijwel niemand aangeraakt

Alleen door mensen waar hij heel erg intiem mee is. Dit zijn meestal alleen geliefden.

Leg bijvoorbeeld subtiel je hand op zijn knie tijdens een gesprek. Eventjes is voldoende. Of pak hem per ongeluk beet aan de binnenkant van zijn been.

Elk excuusje wat je kan gebruiken om daar contact mee te maken helpt je. Want op het moment dat je dit doet zul je zien dat een man je scherp in het vizier krijgt.


Wat mannen fysiek aantrekkelijk vinden

Met de volgende 3 dingen kan je jezelf fysiek onweerstaanbaar maken voor mannen. Als je er meer over wilt lezen, raad ik je dit artikel aan waar ik er dieper op in ga.

#22 Een vrouw die zich vrouwelijk kleedt

kledij vrouwelijkAls jij altijd broeken en sportschoenen draagt…

…en voor een speciale gelegenheid dof jij je op met make-up, hakken en een jurkje…

dan is het net alsof hij je voor het eerst ziet, zo enthousiast is hij ineens.

Ik weet dat je je misschien wat verzet voelt om je mooi te maken voor een man.

Als sterke, onafhankelijke vrouw trek jij je eigen plan.

En misschien lijkt het alsof dat beter kan in een lange broek en stevige schoenen of een maatpak (voor je werk).

Maar het is duidelijk dat mannen vooral vallen op vrouwen die zich vrouwelijk kleden.

Als ze mogen kiezen tussen een dame die eruit ziet als een dame en een dame die de kleding draagt die zij zelf ook kunnen dragen, dan kiezen zij altijd voor het eerste.

Dat heeft te maken met een schakel in zijn hoofd die omgaat zodra hij een vrouw in “vrouwelijke” kleding ziet.

Hij heeft er positieve associaties bij en zodra jij die kleding draagt, gaat die schakelaar om. Ook zal hij bereid zijn om galanter te zijn en je beter te behandelen.

Hij wil je veroveren omdat hij je nu meer ziet als een kandidaat voor romantiek dan een collega op de werkvloer.

Wil je een man laten zien dat jij graag iets met hem wilt?

Kies dan voor vrouwelijke kleding, een likje make-up en het maken van een indruk alsof jij je best doet voor je uiterlijk.


#23 (Per ongeluk) blote huid tonen

Toon wat blote huidEr is voor een man niets spannenders dan iets te zien krijgen wat hij eigenlijk niet mag zien.

Het verklaart het geheim van de aloude striptease.

Hoewel het wel wat uit de mode is geraakt, betekent het klassieke model dat een vrouwelijk model haar kleren langzaam en speels uittrekt.

Het heet niet voor niets een “strip – tease”: zich plagend uitkledend.

Dit is zo stimulerend voor een man omdat de vrouw de touwtjes in handen houdt. Hij heeft haar nog niet veroverd, maar hij krijgt een voorproefje te zien van wat hij zou ontvangen als hij de moeite neemt om dat te doen.

Het maakt de jager in hem wakker. En daarom vinden mannen dat heel spannend.

Zie het maar zo…

Als jij een jurkje met blote schouders aantrekt is dat mooi. Maar het is nog veel beter om een jurkje aan te trekken waarbij het gedeelte rond je schouders af en toe opwaait.

Het is net niet helemaal de bedoeling, maar juist daardoor speelt het tot de verbeelding van hem.

En jij kan dan in de rol kruipen van het onschuldige, beetje naïeve meisje wat helemaal niet had verwacht dat haar jurkje bij haar schouders zou opwaaien.

Dit geldt voor alles

Je denkt misschien dat dat shirtje wat telkens opkruipt als je iets opraapt niet goed zit…

Maar voor een man is er niets beters dan dat.

Wij vinden het mega interessant om iets te zien te krijgen wat tot de verbeelding spreekt. Wat we nog niet eerder hadden gezien. Wat ons iets geeft om naar te verlangen.

Dus laat per ongeluk blote huid zien, voor bonuspunten.

Het is sowieso goed voor je aantrekkingskracht op mannen om kleding te dragen waarbij je blote huid toont. Of dit nou een mouwloos shirtje is of een jurk waarbij je met blote onderbenen rondloopt. Het werkt allemaal even goed.


Het dragen van rode kleding maakt aantrekkelijker#24 Rode kleding dragen

Soms lijkt het alsof wetenschappers een grotere fantasie hebben dan gewone mensen. Ze komen op ideeën voor onderzoeken waar ik nooit op gekomen zou zijn.

Zo hebben ze gekeken welke kleuren een vrouw aantrekkelijker maken voor een man. En wat blijkt?

Als je rood draagt zorg je er voor dat je aantrekkelijker wordt in de ogen van mannen. Mooi he?

Deze tip kun je prima combineren met de vorige.

Draag bijvoorbeeld een rood jurkje waarin je onderbenen mooi uitkomen…. En waar voor bonuspunten het mouwtje af en toe van opkruipt.


#25: Een vrouw die voor haar lichaam zorgt

Vrouw sport

Als het gaat over onweerstaanbaarheid voor mannen, dan is deze tip absoluut onmisbaar. Hier zijn een aantal redenen voor:

Je krijgt een beter lijf door te sporten

Dat is de meest voor de hand liggende reden. Je gaat er strakker en welgevormder uitzien. Dat vinden mannen prachtig.

Hierin zijn gradaties.

Heb je overgewicht, sport het er dan af. Dit mag je absolute prioriteit zijn om aantrekkelijker te worden voor mannen. De reden hiervoor is simpel: een paar pondjes minder zorgt voor een groot resultaat. Het maakt je voor meer mannen aantrekkelijk.

En voor de duidelijkheid:

Met een paar pondjes lichter bedoel ik niet dat je als een catwalk-model jezelf uit moet hongeren of je vinger in je keel moet steken.

Mannen vallen voor gezond

gezondIk heb het dus alleen over vrouwen met zwaar overgewicht. Als je gevormd bent, mits het een beetje is en op de juiste plaatsen zit, is ok voor de meeste mannen.

Maar daarnaast doet sporten niet alleen wonderen voor je gewicht:

Door je spieren te trainen krijgt je lichaam een andere vorm. Kijk maar eens naar vrouwen die veel dansen. Ze hebben vaak een prachtig, mooi gevormd lijf. Dat komt door de herhaaldelijke bewegingen die ze maken.

Sporten zorgt ervoor dat jij je energie kwijt kan

We zitten in Nederland veel te veel op onze kont met z’n allen.

Het gevolg is dat we veel opgekropte energie vastzetten. Niet alleen in onze spieren, maar ook door de rest van ons lichaam. We verkrampen helemaal.

Een uurtje sporten (het liefst elke dag) zorgt ervoor dat je lichaam losser wordt. Dat die spanning eruit kan. Waardoor je een stuk frisser overkomt op de buitenwereld.

Bonus: mannen houden ook van vrouwen die gemotiveerd zijn. Bij het sporten leer je om af en toe door te zetten, ook al voel jij je ongemakkelijk. Dit is een belangrijke vaardigheid.


Wat vinden mannen onaantrekkelijk?

Dit wisselt natuurlijk per man, maar er zijn zeker dingen die mannen afschrikken als je ze doet. Behalve individuele voorkeuren (zoals wel/geen makeup, wel/niet sporten etc.) kan je de dingen die je hierboven leest, omdraaien om een goed beeld te krijgen van wat mannen niet willen. Een heel lijstje kan je in dit artikel lezen over dingen die mannen afschrikken.

Wat kan je nog meer doen?

Er is een trucje wat je kan leren dat net even iets geavanceerder is dan wat hierboven staat…

…maar ook tien keer krachtiger.

Als je dat wilt leren, meld je dan hieronder aan. Ik stuur je dan het nummer 1 geheim om een man verliefd op je te maken. Met deze informatie kan je ervoor zorgen dat je de aandacht van een man pakt en niet meer loslaat.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

1 Reacties

 • jolanda schreef:

  Top dankjewel. Ik heb hier gouden informatie in handen gekregen. En het heeft me al veel opgeleverd!!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend