4 Belangrijke Dingen Die Mannen Zoeken In Een Vrouw & Relatie

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 19 mei 2016 - Laatst gewijzigd op 17 oktober 2021

In dit artikel leer je:

 • Wat de vier belangrijkste dingen zijn die een man zoekt in een relatie en hoe je die kan gebruiken om een man verslaafd aan je te maken.
 • Waarom het onverstandig is continu aandacht te vragen van een man, ook als dat voor leuke dingen is.
 • Hoe het komt dat mannen soms erg koppig en stuurs kunnen zijn en waarom ze alles zelf willen doen – ook als jij een taak net zo goed kan uitvoeren als hem.
 • Hoe je ervoor zorgt dat mannen je waarderen omdat ze problemen voor je mogen oplossen en hoe je dit kan gebruiken om je relatie beter te maken.
 • En nog veel meer…

Ik merk in mijn coachingspraktijk dat vrouwen vaak verkeerde inschattingen maken over wat mannen zoeken in een relatie

denk je dat echtDe oorzaken zijn divers:

 • Kennis die tussen vriendinnen wordt overgedragen, maar die alleen gebaseerd is op eigen ervaring.
 • Een gebrek aan eerlijke mannen in je leven.
 • Of mannen die alleen hun eigen perspectief kennen, en niet die van de rest van de mannen.

Ik ben al jaren datingcoach en heb over die periode met duizenden mannen mogen werken. In al die tijd heb ik veel geleerd over de drijfveren van mannen, en waar ze in een relatie behoefte aan hebben:

Mannen zijn erop gericht bepaalde dingen te ervaren

Als ze die zaken krijgen van een vrouw, raken ze verslaafd aan haar.

Ik weet dat dit als een extreme claim klinkt. Maar zie het maar zo:

Mannen vinden vrouwen ontzettend leuk. Maar het verschil tussen of we een vrouw leuk blijven vinden of dat onze aandacht verslapt, is de mate waarin zij ons geeft wat haar geweldige uitstraling belooft.

Wij mannen hebben aantal basisbehoeften die we niet zelf kunnen bevredigen

relatie met gescheiden manWij hebben daarbij vrouwen nodig. We praten hier weinig over, omdat we niet zwak willen overkomen. Maar als je eenmaal weet wat dit is, kan je dit enorm in je voordeel gebruiken.

In dit artikel praat ik over innerlijke zaken die een man nodig heeft in een relatie. Dingen die zijn behoeften bevredigen en ervoor zorgen dat hij zich prettig voelt.

Ze zijn onder te verdelen in vier stukken:

 • Waardering;
 • Seks;
 • Een duidelijke rol;
 • Rust.

Soms zit er wat overlap tussen de gedeeltes en ik denk dat als je dit hele artikel hebt doorgelezen, je de samenhang gaat zien.

Waarom het de moeite waard is deze vier dingen te leren?

Jij kan die ene speciale man op die manier verslaafd aan je maken. Iedere vrouw heeft namelijk de mogelijkheid deze vier dingen aan een man te geven, ook al twijfel je daar misschien een beetje aan.

Ik vraag je niet om mij op mijn mooie ogen te geloven, maar om rustig dit artikel door te lezen. En op basis daarvan je mening te vormen.

Dus zadel de paarden en hijs de zeilen, want hier volgen de vier belangrijke dingen die mannen zoeken in een relatie.

Maar voordat we (echt) beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:mafiaDing 1: Waardering en respect

Elke man is net als de Maffia. Ze willen respect van je. Anders doen ze geen zaken met je. En doe je iets respectloos, dan staan ze je naar het leven.

Dit heeft te maken met verschillen tussen mannen en vrouwen in hoe waardering wordt ervaren. Waardering is voor mannen heel belangrijk:

Zonder waardering is er voor mannen simpelweg geen relatie. Het maakt niet uit hoe goed je bent in bed of hoe lekker je kan koken. Als je hem op een manier behandelt die hij als respectloos ervaart, dan kan je er net zo goed mee ophouden.

En respect is niet wat je denkt dat het is.

Hij wil zich gewaardeerd voelen.

Dit is een mans ergste nachtmerrie


Hij komt thuis van een lange dag hard werken. Jij zit in je trainingsbroek op de bank te zappen. Je groet hem niet als je binnen komt. Hij begint met koken. Na vijf minuten hoort hij snerpend vanaf de bank: “Is het nou nog niet klaar?

In dit geval wordt zijn aanwezigheid niet erkend wanneer hij zijn eigen huis binnenkomt

leegEr is geen ergere manier om een man tegen de haren in te strijken dan te doen alsof hij niet in zijn eigen huis woont.

Hij heeft net de hele dag snoeihard gewerkt om voor dat huis te betalen. Dat is de voornaamste reden dat hij zijn schouders eronder zet (althans in zijn hoofd):

Ervoor zorgen dat jij en jullie eventuele kinderen een gelukkig leven hebben.

Als je hem dan niet eens begroet wanneer hij binnenkomt, dan steekt dat. Zeker als je daarna begint te klagen dat het eten nog niet klaar staat. Het voelt alsof je zijn moeite niet waardeert.

Wanneer jullie aan tafel gaan bekritiseer je alles wat hij doet

Eerst vertel je hem hoe slecht hij kan koken. Vervolgens vertel je hem dat hij een slechte baan heeft en dat hij een slechte echtgenoot is.

Ik weet dat dit als een extreem voorbeeld klinkt, maar geloof me, het komt voor dat vrouwen die lang getrouwd zijn dit in hun ondertoon laten blijken.

Het is vooral belangrijk om je te beseffen dat hij doodongelukkig wordt als hij continu kritiek krijgt op moeite die hij doet om jou gelukkig te houden. Als hij het nooit goed kan doen, dan zit hij in een spel wat hij nooit kan winnen en zal hij vroeg of laat het bijltje erbij neergooien.

dit is hoe het werktHoe het wel moet

Elke man heeft een vrouw nodig die naar hem opkijkt. Die hem bewondert. Die hem ondersteunt in zijn pogingen om de zeven zeeën te bevaren en de wereld te veroveren.

Want het leven van een man is hard. Niemand geeft om zijn problemen.

Sterker nog:

Er is voortdurend druk van buitenaf. Hij moet het alleen doen. En dat is prima.

Maar als hij dan bij een vrouw is, is hij het liefst bij eentje die dat begrijpt. Die pal achter hem gaat staan indien nodig. En wiens ogen groot van bewondering worden als hij vertelt wat hij vandaag heeft bereikt.

Geef hem waardering als je merkt dat hij je best voor je doet

Als hij dan achter dat fornuis springt, dan doet hij dat voor jou. Zou hij alleen wonen, dan had hij 1 of andere schrale magnetronmaaltijd uit de koelkast getrokken. Ik weet niet of je wel eens bij een man alleen thuis bent geweest, maar het is er een enorme knoeiboel.

Zonder vrouwen om ons heen kan het ons allemaal geen lor schelen.

Wij worden er niet warm of koud van als het eten belabberd is of het WC-papier op is. Elke stap opwaarts richting beschaving is uitsluitend omdat we niet willen dat jij ons ziet als een ongewassen holbewoner.

Zie het maar zo:

De enige reden dat wij onze tanden poetsen, is dat wij dan kusjes krijgen. Onszelf maakt het niet uit.

Ik zeg niet dat jezelf verzorgen per se slecht is. Maar mannen zijn er niet mee geboren

maak-jezelf-mooiWij zijn ervoor gemaakt om achter bizons aan te rennen en tegen vijandige stammen te vechten.

Alles daarbuiten, inclusief onszelf verzorgen en aardig doen tegen kleine kinderen, doen we om waardering van jou, die ene prachtige vrouw te krijgen.

Krijgen we die niet, dan veranderen we of weer in die holbewoner, of verbreken we de relatie.

Dus als je man er als een slons bijloopt of zich niet meer lekker voelt in de relatie, dan weet jij waar je moet beginnen.

En dan nog iets

Ik denk dat het overbodig is om dit stuk te benoemen omdat vrouwen zich hier vaak bewust van zijn:

Maar mannen hebben nou eenmaal een kwetsbaar ego.

Het is heel verleidelijk om in de loop van de relatie alleen de negatieve dingen te benoemen. Maar een man zal zich dan niet gevoed voelen. En elke man heeft het nodig dat zijn ego voortdurend gestreeld wordt. Dat een vrouw hem sterk vindt en bewondert.

Als dit niet gebeurt, dan brokkelt zijn zelfvertrouwen af.

Las elke dag een momentje in dat je hem laat voelen dat je dankbaar bent. Dat jij bij hem mag zijn. Dat hij voor jou en jullie gezin werkt. Dat hij iets doet om het jou naar de zin te maken. Je man zal je er dankbaar voor zijn.


Ding 2: Seks

Ik ken stellen die geen seks meer hebben. Soms zegt de man zelfs tegen zijn vrouw dat hij geen behoefte meer heeft aan seks.

Er is alleen 1 probleem:

Het is niet waar.

Elke man heeft behoefte aan seks. Zelfs als zijn biologische behoefte door medicatie of een ziekte is afgenomen, heeft hij de psychologische stimulans nodig om zich een man te voelen.

Omgekeerd kan de meest depressieve of zelfverzekerde man, die om psychologische redenen de seks niet nodig heeft, gewoon simpelweg niet zonder de fysieke uitlaatklep.

Er is geen snellere manier om een man doodongelukkig te maken dan hem seks weerhouden

Zeker in een relatie is het heel slecht voor zijn zelfvertrouwen.

Hij linkt of jij seks met hem hebt direct aan zijn aantrekkelijkheid als man.

Ook al zegt hij misschien dat hij geen zin heeft of dat het OK is, betekent dat niet dat het niet zijn weerslag heeft op hoe hij over zichzelf voelt.

En je weet wat ze zeggen…klinkt bekend

Het bloed stroomt waar het niet gaan kan.

Langzaam begint het te knagen. De spanning in zijn lijf bouwt zich op. Andere vrouwen beginnen hem meer op te vallen (psychologische stimulans), maar hij negeert het.

Totdat bij de bedrijfsborrel die ene aantrekkelijke collega iets te ver voorover buigt als ze haar martini-glas van de bar pakt.

Intern knapt er iets in hem. Hij loopt naar haar toe, en voordat hij het weet wordt hij wakker met een enorme kater, in een hotelkamer onder de lippenstift van diezelfde collega.

Seks is essentieel voor mannen

weinig zelfvertrouwenHet is zo’n onderdeel van wie ze zijn dat vrouwen nog wel eens onderschatten hoe belangrijk het is.

Dat is ook logisch:

Jullie hebben niet het lichaam en de geest van een man. En zijn geest en lichaam maken hem er voortdurend op attent dat hij zijn zaad moet verspreiden – om het maar even lomp te zeggen.

Het is een natuurlijke drive die enorm krachtig is en die altijd zijn weg naar de oppervlakte vecht, hoe hard hij hem ook onderdrukt.

Als jij dus een relatie wilt met een man, kan je er maar beter voor zorgen dat deze drive in die relatie een plekje krijgt. Anders zal hij zich vroeg of laat genoodzaakt voelen om het elders te zoeken.

En nee, vreemdgaan is natuurlijk niet goed

En voor de duidelijkheid: ik wil het niet jouw verantwoordelijkheid maken om hem seksueel te bevredigen.

Wat ik wel wil doen is je een eerlijk beeld scheppen van hoe mannen in elkaar zitten en wat je al dan niet kan verwachten als je een relatie met ze aangaat.

En als je wilt weten wat 1 van de belangrijkste dingen is die een man zoekt in zijn relatie, dan is dit het wel.


Ding 3: Een duidelijke rolduidelijke rol

Stel je voor, er is een lampje kapot gegaan. Dit gebeurde ’s avonds om een uur of tien, waardoor het nu een stuk donkerder is in de woonkamer. Dit gebeurt net voor het naar bed gaan.

Je man zegt tegen je: “Och, dat komt morgen wel.” Hij loopt naar boven, springt onder de douche en gaat slapen.

En als hij de volgende dag thuiskomt van zijn werk, zeg jij:

Tadaaa.

En je laat zien dat jij een nieuw lampje er in hebt gedraaid. Helemaal zelf.

Je verwachtte van te voren dat hij blij zou zijn met zo’n zorgzame vrouw die niet wil dat hij struikelt over de race-autootjes van zijn zoontje die over de vloer verspreid liggen.

Jij hebt met deze actie eigenhandig voorkomen dat hij zijn nek breekt

gebroken nekMaar in tegenstelling tot je verwachting kijkt hij je aan alsof je tijdens het eten zijn biefstukje hebt gepikt toen hij even niet keek.

Hij is allesbehalve blij. Teleurgesteld.

Misschien begint hij te mopperen.

Hij klimt op een stoel en hij inspecteert het lampje. Er zijn maar zoveel manieren om een lampje erin te draaien (namelijk 1), maar toch vindt hij een excuus om kritiek te hebben op je noeste daad. Tijdens het eten moppert hij nog wat na.

Wat is hier aan de hand?

Wie repareert normaal gesproken dingen in huis?

zet er een punt achterHoe suf het ook is, zo’n klein lampje heeft een grote, symbolische betekenis voor een man.

Als jullie normaal een taakverdeling hebben, waarbij hij dingen in huis opknapt. Zoals onderhoud, of spullen repareren. En hij hier normaal waardering van jou voor ontvangt (of dit zo interpreteert)…

Dan voelt het voor hem niet lekker als jij dit vervolgens voor hem doet. Ook al is het maar een pietepeuterig lampje.

Zelfs als hij dit niet openlijk tegen je zegt – slimme mannen zullen hun teleurstelling of boosheid verbergen als het om iets kleins gaat – dan nog zal hij het als onprettig ervaren. En wordt er een punt afgetrokken op het scoreboard.

Als hij je dus kritiek geeft: vat het niet te zwaar op. Hij moppert niet omdat jij een kluns bent die het verkeerd heeft gedaan. Hij moppert juist omdat het je is gelukt zonder zijn hulp.

Hierdoor voelt hij zich overbodig en een enorme kluns

schaam jeEen man moet een klusje krijgen. Zie het maar zo:

Vroeger, eigenlijk in de hele geschiedenis van de mensheid, was een man verantwoordelijk voor het jagen en het kamp beschermen. Moest er iets zwaars gesjouwd worden – of het nou bizons of halve bomen voor het kamp waren – dan kwam hij er aan te pas.

Dit is waar een man voldoening uithaalt. Werk doen wat ten gunste komt van een gezin is 1 van de belangrijkste drijfveren voor een man.

Als je dit bij hem weghaalt, dan daalt zijn voldoening. En daarmee zijn waardering voor de relatie.

Een klusje stimuleert je man

Het is een enorm sterke psychologische stimulans voor een man om iets te mogen doen wat zijn vrouw en gezin ten goede komen.

Hij voelt er voldoening voor. Hij begrijpt weer waarom hij bij jullie is. Het geeft jullie relatie meer betekenis.

Het voelt alsof die rol ervoor zorgt dat zijn bestaan betekenis heeft.

Hebben mannen iets tegen zelfstandige vrouwen?

zelfstandige vrouwJe kan misschien denken dat omdat mannen het prettig vinden om dingen te repareren en met dode bizons te zeulen, ze er niet op zitten te wachten dat een vrouw haar eigen boontjes kan doppen.

Dat is absoluut niet waar.

Wij vinden het prachtig als een vrouw intelligent is, en op het niveau van onszelf zit qua zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

We vinden het aantrekkelijk en als er te grote verschillen zijn vinden we een dergelijke vrouw lang niet zo uitdagend, als een vrouw die wel kan meekomen.

Maar wat het aantrekkelijk maakt, is wanneer diezelfde zelfstandige vrouw ons een rol geeft in haar leven

Zij kan het zelf, maar ze kiest ervoor om het door ons te laten doen.

Omdat wij – zo gaat de redenering in ons hoofd – het beter kunnen dan haar.

Omdat ze het waardeert als wij het voor haar doen.

In de oertijd konden vrouwen ook wel met dode bizons slepen

jagende vrouwZe hadden alleen een stuk meer vrouwen nodig voor 1 bizon. En als de stam werd aangevallen konden vrouwen vast een robbertje vechten. De kans dat ze verloren en de hele stam werd afgeslacht, was alleen iets groter.

Mannen houden er simpelweg niet van als er niets is wat ze voor een vrouw kunnen betekenen.

Een zelfstandige vrouw is prima. Maar wij moeten het gevoel hebben dat er in ieder geval iets is waar jij ons voor nodig hebt.

Het versterkt in ons hoofd de dynamiek tussen man en vrouw. Hij vertrouwt je meer. Haalt meer voldoening uit jullie contact. Geniet meer van jou. Is liever bij je.

Hoe kan je dit gebruiken?

Vraag om zijn hulp.

Als er iets is wat moet gebeuren waarvan jij weet dat hij het goed kan, maar wat hem wel een beetje moeite kost, vraag dan of hij het wil doen. Ook al kan je het prima zelf, dat hoeft hij niet te weten.

Het gaat erom dat hij het beeld krijgt dat hij jou er een plezier mee doet. Dat jij hem nodig hebt. Dat zijn actie jouw leven (en dus dat van jullie) beter maakt.

Dat is het hele punt waarvoor hij in een relatie met je zit. Dus doe hem een lol. En geef hem een klusje.


ontspanDing 4: Rust

Er is een belangrijk verschil tussen mannen en vrouwen wat iets meer de aandacht verdient.

Vrouwen hebben er behoefte aan om te praten als ze een probleem hebben.

Doordat iets emotioneel overweldigend is, wil ze die emoties laten afvloeien in contact met anderen. Door de emoties te delen neemt de intensiteit af.

Dan komt er ruimte om over een eventuele oplossing na te denken. Alhoewel dat vaak niet eens nodig is.

Waarom dat zo is?

De reden dat dit voor vrouwen zo werkt (en voor mannen niet) is dat vrouwen een verder ontwikkeld taalcentrum in hun brein hebben.

Vrouwen zijn verder ontwikkeld dan mannen op het gebied van het herkennen en benoemen van emoties. Jullie hebben er meer gevoel voor en voelen intuïtief aan wat er in elke gevallen moet gebeuren.

Als je kijkt naar hoeveel een man spreekt vergeleken met een vrouw, dan zie je dat er veel meer woorden uit de mond van een vrouw komen dan een man. Dit komt doordat een man zijn taalcentrum veel minder ontwikkeld is.

Hij heeft simpelweg minder vermogen om zich te uiten

Maar er is meer. Er zijn een hoop culturele en maatschappelijke redenen waarom zich emotioneel uiten niet zo aantrekkelijk is voor een man.

Als hij een klein jongetje is en hij stoot zijn knie, dan is natuurlijk zijn eerste reactie om te huilen. Een meisje zou dan veel aandacht en liefde krijgen. Een jongetje krijgt dit ook, maar veel korter.

Daarna zal heel snel de reactie zijn:

“Droog je tranen. Wees een grote vent.”

Naast de steun die hij misschien krijgt, krijgt hij altijd de boodschap dat het zijn verantwoordelijkheid is om zich groter voor te doen dan dat hij zich voelt. Hij wordt er voor beloond om zijn emoties te verbergen.

Ook als hij iets ouder is werkt het tegen hem zijn emoties te veel te uiten

Op de middelbare school merkt hij dat meisjes er best leuk uit zien. Hij begint uit te vogelen hoe hij bij die meisjes in de buurt mag komen.

Hij leert dat het niet helpt om zich te gedragen als die meisjes. Hoe meer hij zich kwetsbaar opstelt, hoe meer emoties hij laat zien, hoe kleiner zijn kansen worden.

Dit is wat hij ziet bij de stoere jongens op school, die de meeste aandacht krijgen. Op een schoolplein zie je al snel iets waar normaal helemaal niet over gesproken wordt.

Vrouwen geven de voorkeur aan mannen die niet bij het minste of geringste in huilen uitbarsten. Dat is ook logisch:

Evolutionair gezien waren vrouwen in het nadeel als het op kracht aankwam

mannen sterker dan vrouwenZe vertrouwden op mannen om hen te beschermen tegen sabeltandtijgers, vijandelijke stammen en ander gespuis.

Als er een vijandelijke stam voor de deur staat, en de mannen beginnen allemaal te huilen van verdriet en te bibberen van angst, dan was de hele stam de sjaak.

Daardoor is het heel logisch dat zeker in de pubertijd vrouwen de voorkeur geven aan mannen die ze kunnen beschermen. En dit zijn meestal niet de gevoelige jongens.

Dit heeft een aantal belangrijke effecten op mannen, die je absoluut moet weten:

Hij verwerkt zijn emoties op zichzelf

Hij heeft van de maatschappij te horen gekregen dat hij zijn emoties niet op de voorgrond moet plaatsen. Dat hij zelf verantwoordelijk is voor hoe hij zich voelt en dat hij zijn best moet doen om krachtig over te komen.

gevoelens verbergenHierdoor heeft hij geleerd om zijn emoties te verbergen in het openbaar.

Hij heeft een aversie ontwikkeld om deze aan andere mensen te laten zien.

Het verwerkingsproces wat vrouwen hebben – erover praten – is bij hem daardoor niet op gang gekomen.

Hij heeft, doordat hij het emotioneel gezien zelf moest klaren, heel goed geleerd hoe dat moet. Een man weet dat als hij genoeg tijd voor zichzelf krijgt – waarin hij kan doen wat hij wil en gewoon zijn verstand op nul kan zetten – dat zijn emotionele lading vanzelf zakt.

Hij heeft dit ook hard geoefend over de jaren heen, waardoor hij er behoorlijk goed in is geworden.

Dit is waarom hij rust nodig heeft


Dat betekent dat wanneer er een probleem is, groot of klein, hij de neiging zal krijgen om even een momentje voor zichzelf te pakken. Misschien vertelt hij je dat wel, misschien doet hij dat niet en neemt hij het recht in eigen hand.

Maar als je merkt dat er iets is, en je weet dat hij het zwaar heeft, probeer hem dan niet tegen te houden. Geef hem de ruimte om op zijn eigen voorwaarden en in zijn eigen tijd met zijn emoties te dealen.

Zo voorkom je dat je hem verstikt en dat je jullie relatie zwaarder maakt dan strikt noodzakelijk.

Wat de wetenschap hierover heeft aangetoond

wetenschapEr is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar of mensen krijgen wat ze willen als het aankomt op rust in een relatie.

En er blijkt keer op keer dat mannen aangeven dat ze meer behoefte hebben aan rust. Aan tijd voor zichzelf. Aan een moment van reflectie.

Je kan een man simpelweg niet genoeg ruimte geven om op zijn eigen tempo in en uit contact te gaan. Het verschilt per man tot man hoeveel hij nodig heeft.

Maar je kan er maar beter voor zorgen dat hij op dit vlak krijgt wat hij nodig heeft:

Er zijn enorme nadelen als hij dit niet krijgt

Een man die te veel moet communiceren, of die te veel geconfronteerd wordt met heftige emoties, wordt onrustig.

Mannen die ik spreek irriteren zich er in het begin dood aan, en later hebben ze het gevoel dat ze er helemaal gek van worden. Ze kunnen zelfs besluiten om de relatie te beëindigen als er geen licht is aan het einde van de tunnel.

Hij heeft elke dag rust nodig, zeker als hij 8 uur heeft gewerkt. 2 of 3 uur per dag waarin hij lekker aan kan keutelen en waarin jij hem met rust laat.

Dat betekent niet dat hij je niet leuk vindt of hij je niet waardeert. Maar hij heeft die tijd nodig om zijn brein te resetten en tot zichzelf te komen. Dat kan hij simpelweg niet doen als jij erbij bent. Dat moet hij met alleen zichzelf opknappen.

Vat het niet te zwaar op

dat is zwaarIk spreek veel vrouwen die moeite hebben met de afstandelijkheid van de mannen in hun leven. Ze denken dat het iets over hen zegt:

Dat ze niet mooi of aantrekkelijk genoeg zijn. Dat hun man vreemd gaat of andere nare streken levert. Allerlei doemscenario’s spelen door hun hoofd. Ze zijn ervan overtuigd dat er iets goed mis moet zijn.

Maar de realiteit is heel anders:

Het is simpelweg de natuur van de man


Het is de aard van het beestje dat hij zijn rust opzoekt. Zeker in tijden van grote stress of een crisis, zelfs als deze positief is (zoals een zwangerschap). Als een man heftige blijdschap voelt, zal hij daarna ook even rust nodig hebben om deze emoties rustig te verwerken.

Ik kan die vrouwen vaak gerust stellen. Het heeft helemaal niets met hen te maken. Het duurt vaak wel wat langer om uit te leggen dat hun emotionele behoefte verschilt met die van de mannen in hun leven. Dat is logisch:

Ik weet toevallig de verschillen tussen manen en vrouwen omdat ik datingcoach ben, en ik de hele dag niets anders doe dan hier bruggen tussen slaan.

Maar de gemiddelde vouw heeft wel andere dingen te doen dan voortdurend bestuderen wat de verschillen zijn tussen haar en haar man.

Waardoor er al snel een vertekend of een incompleet beeld ontstaat, en de verwachtingen gewoon niet meer kloppen.

Nu weet je wat je mag verwachten van een man

Ik hoop dat ik je met dit artikel je heb geholpen om meer realistische verwachtingen te krijgen over wat je mag verwachten van je man. Zodat jullie in staat zijn om een leuke relatie te hebben, zonder conflicten.

Ik vind dat elke man of vrouw recht heeft op een bevredigende relatie. Eentje met iemand waarvan ze veel houden.

En nu weet jij dus wat de voornaamste behoeften van een man zijn in de relatie. Ik hoop dat je deze kennis kan gebruiken om de perfecte man voor jezelf te vinden. Iemand die veel van jou houdt, en jij van hem. Of om je huidige relatie te verbeteren.

Misschien had je een “aha-moment” tijdens het lezen van dit artikel, en weet je nu hoe je een laagstaand probleem in je relatie kan oplossen.

En over aha-momenten gesproken:


Er is 1 belangrijk ding wat mannen zoeken in een relatie, wat ik hier achterwege heb gelaten

De reden is simpel: ik coach al jaren op het gebied van dating, en dit stukje is zo krachtig dat ik wat meer ruimte nodig heb om het goed uit te leggen.

Als ik je het in een paar woorden zou uitleggen, dan zou je het op een manier kunnen gebruiken die jou of je man schade zou kunnen toebrengen.

Het is namelijk zo’n krachtig trucje, zo’n sterke manier om een man verliefd op je te maken, dat je het rustig moet inzetten. En er niet te ver in moet gaan, om te voorkomen dat de trein ontspoort.

Wil je weten wat dit is?

Ik noem het het Mannengeheim

Laat hieronder je e-mailadres achter en ik stuur het naar je toe. Anoniem, zonder fratsen en met een heldere uitleg.

En heb je vragen, laat ze gerust achter in de reacties. Ik lees ze altijd. En als meer vrouwen dezelfde vragen hebben, maak ik er een video en een artikel over.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

10 Reacties

 • Ik ben erg benieuwd naar je laatste punt, het mannengeheim! Zou dit punt graag willen ontvangen. Mag ik je per email wellicht wat vragen stellen?

  • Tim Veninga schreef:

   Hi,

   Je kan het mannengeheim per mail ontvangen door je aan te melden.

   Ik beantwoord niet alle mails omdat dit simpelweg onmogelijk is, maar als je een unieke vraag heb zal ik er in de toekomst een video en blog over maken.

 • Janine schreef:

  Hallo Tim,
  Heel duidelijk stuk. En het maakt ook zo duidelijk dat een man en vrouw wel degelijk anders in elkaar zitten. dat beseffen lost niet alles op, maar kan mij zeker helpen. het lastige is dat als ik het vanuit een vrouwelijk perspectief bekijk hebben wij dezelfde punten, maar dan anders uitgelegd.

  waardering: voor de man dus een soort ego-versterkende behoefte door middel van waardering. voor de vrouw is waardering meer de behoefte tot gezien worden door je man.

  seks: eigenlijk kan ik me daar als vrouw ook erg in vinden. chemie, passie, intimiteit en begeert worden spelen daarin mee.

  een duidelijke rol: hier is het soms lastig dat de rol ‘een luisterend oor bieden en er zijn om te luisteren soms al genoeg is’ voor de man wellicht geen praktische rol is. Vrouwen hebben dit soms wel nodig, maar kan me voorstellen dat dit niet past binnen de praktische instelling van mannen om iets te willen fiksen.

  rust: precies zoals je schrijft. hier heb ik zelf wel eens moeite mee. Het is soms pijnlijk te beseffen dat hij zijn rust niet geheel zal vinden bij mij, dat ik en de relatie daarin niet geheel zullen voldoen. Ik lees uit jou artikel dat dit niet zozeer met mij te maken heeft, wat voor mij goed is voor ogen te houden. Voor mij als vrouw werkt het inderdaad andersom.

  Vrouwen van venus, Mannen van mars 🙂

 • Heel, heel lang geleden is deze wijsheid ook al opgeschreven. Namelijk in de Bijbel. Mannen moeten hun vrouw liefhebben en vrouwen hun man respecteren.

 • ITrust schreef:

  Wat een waardeloos generaliserend artikel van een simpele denker.

 • Chantal schreef:

  Wel erg makkelijk dat mijn partner gewoon terug naar zijn ouders vertrekt als het even te moeilijk wordt, daar zit je dan met 2 kinderen alleen, net 4 maanden geleden bevallen. Vervolgens is hij ook nog te laf om de relatie te verbreken en zeg hij dat hij tijd nodig heeft maar wijzen zijn daden erop dat hij gewoon vlucht. Je kan niet zo pats boem je partner en kinderen verlaten zonder de confrontatie aan te gaan. Ik snap er echt niks van maar 1 ding weet ik wel zo’n laffaard verdient geen liefde meer

 • Marjolein schreef:

  Hallo Tom,

  Allereerst complimenten voor je video’s en natuurlijk je fantastische voorkomen.

  Ik ben heel druk aan het oefenen met al je tips. Ikben lekker aan het flirten en ben nu, via een datingsite, aan het daten met een man. En natuurlijk ben ik ook nu weer aan het oefen.
  Het grappige is dat deze man mij gewoon al de 4 onderdelen die je in deze nieuwsbrief uitlegd, zelf verteld zonder dat ik er naar vraag. Zoals; “ Ik zet de zomerbanden op je auto. Laat mij mijn manlijkheid maar tonen. Ik zal ook altijd de vuilnisbak buiten zetten. Dan mag jij strijken.” Natuurlijk is hij achteraf mijn held.
  Geweldig om het allemaal te herkennen.

  Natuurlijk gaat niet alles meteen vlekkeloos maar het is heerlijk om te oefenen.

  Liefs,

  Marjolein

 • Wat een onzinnig artikel. Geloof me, ik ben zeer zeker een vrouw. Ja als ik een relatie heb wil ik het zeker naar zijn zin maken en hem complimenten geven als hij thuis komt maar dat ik geen kluskes kan doen omdat dat hem schaadt vind ik echt belachelijk. Ik ben nu eenmaal van binnen ook een klusser en daar geniet ik ook van. Ik heb er ook moeite mee om over bepaalde emoties te vertellen en als ik thuis kom heb ik net zo goed tijd voor mezelf nodig. En waarom zou een vrouw een man afkatten als hij heeft gekookt. Dat is vanuit jullie standpunt hetzelfde als voor ons dat we geen lampje mogen veranderen. Het is juist heel aardig als hij kookt en mannen kunnen best koken hoor. Als dit is wat er voor een relatie nodig is blijf ik voor eeuwig single want ik ga mijn persoonlijkheid niet opgeven om een man gelukkig te maken want dan horen we niet bij elkaar.

 • Jij hebt zeker een K*t relatie gehad… Ik ben een man die kan koken naaien(naaimachine, voor de grappenmakers)humor muziek maken en zingen, altijd vrolijk. Eigenlijk kan ik alles zelf..Ik heb geen vrouw nodig om dat voor me te doen.. ik zie een vrouw niet als aanvulling, maar als een verrijking.
  En ja, ik ben vrijgezel(lig)

 • Nieuwsgier schreef:

  Een man heeft na 8 uur werken, 2 of 3 uur rust nodig om aan te keutelen.

  Ok Tim, hoe werkt dat dan? Ik werk 8 uur, hij 8 uur, allebei na 6 uur thuis. Dan is er maar 5 uur voor alle klusjes, voordat we weer moeten gaan slapen. Kind afhalen van opvang, boodschappen, koken, eten, opruimen, Alle (regel)klusjes, zorgen voor zelf en kind – de tijd is propvol. Hoe moet de man dan zijn rust krijgen? Ik heb die rust zelf ook keihard nodig en ik krijg hem ook niet.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend