Wat valt mannen op? 14 Dingen die direct aantrekkelijk zijn

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 24 maart 2024 - Laatst gewijzigd op 12 april 2024

Een paar weken terug schreef ik over wat voor dingen mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen. Hier had ik het voornamelijk over eigenschappen en innerlijk.

Deze blog gaat meer over de buitenkant. Het oppervlakkige. Dingen een man direct opvallen als hij een vrouw ziet.

Denk aan kleine details in uiterlijk of kleine gedragingen die mannen – al dan niet bewust – opvallen. Dit zijn dingen waardoor hij aangetrokken kan raken, of juist niet.

Mannen doen graag alsof ze een verfijnde smaak hebben. In de praktijk zijn mannen dierlijk en simplistisch. Intuitief besluiten ze binnen een paar seconden of een vrouw een potentiele partner is.

Zo doen ze dat:

1: Je figuur: Borsten, billen en lijf

Vrouw let op haar uiterlijkJe figuur is een van de eerste dingen die mannen aan je opvalt.

De reden dat je figuur zo belangrijk is voor mannen, is omdat mannen diep van binnen zoeken naar een vrouw die een goede moeder zou zijn voor hun kinderen.

Dat betekent een gezonde vrouw die kinderen kan krijgen.

Zoals ik eerder hierover heb gezegd, zijn grote borsten of billen niet het allerbelangrijkst voor mannen om te besluiten of jij de ware bent.

Er zit enorm veel variatie in de specifieke voorkeur van mannen. De ene man valt op vrouwen met smalle heupen, de andere op grote. Dat mannen gemiddeld voor brede heupen en grotere borsten gaan, betekent niet dat ALLE mannen ALLEEN MAAR die dingen willen.

Wat je hiervan op wil steken, is dat je jezelf niet hoeft te veranderen. Alsjeblieft niet.

Wel is het altijd goed om zo fit mogelijk te zijn. Want door een goed figuur te hebben, heb je gewoon meer aandacht van mannen. Elke vrouw die eerst wat voller was en toen is afgevallen naar een gezonder gewicht, kan dat aan je bevestigen.


2: Je haar

Mannen zullen naar je haar kijken. Ik wil niet zeggen dat alle mannen een bepaalde stijl of kleur mooier vinden – dat varieert per man, maar mannen zullen over het algemeen wel houden van gezond haar.

Ook hier kan evolutionaire psychologie dat voor ons verklaren: lang en gezond haar is een teken dat jij gezond en jong bent.

Dit wordt ook bevestigd door bijvoorbeeld deze wetenschappelijke studie waarin lang haar als aantrekkelijker werd gezien dan andere haarstijlen.


3: Je huid

Als jij een gezonde, zachte en mooie huid hebt, zullen mannen dat onbewust zien als dat je jong, gezond en vruchtbaar bent.

Hij denkt niet letterlijk dat je ‘vruchtbaar’ bent, maar hij zal wel in een oogopslag zien dat je knap bent.

Natuurlijk hoeft je huid niet perfect te zijn. Iedereen heeft rimpels of een vlekje hier en daar, maar het valt mannen zeker op.


4: Je hygiëne

Vrouw doet parfum opHet vierde ding dat mannen direct opvalt, is je hygiëne.

Denk aan:

 • Of je nagels verzorgd zijn.
 • Hoe je tanden zijn.
 • Of je een (lekker) geurtje hebt.
 • Of je benen geschoren zijn.

Het zijn allemaal vrij basale dingen die wél enorm belangrijk zijn voor mannen.

Sommige mannen kunnen al op heel kleine dingen afknappen, puur omdat ze het niet hygiënisch vinden.

Dit verschilt ook per cultuur. In sommige culturen (bv. Japan, Zuid-Korea, Italië) wordt hier enorm op gelet. In Nederland misschien wat minder.

Frisheid vinden mannen geweldig

Het is niet alleen dat je wil letten op ‘niets verkeerd’ doen. Je wil juist proberen extra punten te scoren door heel verzorgd en fris over te komen. Mannen vinden dat echt enorm sexy.

Dus wees niet bang om hier wat over de top te gaan. Bijvoorbeeld met parfum, muntjes of frequente bezoeken naar een schoonheidssalon. Wij mannen kunnen het echt enorm waarderen en vinden het heel aantrekkelijk als je zo fris en schoon overkomt.


5: Je ogen

Jouw ogen maken je eerste indruk. Mannen zullen ernaar kijken en hun best doen zoveel mogelijk informatie te krijgen over jou. Hoe je je voelt op dat moment, of je vriendelijk bent, of juist gesloten.

Vooral grote ogen met grote pupillen blijken volgens wetenschappelijke studies aantrekkelijk te worden gevonden door mannen omdat je daardoor geïnteresseerder overkomt.

Mannen willen weten dat ze een kans hebben

Mannen zijn enorm bang om afgewezen te worden. Als ze het idee hebben dat ze geen kans hebben, zullen ze geeneens een poging wagen.

Je pupillen kan je natuurlijk niet op commando groter maken, maar wat je wel kan doen, is oogcontact maken met een man. Door oogcontact te maken kan je hem laten zien dat je interesse hebt en geef je hem een signaal dat hij naar je toe kan komen. Vooral als je dat doet in combinatie met een lach.


6: Je lach

Een-gelukkige-vrouw-is-tevreden-met-haar-levenEen van de makkelijkste manieren om een goede eerste indruk te maken, is door te lachen. Het is iets wat iedereen ook direct opvalt – man of vrouw.

Door te lachen kom je namelijk vriendelijk, sympathiek en ontspannen over. Erg belangrijk als je een man bent en misschien wat nerveus bent om op een vrouw af te stappen.

Daarnaast willen mensen altijd in de buurt zijn van mensen die blij zijn. Een vrouw die lacht is daarom veel aantrekkelijker voor een man.

Mannen zullen een mooie lach onthouden, zelfs als je niet het lichaam van een supermodel hebt.

Ook op je datingprofiel is een foto met een lach daarom een must.


7: Je stem

Wissel af met je toonhoogte

Je stem is iets anders wat mensen meteen aan je opvalt. Wetenschappelijke studies hebben al bewezen dat vrouwen een diepe, zware stem sexy vinden bij mannen – iets wat je zelf misschien ook al hebt opgemerkt.

Andersom ligt het wat gecompliceerder. Mannen houden inderdaad van wat hogere stemmen bij vrouwen, omdat het een teken is dat je een wat kleiner lichaam of een hoger oestrogeen niveau zou hebben en daardoor dus vruchtbaarder zou zijn.

Een studie uit 2010 liet zien dat veel vrouwen hun stem juist wat lager en sexyer maken wanneer ze praten met iemand die ze leuk vinden. Dat is een stem die warmer en vriendelijker klinkt dan een typische hoge vrouwenstem.

Dus; als je één op één praat met een man, praat dan juist met een wat diepere stem om een aantrekkelijke indruk op hem te maken.


8: Je lichaamstaal

Lichaamstaal is ongelofelijk belangrijk voor een eerste indruk. Wij mensen kunnen vaak direct zien aan de lichaamstaal van anderen hoe zij zich voelen.

De mannen die jou zien, zullen ook (onbewust) jouw lichaamstaal lezen en zo een indruk over je opdoen. Je wil daarom een vrouwelijke en zelfverzekerde lichaamstaal uitstralen.

Nu is lichaamstaal een boek op zich, dus ik geef je wat voorbeelden.

Slechte lichaamstaal

 • Geen oogcontact durven maken. Dat komt verlegen over.
 • Niet lachen. Dat komt ongeïnteresseerd over.
 • Heel breed staan of veel ruimte innemen. Dit komt mannelijk over.
 • Snel en met grote stappen lopen. Dit komt mannelijk over.
 • Voorovergebogen staan. Dit komt onzeker over.

Goede vrouwelijke lichaamstaal

 • Rechtop staan. Zo lijk je zelfverzekerder en komen je vrouwelijke vormen beter uit.
 • Maak oogcontact en lach. Zo kom je vriendelijk over.
 • Sta of zit met je benen gekruist. Zo kom je vrouwelijker over, want je heupen lijken breder.
 • Loop langzaam met kleine stapjes. Dit komt vrouwelijk en elegant over.

Een ander trucje is om tijdens jullie gesprek heen en weer te wiegen met je bovenlijf.

Het is een super onschuldige manier om met een man te flirten maar hij werkt geweldig. Wieg tijdens het gesprek met je lijf naar hem toe en van hem af.

Hierdoor krijg je een effect waarbij je hem constant laat twijfelen of je hem leuk vindt of niet. Daarnaast trek je zijn aandacht naar je lijf.


9: Je stijl

Vrouw in twee verschillende outfits geeft haarzelf tijd

Je kledingstijl is iets waar mensen direct op letten wanneer ze je zien. Ze maken een snelle inschatting over wat voor soort persoon jij bent, gebaseerd op de kleding die je draagt.

Ze stoppen je als het ware in een hokje. En is dat hokje precies zijn type vrouw? Dan vindt hij je meestal alleen daarom al een stuk leuker.

Als je daarentegen een heel ander type vrouw uitstraalt dan waar hij normaal op valt, dan zal het wat moeilijker zijn om hem je leuk te laten vinden.

Begrijp dit advies niet verkeerd. Ik raad je niet aan om je kleding te selecteren voor mannen. Kies alsjeblieft iets waarin je jezelf comfortabel en zelfverzekerd voelt. Maar begrijp dat als je een bepaald type man wil aantrekken, het kan helpen als je jezelf kleedt passend bij dat type mannen.


10: Je stemming

Eerst had ik hier ‘zelfvertrouwen’ staan, maar dat is niet waar. Want waar mannen eigenlijk naar kijken wanneer ze je voor het eerst zien, is jouw stemming.

Hoe vrolijk, gezellig, vriendelijk, uitgaand, boos, blij, depressief, nors, positief of negatief je bent.

Als zijn eerste indruk is dat jij ruzie maakt, over-assertief bent, een conflict hebt, moeilijk doet of negatief bent, dan schrijft hij je eigenlijk meteen af.

De meeste mannen zoeken niet een heel stoere vrouw of een vrouw die een grote mond heeft. Ze zoeken eerder een bescheiden, vriendelijke en open vrouw. De reden hiervoor is dat ze zich ook weer voorstellen hoe het zal zijn om een relatie met je te hebben. Als ze nu al negativiteit opmerken, belooft dat weinig goeds.


11: Hoe je anderen behandelt

Wanneer ik op date ga met een vrouw, let ik altijd op een ding:

Hoe behandelt ze personeel in een restaurant of café?

Ik geloof oprecht dat je daaraan kan zien wat voor soort persoon iemand is.

Gedraagt ze zich uit de hoogte en neerbuigend? Ik ben er meteen klaar mee.

Maar is ze respectvol, netjes en vriendelijk? Dan is ze mijn soort persoon.

Ik ben vast niet de enige man die hierop let – ik durf te zeggen dat wij dat allemaal doen. We letten op hoe jij je gedraagt met andere mensen, omdat we daaraan kunnen zien hoe jij je later in een toekomstige relatie naar ons en naar onze dierbaren zou gedragen.


12: Je vrienden

Koppel heeft date diner

We kijken naar de mensen waarmee je omgaat. Je vrienden en collega’s. Want die zeggen een hoop over je. Als zij bijvoorbeeld aardig en cool zijn, dan zal jij dat ook wel zijn.

Op deze manier kunnen we zelfs een vooroordeel over je hebben, zonder dat we je ooit ontmoet hebben.

Dus let op met wie je omgaat. Ga voor gezellige, vriendelijke en positieve mensen. Want met je vrienden wordt je besmet.


13: Je sociale klasse

Ja, mannen kijken naar je sociale klasse. Niet eens naar je economische klasse, maar of je ‘zijn soort mens’ bent. Hij wil weten of je bij zijn familie en vrienden zou kunnen passen.

Dit zie je ook heel veel met subculturen.

Denk aan zeilers, kunstenaars, muzikanten, motorrijders of wandelaars.

Als hij in zo’n subcultuur zit, dan zal hij onbewust ook op zoek gaan naar vrouwen die goed in dat wereldje passen. Het betekent niet dat je ook een zeiler of muzikant hoeft te zijn, maar wél dat je makkelijk overweg moet kunnen in die wereld.


14: Hoe je omgaat met andere mannen

Mannen kijken enorm goed naar hoe jij omgaat met andere mannen. Dit is ook iets wat keer op keer wetenschappelijk bewezen is.

Mannen knappen ontzettend af op vrouwen die veel met andere mannen flirten.

Ze willen een vrouw die beschikbaar is, maar niet voor iedereen. 

Als mannen het idee hebben dat ze een concurrentiestrijd aan moeten gaan met 5 andere mannen, dan zien ze die vrouw opeens als een stuk minder aantrekkelijk.

Andersom werkt dit bij mannen wel. Hoe meer vrouwelijke aandacht een man krijgt, hoe aantrekkelijker hij voor andere vrouwen is. Maar als vrouwen dit fenomeen interpreteren als ‘ik flirt met andere mannen en dan wordt hij gek op mij’, dan slaan ze de plank goed mis.

Want mannen zien dat als een slechte eigenschap. Ze denken onbewust: “Wat als we straks een relatie hebben, doet ze dit dan ook?”

Het ‘respect knopje’

Mocht je het nog niet doorhebben, mijn werk is om vrouwen te helpen om de juiste man aan te trekken, verliefd te maken en te houden.

Dat doe ik al sinds 2015. In al die tijd dat ik werk als datingcoach voor vrouwen, heb ik ontdekt dat er één ding is waar mannen gek op zijn. Dit is een klein psychologisch ding wat ze willen en waarvoor ze smelten als een vrouw dit doet.

Dit ding noem ik ‘Het Mannengeheim‘ of het ‘respect knopje’. Ik heb een brief van zo’n 20 pagina’s geschreven waarin ik het aan je uitleg en je voorbeelden geef hoe je het kan gebruiken. Je kan het via deze link of hieronder gratis downloaden.

Liefs,
Tim

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend