10 Dingen Die Mannen Qua Innerlijk Willen Bij Een Vrouw

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 5 mei 2016 - Laatst gewijzigd op 17 oktober 2021

In dit artikel leer je:

 • Waarom vrouwenbladen het mis hebben over wat mannen zoeken en willen in een vrouw, en hoe je dit in jouw voordeel kan gebruiken.
 • Wat mannen echt aantrekkelijke eigenschappen vinden bij vrouwen – zonder dit te snappen begrijp je niet waarom innerlijk vaak de doorslag geeft.
 • Wat je kunt doen om slimmer over te komen op een man.
 • Waarom elke man een hekel heeft aan drama (Hint: hij kan er niets aan doen.)
 • …en nog veel meer

Als datingcoach krijg ik dagelijks van alles te horen…

van alles te horenOver wat er niet goed gaat in de relatie van een klant. Of van een man wat hij zoekt in een vrouw. Of wat een vrouw denkt dat een man in haar ziet.

Het grappige is dat wat vrouwen denken dat een man aantrekkelijk vindt, vaak helemaal niet het belangrijkste is.

Vaak denken vrouwen dat mannen het heel belangrijk vinden hoe ze er uit ziet.

En daar hebben jullie gedeeltelijk gelijk in. Tuurlijk willen mannen een knappe vrouw. En zijn wij biologisch geprogrammeerd om op zoek te gaan naar een vrouw die er het beste uitziet.

Maar er zijn nog een hele hoop andere behoeftes die mannen hebben. En die wegen toevallig veel zwaarder dan het uiterlijk. Zeker als wij een relatie met je aangaan.

Als je de gemiddelde man vraagt wat hij aantrekkelijk vindt, zal hij ongetwijfeld beginnen over de uiterlijke kenmerken die hij het liefst ziet bij een vrouw. Laat hem zijn droomvrouw beschrijven. En vraag hem dan: “En stel nou dat deze vrouw niet kon praten en altijd je bier weggooide voordat je het kon opdrinken. Zou je dan een relatie met haar willen?

Ik denk dat je het antwoord wel kan raden…

duidelijkEen aantrekkelijk innerlijk is enorm belangrijk voor mannen. We praten er niet vaak over. Maar eerlijk is eerlijk: vrouwen vragen er ook niet vaak naar. Behalve aan mij dan, omdat ik datingcoach ben.

En als een vrouw hierover begint, moet ik vaak misverstanden uit de weg ruimen.

Je kan namelijk geen paleis bouwen, voordat je het lelijke flatgebouw wat nu op die plek staat hebt gesloopt.

Voordat een vrouw bij mij komt heeft ze al jaren beïnvloeding erop zitten. Door reclames. Televisie. En bovenal: vrouwenbladen.

Normaal sta ik vooraan om het te beamen als mannen ergens schuld aan hebben. Ik bedoel, ik vind mezelf geweldig, maar soms doen ik en mijn mede mannen ronduit domme dingen. Maar als het gaat om wat wij voor aantrekkelijke eigenschappen zoeken in vrouwen, denk ik dat de meeste misverstanden ontstaan doordat vrouwen aannames doen. Met vrouwenbladen voorop.

Deze staan vol met tips over hoe je er beter uit kan zien – en hoe dit je aan de man gaat helpen

coverEn het is logisch dat die bladen daarover beginnen. Hun voornaamste inkomstenbronnen zijn reclames voor make-up die om de pagina zijn te vinden. Als een vrouw onzeker is over haar succes met mannen en je wilt haar wat verkopen, vertel haar dan dat dit haar helpt om haar droomman te verschalken.

Maar de realiteit is anders. Voor mannen is het bij uiterlijk heel simpel: een zesje is voldoende. Zolang je er goed genoeg uitziet, vinden wij het al prima. Want je kan er van een afstandje leuk uitzien, maar als we ons kapot schrikken wanneer je tegen ons begint te praten rennen we nog steeds hard weg.

Om nou te voorkomen dat jij je droomman wegjaagt door iets tegen hem te zeggen waarvan hij het liefst in een hoge boom wil klimmen, heb ik hieronder de tien dingen neergezet die mannen het belangrijkst vinden aan je innerlijk. Sommige ervan zijn herkenbare vrouwelijk eigenschappen, sommige wat verrassender.

Ik denk namelijk dat de meeste vrouwen te veel tijd besteden met het werken aan hun uiterlijk

roodGeloof me, als je goedzittende kleding draagt, niet te dik of te dun bent en er gezond uitziet, dan is dat vaak al genoeg. Maar waar je niet mee kan wegkomen – in een relatie althans – is een belabberd innerlijk. Dus stop met je obsessie over kleine uiterlijke details: die zien wij mannen helemaal niet. We kijken alleen “of we je zouden doen“, en is het antwoord “ja” dan focussen we ons op je innerlijk.

En als mannen daar bij jou op afknappen is het niet jouw schuld. Want heeft iemand je ooit verteld dat mannen innerlijk belangrijk vinden? Heb je daardoor ooit de kans gehad om er aan te werken? Precies.

Daarom hieronder het lijstje met dingen die een man aantrekkelijk vindt aan het innerlijk van een vrouw. Gebaseerd op al mijn gesprekken en coachingsessies met mannen over al mijn jaren als datingcoach.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Ding 1: Geen enkele man houdt van een kniesoor

depressieve dodoNee, mannen zijn niet bepaald dol op een depressieve dodo. Die niets anders doet dan in de spiegel staren, aan haar wenkbrauwen pulkt en baalt dat ze er niet uitziet als de gephotoshopte anorexia-klant op de cover van de laatste Cosmopolitan.

Waar wij van houden is heel simpel: zelfverzekerde vrouwelijkheid. Het is een heel aantrekkelijk eigenschap.

Dat betekent:

 • Laten zien dat je een man leuk vindt, en je daar niet voor schamen.
 • Blij zijn dat je een vrouw bent, en tevreden met de kaarten die je zijn gedeeld.
 • Goed in je vel zitten, en tevreden zijn over wie je bent.

Ik herinner me dat ik na een interview een vrouwelijke radiopresentatrice ontmoette

dit is serieusDeze vrouw was, om het lomp te zeggen, niet gezegend met een heel knap uiterlijk. Ze zal waarschijnlijk de eerste zijn om te grappen dat dit is waarom ze radio doet en geen TV. In ieder geval stond ze niet op de nominatie voor een schoonheidsprijs…

…maar dit maakte haar niets uit.

Ze was vrolijk, rustig en blij. Je kon aan alles van haar merken dat ze goed in haar vel zat. Ook al was ze misschien niet knap, ze was gelukkig. Ik zag hoe ze naar haar vriendje keek – en ik ben geen expert op dit gebied, maar hij stond ooit in een lijstje met best geklede mannen van Nederland – en ik begreep direct waarom hij voor haar was gevallen. Ze was misschien niet moeders mooiste, maar ze had een dijk van een uitstraling. Ten gevolge van haar zelfvertrouwen, en haar tevredenheid met wie ze was.


Ding 2: Je gebruikt een man niet voor validatie

doe-het-aub-nietElke man heeft ooit een relatie gehad met een vrouw die niets anders deed dan hem bellen of berichtjes sturen. Hem overladen met vragen waar hij helemaal niets mee kon. Allerlei excuses aangrijpen om contact met hem te leggen. En eens in de drie dagen een ruzietje begon omdat ze twijfels had of hij haar wel leuk genoeg vond.

Te veel vrouwen zijn heel onzeker over hun vrouwelijkheid en over hun persoonlijkheid. Ze zijn het tegenovergestelde wat een man aantrekkelijk vindt, zoals je hebt kunnen lezen bij Ding 1. En hier is een hele simpele oorzaak voor.

Ze zoeken hun bevestiging bij 1 man.

Sommige vrouwen zijn om wat voor reden dan ook kwetsbaar en onzeker geraakt. Als ze dan in een relatie komen met een leuke man, kunnen ze dit bijna niet geloven.

In plaats van hier open en eerlijk over te praten – wat natuurlijk heel moeilijk is – besluiten ze dit probleem op te lossen door elke vijf minuten te controleren of die man er nog voor ze is.

Ze willen voortdurend bevestiging dat ze aantrekkelijk en gewild zijn

ongelezenberichtenEn dan vooral van hun vriendje. Hun verlangen om aardig gevonden te worden is zo sterk dat ze wanhopig overkomen. Spoiler alert: mannen vinden dit niet aantrekkelijk.

Het signaal wat deze vrouwen uitzenden is: “Ik ben in het verleden niet als aantrekkelijk beschouwt. Ik begrijp niet waarom jij het niet met hen eens bent. DOE ER WAT AAN.” De druk van haar onzekerheid wordt naar hem verplaatst. En elke weldenkende man past hier voor.

Dit is vrij pijnlijk, omdat een vrouw die al onzeker is een dreun kan krijgen van de man die bij haar weg gaat. En ik begrijp ook wel dat dergelijke onzekerheid niet uit de lucht komt vallen, en dat er vaak best wel nare dingen aan vooraf zijn gegaan. Maar gelukkig is hier een vrij simpele oplossing voor.

Haal uit meerdere punten in je leven bevestiging

Bouw je leven op meerdere pilaren
Bouw je leven op meerdere pilaren

Kijk. Als je andere mensen verantwoordelijk maakt over hoe goed jij je over jezelf voelt, dan ga je het heel lastig krijgen.

Aan de andere kant heeft ieder mens het nodig om door andere mensen aardig gevonden te worden. Dat is wel zo gezond.

Je wilt een tussenweg creëren waarbij je geniet van de positieve dingen die andere mensen van je vinden, zonder dat je er om hoeft te vragen.

Ga voor de lol een avondje dansen met vriendinnen, en kijk hoeveel mannen er naar je staan te loeren. Kijk dan hoeveel van hen – en het is maar een klein gedeelte – het lef kan opbrengen om je aan te spreken.

Als je een sport hebt waar je veel bevrediging uithaalt, probeer er dan beter in te worden

vrouw-boos-op-manHet is goed voor je zelfvertrouwen en je raakt wat spanning kwijt.

Breng tijd door met andere vrouwen die je ondersteunen. Haal bevestiging uit de vriendinnen die je om je heen hebt. Die je ondersteunen en niet naar beneden trekken.

Wees dankbaar voor de dingen die je vandaag hebt bereikt en de dingen die je morgen gaat doen. Realiseer je dat zelfvertrouwen je niet aangepraat kan worden, maar dat je het moet verdienen. Door hard te werken en de juiste mensen om je heen te verzamelen. En om je niet te schamen voor wie je bent. Zeker als moderne vrouw.

Als je niet afhankelijk bent van een man voor je bevestiging, zorgt dit ervoor dat er druk van de ketel gaat. Waardoor hij de kans krijgt om in zijn eigen tempo gevoelens voor je te ontwikkelen. In plaats van dat jij continu bij hem controleert of ze er al zijn.


Ding 3: Wees tevreden met jezelf

uitstraling-verbeterenIk noemde bij Ding 2 de onzekere vrouw die voortdurend bevestiging nodig heeft.

Maar er is ook de onzekere vrouw die voortdurend de strijd aangaat.

Deze vrouwen omschrijven zich ten onrechte als “sterk, zelfverzekerd en onafhankelijk“. Ze vinden dat mannen geïntimideerd door hen moeten zijn. In werkelijkheid vinden mannen hen een wijsneus en hebben ze er geen behoefte aan om tijd met iemand door te brengen die continu de strijd met hen aangaat.

Iemand die continu zijn geluk wil behalen is verschrikkelijk vervelend om mee om te gaan, man of vrouw. En als je maar niet kan ophouden met bijdehand doen, dan vindt een man simpelweg geen ruimte om te laten merken dat hij je leuk vindt.

Stel dat jij tegen een man zegt dat je hem aantrekkelijk vindt, en hij maakt dit met een bijdehante opmerking belachelijk…

oepsDan zou jij je ook niet prettig voelen. Hetzelfde geldt voor een man. Het feit dat hij je aandacht geeft en tegen je praat is al heel wat voor hem. Het vereist moed omdat zijn sociale status samenhangt met hoe vrouwen hem beoordelen. Als jij vervolgens de clown uit loopt te hangen en continu met hem in discussie gaat, dan voelt het voor hem alsof je met zijn ego speelt. Hierin valt er voor een man niet te winnen, behalve door er van weg te lopen. Wat dus uiteindelijk ook gebeurt.

Als dit iets is waar jij mee worstelt: probeer tevreden te zijn met wie je bent. Vermijdt discussies met mannen, en onnodig bijdehand doen. Ik weet dat het moed vergt, maar probeer van je vrouwelijke kant te genieten. De kant die het maar wat leuk vindt dat een sterke man interesse in haar toont.


Ding 4: Heb een mening

Geen mening hebbenDit klinkt misschien wat tegenstrijdig met het vorige Ding. Maar dat is het niet.

Er is een verschil tussen continu de discussie gaan over zaken die je niet belangrijk vindt, of rustig je mening geven over dingen die je wel belangrijk vindt.

Mannen willen je smaak weten. We vinden het interessant als we tot je aangetrokken zijn. Als we met je uit eten gaan, willen we weten wat je lekker vindt. Als jij dat niet weet, of je doet er net zo lang over om een keuze te maken totdat de keuken gesloten is, dan irriteren wij ons aan je.

Een vrouw zonder smaak is totaal oninteressant. De reden is simpel. Als jij geen smaak hebt en jij vindt ons “leuk“, wat betekent dit dan nog? Maakt het nog uit hoe wij in elkaar zitten als man of kwamen wij toevallig langs en had je toch niets te doen? Het vergt zelfkennis om te weten wat je leuk vindt. Maar dit is iets wat een man juist aantrekkelijk vindt. Hij wil een vrouw die bewuste keuzes maakt. Zodat hij zich goed kan voelen over zichzelf. Het is hierdoor leuker om bij je in de buurt te zijn.

Ik merk in mijn coachingspraktijk dat mannen die een vrouw hebben zonder mening haar eigenlijk niet respecteren. Ook bij scharrels werkt het zo. We gaan met ze naar bed, maar veel respect is er niet te bespeuren. Wees daarom niet bang om te vertellen wat je vindt.


Ding 5: Geef ons het gevoel dat wij het goed doen

beloon hemAls een man een vriendin heeft, wil hij haar gelukkig maken.

Het zit in zijn mannen-DNA om dat te proberen. Hij voelt zichzelf onzeker als hij daar niet in slaagt.

En als hij niet weet wat jouw smaak is, wordt het wel heel lastig om die missie te volbrengen.

Omgekeerd vind een man het prachtig als je hem beloont wanneer hij het “goed doet“. We zijn in dit opzicht net hondjes die strakke begeleiding nodig hebben. “Dit is wel leuk, en dit is niet leuk.” Het zorgt ervoor dat een man zelfvertrouwen krijgt in zijn vermogens. Dat is goed voor zijn eigenwaarde. Het geeft zijn ego nog een boost.

Dus de volgende keer dat je man met een bos rozen komt aanzetten – en je vindt dit daadwerkelijk leuk – laat hem dan subtiel (of niet zo subtiel) merken hoezeer je het waardeert.


Ding 6: Heb je eigen leven

actieEen vrouw die alleen maar op haar man gefocust is, gaat ons irriteren.

Ze heeft niets om over te praten. Ze is afhankelijk van hem. Ze voegt weinig nieuwe dingen toe aan zijn leven.

Veel leuker is het als zij “haar eigen ding doet“. Zo heeft ze aan het eind van de dag wat te vertellen. Hoe het was met haar vriendinnen. Wat ze vandaag heeft bereikt. Waar ze morgen naartoe gaat.

Het is het verschil tussen: “deze vrouw heeft geen leven zonder mij” en “deze vrouw heeft een topleven, misschien mag ik daar onderdeel van uitmaken.


Ding 7: Laat hem voor je werken

Nee, ik bedoel niet dat je hem vanavond de afwas voor je moet laten doen. Of dat je hem het hele huis moet laten stofzuigen voordat hij een kusje krijgt. Ook niet dat je “hard to get” speelt en hem negeert, tenzij hij door een paar door jouw opgestelde hoepels springt als een onderdanige zeehond.

Wat ik wel bedoel, is dat je hem moeite laat doen die overeen komt met zijn mate van interesse in jou. Je weet zelf ook wel dat als je iemand heel leuk vindt, je vanzelf bereid bent om veel moeite te doen voor die persoon. Maar psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat het ook andersom werkt: we hechten meer waarde aan dingen waarvoor we moeten werken.

Wat je wilt voorkomen is dat hij je leuk vindt, maar hij zijn interesse verliest omdat hij weinig moeite voor je heeft te doen. Dit is wat nog wel eens kan gebeuren doordat mannen een jagersinstinct hebben.

Ze zijn biologisch geprogrammeerd om eerst moeite te doen…

biologisch… en dan de beloning te ontvangen in de vorm van een lekker stukje vlees. We vinden het wel makkelijk om ons vlees uit de supermarkt te halen, in zo’n bakje met cellofaan, maar we voelen ons er niet heel erg mannelijk en aantrekkelijk door. Terwijl het veel meer bevrediging geeft als wij de beer zelf geschoten hebben.

Als hij geïnteresseerd is, is het helemaal niet erg om een dagje niet op zijn berichten te reageren. Hij krijgt hierdoor het signaal dat je niet 24/7 tot zijn beschikking staat. Dit klopt bij het beeld wat hij al van je heeft: hij vindt je immers leuk en verwacht dat de rest van de wereld jou ook fantastisch zal vinden. Dit wordt gereflecteerd door het feit dat je even geen antwoord op hem gaf via WhatsApp.

En dit is maar een simpel voorbeeld. Je wilt hem de tijd geven om je te missen en naar je te verlangen. Dit kan alleen als hij je niet elke minuut van de dag te zien krijgt, en er soms wat tijd tussen zit. Of dat jij soms wat van hem vraagt, zodat hij de nobele ridder uit kan hangen. Het is het cliché van een man die een pot augurken opendraait voor een vrouw. Tuurlijk kunnen jullie dit meestal zelf, maar het geeft mannen een goed gevoel als zij het voor je mogen doen.


Ding 8: Respecteer zijn ruimte

wanneer-afstand-nemenElke man wil zich groot en sterk voelen. Maar elke man heeft zijn demonen.

Stel dat een man problemen heeft. Dan is hij genoodzaakt om hier op zijn eigen manier en op zijn eigen tijd mee om te gaan. Dit kan hij alleen als zijn vriendin hem niet in zijn nek hijgt.

Dat heeft er niet mee te maken dat hij jou niet leuk vindt, of dat hij je hulp niet op prijs stelt. Maar hoe hij psychologisch in elkaar zit, voorkomt dat hij deze hulp accepteert. Zie het maar zo. Vroeger waren de mannen verantwoordelijk voor de bescherming van de stam. Inclusief de vrouwen. En als er een vijandige stam voor de deur stond, dan was het maar beter als de vrouwen zich zo snel mogelijk verstopten terwijl de mannen korte metten maakten met de indringers. Als een vrouw dan zou zeggen: “Ik wil me nergens mee bemoeien“. Dan was dit totaal ongepast en werd ze aan de kant geduwd.

Gelukkig is onze veiligheid tegenwoordig gegarandeerd, voor zowel mannen als vrouwen.

veiligMaar nog steeds zit het in de mannelijke aard om vrouwen af te schermen voor problemen die wij zijn. Ik hoop dat je het ons niet te veel kwalijk neemt. Want als je dat kan accepteren, dan doe jij jezelf en je vriend daar een groot plezier mee.

Op het moment dat jij in tijden van stress je vriend probeert te helpen, al is het maar als hij de weg niet kan vinden, dan zal hij zich minder een man voelen. Hij zal denken: “Deze vrouw denkt dat ik niet goed voor haar kan zorgen. Wie denkt ze wel niet dat ze is?” Hij ervaart het als beledigend en zal snel in de verdediging schieten. Als je dit dus merkt, probeer dan een paar keer diep adem te halen en vooral niet het nog een keer te proberen. Als jullie verdwaald zijn omdat hij niet goed uitkomt met de kaart, dan is het maar zo. Dan duurt het maar tien minuten langer. Want ik denk dat jullie tevredenheid in de relatie belangrijker mag zijn dan of jullie tien minuten te laat komen ja of nee.

Dat gezegd hebbende:

conclusieAls je man op het punt staat een ravijn in te rijden is het wel zo handig om hem hier even op attent te maken. Maar voor al het andere, als het gaat om niet-levensbedreigende situaties, wordt het door mannen gewaardeerd als je niet in hun ruimte komt.

En dit geldt ook als hij ergens mee zit. Stel dat zijn kat is overleden en hij erg verdrietig is. Hij kan dan de neiging krijgen om zich af te zonderen. Veel vrouwen denken dan dat dit aan hen ligt. Dat zij iets verkeerd hebben gedaan. “Waarom kan hij zijn emoties niet uiten?” Maar dat ligt niet aan die vrouwen. Het is simpel: zijn kat Poekie is dood en hij heeft simpelweg de tijd nodig om dit in zichzelf te verwerken. Daar kan hij jou niet bij gebruiken. En wanneer hij dat wel kan, dan komt hij vanzelf naar je toe. Hij heeft je nummer.


Ding 9: Schop zo min mogelijk drama

waarschuwingKijk. Natuurlijk wisselt je stemming wel eens. Heb je een rotdag, of ben je een beetje verdrietig. Dat is logisch.

Maar voor ons mannen werkt dit heel anders. Wij hebben twee gezichtsuitdrukkingen. Blij en ongelukkig. Daartussen hangt er nog eentje, en dat is de uitdrukking waar wij 99% van de tijd mee op ons gezicht lopen. Heel incidenteel zijn we blij of ongelukkig, maar dat is het dan ook wel. Onze “range” aan emoties is een stuk kleiner dan die van jullie. Dat begrijpen wij op een verstandelijk niveau. Maar als jullie door een enorm scala aan emoties gaan in een paar uur tijd, begrijpen wij hier emotioneel niks van. We kunnen het simpelweg niet volgen.

Nee, ik ga niet zeggen dat jullie het maar moeten laten om door deze emoties heen te gaan. Dat is ook niet zo zeer het probleem, alhoewel het helpt als je hier en daar een beetje tekst en uitleg kan geven zodat een man je beter begrijpt. Maar er is 1 ding waar mannen enorm op afknappen, wat sterk samenhangt met stemmingswisselingen.

Drama

scheidenDrama is wanneer een vrouw haar stemmingswisselingen op een man afreageert, of hem er het lijdend voorwerp in maakt. Een werknemer van mij vertelde dat zijn vriendin als ze ongesteld was altijd begon te twijfelen over de relatie. Toen hij eenmaal doorhad dat het altijd rond haar menstruatie gebeurde, kon hij er mee leven. Maar daarvoor vond hij het heel irritant. Het kwam voor hem echt uit de lucht vallen, en zijn vriendin verplichte hem haast om ervoor te zorgen dat zij zich beter zou voelen. Mannen vinden het helemaal niet zo erg als je alle kanten op vliegt, ook al begrijpen we er niet zo veel van. Maar wat we wel vervelend vinden is als we hierdoor druk ervaren. Die druk willen we absoluut niet hebben.

Een oplossing die vaak wordt genoemd is om zo positief mogelijk te zijn. Positiviteit is nooit verkeerd, maar het nare van stemmingswisselingen is dat ze niet goed in de hand te houden zijn. Daar kan je met positiviteit niets aan veranderen. Het enige wat je in het achterhoofd kan houden is dat het soms beter is om geen drama te schoppen. Hem niet de schuld te geven. Heftige emoties op andere plekken en met andere mensen af te reageren dan met een man die je leuk vindt. Alles om hem maar een beetje uit de wind te houden.

Als je begrijpt dat het belastend is voor een man – wij zijn er nou eenmaal niet op gebouwd – dan begrijp je ook waarom mannen drama vermijden als de pest. Misschien dat jij ons kan helpen door hier rekening mee te houden.


Ding 10: Intelligentie

intelligentDoor al die vrouwenbladen zou je het haast vergeten. Maar mannen vinden het maar wat leuk, een intelligente vrouw.

Dat betekent niet dat je de nieuwe Einstein hoeft te zijn, of gestudeerd hoeft te hebben. Maar onderzoek wijst uit dat de meeste relaties het beste werken als de deelnemers ongeveer een gelijk IQ hebben. Bij grote verschillen wordt het wat lastiger.

Laat ik dit illustreren met het voorbeeld van een kennis. Hij scharrelde een tijdje met een vrouw die mooi was en waarbij hij een leuke tijd had, maar toch maakte hij het na een tijdje uit. Hij was er volledig op afgeknapt dat ze soms met dingen om de hoek kwam die op zijn zachtst gezegd niet heel slim overkwamen. Of zoals hij het zelf zei: “Ik zie geen uitdaging in een vrouw die denkt dat Batman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Ach, wie hou ik voor de gek. Het was geen kennis. Ik was het zelf.

Nou heb je natuurlijk niet echt in de hand hoe intelligent je bent. Maar je kan altijd dingen doen om slimmer over te komen en jezelf verder te ontwikkelen. Lees boeken. Wees niet bang om je mening te geven. Probeer te leren van anderen. Al die dingen werken om er voor te zorgen dat jullie de juiste connectie krijgen.


Zo. Dit waren de 10 aantrekkelijke eigenschappen van vrouwen die mannen zoeken.

Het is een hele lijst, en aan sommige dingen kan je meer doen dan aan andere.

Er is echter 1 ding wat zo enorm belangrijk is, dat ik het er niet tussen kon zetten.

Het is zo krachtig, dat ik wat meer tijd en ruimte nodig heb om het goed aan je over te brengen.

Daarom heb ik het Mannengeheim gemaakt. Als je hieronder je e-mail adres achterlaat, stuur ik je dit geheim ogenblikkelijk toe. En natuurlijk bescherm ik je e-mailadres als een pitbull.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

5 Reacties

 • Hoi Tim,
  Dit vind ik nou een goed en leuk artikel. Het raakt de kern waar het omgaat. Je bent zo aantrekkelijk -zowel innerlijk als uiterlijk- als je jezelf voelt.
  Mijn ervaring is dat, als je lekker in je vel zit en je bent blij met je eigen wereld, het meestal geen moeite kost voor mannen om graag in je buurt te zijn en zelfs meer voor je te gaan voelen dan je had gedacht.. 😉 Iedereen is wel ergens onzeker over en daarom is het zo leuk er af en toe eens opgewezen te worden. Daar draagt dit artikel van jou beslist aan bij. Thanks!

 • Geertje schreef:

  Hallo Tim,

  Ik ga eerlijk zijn, ik erger stiekem best wel eens aan wat je schrijft. Ik vind het soms namelijk wat kort door de bocht en enigszinds generaliserend.
  (En om heel eerlijk te zijn, ik erger me ook wel snel als er waarheden worden gezegd… dat vind ik soms wat lastig om te horen 😉)
  Echter bovenstaand artikel daar heb ik heel veel aan, ijzersterk!

 • mijn probleem was dat mijn vriend steeds bij zijn buurvrouw op was ,en dan weer bij zijn werkster, en als we op vakantie waren 14 dagen dan zocht hij een vrouw uit waar hij de hele vakantie was aan flirten .en ik ben dan jaloers.

 • Hallo Tim
  Betreft je vraag in jouw filmpje over uiterlijk of iemand de logica zag achter de opmerking die vaak gemaakt wordt over niet mooi willen zijn voor de ander, maar voor zich zelf . Ik moest lachen om je hoe je dat vertelde. Ik denk dat de ‘logica’’ erachter is , dat dit weg komt uit het idee dat je je eigen smaak mag hebben . Als je het zelf maar mooi vind dus wat je draagt. En dat dat nummer 1 is. Dat vind ik logisch. Bedoelde je dat met logica hierachter mss?
  En dat maakt het ook zeker mooier om te zien denk ik. Het is wel een opmerking waarvan ik zou zeggen, zeg niet wat je weet, maar weet wat je zegt. Zou er iemand zijn die altijd alleen maar mooi voor zichzelf wil zijn? Dat klinkt idd niet logisch idd. Mooie en lekker duidelijke filmpjes maak je. Fijn.
  Waar kan ik een vraag kwijt over mjjn probleem van mij zodra ik een relatie heb?

 • Roosje schreef:

  Wel wel wel, intéressant.
  Ik ben dan op de enige man gevallen voor wie dit niet werkt!

  Ik heb alle 10 puntjes mooi aangevinkt, dankzij jouw tips trouwens.

  En toch is het n’a 6 weken over en uit!
  Voor de reden blijkbaar dat hij vindt dat ik hem niet nodig heb (tja n’a 5 jaar vrijgezel ben ik wel wat zelfstandig geworden of moest ik je bellen om de pot choco open te krijgen?) en dat hij een vrouw aan zijn zijde wilt om alles mee samen te doen 🙄

  Is hij een kwibus of heb ik het weer verkeerd gedaan? Je zal me misschien zeggen dat ik hem beter kwijt dan rijk ben, maar toch het doet weeral pijn

  Ik heb echt moeite om mannen te snappen en te begrijpen wat ze willen.

  Hop naar de volgende zeker… Heb er eerlijk gezegd weinig zin in.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend