Waarom de wet van aantrekkingskracht onzin is

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 27 mei 2016 - Laatst gewijzigd op 22 maart 2023

In dit artikel:

 • Waarom de wet van aantrekkingskracht grote onzin is, en wat de hoge prijs is die je betaalt om er in te mogen geloven.
 • Wat een veel betere manier is om de liefde van je leven te vinden, en hoe je daar vandaag nog mee kan beginnen.
 • Waarom de wet van aantrekkingskracht een hardnekkige leugen is, die de wereld maar niet uitkomt.
 • Wat het vinden van de ware gemeen heeft met het hebben van een verkoudheid. En hoe je voorkomt dat je ten prooi valt aan het placebo-effect.
 • …en nog veel meer.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Soms krijg ik e-mailtjes waar ik behoorlijk om moet lachen…

mail1 van de varianten die regelmatig terugkomt, is wanneer iemand mij wat vraagt over “the law of attraction. Oftewel:

De wet van aantrekkingskracht.”

Laat ik eens in mijn e-mail archief duiken en je trakteren op een paar goede voorbeelden:

“Hee Tim,

Ik ben een meid van 22 jaar en ik heb geen geluk in de liefde. Ik voel me de laatste tijd erg eenzaam en kreeg een boek van een vriendin. Dit boek ging over de wet van aantrekkingskracht. Ik weet niet of je er wel eens van gehoord hebt?

Mijn vraag is of jij de wet van aantrekkingskracht gebruikt als je mensen coacht en hoe je dit dan doet. Hoe kan ik de wet van aantrekkingskracht gebruiken om een leuke man te vinden?

Groetjes van Lara.”

Nee Lara, ik gebruik niet de wet van aantrekkingskracht als ik mensen coach. Net zoals ik ze niet een wens laat doen voor de spiegel of vijftien minuten lang op hun hoofd laat staan in de hoop dat er wat veranderd.

Of neem deze:

“Lieve Tim,

Ik heb een paar jaar geleden een leuke man leren kennen. Dit is gegaan volgens de wet van aantrekkingskracht. En ik was dolgelukkig toen we een relatie kregen. Helaas is hij afgelopen december vreemd gegaan. Dit deed me veel verdriet. Hoe kan het dat dit toch is gebeurd terwijl ik me juist op het tegengestelde had gefocust?”

Ehm, volgens mij word het tijd om even uit te leggen wat de wet van aantrekkingskracht precies is.

De wet van aantrekkingskracht is een heel simpel idee

simpelNamelijk dat als je lang genoeg op iets focust, je het krijgt. En dat de gedachten en gevoelens die je over iets hebt, bepalen of je het in je leven krijgt.

Het is kortweg een soort wensspiegel. Je neemt jezelf voor om iets te krijgen wat je wilt hebben, en poef! Het universum zal het je geven.

Althans, dat is het idee van de aanhangers van deze…. Ja, hoe noem je het eigenlijk? Laten we het voor een gemak een “denkstroming” noemen. Want helaas zijn er te veel mensen die hier in geloven. Zelfs een groep datingcoaches hebben hele bedrijven erom heen gebouwd dat je de wet van aantrekkingskracht kan gebruiken om de ware te vinden.

Ik bedoel dit niet negatief ten opzichte van mensen die in de wet van aantrekkingskracht geloven. Als jij hier nou in gelooft, is het absoluut niet mijn bedoeling om je te beledigen. Maar jij hebt zelf deze blog op gezocht en je afgevraagd wat ik vind van de wet van aantrekkingskracht. Als je mijn sterke mening niet wilt lezen, of daar je beledigd door voelt, is het nu tijd om naar een ander artikel te gaan of om leuke kastenvideo’s te kijken op YouTube. Maar wil jij een leuke man vinden en je door niets in de weg laten staan, lees dan vooral even door.

Het begon met The Secret

het geheimDe wet van aantrekkingskracht kreeg voor het eerst grote aandacht in een boek genaamd “The Secret“. Er zijn heel wat exemplaren van verkocht. Hoe ze dit hebben gedaan is me een raadsel. Common sense, oftewel gezond boerenverstand zoals wij in Friesland zeggen, impliceert al dat het volslagen lariekoek is. Ik denk dat mensen het heel erg graag willen geloven.

Het leven is soms chaotisch en je hebt niet overal vat op. Zeker als je een beetje eenzaam bent omdat je al een tijd lang geen liefde in je leven hebt. Of dat je het moeilijk hebt omdat je met een hoge schuld zit opgescheept. Dit zijn vaak problemen zonder uitweg. Je weet niet goed wat je moet doen. Alles is overweldigend en onoverzichtelijk. Als er dan een boek komt wat zegt dat je alleen maar positief hoeft te denken over de uitkomst die je wilt hebben, dan is het verleidelijk om daar gehoor aan te geven.

En ergens is het ook helemaal niet slecht om na te denken over de uitkomst. Als je een schuld hebt van 2 ton wil je die natuurlijk zo snel mogelijk wegwerken. Als je al jaren geen vriend hebt gehad wil jij natuurlijk ook wel eens op stap met een leuke vent. Als je een ingegroeide teennagel hebt wil je ook dat die op spontane wijze weer recht groeit. En al deze gebeurtenissen zijn zo vervelend, dat je daardoor enorm in de slachtofferrol kan zitten. “Och, die schuld is zo hoog, die werk ik nooit meer weg.” “Goh, ik heb nu al tientallen dates gehad, en ik heb de ware niet gevonden. Ik weet niet waar ik moet zoeken of wat ik er aan kan beginnen.” Al met al situaties waarin de tegenslagen zich opstapelen, waardoor je het overzicht verliest.

Ja, in zo’n geval kan het geen kwaad om even na te denken over de positieve uitkomst. Want als je een tijd lang geen vriend hebt gehad, en je raakt ontmoedigd doordat alle moeite die je erin steekt zich niet uitbetaalt, kan even denken aan wat je wilt ervoor zorgen dat je de motivatie kan opbrengen om door te gaan. Als jij je dan voorstelt hoe je een beetje rollebolt met Leonardo DiCaprio en het helpt je om je even wat beter te voelen, go for it. Soms heb je die boost nodig om jezelf uit het slop te trekken, en met frisse zin op zoek te gaan naar die leuke man.

Maar als het alleen bij dit hopen blijft…. Als je alleen maar op bed ligt, en hard naar het plafond kijkt waar je een foto van Leonardo DiCaprio hebt bevestigd, dan kun je niet verwachten dat hij morgen ineens met een bos bloemen voor de deur staat. Je focussen op de uitkomst die je wilt hebben is de eerste stap. maar de tweede stap is “reverse engineren” hoe je bij die uitkomst uitkomt.

“Reverse engineering” is een duur woord uit de wetenschap wat omschrijft dat als je iets wilt bereiken, je begint bij de uitkomst en van daaruit gaat kijken hoe je er uit kan komen. Vaak doe je iets voor de eerste keer. Bijvoorbeeld de ware vinden.

De eerste keer is altijd het moeilijkst, omdat je het nog nooit eerder hebt gedaan

moeilijkJe weet niet welke stappen je moet zetten om bij deze uitkomst uit te komen. Waardoor het moeilijk wordt om de juiste stappen te zetten, en als je niet oppast in de verlamming schiet.

Maar daar ben ik voor. Bij elk artikel op deze site neem ik een uitkomst – bijvoorbeeld een collega versieren – en geef ik je door “reverse engineering” een exact stappenplan wat je op kan volgen om hem te krijgen. Want als je het zelf nog nooit eerder hebt gedaan, is er altijd iemand anders die het wel is gelukt. Als je die persoon opzoekt, en vraagt hoe hij of zij het heeft gedaan, dan kan je die prestatie nabootsen. Maar dat betekent dus dat je moet uitvinden wat die persoon heeft gedaan, en dat precies moet imiteren. Daarin is weinig ruimte voor eigen creativiteit. Je volgt het stappenplan op en krijgt het resultaat wat je wilt, of je krijgt niets.

Let op dat dit dus een groot verschil is met de wet van aantrekkingskracht. Waarbij je letterlijk gaat liggen wachten totdat je krijgt wat je wilt. Je kijkt niet welke stappen er nodig zijn. Je denkt alleen lang en hard aan de uitkomst en dan zou deze op magische wijze moeten verschijnen. Ik heb veel onzin gehoord tijdens mijn werk als datingcoach, maar deze komt zeker in de top 5 – en misschien zelfs in de top 3.

Het klinkt mooi – en mensen willen van alles geloven

uitstraling-verbeterenEen kennis van mij geloofde in de wet van aantrekkingskracht. Zij vertelde mij dit verhaal:

Ja, ik stond laatst in de kroeg. En je weet dat ik de afgelopen weken flink gefocust heb op het leren van surfen. (-Edit: ze heeft niets gedaan om te leren surfen, maar er veel aan gedacht.) Ik kwam gisteren twee jongens tegen die aan surfen deden, en die me het wel wilde leren. Ik vind het mooi hoe de wet van aantrekkingskracht mij hier geholpen heeft.”

Dit zei die kennis van mij. Hoe zet het met droge ogen haar mond uitkreeg weet ik niet. Maar het is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Dat je na twee weken er keihard over nadenken iemand tegenkomt die toevallig aan het surfen is en je er een handje mee wil helpen, is natuurlijk toeval. Maar er is een simpele verklaring waarom het voor haar levensecht voelde. Want dat moet ik er wel bij zeggen. Zij was er echt heilig van overtuigd dat het door haar eigen moeite kwam.

… En zij is absoluut geen domme vrouw

niet domOnze hersenen hebben het probleem dat ze dingen aan elkaar koppelen die geen fluit met elkaar te maken hebben.”

Alle zoogdieren – dus mensen ook – hebben hersenen die niet superslim in elkaar zitten. Een mooi voorbeeld is hoe je een hond africht.

Ik had een hond die enorm hield van het eten van hondenpoep. Niet die van hemzelf, maar die van andere honden. Dat vond ik natuurlijk niet zo’n fraaie hobby en ik besloot om het hem af te leren. Elke keer als hij klaar stond om een flinke hap te nemen, had ik een misthoorn die ik keihard, vlak bij zijn oor, af liet gaan. Daar schrok hij zich een hoedje van. Na verloop van tijd dacht hij wel twee keer na voordat hij aan die hoop hondenpoep begon.

Maar het werkt ook andersom. Op het moment dat je ergens hard aan werkt en je haalt een goed resultaat, bijvoorbeeld een 9 voor een werkstuk, dan ga je er vanuit dat dit komt doordat je er hard aan hebt gewerkt. Dat was het resultaat wat je voor ogen had. En je concludeert dat je vast harder gewerkt zal hebben dan de rest van de klas. Een 9 ligt meestal boven het gemiddelde. Maar wat blijkt nou als de hele klas een 9 heeft gehaald? Dat de leraar gewoon iedereen een 9 heeft gegeven en het dus volledig willekeurig was? Of dat hij je een 9 heeft gegeven puur omdat hij vorige week je puntenslijper mocht lenen? Als hij het je niet vertelt, dan zal jij het nooit weten en zul je ten onrechte aannemen dat het door jouw eigen toedoen kwam.

Zo werkt het ook met de wet van aantrekkingskracht. Die vriendin van mij die twee surfers in de kroeg tegenkwam, ging er ten onrechte van uit dat heel sterk aan twee surfers denken er toe leidde dat ze hen tegenkwam. Terwijl als ze het even aan hen had gevraagd, zou blijken dat ze vaker in die bar komen. Dat zij hun eigen redenen hadden om daar aanwezig te zijn. En natuurlijk kan je er magisch denken aanhangen, waarin je denkt: “Ja, dit is allemaal door het universum bepaald.” Maar zo kan je werkelijk alles goedpraten. Dus daar reageer ik niet eens op.

Terug naar het ontstaan van de wet van aantrekkingskracht

hoe het begonIk noemde al het boek “The Secret” waar het hele gedoe mee begon. Er kwam ook een film uit, waarin hetzelfde principe haarfijn werd uitgelegd. 1 van de meest geniale scene in die film is waarbij je een vrouw ziet die zich voorstelt dat ze een gouden ketting krijgt. In de volgende scene zie je hoe ze die gouden ketting omdoet met een grote grijns op haar gezicht. Door er alleen maar over gedroomd te hebben. Ik weet niet in wat voor universum zij leeft, maar in het mijne moet je gewoon echt werken om iets te krijgen. En vallen gouden kettingen niet uit de lucht. Tenzij je een helikopterpiloot hebt betaald om ze op een specifieke plek naar beneden te gooien.

Het werd een hype.”

Helaas heb ik over de jaren moeten concluderen dat de wet van aantrekkingskracht een behoorlijke hype is geworden. Ik denk dat het komt doordat het goed in de oren klinkt. Het verklaart waarom sommige mensen succes hebben, en anderen niet. Ook al slaat die verklaring helemaal nergens op.

Wat ook meespeelt is dat er een aantal succesverhalen zijn. Niet een hoeveelheid die onomstotelijk bewijst dat het waar is, maar goed. Die succesverhalen gaan bijvoorbeeld als volgt:

Ja, ik heb me een jaar lang gefocust op het vinden van de perfecte man voor mij. En na zes maanden vond ik hem dan eindelijk! Hij kwam op mijn pad en we zijn dolgelukkig samen.

Dit zijn verhalen die daadwerkelijk worden verteld. Als je dit als vrouw leest denk je: “Klinkt goed. Dat wil ik ook wel.”

Er is alleen 1 probleem…

jouw probleemDat 1 iemand de ware vindt is natuurlijk mooi. Maar hoe staat het met de rest van de mensen die het geprobeerd heeft, en die er helemaal niets mee op is geschoten?

Als je een grote groep vrijgezelle vrouwen neemt – bijvoorbeeld een stuk of 1000 – en je kijkt na een jaar hoeveel daarvan een leuke relatie heeft. Dan zul je zien dat er een grote groep bezet is. Met of zonder de wet van aantrekkingskracht. Of je daar nou wel of niet in gelooft, een groot gedeelte van die vrouwen zal een leuke man vinden. En het is alleen maar een kwestie van tijd.

Als dan 1 van die vrouwen “The Secret” heeft gelezen en denkt dat veel visualisaties ervoor gezorgd hebben dat zij haar droomman heeft gevonden, dan betekent dit nog niet dat dit voor andere vrouwen ook werkt. Dat als de vrouwen uit de groep die geen man hebben gevonden maar genoeg visualisaties hadden gedaan, zij ook een leuke vent aan de haak hadden geslagen.

Het is niet te bewijzen.”

Er zijn een aantal flinke nadelen aan de wet van aantrekkingskracht waar niet over wordt gepraat. De belangrijkste is, is dat het niet te bewijzen is. Puur dat je veel op het resultaat gefocust was dat je wilde hebben, kan nooit als bewijs dienen dat de wet van aantrekkingskracht werkt.

Dit is vergelijkbaar met het placebo-effect. Als iemand verkouden is, en je geeft die persoon een monster van een nieuw medicijn. Na drie dagen zegt hij: “Yes. Mijn verkoudheid is helemaal verdwenen, dus het medicijn heeft gewerkt.” Dan mag je niet concluderen dat dit door het medicijn komt.

Waarom niet? omdat de meeste verkoudheden binnen een dag of drie over gaan. Of iemand nou een medicijn krijgt of niet. Dus het behalen van een bepaald resultaat in een periode dat het redelijk is dat dit resultaat wordt bereikt, is geen bewijs van de werkzaamheid van een middel wat je ervoor hebt gebruikt.

Ik leg het misschien wat ingewikkeld uit maar onthoudt dit: de wet van aantrekkingskracht is volkomen onzin en je moet hier absoluut niet op vertrouwen.

Een ander nadeel is dat het ook omgekeerd zou werken

boosIk vertelde je over een e-mail die ik laatst kreeg. Een vrouw had, aldus haarzelf, via de weg van aantrekkingskracht een man leren kennen. Ze hadden een relatie maar na twee jaar ging hij vreemd. De wet van aantrekkingskracht stelt dat zij ergens, diep van binnen, gewenst heeft dat hij vreemd zou gaan. Want de wet van aantrekkingskracht geldt dus niet alleen voor positieve dingen, maar ook voor negatieve dingen. Het zorgt ervoor dat jij voor alles in je leven verantwoordelijk wordt. Dat dingen waar je helemaal geen vat op hebt, ineens voor jouw rekening komen. Gaat je vriend vreemd, dan is dat dus jouw schuld. Had je maar niet zoveel negatieve gedachten moeten hebben, of zelfsaboterende emoties.

Je weet niet of het waar is.”

Stel. Stel dat de wet van aantrekkingskracht wel waar is. Dan is het onmogelijk te bewijzen. Het is nooit uit te sluiten dat het lariekoek is.

Net zoals dat het onmogelijk is om vast te stellen dat God bestaat. Ik heb het van horen zeggen, maar zeker weten doe je het nooit. Het tegendeel is niet uit te sluiten.

Maar stel dat God niet bestaat en de wet van aantrekkingskracht niet werkt. Dan heb je een groot probleem. Als je de wet van aantrekkingskracht gebruikt en je vindt geen partner, dan heb je jaren je tijd verspild. Als je in God hebt gelooft en je gaat de pijp uit en komt niet in de hemel, dan heb je jaren tijd verspild aan bidden en bijbelstudie.

Dit terwijl er voor beide hele sterke alternatieven zijn. Voor religie is dat een leven creëren op aarde wat gelijkstaat aan een hemel. Maar dat is een andere blog. Voor het vinden van de ware zijn er methodes die gegarandeerd helpen. Dit staat haaks op de onzekerheid van de wet van aantrekkingskracht.

Er zijn wetenschappelijk bewezen manieren om liefde te vinden

Als je op zoek bent naar een leuk vent, zijn hier verschillende manieren voor. Ik behandel er op deze website genoeg. Het is mijn werk om mensen aan een nieuwe partner te helpen. In de duizenden mensen die ik heb gecoacht, zie ik patronen. Dingen die wel werken en niet werken.

Ik kan me voorstellen dat als je als datingcoach weinig ervaring hebt het wel heel erg relaxt is om de wet van aantrekkingskracht als uitgangspunt te nemen. Je bent dan nooit verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen advies. Hoe je het ook went of keert, de klant is dan verantwoordelijk voor zijn eigen falen. Terwijl als ik een verkeerd advies geef, mensen boos kunnen worden als ze er niets aan hebben. Ik merk dat dit heel weinig voorkomt. En daar haal ik een goed gevoel uit. In tegenstelling tot de wet van aantrekkingskracht, heeft coaching door Mannengeheim wel een hoop succesverhalen.

Daar komt bij dat naast mijn advies, gebaseerd op mijn coachingspraktijk, er een aantal wetenschappelijk bewezen manieren zijn om een man te vinden. Ik combineer deze kennis met mijn praktijkervaring, om met adviezen te komen die voor iedereen werken. Ook bij praktijkervaring bestaat er het risico dat je een bepaald soort mensen hebt gecoacht, en daardoor een vertekend beeld hebt gekregen. Gecombineerd met wetenschappelijke kennis, die er altijd op is gericht om gegeneraliseerde vondsten te bieden, zorg ik ervoor dat het vrijwel onmogelijk wordt dat de tips die ik geef niet voor jou werken.

Er moet dus heel wat gebeuren wil de wet van aantrekkingskracht positieve gevolgen hebben in jouw leven. De sterren moeten letterlijk op 1 lijn staan. Terwijl je voor het volgen van mijn tips maar 1 ding hoeft op te pakken: en dat is ze religieus opvolgen.


Waar zet jij je geld op in?”

Ga je liever zitten hopen dat vroeg of laat de ware op je pad komt? Dan raad ik je aan om vooral dit scherm dicht te klikken en het boek “The Secret” te bestellen. Maar kom dan niet over een jaar bij me aan dat het niet is gelukt. Of dat je ontevreden bent over je resultaat.

Of wil je zelf werken om een leuke man te vinden? Eentje die je respecteer om wie je bent? Die jou op handen draagt?

En wil je vervolgens leren hoe je deze man verliefd op je kan maken? Dat hij haast verslaafd aan je is, en niets anders kan doen dan naar jou verlangen? Meld je dan hieronder aan. Dan stuur ik je het nummer 1 Mannengeheim wat er voor zorgt dat de liefde van je leven uit je hand zal eten alsof hij een geitje op de kinderboerderij is.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

7 Reacties

 • “Het begon met het boek The Secret…”
  Voor zover ik weet stond dit al neergeschreven in de teksten van de apostelen ( “wat je in het gebed ook vraagt, je krijgt het, als je gelooft dat je het al ontvangen hebt”).
  Door The Secret is dit gewoon gecommercialiseerd en gehypet. Maar het maakt deze denkstroming daarom niet minder waar of onwaar.
  Ikzelf kende de term “Law of attraction” niet, tot enkele jaren geleden. Toen ik erover begon te lezen, merkte ik dat ik dat visualiseren altijd al gedaan heb, sinds ik kind was. En als ik nu kijk waar ik sta in het leven en dat aftoets met hoe ik mijn leven als kind visualiseerde, … ik kan niet gelukkiger zijn. In mijn later leven zijn er ook al veel concretere dingen gemanifesteerd waar ik intensief en blijkbaar op de juiste manier van dagdroomde. Nu ik er een soort van “theorie” achter gevonden heb, is het een kwestie van dit bewuster te doen en te checken of dit daadwerkelijk opnieuw zal uitkomen wat ik nog wil in mijn leven…

  • Tim Veninga schreef:

   Als je het uitgevonden hebt. Visualiseer je even een miljoen voor me en kan je het daarna overmaken op:
   IBAN: NL66 INGB 0007 3022 53 Tav: Mannengeheim B.V.

   Bij voorbaat dank.

 • Hey Tim, nee dat gaat niet, want in jouw leven vallen er geen gouden kettingen uit de lucht, laat staan miljoenen die door anderen gedoneerd worden.

 • Dit is echt het meest inhoudsloze artikel ever. De wet van de aantrekkingskracht is de manier waarop de hele wereld werkt. Alles is namelijk energie. Ga alsjeblieft geen artikelen over dit soort onderwerpen schrijven als jij er niks over weet! Groeten

 • Robert schreef:

  Dag Tim,

  Ten eerste; de wet van aantrekking gaat over VOELEN wat je graag wilt, want je gevoel en je hart zijn vele, duizenden malen sterker dan je brein. Dus niet focussen maar voelen, echt voelen, of het al waar is.

  Ten tweede over de vrouw, de surfers en de bar. Jij stelt dat ze die surfers wel moest tegen komen omdat ze daar regelmatig komen. Maar hoe vaak bezoekt de vrouw die bar? Laten we zeggen; twee keer per jaar, tegenover pak em beet twintig keer voor de surfers. Als je daar een kansberekening op los laat zou het aantal keren dat ze de surfers in die bar kon tegenkomen best eens lager kunnen zijn dan je zou denken, laat staan als je in de berekening ook nog eens rekening gaat houden met wanneer de bar door de vrouw en de surfers frequent wordt bezocht, door de weeks, vrijdagavond, zaterdagavond.
  Het aantal kansen in een jaar dat de vrouw de surfers had kunnen ontmoeten is in werkelijkheid waarschijnlijk veel lager dan je voor mogelijk houdt.
  Bovendien; de vrouw is met de surfers in contact gekomen. Hoe is niet belangrijk, maar het is gebeurd. Is het gebeurd omdat ze een vermoeden had dat de mannen surfers zijn? Kon ze dat aan de surfers zien? Of vonden de surfers de vrouw wel een lekker wijf? In dat geval is het contact ontstaan door iets dat niets met surfen te maken heeft. Toch ontstond het.

  Ten derde; toeval bestaat niet. Daarop berust werkelijk helemaal niks.

  Ik weet niet of de wet van aantrekking bestaat. Maar dat ik mij nog niet in elke cel en elke vezel coach voel is een feit.

  Vriendelijke groet,
  Robert.

 • Timothy schreef:

  Hey Tim,

  Ik ben het helemaal met je eens, die law of attraction is grote bullshit. Je gevoel volgen gaat je niet opleveren wat je wilt. Ik vind de law of attraction, te spiritueel, het is zweverig en veel te veel op gevoel en emotie gericht. Dat maak heeen vrouwen. Die Rhonda bryan is een vrouw en die zijn altijd emotioneel. Dus law of attraction is een vrouwen speeltje. Er is gewoon exacte wiskunde nodig en je moet gewoon een klootzak zijn om dingen in je leven te krijgen die je wilt. Gr. Timothy

 • In mijn ervaring bestaat de wet van aantrekking wel hoor. Ik woon namelijk in het huis wat ik gevraagd heb. Ik woonde destijds in een appartement met heel veel gebreken en bij elke frustratie heb ik mij een betere oplossing bedacht,alles wat ik nodig had om comfortabel te leven. En letterlijk al deze ‘bedachte’ details zijn hier aanwezig. Toen ik op zoek was naar een nieuwe woonst was dit het eerste huis en meteen ook het laatste die ik bezocht. Ik bedankte het universum en zei dat het perfect was. De maatschappij zou mij terugbellen maar deed dat niet en toch geloofde ik dat dit huis was vrijgemaakt voor mij. Na een week belde ikzelf terug en wat bleek. Ze zouden het verhuren aan iemand anders maar die had het de dag ervoor ’toevallig’ afgezegd. Dus m.a.w geen toeval! Het huis was voor mij en woon hier ondertussen al vijf jaar. En bewijzen… Ik schreef alles destijds in dagboeken en vertelde het aan vrienden die mij en de wet in twijfel trokken. Maar toch kan ik bewijzen dat ik het gevraagde ‘alles staat op papier’ heb gekregen want dit huis is de manifestatie ervan! Hoe groot is de kans dat je na 1 huisbezoek het huis vindt met echt alles wat je gevraagd hebt, zelfs de huurprijs?
  Ik geloof niet. Ik weet!

  Chris

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend