7 Tips Voor Als Je Single / Vrijgezel Zijn Zat Bent

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 19 september 2018 - Laatst gewijzigd op 26 september 2021

In dit artikel leer je:

 • check 7 stappen die je op het gegarandeerde pad van een relatie zetten
 • check Hoe je het negatieve gevoel van single zijn kunt vernietigen door een kleine aanpassing te maken in je levensstijl
 • check Het Romeinse spreekwoord dat je uitlegt waar je de leukste mannen ontmoet
 • check Waarom mannen met sommige vrouwen WEL een relatie willen… en met sommige vrouwen NIET
 • check … en nog veel meer

7 tips als je single zijn beu bent

Maar bekijk eerst deze video:

Doe DIT als je het beu bent om vrijgezel zijn

Alleen zijn hoeft niet te betekenen dat je eenzaam hoeft te zijn. Dat heb ik je in dit artikel al uitgelegd.

Vandaag nemen we een andere route en krijg jij alle tools om een man te ontmoeten die zo leuk is dat al je vriendinnen jaloers zullen zijn.

Benieuwd?

Lees dan gauw verder:

Tip 1: Zorg dat je een leuker leven krijgt

Ik begrijp goed dat je een leuke man wilt. En dat je leven al heel leuk is. Het enige wat je mist is een leuke liefde naast je op de bank.

Maar als dit verlangen naar een leuke man heel groot is zet dit je in een nadelige positie.

Als vrouw ga je mannen tegenkomen die helemaal niet goed voor je zijn.

En het gekke is dat vrouwen die héél erg op zoek zijn naar een nieuwe vriend vaak opeens moeite hebben met die foute mannen te ontdekken.

Het is alsof je boodschappen gaat doen met honger en met alle verkeerde dingen thuiskomt. Dat leed wil ik je besparen.

Net zoals dat het beter is om boodschappen te doen met een volle maag is het beter om te daten als je vol van jezelf bent.

Niet omdat je dan een betere indruk op mannen maakt (Leestip: 9 Tips Voor Een Goede Eerste Indruk)

Het komt omdat hoe tevredener jij bent met je leven en hoe lekkerder jij je voelt, hoe kleiner de kans dat je settelt voor een man die leuk is maar wel met allerlei nadelen komt.

Waarom zou je genoegen nemen met een man die weliswaar aantrekkelijk is maar ook allerlei bagage meezeult als jij je heel goed voelt en blaakt van het zelfvertrouwen?

Hoe je omgaat met het sterke verlangen naar een man

Ik krijg het idee dat veel vrouwen die mij mailen met dit probleem een leegte hebben die ze willen opvullen.

Als je denkt dat je leven perfect is en alleen nog een man zoekt – en dat mij in een e-mail vertelt – dan denk ik dat we een andere definitie hebben van “perfect”.

Ga eens voor de grap zitten met een vel papier en schrijf alles op wat je zou kunnen doen om je leven beter en leuker te maken. Schrijf alles op wat in je opkomt.

 • Welke reis heb je al altijd willen maken?
 • Welke boeken wil je nog een keer lezen, maar kom je steeds niet aan toe?
 • Zou je meer met vriendinnen willen afspreken?
 • Wat zou je beter willen doen qua gezondheid?

Begin bij de punten die je het makkelijkst kunt veranderen en ga dan steeds een stapje moeilijker. Doe er alles aan om je leven elke dag een stukje leuker en beter te maken. En denk niet te veel aan het vinden van een man. Daar gaat het echt niet sneller van.

Natuurlijk zal er vroeg of laat eentje komen. Dat proces kun je een handje helpen. De tips hieronder zijn hiervoor bedoeld.

Maar nogmaals: Een leuke man vinden is één van de punten die je aanpakt. Ik heb liever dat je eerst zoveel mogelijk andere punten regelt omdat de kans van slagen bij het vinden van een man daardoor toeneemt.

En als klap op de vuurpijl zal het makkelijker zijn om een man die echt leuk is aan je te binden.

Tip 2: Na regen komt zonneschijn

Om een leuke man te veroveren, zal je er eerst eentje moeten vinden. Speciale mannen waar je verliefd op kan worden? Die groeien niet aan een boom.

Nee, je zal een boel mannen moeten ontmoeten om dat ene speciale exemplaar te vinden waar je gelukkig van wordt. Sommige vrouwen hebben geluk en de eerste man waarmee ze ooit op date gaan is fantastisch. Maar het merendeel van de vrouwen moet op date met tientallen, soms zelfs honderden mannen om een exemplaar te vinden dat hun hart sneller doet kloppen.

Daten is vaak niet leuk

Maak de eerste date geweldig voor hemOmdat je mannen tegenkomt die je afwijzen. Of omdat je dacht een leuke man gevonden te hebben maar er na een paar keer achterkomt dat hij superraar is. Beiden zijn niet te voorkomen.

Veel vrouwen vermijden dates omdat ze het naar vinden om afgewezen te worden en weirdo’s tegen te komen. Maar als je helemaal stopt met daten, kom je ook geen leuke mannen tegen en gooi je het kind met het badwater weg.

De oplossing is om veel te daten en snel te dumpen.

Als een man na een paar dates niet bijzonder is, is het toedeledokie. Als je merkt dat je hem heel leuk vindt en hij jou niet zo, dan laat jij je niet aan het lijntje houden. Dat doet hij maar bij een andere vrouw.

Door duidelijk te zijn naar mannen toe over wat je wel en niet wilt – ook als dat betekent dat je af en toe een man bruut moet afwijzen – maakt dat jij sneller een leuke kerel zult vinden.

Tip 3: Laat jezelf zien

telefoon tinder maak een provocerende opmerkingEen goede eerste vraag om jezelf te stellen wanneer je op zoek gaat naar een relatie is: “Wat wil je?”

Een goede tweede vraag is: “Wat doe je om dit te bereiken?”

Het antwoord op die eerste vraag is makkelijk. Het antwoord op de tweede vraag wordt meestal al wat ingewikkelder.

Veel vrouwen weten namelijk precies wat ze willen. Of het nou een man is waar ze oud mee willen worden of drie speeltjes voor de leuk. Waar ze vaak de mist in gaan is door maar op één manier te gebruiken om dit doel te bereiken.

Als ik een tip mag uitkiezen die je een enorme voorsprong geeft op andere single vrouwen, dan is het wel om op zoveel mogelijk manieren mannen te ontmoeten.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden

En hoe meer van die wegen je inslaat, hoe groter de kans wordt dat je uiteindelijk Rome bereikt.

Waarom is dit zo belangrijk?

Mannen in het uitgaansleven zijn heel anders dan mannen die naar een speeddating komen. Mannen op Tinder zijn weer anders dan je collega’s op het werk. En door je vriendinnen in te zetten kom je op nog een andere manier in aanraking met mannen.

Al deze indrukken leiden tot een aantal dingen:

 • Je ontwikkelt je smaak en ontdekt wat je wel en niet aantrekkelijk vindt
 • Je ontmoet veel mannen en de kans dat de ware ertussen zit neemt toe
 • Je krijgt plezier in dating. Als je één manier kiest kan het voelen als een klusje. Gebruik je vijf manieren, dan zal je er vanzelf eentje ontdekken waar je plezier in hebt los van het resultaat. Sommige vrouwen vinden uitgaan leuk, andere vermaken zich kostelijk op Tinder

Tip 4: Word een verleidster

Maak je uitstraling vrouwelijkerAantrekkelijke mannen hebben veel keus? Hoe sla je hem aan de haak als jij niet de enige kaper op de kust bent? 

Er bestaan vele misverstanden over wat mannen aantrekkelijk vinden. De helft van al mijn blogs gaat over wat mannen zoeken in een vrouw en hoe je met een man kunt communiceren. Daar kan je maar beter gebruik van maken.

Want bij leuke mannen is de competitie van andere vrouwen groot.

Mijn tips zijn niet bedoeld om je anders voor te doen dan je bent of om mannen naar de mond te praten.

Nee, ik wil dat je leert om zijn aandacht te trekken en vast te houden zodat hij de tijd neemt om je te leren kennen. En hoe aantrekkelijker de man is, hoe meer hij nodig heeft om hierop over te gaan. 

Hoe je dat precies doet, leg ik je niet uit in dit artikel. Als je wil weten hoe het werkt, lees dan even deze artikelen:

Tip 5: Besef hoe maakbaar je uiterlijk is

Mannen kijken naar je uiterlijk. 

En ik geef zo toe dat het er behoorlijk oppervlakkig aan toe gaat wanneer mannen erover praten. Maar wat mannen zeggen dat ze aantrekkelijk vinden is niet zo belangrijk. Want ze zijn zich er niet van bewust van zij nou echt leuk vinden in een vrouw.

Mannen worden beïnvloed door de mensen om hen heen en wat ze op tv zien. Daardoor zijn ze gewend om op een bepaalde manier over vrouwen te praten waarbij er maar een beperkt gedeelte besproken wordt. Als mannen bijvoorbeeld praten over “borsten of billen” vergeten ze erbij te zeggen dat dit een heel klein gedeelte is van de beslissing of een vrouw aantrekkelijk voor hen is.

De dingen die mannen zeggen aantrekkelijk te vinden zijn in werkelijkheid niet zo belangrijk. Daarnaast heeft elke man een andere smaak. En daar gaan meestal de discussies over.

Als je een leuke man wil vinden, is het belangrijk om kleine veranderingen aan te brengen in je uiterlijk.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er dingen zijn die je heel snel aantrekkelijker maken voor alle mannen. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Ga naar de sportschool of doe aan sport. Een gezond uiterlijk is het #1 ding waar mannen op vallen qua uiterlijk.
 • Laat je haar lang groeien. Hoe langer, hoe beter.
 • Draag vrouwelijke kleding zoals rokjes en hakken.
 • Durf blote huid te tonen.

Hoe vrouwelijker jij je kleedt, hoe meer mannen je aantrekkelijk zullen vinden

Als je het stom vindt dat het zo werkt, dan begrijp ik dat. Maar het is zoals het is en besef je dat de prijs die je betaalt door je niet mooi te presenteren enorm is op de datingmarkt.

Tip 6: Laat hem zien dat je relatiemateriaal bent

je bent te liefAls je een man hebt ontmoet die je leuk vindt, is de neiging groot om de boel af te raffelen.

Bijvoorbeeld door hem de liefde te verklaren of alles te doen wat hij van je vraagt. Dit zorgt ervoor dat in deze fase veel vrouwen de man van hun dromen kwijtraken omdat ze niet doorhebben welk effect dit heeft.

Als je liefje alleen maar met je wil afspreken om elf uur ’s avonds bij hem thuis, realiseer je dan dat hij het minder serieus neemt dan jij. Dat is gevaarlijk. Op zo’n moment kun je beter voorstellen om dat vooral niet te doen en samen te komen voor een date op zaterdagmiddag. Daarmee maak je duidelijk dat je niet alleen zijn scharrel wilt zijn.

Daarnaast kan je geneigd zijn om hem elke dag te bellen of appen. Maar dit maakt mannen gek.

Ze willen tijd hebben om alleen te zijn en dit is de reden waarom mannen afstandelijk kunnen worden. Als je op zo’n moment blijft pushen, kan een man op je uitgekeken raken.

Tot slot wil je altijd laten merken hoe leuk het is om samen tijd door te brengen.

Doe dingen die gezellig zijn, waar jullie je beiden goed bij voelen en die het liefst nieuw voor hem zijn. Hoe nieuwer iets is, hoe meer je potentiële vriend aan je gehecht zal raken.

Tip 7: Vergeet nooit het Mannengeheim toe te passen

Download hier het Mannengeheim van coach Tim VeningaDit is een belangrijke.

Weetje wat, ik ga zelfs een stapje verder:

Het is misschien een van de beste tips die ik je kan geven als je het zat bent om single te zijn

Er is namelijk een manier waarmee je een man vanaf de eerste seconde dat je hem ontmoet kan laten inzien dat jij anders bent dan alle andere vrouwen. 

Iedere man heeft namelijk een diepgewortelde behoefte. Het is iets waar ze allemaal naar verlangen, maar zelden krijgen van een vrouw. En als jij het hem wel kan geven zal je zien dat mannen plots WEL een relatie met je willen aangaan.

Ik heb een paar vellen papier nodig om het je uit te leggen, daarom zet ik het ook niet op deze pagina. Maar als je jezelf hieronder – gratis en privé – aanmeldt, stuur ik het direct naar je toe in je inbox.

Dus meld je aan en dan zie ik je aan de andere kant;)

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

1 Reacties

 • Sundale schreef:

  Een verstandige man laat de westerse vrouwen lekker links liggen en gaat voor een oosterse vrouw. Ik ben getrouwd met een (conservatieve) Maleisische vrouw, en we wonen/werken in Maleisie. Geen gezeur met feminisme en vooral geen gezeur met de Westerse vrouw die na 10 jaar huwelijk je via de rechtzaal door het slijk trekt en de helft van wat je hebt opgebouwd van je afneemt. Onze oudste is inmiddels ook getrouwd en de andere twee studeren. Het leven is goed. Ik kan het zeker elke man aanbevelen. Je moet wel wat vrijheden opgeven tov een leven in NL, maar wat je ervoor terug krijgt is een degelijk familie leven, en dat is onbetaalbaar.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend