13 Dingen Die Mannen Aantrekkelijk Vinden Aan Een Vrouw

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 13 december 2015 - Laatst gewijzigd op 16 november 2023

In deze blog leer je:

 • De reden waarom een kort en pittig kapsel het hart van een man nooit zal veroveren – en welke look mannen gek op je zal maken
 • Het simpele trucje dat je niks kost om onmiddellijk meer aantrekkingskracht tussen jou en hem te veroorzaken
 • Hoe jij je lichaam moet gebruiken zodat een man denkt dat je aantrekkelijker bent en zelfverzekerder – dit trucje is heel gemeen maar super effectief
 • Welk oer-gedrag elke man in een vrouw zoekt en hoe jij dit het beste kan tonen zonder te wanhopig over te komen
 • Hoe jij je huid op een wetenschappelijk bewezen manier kan gebruiken om ervoor te zorgen dat een man helemaal gek op je wordt
 • Welke kleur kleding ervoor zal zorgen dat mannen je als sensueler en sexyer inschatten


Wat vinden mannen aantrekkelijk?

Aantrekkingskracht bij een man opwekken is makkelijker dan je denkt, mits je weet wat je moet doen. Op het internet kan je vele adviezen vinden over hoe dit zou moeten.

Helaas is het merendeel hiervan regelrechte onzin.

Het bewijs voor deze tips ontbreekt of is gewoon niet praktisch. Wat kan jij nou met het advies “wees gewoon jezelf!”. De reden waarom jij geen man kan aantrekken is omdat jij jezelf bent.

Het advies “wees alles behalve jezelf” zou je waarschijnlijk meer resultaat opleveren.

Maar goed, de rest bewaar ik voor in deze blog.

Want in deze blog leer ik je welke 13 dingen jij kunt doen om aantrekkingskracht tussen en man en vrouw op te wekken.

Met als doel om natuurlijk je prins op het witte paard te strikken.

Wil je vanavond nog aantrekkelijker worden voor mannen? Klik dan hier voor het Mannengeheim om te leren welk gedrag mannen verslaafd aan je maakt.


#1 Een vrouwelijk uiterlijk

Wellicht heb je de ‘grappige’ Facebook pagina wel eens gezien: vrouwen met kort pittig kapsel. Niet alleen lijkt dit een trend te worden onder oudere vrouwen, het lijkt ook nog eens een trend te worden bij jongere vrouwen.

En hoewel het vast ‘stoer’ is en uitstraalt dat je een ‘sterke’ vrouw bent, is het verre van aantrekkelijk voor een man.

Mannen willen vrouwen die eruit zien als vrouwen. Ze willen geen mannelijke vrouwen, daar zijn ze zelf namelijk man genoeg voor.

anders doen tegen hem

Niet alleen willen mannen een vrouw die zich vrouwelijk gedraagt, maar ook een vrouw die er vrouwelijk uitziet. Onderzoek wijst uit dat mannen vrouwen met lang haar als genetisch betere partners inschatten dan vrouwen met kort(er) haar.

En dit is nog maar het begin.

Haal je hoge hakken uit de kast. Het loopt misschien niet comfortabel, maar het verhoogt wel je kans op het vinden van een man. Want door hakken te dragen lijken je benen lager, lijkt je kont voller en staan je borsten meer vooruit.

Allemaal dingen waar een man geen “nee” tegen gaat zeggen.

De pyjamabroek-en-geen-makeup look is misschien heel comfortabel, maar als dit de manier is hoe jij jezelf presenteert aan mannen, is het niet heel vreemd dat je nog single bent. Mannen willen een vrouw waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Deze adviezen komen misschien oppervlakkig over. Dat klopt. Ik zal je bij deze een geheim vertellen:

 • Mannen zijn oppervlakkig

Ze hechten veel waarde aan je uiterlijk. Dus ik zou er vooral gebruik van maken. Het zit namelijk in een man zijn genen verwerkt. Het proberen te veranderen heeft geen zin. Het menselijke DNA verandert zo’n 0,1-0,5% per miljoen jaar.


#2 Vrouwen die lachen

De goedkoopste en makkelijkste manier waarmee je aantrekkingskracht kan opwekken is door te glimlachen.

Door de jaren heen zijn er verschillende onderzoeken gedaan om te bepalen wat het gevolg is van glimlachen op het welzijn van een mens. Zo is uit een grappig onderzoek gebleken dat je langer leeft naarmate je glimlach intenser is.

Maar dat is niet het enige wat glimlachen veroorzaakt. Mensen vinden je aantrekkelijker wanneer jij glimlacht.

En ik denk dat jij dit weleens hebt gevoeld. Denk eens aan de laatste keer dat een persoon naar je glimlachte zonder een woord met je te hebben gewisseld. Vond je die persoon niet meteen een stuk leuker?

Als je er objectief naar zou kijken, dan zou het die persoon helemaal niet moeten veranderen. Wie weet was die persoon een seriemoordenaar.

Toch werkte zijn glimlach heel effectief. Dus wat denk je dat er gebeurt als je glimlacht naar een man die je wil aantrekken? Hij zal zich een stukje meer aangetrokken voelen tot je. Of hij het nou wil of niet.


#3 Intelligentie

Hoe slim je bent wordt deels door je genen bepaald en deels door je opvoeding. Hoe meer jij je hersenen prikkelt met kwalitatieve informatie, hoe slimmer je wordt.

Waarom vertel ik jou dit?

Omdat is gebleken dat mensen die intelligent zijn als aantrekkelijker worden geschat. En tegelijkertijd worden mensen die er aantrekkelijker uitzien ook nog eens als slimmer geschat.

Het werkt dus beide kanten op. Je hebt dus nog meer reden om je vrouwelijk te kleden zoals ik al bij tip 1 zei.

Maar even terug naar je intelligentie. Zoals ik al zei is een groot deel genetisch bepaald. Maar een bijna net zo groot deel heb je zelf in de hand.

Door een boek op te pakken of jezelf een muziekinstrument te leren bespelen zal jij je intelligentie verhogen.

Niet alleen word je daadwerkelijk slimmer op IQ-testen maar je zal ook in de ogen van de man die je wil aantrekken heel slim lijken.

Want de kans is vrij klein dat hij überhaupt een vrouw tegenkomt die zichzelf constant ontwikkelt. Wanneer hij zo’n vrouw tegenkomt, zal hij er heel goed op passen.

Zorg er daarom voor dat jij zo’n vrouw bent.


#4 Leeftijdsverschil

Mannen hebben een bepaalde voorkeur voor de leeftijd van vrouwen. Andersom is dit overigens ook waar.

 • Mannen willen vrouwen die jonger zijn dan hij
 • Vrouwen willen een man die ouder is dan zij

Het maakt niet uit waar ter wereld je dit test, het klopt altijd. In een uitgebreid onderzoek bij 37 verschillende culturen over de wereld kwam dit keer op keer terug.

Hoe kan jij dit gebruiken om een man tot je aan te trekken?

Om je kansen te verhogen kan je het beste mannen daten die ouder zijn dan jij. Je genen vertellen je sowieso dat jij mannen moet daten die ouder dan je zijn, maar het kan geen kwaad om dit ook bewust door te hebben.

Elke man wil namelijk een jonge dame aan zijn zijde hebben.

Soms kan er ook een vrij groot leeftijdsverschil in jullie relatie zijn. Hier zijn 13 tips om dat te overbruggen.​


#5 Overeenkomsten

We houden als mensen nou eenmaal van onszelf. Het is zelfs zo erg dat we graag ‘onszelf’ in andere mensen zien terwijl dit er misschien helemaal niet is.

We zien wat we willen zien.

Hetzelfde geldt voor aantrekkingskracht. Wanneer jij een man het idee kan geven dat hij ‘hetzelfde’ is als jij, zal er meer aantrekkingskracht tussen jullie ontstaan.

We vinden mensen namelijk aantrekkelijker als ze iets met ons gemeen hebben.

Kopieer zijn mimiek wanneer je dat kan zonder dat het opvalt. Zijn brein zal onbewust registeren dat jullie ‘hetzelfde’ zijn. Als je dezelfde hobby of mening deelt, zeg dit dan tegen hem. Hoe meer gelijkenissen jij kan benadrukken, hoe aantrekkelijker jij in zijn ogen zal lijken.


#6 Aanrakingen

Wil jij een simpel trucje in je arsenaal hebben waardoor je:

 • Langer lijkt
 • Aantrekkelijker overkomt
 • Betrouwbaarder overkomt
 • Zelfverzekerder overkomt

Nee nee. Je hoeft niet naar één of andere plastisch chirurg of psycholoog om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

Het enige wat je moet doen is een man aanraken. Korte aanrakingen zijn genoeg. Onderzoek na onderzoek heeft laten zien dat aanrakingen heel effectief zijn om je aantrekkelijker te laten lijken en betrouwbaar over te laten komen.

Plaats je hand op zijn been of borst wanneer hij een ‘leuke’ grap maakt. Geef hem een plagerige schouder stomp of sla hem plagerig op zijn been wanneer hij een ‘ongepaste’ opmerking maakt.


#7 Zorgzaam gedrag

Hoewel we tegenwoordig heel beschaafd zijn en vaak toekomstplannen hebben, is dit niet altijd zo geweest. Vroeger werden mensen als ze geluk hadden niet ouder dan een jaartje of 20-30. Dus wou je het beste uit deze jaren halen.

En met het beste bedoel ik voortplanten en overleven.

Hiervoor had een oerman een oervrouw nodig die zorgzaam was voor de kinderen terwijl hij eten ging zoeken.

Hierdoor vinden mannen zorgzaam gedrag een positief kenmerk van vrouwen. Immers, hoe zorgzamer de dame was, hoe groter de kans dat deze kinderen het overleefden.

Je hoeft niet meteen zijn moeder uit te hangen om hem het gevoel te geven dat je zorgzaam bent. Kleine dingen kunnen al heel veel verschil maken:

 • Haal (denkbeeldige) pluisjes van zijn kleren af
 • Veeg zijn mondhoeken af als er iets zit
 • Fatsoeneer iets aan zijn kleding als het niet goed zit

Hierdoor ziet hij dat jij om hem geeft en zal dus ook de aantrekkingskracht tussen jullie stijgen.


#8 Gezond lichaam

Ik zal heel eerlijk met je zijn:

Mannen houden niet van vrouwen met overgewicht.

Ik zal ook een ander feitje met je delen: mannen houden ook niet van vrouwen die te dun zijn. Per definitie is het bijna nooit goed om het woord ‘te’ ergens in terug te vinden.

Mannen houden van een vrouw met een gezonde BMI. Eentje die zichzelf verzorgt en ervoor zorgt dat ze niet dik wordt.

De makkelijkste twee dingen om te zijn op deze aarde is dik en lui. En laat dat nou net twee eigenschappen zijn die mannen niet willen zien in een vrouw.

En geloof me, je hoeft er niet uit te zien als een supermodel. Maar hangende ‘lovehandles’ hebben is niet iets waar elke man van droomt.

Zorg ervoor dat je een gezonde uitstraling hebt. Eentje van een normale vrouw.


#9 Humor

Iedereen houdt ervan om zich goed te voelen. Lachen is één van de makkelijkste en snelste emoties om je goed te voelen.

We houden ervan om te lachen en we houden er daarom ook van om met mensen te zijn die ons laten lachen. Wetenschap heeft ook uitgewezen dat je meer aantrekkingskracht opwekt wanneer je iemand kan laten lachen.

Zelf grapjes maken is dus niet erg. Zolang je hem maar aan het lachen krijgt. Wat je nog beter kan doen is lachen om zijn grapjes. Hiermee zal je een man zijn ego strelen, wat hem aan het lachen brengt. Hij zal deze goede emoties in zijn hoofd met jou associëren.


#10 Zelfvertrouwen

Dit is eentje die voor beide seksen gelijk is:

 • Zowel mannen als vrouwen houden van iemand met zelfvertrouwen

We willen graag met iemand zijn die ongeveer evenveel zelfvertrouwen heeft als wij. Immers, we houden van mensen die hetzelfde zijn als wij.

Vrouwen houden van een man die net iets meer zelfvertrouwen heeft dan zij. En dat is prima. Maar als je een George Clooney in je leven wilt, betekent dit dat je eerst je eigen zelfvertrouwen omhoog moet krikken.

Want teveel verschil in zelfvertrouwen zorgt voor heel veel wrijving. Je zit niet op één lijn en één van de twee zal zich altijd ‘niet genoeg voelen’.

Zelfvertrouwen krijg je vooral door eerst te geloven dat iets mogelijk is en het vervolgens te doen, op je bek te gaan, op te staan en het vervolgens weer te doen.

Wil je meer vertrouwen krijgen in jezelf op het gebied van flirten en daten? Ga meer flirten en daten. Het zal in het begin een beetje stroef gaan maar met de weken/maanden zal het steeds makkelijker gaan en krijg je meer vertrouwen in jezelf.


#11 Huid laten zien

Deze is heel simpel.

Mannen worden namelijk geprikkeld door wat ze zien. En dan bedoel ik niet je super speciale oorbellen die gemaakt zijn door een inheemse stam in Afrika. Nee nee.

Hij houdt ervan om huid te zien. Maar het is niet dat mannen graag vrouwen constant in bikini’s willen zien rondlopen.

Onderzoek wijst uit dat 40% onbedekte huid het magische getal is. Dus laat iets meer huid zien dan je normaal gesproken laat zien. Met name van je armen en benen.

Het kan het verschil betekenen tussen het wel en niet krijgen van je droomman.


#12 Draag rode kleding bij hem

Als je de juiste hoeveelheid huid laat zien, wek je meer aantrekkingskracht op zoals we net hebben gezien. Maar wat voor kleur kleding je draagt over die overige 60% blijkt ook uit te maken.

Want, hoewel elk mens dat vermoeden wellicht al had, de kleur rood blijkt mensen aantrekkelijker te maken.

Rood maakt je aantrekkelijker, dus mijn advies zou zijn om wat rode nagellak te matchen met wat rode lippenstift en hakken de eerstvolgende keer dat je een man ontmoet.


#13 Maak oogcontact

Oogcontact vertelt je veel over een persoon.

Wanneer iemand je niet in de ogen durft te kijken terwijl hij met je praat, weet je dat er iets niet helemaal pluis is. Of die persoon liegt tegen je of hij staat niet helemaal achter wat hij tegen je zegt.

Daarom is het heel belangrijk om oogcontact te houden.

Hierdoor straal je zelfvertrouwen uit en kom je betrouwbaarder over.

Daarnaast is gebleken dat als je glimlacht in combinatie met oogcontact, je nog aantrekkelijker overkomt.

Probeer hem het gevoel te geven dat je hem leuk vindt door af en toe als een verlegen meisje weg te kijken. Het zal hem zich mannelijker laten voelen en hierdoor zal de aantrekkingskracht tussen jullie stijgen.


Wat hij psychologisch wil

Hierboven heb je dertien dingen gelezen die je kan doen om meer aantrekkingskracht tussen een man en vrouw op te wekken.

Door mannen beter te begrijpen zal je snappen waarom het bovenstaande zo goed werkt. Mannen en vrouwen zijn namelijk compleet het tegenovergestelde van elkaar.

Om je alles te vertellen heb ik nog veel meer van dit soort blogs nodig. Gelukkig heb ik het al voor je geschreven in de vorm van een e-boek.

Schrijf je hieronder in om voor eens en voor altijd dat moeilijke geslacht genaamd ‘mannen’ te begrijpen.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

18 Reacties

 • Marjan schreef:

  Hoi Tim
  Ik dankje heel hartelijk voor alles.
  Heb heel veel steun aan je.
  Toch blijf ik met een vraag zitten,
  Waar ik maar geen antwoord op krijg.
  Heb je 2 E mails gestuurd.
  Mag ik er nog 1 sturen ?
  En wil je me alsjeblieft antwoorden?
  Begrijp dat je overstelpt word met mails
  Maar please?
  Een trouwe fan xxx

 • Wat een onzin weer dit. Echt niet elke kerel wil jonger. De meeste mensen die ik ken hebben gewoon iemand van hun eigen leeftijd. En ik ben zelf in de veertig en trek ook alleen mannen aan van mn eigen leeftijd en die hebben daar echt geen moeite mee. Vreselijk, dit zijn adviezen voor vrouwen die op alfa mannetjes vallen! GEef eens adviezen die er toe doen joh.

  • Tim Veninga schreef:

   Dat zeg ik ook niet. Als ik zeg “veel mensen vinden patat lekker” dan betekent het niet dat er niet een heleboel mensen zijn die dit niet lekker vinden.

  • Uiteraard verschilt het per persoon, gelukkig is niet iedereen hetzelfde. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen maar mannen ken die voor jongere vrouwen gaan -minimaal 3 jaar jonger- Hangt natuurlijk ook van de persoonlijkheid en karaktereigenschappen van zowel man als vrouw af.

   Onzin vind ik het zeker niet!

 • Anartist schreef:

  Wel ervaar ik dat iets oudere vrouwen seksueel vrijer en losser zijn dan jongere meisjes.

 • Anartist schreef:

  Er staat dat wanneer een man een vrouw niet in de ogen kijkt, er iets niet pluis is en hij bijvoorbeeld liegt. Pas wel op hiermee, want mensen met autisme kijken vaak moeilijk of niet lang iemand in de ogen. Autisten worden door dit probleem vaak TEN ONRECHTE verdacht van liegen terwijl ze juist heel eerlijk zijn. Autisten zijn doorgaans nog eerlijker dan de gemiddelde “normale” mens en worden juist door hun slecht oogcontact vaak verdacht ten onrechte verdacht van te liegen.

 • ANONIEM schreef:

  Duidelijk. Mannen moeten niks van je hebben zolang je overgewicht hebt..
  Gotta love men .. 🙁

 • Camille schreef:

  Ik vindt dit een beetje raar bedoelen ze dat mensen met lovehandles dik moeten zijn volgensmij Kun je die ook gewoon krijgen als je heupen en borsten in de pubertijd groeien

 • Als ik lang verzorgd haar heb lijk ik nog steeds op een zwerfster, als ik op hakken loop lijk ik net een pasgeboren kalf, toch heb ik de mooiste en zeker de leukste mannen ook nog een stuk jonger. mmmmm

 • Ann De Meulemeester schreef:

  Wat voor een dikke zever is dit. Ah ja tegenwoordig moet een vrouw er echt uit zien als een barbiepop.
  Oh nee kort haar mag niet want dan ben je te mannelijk. Ik heb kort haar. Denk je nu echt dat mannen mij gaan zien als een jongen?
  Laat iedere vrouw zijn zoals ze is ja.
  En waarom moeten vrouwen met een oudere man gaan? Er zijn er ook bij die een jongere man hebben of een man van eigen leeftijd.
  Ale weer zo een pagina die vrouwen geen zelfvertrouwen geven.

  • Tim Veninga schreef:

   Ann,

   Ik heb het over wat het gros van de mannen aantrekkelijk vindt. Wat je met die informatie doet is je eigen zaak. Ik zeg nergens dat jij je daaraan moet conformeren. Dat kan me eerlijk gezegd niks schelen.

 • Jolanda schreef:

  Hoi
  Ik zie dat je leuke tips hebt.. top hoor.
  Maar wat als je als vrouw een leuke positieve sportieve vrolijke leuke vrouw ..een man hebt die niks kan of uitvoerd altijd negatief is jou mee naar beneden trekt .
  Een man die niet de boodschappen tas wil dragen of niet de manne klusjes kan en wil doen.. en zijn kind te weinig aandacht geeft voetbal tv tel belangrijker is dan wij. Ik ben een vrouw
  Positief
  vrolijk
  Creatief
  Stoer
  Leuk
  Kleed me vrouwelijk en sportief
  Heb 3 dochter 41 jaar oud
  ik wou ik een man had die de klusjes deed meer helpt..
  Ik Doe man klusjes
  Ik Doe De vrouw klusjes
  De kinderen
  Hij werkt en kijkt voetbal .. ziet ons niet staan hoe leuk we ook zijn .
  Heeft een obsessie voor blonde vrouwen uit een boekje…spaart ze op fb en Instagram op tel.
  Gooit liever daar zijn energie in dan in ons.
  Wat denk je dat met een vrouw doet met donker haar bruine ogen zat sjans van mannen .. maar je eigen vent ziet jou niet staan. En je wilt het werkt vecht voor onze relatie..maar niks verandert
  Hoe komt dat dan?

  En je dan onzeker word als vrouw.. of je alleen een huis hulp bent of de vrouw waar hij van houd ..en de vrouw bent waar die mee oud wil worden.. of is hij nog op zoek en ondertussen ben jij zijn vermaak en sloofje bent…en als je
  dat dan vraagt en je geen antwoord krijgt dom kijkt wat hij wil of van me verwacht. Maakt je onzeker of het nog wel allemaal waard is of ik blijf of ga

 • Jolanda schreef:

  Ik trek helemal geen mannen aan maar ben niet dik of speciaal lelijk
  Dit helpt mij niet aan een groot zelfvertrouwen
  Hoe kom je uit die vicieuze cirkel als je al zo vaak bent afgewezen

 • Dhr. Jack Thissens schreef:

  Nog een aanvulling. Misschien koet je eens naar een cursus gaan waar mensen (mannen en vrouwen) komen om te leren over communicatie, over daten, over flirten. Dat soort dingen. Om te leren van de cursus, van je mede leerlingen maar ook als contact mogelijkheid.
  Misschien is een van de cursussen of bijeenkomsten van deze blogger Tim hiervoor ook geschikt.

  Zelf ben ik bijna 60 en heb mijn partner ook pas keren kennen toen we beiden 40 waren.

  Denk eraan, doen is vooral het toverwoord

 • Pauline schreef:

  Ik pas ALLE tips toe, geloof me, ik ben echt niet God’s gift to men, maar het werkt.Ik voel me een kind in de gratis snoepwinkel. Als je eenmaal snapt wat Tim je vertelt,gaat er een wereld voor je open en staan de mannen letterlijk voor je in de rij. Gewoon doen, dus

 • Mevr. Verkerk schreef:

  U heeft een verknipt beeld van vrouwen. U kunt beter eens aan uzelf gaan werken. Want uw soort mannen stelt veel vrouwen teleur. Een relatie moet uit liefde bestaan. Er moet iets van binnenuit groeien naar elkaar. Zo dat je er voor elkaar bent. Als dit ontstaat dan is het uiterlijk vertoon niet zo belangrijk meer en zijn die standjes ook overbodig. Wat u omschrijft heeft met lusten te maken maar dat heeft niks met liefde te doen. U omschrijft een groep mannen en vrouwen. Maar u vergeet de essentie liefde. Ik kots van dit soort mannen. En ik kots helemaal van manipulerende vrouwen en mannen die alleen naar het uiterlijk vertoon kijken en geilen op alleen sex. Liefde moet je voelen en dan komt het verlangen naar elkaar vanzelf.

 • Het werkt wel degelijk, maar het is belangrijk dat je gekwetstheid en pijn verwerkt hebt. Meerdere mensen hier reageren met hun eigen emotie door negatieve ervaring opgedaan, maar het zegt niets over de theorieën die hier genoemd worden. Die kunnen werken als je jezelf hebt geaccepteerd en met een open vizier op zoek gaat.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend